Welkom in de brugklas

De overstap naar de middelbare school is ontzettend leuk en een beetje spannend! We doen ons best om de overgang naar de middelbare school soepel te laten verlopen.
Voor de zomervakantie kom je al naar school om kennis te maken met je nieuwe klas en je mentor. Zo weet je al voordat je gaat beginnen bij wie je in de klas zit en heb je al met elkaar kennisgemaakt.

Bij de start van het nieuwe schooljaar hebben we een introductieprogramma waarin je elkaar nog beter leert kennen. In dit programma besteden we aandacht aan werken met het Chromebook, de agenda en daltonuren en zijn er leuke sport- en spelactiviteiten. Na het introductieprogramma beginnen dan eindelijk de lessen.

Leerlingmentoren

Leerlingen van de brugklas hebben een mentor en twee leerlingmentoren uit hogere leerjaren. Deze leerlingmentoren zijn assistenten van de mentoren en voor jou als brugklasleerling makkelijk te benaderen. Zij weten natuurlijk precies hoe het hier op school gaat en kunnen je helpen als je vragen hebt die je misschien nog niet zo goed aan de mentor of een docent durft te stellen.

Brugklaskamp

Na enkele weken les gaan we op brugklaskamp. We gaan twee nachten slapen in een kamphuis en we doen met elkaar leuke en leerzame activiteiten. Tijdens dit kamp leer je ook de leerlingen uit andere brugklassen kennen. De mentoren, enkele docenten en leerlingmentoren gaan mee op kamp. Met elkaar hebben we elk jaar veel plezier!

Brugklasleerling Marlies (12) vertelt over het kamp:

'Het kamp is heel leuk, je maakt veel plezier met elkaar en leert door opdrachten ook goed samenwerken. Bij het parcours worden je benen aan elkaar vastgebonden en moet je het parcours lopen. Als je dan niet goed samenwerkt lukt dat niet. En de disco en het slapen zijn helemaal top!'

Drie soorten brugklassen

Je wordt op basis van het advies van de basisschool en het onderwijskundig rapport geplaatst in een brugklas. De uitslag van de eindtoets speelt een kleinere rol.

Er zijn drie soorten brugklassen.

Na de brugklas

Bij het rapport rond maart krijg je een advies voor het tweede leerjaar. Dit advies is afhankelijk van je cijfers en van je inzet en motivatie.