Daltoncongres 2021 zorgt voor nieuwe lesideeën

De Nederlandse Dalton Vereniging bestond 90 jaar op 3 november jl. Op deze dag vond het Daltoncongres plaats op tien locaties door heel Nederland. Collega’s van zeven VO-scholen uit Regio West -waar Stanislas Dalton Delft onder valt- kwamen bijeen op Dalton Den Haag om van elkaar te leren door samen te delen.

De dag begon met de digitale landelijke opening van het congres, waarna de deelnemers workshops, inspiratierondes en lezingen naar keuze konden volgen. De docenten verdiepten zich in verschillende thema’s zoals ‘Mindfulness voor jongeren’, ‘Het havo brein’, ‘De docent als acteur’, ‘Coaching in de klas’, ‘Differentiatie’ en ‘De growth mindset’. De lezing over het motiveren van leerlingen door Prof. Dr. Robert-Jan Simons en de lezing over de kracht van geluk in het (dalton)onderwijs van Leo Bormans (internationaal spreker, auteur en Distinguished Lecturer of Happiness Research aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) waren zeer de moeite waard.

Het was erg leuk om over onderwijs in gesprek te gaan met collega’s van andere scholen uit de regio. Aan het eind van de dag gingen de docenten dan ook met nieuwe ideeën voor hun lessen en een frisse blik op daltononderwijs weer naar huis.

Publicatiedatum: 04 november 2021