Bovenbouw: profielen en vakken

Het Stanislas Krakeelpolderweg heeft een breed aanbod van profielen. In leerjaar twee kiest elke leerling een van de onderstaande profielen:

  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

  • Sport & Bewegen (S&B)

  • Economie & Ondernemen (E&O)

  • Gezondheid & Zorg (G&Z)

  • Media, Vormgeving & ICT (MVI)

Elk profiel bestaat uit vier profieldelen en vier verdiepingsdelen. In leerjaar 3 volgen de leerlingen de profieldelen en in leerjaar 4 de keuzedelen. Leerlingen die de gemengde- of theoretische leerweg volgen, hebben twee profiel- en twee verdiepingsdelen. 

Bouwen, Wonen & Interieur 
Bij het profiel Bouwen, Wonen & Interieur leren leerlingen over vrijwel alles wat met houtbewerking en het bouwen te maken heeft. Met Autocad ontwerpen zij meubels, woningen en zelfs bedrijfspanden. Dit veelzijdige profiel biedt leerlingen veel kansen op werk. 

Sport & bewegen
Voor leerlingen die houden van sport en er goed in zijn, en het ook leuk vinden om anderen in beweging is dit profiel heel goed gescchikt. Sport en Bewegen is een keuzevak van het profiel Zorg en Welzijn. Naast veel en verschillende sporten leren leerlingen les- en leidinggeven en activiteiten organiseren zoals een sportdag of een sporttoernooi. In dit profiel leren leerlingen ook over gezonde voeding, hygiëne en veiligheid en EHBO.

Economie & ondernemen
Creatieve, servicegerichte leerlingen die graag met hun handen of of juist met hun hoofd kiezen voelen zich thuis in dit profiel. Werkplekken die passen bij dit profiel zijn zeer verschillend. Leerlingen leren over het maken, verhandelen en verkopen van producten.

Gezondheid & Zorg
Dit profiel is geschikt voor leerlingen die graag voor én met mensen te werken en graag helpen bij het verzorgen en verplegen van jongeren en ouderen. Deze leerlingen zijn geduldig, kunnen goed luisteren en hebben doorzettingsvermogen. Zorg en welzijn is een erg brede profiel, waarin leerlingen kennis maken met gezondheidszorg, welzijn, uiterlijke verzorging, facilitaire dienstverlening en sport en bewegen.

Media, Vormgeving en ICT (vanaf 2021-2022)
Een leven zonder computers, games, smartphones, internet, YouTube en social media is niet meer voor te stellen. Daarom is Media, Vormgeving en ICT zo’n belangrijk en interessant profiel.  Voor leerlingen die van alles willen weten over computers, het leuk vinden om video’s te monteren, foto’s te bewerken, apps te bouwen of websites te maken, is dit profiel op het lijf geschreven.

Stage

In de derde klas je als je de basis- of kaderroute drie weken stagelden. Als je de gl/tl-route volgt loop je één week stage. Aan de hand van je interesse, kun je zelf een stageplaats uitkiezen. Tijdens de coachlessen helpt je mentor/coach je met het maken van een keuze, die aansluit op je interesse en mogelijk toekomstig beroep.