Mededelingen voor leerjaar 3 en 4 vanaf 1 april 2020

Lees hieronder de verstuurde mails naar ouders en leerlingen op 1 april 2020:

Mail van woensdag 1 april voor leerjaar 4
Mail voor leerlingen van leerjaar 3 over afstands leren
Mail voor ouders van leerjaar 3 over afstands leren

Dinsdag 31 maart 2020 heeft premier Rutte besloten dat de scholen tot 28 april dicht blijven. In ons geval tot na de meivakantie.
De eerste schoolactiviteit zal pas op zijn vroegst vanaf 6 mei gaan plaatsvinden (tot die tijd zijn er geen lessen in de school).
Het is mogelijk dat ook dit weer verder wordt uitgesteld. Met alle scenario's moeten we rekening houden bij het uitwerken van onze plannen.

Nu het duidelijk is welke schoolexamens er nog open staan en wat leerlingen willen herkansen weten we exact welk werk ons nog te doen staat. We zijn aan het onderzoeken of de schoolexamens in een andere vorm afgenomen kunnen worden. Dit is een officieel traject waarbij we momenteel wachten op goedkeuring van de onderwijsinspectie. Het streven is om leerlingen op zo kort mogelijk termijn de openstaande (theorie) schoolexamens te laten afronden. We verwachten hier dinsdag 14 april meer uitsluitsel over te kunnen geven.

Tegelijkertijd is het nog wachten op de zak-/slaagregeling die we van het ministerie moeten ontvangen.
Het is niet fijn dat leerlingen zolang in onzekerheid moeten verkeren. Wij snappen dat heel goed. Helaas kunnen wij aan die situatie niets veranderen. In het begin klonk het misschien best leuk voor de leerlingen om geen school te hebben. Inmiddels komen wij er achter dat het niet ideaal is. Zoveel thuis zijn en met weinig bewegingsvrijheid is voor de meeste van ons niet heel prettig.
Nauwelijks verplichtingen vanuit school hebben en met veel vragen over de afronding van het examenjaar. Wij kunnen ons voorstellen dat niet ieder van ons zich even blij voelt in deze situatie.

Als leerlingen behoefte hebben om met hun coach of een docent te praten, neem dan contact met hen op.

Wij wensen iedereen kracht, wijsheid, doorzettings vermogen en een goede gezondheid in deze veranderende tijden!

 

Naar boven

Publicatiedatum: 02 april 2020