Stanislasuren

In klas 1 en 2 heb je elke week een Stanislasuur. In dit lesuur komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • studievaardigheden
  • loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB)
  • identiteit
  • burgerschapsvorming

Om ervoor te zorgen dat je een goede start krijgt, wordt aan het begin van het schooljaar in deze uren extra aandacht besteed aan studievaardigheden en het verder ontwikkelen van de executieve functies.

Zo wordt onder andere stilgestaan bij de volgende onderwerpen:
> Hoe leer je nu voor een toets?
> Welke leerstrategieën zijn er?
> Hoe maak ik een planning?

Tijdens de Stanislasuren in leerjaar 1 maak je bovendien kennis met de profielen bij ons op school. Zo krijg je inzicht in je eigen talenten en diverse beroepsgroepen. Met behulp van praktijkopdrachten ervaar ze de profielen zelf.Ook in leerjaar 2 doe je ervaringen op in de te kiezen profielen waarbij nog meer de koppeling wordt gelegd naar de arbeidsmarkt en de vervolgopleidingen in het MBO.

Naast de Stanislasuren maak je in leerjaar 2 ook bedrijfsbezoeken en/of gastlessen deel uit van dit proces. Zo kun je bewuste keuze maken voor het profiel dat ze gaat volgen in de bovenbouw.

Tenslotte wordt tijdens de Stanislasuren aandacht besteed aan de identiteit van onze school en de pedagogische benadering die wij op onze school volgen, namelijk de Ignatiaanse pedagogiek.
De volgende onderwerpen uit de Ignatiaanse pedagogiek staan in deze lessen centraal: bewustzijn, competentie, compassie en betrokkenheid.

Deze onderwerpen zijn van groot belang om het beste uit jezelf te kunnen halen en daarom ook van belang om regelmatig terug te laten komen.