U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Niveaus

Het Stanislascollege Krakeelpolderweg is een school voor vmbo. Bijzonder aan de school is dat je elk vak kunt volgen op het niveau dat jij aankan. Zo kan het best zijn dat je bepaalde vakken op mavo-niveau volgt en andere vakken op vmbo-kader niveau. Zo haal jij het beste uit jezelf. Bovendien kan het soms een voordeel opleveren als je verder gaat leren.

Op onze school kun je vakken volgen op de volgende niveau's:

  • vmbo basisberoepsgerichte leerweg (vmbo bb)
  • vmbo  kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kb)
  • vmbo gemengde/theoretische leerweg (vmbo gl/tl)

Elk vak op het niveau dat jou uitdaagt!
Als je bij ons op school komt, start je op het niveau van je basisschooladvies. Als je een vmbo-kader advies hebt, start je op vmbo-kaderniveau en krijg je voor elk vak leerdoelen op dat niveau.  Onze coaches en docenten houden je voortgang goed in de gaten. Regelmatig komen alle docenten en coaches die les aan je geven bij elkaar. Zij bespreken dan hoe het met je gaat. Als wij denken dat je een hoger niveau aankunt voor een vak, dan gaan we dat proberen. Als wij denken dat je extra ondersteuning nodig hebt, bespreken we hoe deze het beste gegeven kan worden. Natuurlijk overleggen we dit met jou en je ouders.

Examen op een hoger niveau

Bij ons volg je elk vak op een niveau dat jou uitdaagt. Het kan dus zijn dat je vakken, waar je goed in bent en die je leuk vindt, op een hoger niveau volgt dan vakken die je minder aanspreken. In vakken die je op een hoger niveau volgt, doe je straks ook op een hoger niveau examen. Dit kan een voordeel opleveren als je gaat verder leren aan het mbo. Dat voordeel kan een vrijstelling zijn voor een vak, een hogere kans op een aanname of zelfs instromen op een hoger niveau van het mbo.
Natuurlijk bespreek je dit vantevoren met je mentor/coach, de loopbaancoördinator en met je ouders. 

 

 

Examen op hoger niveau

In de vakken waarin je uitblinkt, kun je op een hoger niveau examen doen. Zo kun je als je de kaderberoepsgerichte leerweg volgt in vakken, waar je goed in bent, op mavoniveau examen doen. Dit is handig als je verder gaat leren in het mbo.