U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Lessen lichamelijke opvoeding

Voor de lessen lichamelijke opvoeding maken we gebruik van de sportcampus van de TU-Delft. Dit grote en veelzijdige complex biedt ons de kans om veel verschillende sporten te beoefenen. Er zijn onder andere een bootcampparcours, diverse sportvelden (tennis, voetbal, beachvollybal, hockey) diverse sportzalen voor zaalsporten en een fitnessruimte.
Wij sporten altijd met drie klassen tegelijk. Leerlingen van alle leerjaren worden verdeeld op basis van niveau en interesse. Hierdoor ontstaat ook een stukje onderlinge coaching. Zo kan een vierdeklasser een eersteklasser helpen bij een sporttechniek.
De sportprestaties worden niet met cijfers beoordeeld. Er wordt gekeken naar hoe een leerling zich gedurende het schooljaar ontwikkeld. Op basis hiervan krijgen leerlingen een brons, zilveren of gouden beoordeling.
Het dragen van sportkleding tijdens de lessen lo is verplicht. Na de les is de mogelijkheid om te douchen.
In de bovenbouw is lichamelijke opvoeding (lo) een verplicht onderdeel van het examenprogramma. Als dit onderdeel niet met een voldoende wordt afgesloten, kan een leerling niet voor het examen slagen.

Vrijstelling voor het vak lo en andere lichamelijke activiteiten kan alleen door de schoolleiding worden verleend. Als een leerling om medische redenen (tijdelijk) niet actief aan de les kan deelnemen, moet de leerling dit bij de leerjaarcoördinator melden. In de bovenbouw zal dan een vervangende opdracht uitgevoerd moeten worden.
Indien een leerling niet mee kan doen aan de les, dient er een door de ouders ondertekend briefje afgegeven te worden aan de docent lo.

Sportklas

Sport je graag? Dan is onze sportklas misschien iets voor jou! In de sportklas krijg je extra sportlessen en maak je kennis met allerlei sporten. Je werkt aan je conditie, kracht, coördinatie, snelheid en lenigheid. Behalve de sportlessen krijg je ook theorielessen waarin je leert wat sport met je lichaam doet en hoe je blessures kunt voorkomen of verhelpen. We werken samen met de mbo-opleiding Sport & Bewegen in Delft. Zo vergroten wij je kansen om straks te worden toegelaten op deze sportopleiding.

Moet je heel goed kunnen sporten om in de sportklas te komen?

Honkbal met de sportklas op Stanislascollege Krakeelpolderweg

Nee, je hoeft geen heel goede sporter te zijn om in de sportklas te kunnen komen, maar je moet het wel leuk vinden om met sport bezig te zijn. Omdat het sportprogramma naast je gewone lessen wordt gegeven, is het wel belangrijk dat je gemotiveerd bent.

Wat houdt de sportklas in?

  • 3 extra sportlessen bovenop de verplichte uren gym. In deze uren krijg je zowel theorie- als praktijklessen. Je werkt bijvoorbeeld extra aan je conditie, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid.
  • je wordt beter in sport en bewegen en leert wat sport met je doet. Op een leuke speelse en enthousiaste wijze leer je goed samenwerken, organiseren en word je sociaal sterker.
  • We hebben nauw contact met de mbo-opleiding Sport & Bewegen. Dit vergroot je kansen om straks te worden aangenomen.
  • Alle leerlingen voor de sportklas komen bij elkaar in één klas.
  • Een leerling die zich opgeeft voor de sportklas doet dit met toestemming van de ouders en of verzorgers. Voor deelname aan de sportklas, vragen wij aan ouders een éénmalige bijdrage van 75 euro. Dit is bestemd voor huur van accommodaties en aanschaf van materialen.

Aanmelden voor de sportklas

De sportklascoördinator beoordeeld tijdens het invullen van het aanmeldingsformulier of een leerling geschikt is voor de sportklas. Soms zal er een intakegesprek aan vooraf gaan om de leerling te beoordelen. Dit om teleurstelling te voorkomen. Je kunt je aanmelden voor de sportklas door een e-mail te sturen naar de sportklascoördinator, Dhr. van der Meer meev@verwijder-dit.stanislascollege.nl