Anglia: Engels op topniveau

Engels is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Een goede beheersing van deze taal is belangrijk. Studies worden steeds vaker in het Engels gegeven en ook vragen werkgevers geregeld om een goede beheersing van de Engelse taal.

Een steeds hoger niveau en internationaal erkende diploma's

Onze school is een Anglia Member. Dat betekent dat wij samen met ongeveer 400 scholen in Nederland door internationale samenwerking de beheersing van de Engelse taal willen verbeteren.

Al vanaf de eerste klas kun je deelnemen aan het Anglia-traject. Als je deelneemt, krijg je eerst een toets om je niveau te bepalen. Afhankelijk daarvan wordt je ingedeeld op een niveau. Je krijgt extra lessen Engels tijdens de Daltonuren en sluit af met een examen. Als je het examen haalt, ontvang je een internationaal erkend certificaat. Elk jaar kun je opnieuw deelnemen en zo behaal je een steeds hoger niveau. 

Het certificaat dat je krijgt als je het examen haalt, kan in je toekomst een positieve rol spelen bij vervolgstudies en sollicitaties naar stageplaatsen of betaald werk.

Tijdsbesteding, meedoen en kosten

Meedoen aan Anglia is niet verplicht. Je kunt je hiervoor vrijwillig aanmelden. Als je deelneemt, betekent het dat je extra lessen krijgt tijdens de Daltonuren. Ook wordt van je verwacht dat je zelf extra tijd besteedt aan de voorbereiding voor je examen.
De kosten bedragen ongeveer 75 euro per cursus. Dat is inclusief de extra lessen, lesmateriaal, het examen en natuurlijk een feestelijke diploma- uitreiking.