Bovenbouw: profielen en vakken

In de bovenbouw volg je het profiel Dienstverlening & Producten of Bouwen, Wonen & Interieur. Elk profiel bestaat uit vier profieldelen en vier keuzedelen. In leerjaar 3 volg je alle profieldelen en 1 keuzedeel. In leerjaar 4 volg je nog slechts drie keuzedelen. Daarnaast is er veel tijd voor de voorbereiding op je examen. Als je de vmbo-gl/tl route volgt heb je twee profielvakken en twee keuzevakken.

Dienstverlening & Producten
Met dit brede profiel kun je met je diploma veel kanten op. Wat je tijdens deze opleiding leert, kun je in bijna elke studie goed gebruiken. Afhankelijk van waar je goed in bent en waar je na onze school verder in wilt leren kun je kiezen voor een route zorg of voor een route economie.

Bouwen, Wonen & Interieur
Bij het profiel Bouwen, Wonen & Interieur leer je over bijna alles wat met houtbewerking en met het bouwen van gebouwen te maken heeft. Met Autocad-tekenen maak je ontwerpen voor meubels, woningen en zelfs bedrijfspanden. Overal om je heen kom je techniek tegen. In de techniek kun je vele kanten op, en er zijn veel kansen op werk.

Stage

In de derde klas je als je de basis- of kaderroute drie weken stagelden. Als je de gl/tl-route volgt loop je één week stage. Aan de hand van je interesse, kun je zelf een stageplaats uitkiezen. Tijdens de coachlessen helpt je mentor/coach je met het maken van een keuze, die aansluit op je interesse en mogelijk toekomstig beroep.

Lessentabellen