U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Herman Pruisken draagt lasopleiding over

Vorige week vond de laatste diploma-uitreiking plaats waarbij Herman Pruisken betrokken was. Na vele jaren de coordinator geweest te zijn van de gerenommeerde lascursussen van de SBC Sasbout Vosmeer, draagt hij nu het stokje over aan zijn docenten en aan Erwin Haring van HATEK, de onderneming waar Herman 50 jaar zaken mee heeft gedaan. De examenresultaten waren weer heel goed. Op de foto de tevreden geslaagden.

Herman Pruisken (80) heeft sinds 1965 lessen metaaltechniek en vooral lastechniek gegeven aan leerlingen van het Stanislascollege, hij heeft deel genomen in de schoolleiding gezeten en was hoofd van de Stichting bedrijfsgerichte cursussen Sasbout Vermeer, een steunstichting van het Stanislascollege.

De opleidingen die Herman en zijn deskundige lasdocenten geven, staan als een huis en worden gekenmerkt door kwaliteit, organisatie en structuur. De opleidingen zijn NIL-gecertificeerd en de stichting behoort tot de beste lasscholen in Nederland. Vanwege zijn bijzondere inzet ontving Herman de Lucas Onderwijsprijs en de Westermannpenning van het Stanislascollege.

Herman heeft vertrouwen in het hoge niveau van de opleiding die door zijn docenten en de vakkundige en professionele achtervang van Erwin Haring van HATEK, behouden zal blijven. Veel onderwijsmensen én technici in Delft en omgeving zijn Herman Pruisken dank en respect verschuldigd voor de succesvolle jaren op SBC Sasbout Vosmeer en het Staniscollege aan de Krakeelpolderweg. De lascursussen blijven gegeven worden in het perfect geoutilleerde laslokaal van de Krakeelpolderweg.

Alle collega's van SCK wensen Herman nog vele jaren waarin hij volop mag genieten van zijn welverdiende pensioen.

Publicatiedatum: 13 juni 2019