Leerlingen van leerjaar 1 naar Beeld en Geluid in Hilversum!

Vrijdag 11 oktober zijn er 30 leerlingen naar het Beeld en Geluid museum in Hilversum geweest. 

De bus vertrok van school al om kwart over zeven, dus het was een vroeg begin van een gave dag!  Rond negen uur al wachtend voor de poorten van Hilversum, kwam de eerste bekende Nederlander in beeld, Het was Enzo Knol! Altijd leuk een bekende Nederlander in real live te aanschouwen.

Eenmaal binnen mochten 4 leerlingen deelnemen aan een intervieuw van een journalist van KPN.
Het filmpje van deze bijzondere dag, kun je hier bekijken!

Later in de ochtend hebben de leerlingen een workshop over kunstmatige intelligentie gekregen van Jim Stolze en Enzo Knol.  Het was een boeiende workshop. Na de workshop is er een groepsfoto genomen. Ook was er tijd voor handtekeningen en individuele foto’s. 

Er werden leerlingen geïnterviewd door RTL nieuws, dit is terug te kijken bij de nieuwsuitzendingen van 11 oktober 19:30 uur. 

Er waren ook interviews bij nu.nl en door een jongerenblad.

In de pauze kreeg iedereen een gebakje en wat te drinken. Na 3 kwartier hebben de leerlingen aan een workshop van het Jeugdjournaal deelgenomen. Deze workshop begon met een quiz en 1 van onze leerlingen was zelfs de winnaar van de hele zaal!

Na de quiz kwam Lucas van de Meerendonk van het Jeugdjournaal. Hij vertelde hoe het journaal gemaakt wordt, maar ook dat het steeds moeilijker wordt om echt van nep nieuws te onderscheiden. 

Na afloop van deze workshop, was er, ter afsluiting van deze fantastische dag, weer tijd voor foto’s en handtekeningen.  Het was een drukke, maar erg gave dag! 

Bekijk hier een filmpje over deze dag, waar ook enige van onze leerlingen aan het woord komen!

Publicatiedatum: 14 oktober 2019