U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Stanislassers gelauwerd bij Pre-University College

Afgelopen donderdag 11 april kregen zes examenleerlingen van het Westplantsoen hun Pre-diploma. Nali Al-Khaledi, Eecke Elders, Lotte Jansen, Nina Nieuwpoort, Tobias Lewerissa en Laurien Zuidgeest hebben met succes het tweejarig programma aan de universiteit Leiden afgerond.

Pre-University College biedt talentvolle scholieren de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de wereld van de wetenschap. Het programma biedt een kennismaking met de universiteit in brede zin: vakgebieden uit alle profielen komen aan bod. In het laatste jaar specialiseren de leerlingen zich en voeren zij hun profielwerkstukonderzoek uit. Hierbij worden ze begeleid door echte onderzoekers aan de universiteit.

Zo'n programma voltooien is al een prestatie op zich, maar twee van hen hebben bij de uitreiking bijzonder veel lof geoogst: Eecke en Tobias. Beiden mochten al een voordracht houden over wat samenwerking in de wetenschap betekent. Daarnaast werd bekend gemaakt dat Eecke haar Pre-programma cum laude heeft afgelegd. Dit is naast Eecke slechts één andere leerling gelukt.

Tobias onderscheidde zich samen met zijn onderzoekspartner op bijzondere wijze door de Jan Kijne Onderzoeksprijs in de wacht te slepen. Hun onderzoek werd door de uitmuntende kwaliteit voorgedragen door hun twee Italiaanse begeleiders, die bovendien van plan zijn een publicatie van het werk te maken. Het wiskundige onderzoek draaide om het probleem van twee mensen die elkaar kwijt zijn geraakt in een pretpark. Is het beter dat zij beiden naar elkaar op zoek gaan, of kan één van beiden beter blijven staan terwijl de ander zoekt? Binnenkort zal de wisselbokaal op school te bewonderen zijn!

Van harte gefeliciteerd alle zes!

Publicatiedatum: 15 april 2019