U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Stanislas en Delft nemen afscheid van de paters Jezuïeten

Gisteren nam het Stanislascollege officieel afscheid van de paters Jezuïeten Bert ten Berge en Dries van den Akker. Hun vertrek betekent dat er voor het eerst sinds de oprichting in 1948 geen paters meer direct verbonden zijn aan het Stanislascollege. Bovendien komt een einde aan een periode van ruim 400 jaar waarin Jezuïeten actief waren in Delft. Namens de gemeente richtte burgemeester Marja van Bijsterveldt zich persoonlijk tot de twee paters en sprak de hoop dat de paters ooit zouden terugkeren naar Delft, zoals ook in het verleden gebeurd is. Vervolgens kregen de paters de erespeld uit handen van de burgemeester.

Namens het bestuur van Stanislascollege - Lucas Onderwijs - sprak Ingrid de Bonth-Weekhout de paters toe. Enkele jaren geleden heeft zij als directeur van het Stanislascollege Westplantsoen nauw samengewerkt met de paters. Namens de directie van het Stanislascollege ontvingen de paters van regiodirecteur Fons Loogman een aquarel waarop de kapel, een dierbaar beeld uit de kapel en de school waren afgebeeld.
Afsluitend werd een afscheidslied gezongen op de melodie van het Stanislaslied.

De paters Jezuïeten Bert ten Berge en Dries van den Akker waren ruim veertig jaar bij de school betrokken. Niet alleen als docent maar ook in het vormgeven van de Ignatiaanse Pedagogiek  op de zes scholen van het Stanislascollege. Daarnaast zetten zij zich geregeld in voor parochies en hulpbehoevenden in de regio.  
In onze scholen maar ook in de parochies in en om Delft zullen de paters zeer gemist worden. 

Publicatiedatum: 09 januari 2018