U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Heb jij een vmbo-advies? Kies dan voor Krakeel!

Wil jij leren op jouw niveau en op joúw manier? Op SCK heb je een eigen planning met eigen leerdoelen. Je bepaalt zelf hoe je je leerdoelen haalt. De docenten staan altijd klaar om je te helpen. Je coach houdt je voortgang in de gaten. De klassen zijn klein, met ongeveer 20 leerlingen. 

Hieronder  laten wij zien hoe wij de leerling op maat bedienen. Door de YouTube video en de Prezi aan te klikken en te doorlopen ben je bovendien op de hoogte van de belangrijkste zaken.

Hoe gaat dat nu? Een eigen leerroute en planning? Bekijk de film en ontdek het!

Leren op joúw manier

Elke dag heb je drie lesblokken van 80 minuten. Je werkt niet in lokalen maar op vloeren. Een vloer heeft verschillende werkruimtes. Zo kun je zelfstandig aan je leerdoel werken, een uitleg van een docent krijgen, samenwerken met klasgenoten of docenten om hulp vragen.
Zo bieden we je de mogelijkheid om, binnen een duidelijke structuur, op joúw manier aan je leerdoelen te werken. Je leraren houden een vinger aan de pols en controleren elke dag je voortgang.
Op een vloer werk je aan meerdere vakken tegelijk. Zo werk je op de NEW-vloer aan de vakken: Nederlands, Engels en wiskunde.

Coachlessen bovenbouw en opstartlessen onderbouw

Leerjaar 1 en 2 starten de eerste schoolweek met individuele kennismakingsgesprekken in aanwezigheid van de ouders!
De tweede schoolweek worden de onderbouw-leerlingen tijdens introductielessen wegwijs gemaakt met het gebruik van de Chromebooks en tevens worden ze vertrouwd gemaakt met het gebouw en de regels van de locatie.
In alle leerjaren wordt er veel aandacht besteed aan het leren leren en het op de juiste manier aanpakken van het huiswerk.
Door alle schooljaren heen wordt er aandacht besteed aan persoonlijke gesprekken en wordt een begin gemaakt met beroepsoriëntatie.
De eerste helft van het tweede leerjaar is de beroepsoriëntatie van groot belang om tot een goede sectorkeuze voor de bovenbouw te komen. Al die tijd blijft de mentor vraagbaak en steun van de leerlingen en houden de leerlingen de mogelijkheid allerlei vragen en voorvallen in de studieles met elkaar te bespreken.

Persoonlijke coaching

Je begint elke dag met een opstartles met je eigen klas in een vast lokaal. Eén keer per week kom je wat eerder, omdat je dan een persoonlijk gesprek hebt met je coach. Hierin wordt o.a. bekeken of de planning op orde is en of je je doelen behaalt. Daarnaast is er ruimte voor vragen en aansturing.

 

 

Het beste uit jezelf halen

Je coach en je andere leraren houden je vorderingen goed in de gaten. Als zij denken dat je een hoger niveau aankunt, gaan we dat proberen. Zo kan het zijn dat je voor alles op een vmbo kader-niveau start, maar dat je na een tijdje sommige vakken, die je goed afgaan, op een hoger mavo-niveau volgt. Dit kan een voordeel opleveren als je naar het mbo gaat.