GRATIS ONTBIJT VOOR DELFTSE VMBO-LEERLINGEN

Ruim 350 Delftse VMBO-leerlingen van het Stanislascollege aan de Krakeelpolderweg kregen afgelopen dinsdag een geheel verzorgd ontbijt. Het initiatief valt in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor een goede en gezonde start van de dag.

,,We zien helaas nog te vaak dat leerlingen zonder te ontbijten naar school komen. We kunnen daarom niet genoeg benadrukken hoe ontzettend belangrijk een goede start van de dag is. Dit schoolontbijt draagt bij aan de bewustwording daarvan en is een belangrijk signaal naar ouders en leerlingen,’’ reageert directeur Rowdy Lagraauw.

De leerlingen zelf reageerden enthousiast op het initiatief. Vanaf negen uur kon er volop worden genoten van eten en drinken dat werd aangeboden door het Stanislascollege, meerdere bedrijven gaven een donatie zoals HANOS en het MBO Zadkine.

Het Stanislascollege heeft de ambitie om het welbevinden van leerlingen te vergroten. ,,Initiatieven als deze sluiten daar goed op aan,” vervolgt Lagraauw. “We denken zeker na over meer van dit soort initiatieven. Hopelijk in samenwerking met ons netwerk. Ik ben er trots op dat we dit samen met verschillende organisaties en bedrijven voor elkaar hebben kunnen krijgen.

Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk initiatief. In verschillende scholen door het hele land schuiven leerlingen aan voor een gezond ontbijt. Vaak in combinatie met een leuke les over hoe je gezond je dag kunt starten. Het Nationaal Schoolontbijt duurt nog tot en met 11 november.

Met dank aan @hatek_lastechniek@fruitopjewerk @langerakdejong_ @westcoaching@hanos_nl@westvlietbewaking@zadkinembo Hovenier Vd Heijden AVC @dfpschoon@presikhaafschoolmeubelen Spar Krakeelpolderweg @tijdvoorvantuijl Zwaard Oostwoud @qualityservicemex Reno ItS Lifesavers TechnoChemie

Publicatiedatum: 11 november 2022