Stanislas Tech Team in Barcelona

Afgelopen week heeft het Stanislas Tech Team een internationale wedstrijd, zeg maar het EK, gespeeld in Barcelona. Er waren teams uit heel Europa, waaronde vier Nederlandse teams. De wedstrijd begon op vrijdag met de hardware en software check en tenslotte de jury presentatie (zoals gebruikelijk in het Engels). Alles verliep goed en er was nog genoeg tijd om de pit te versieren en te oefenen voor de wedstrijden van de dag erna.

Op zaterdag begon de wedstrijddag al vroeg (08:00 uur!) en werden er eerst kwalificaties gespeeld. Uiteindelijk wist het Team zich te kwalificeren voor de halve finale. De halve finale ging over drie wedstrijden en de eerste wedstrijd werd gewonnen, de tweede verloren. De derde wedstrijd moest dus bepalen of de finale werd gehaald, maar deze werd helaas heel nipt verloren.
Bij de prijsuitreiking bleek dat het Stanislas Tech Team wel de control award gewonnen had. Dat is de prijs voor het beste programmeer werk. Met de overige teams werd er vervolgens nog een mooi feestje gevierd, waarna het team zondag morgen weer terugvloog naar huis.

Voor dit jaar zitten de wedstrijden er weer op en dus gaan de teams zich voorbereiden op volgend jaar. De kick-off is in september en de teams zijn voor volgend jaar nog op zoek naar nieuwe leden. Dus zit je nu in de derde of vierde klas, wil je meer leren over robotica en onze school vertegenwoordigen bij nationale en internationale wedstrijden van de First Tech Challenge, dan kun je je aanmelden met motivatiebrief bij het volgende e-mailadres: [email protected]verwijder-dit.gmail.com
Je kunt hier ook meer informatie krijgen over wat de First Tech Challenge precies inhoud. De teamleden vertellen je graag meer!

 

Publicatiedatum: 09 maart 2020