U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Lezing voor ouders/verzorgers

Ieder jaar organiseren we op het Stanislascollege in de herfst een serie avonden voor ouders. Deze bestaat uit een lezing in het kader van de Ignatiaanse pedagogiek gevolgd door vier oudergespreksavonden. Dit jaar is het thema: 'Kiezen: hoe doe je dat?'

Lezing op 30 september

De lezing van dit jaar heeft als titel 'Moe van het moeten kiezen', naar het gelijknamige boek van de twee sprekers Ria Grommen, psychologe en Marc Desmet sj, arts en priester.

Wij leven in een tijd die enorme kansen en keuzes biedt - alles kan, alles mag. Veel vrijheid dus, of toch niet? Want je kúnt niet alleen veel kiezen maar je móet ook veel kiezen.

Ook voor veel ouders is het een bekende zorg: hoe help je je kind richting te bepalen en goede keuzes te maken. Maar ook in het dagelijks leven zijn er talloze momenten waarop er keuzes moeten worden gemaakt. In hun lezing op maandag 30 september a.s. spreken Marc Desmet sj en Ria Grommen over de manier waarop we weer kunnen leren kiezen vanuit een gezonde vorm van zelfbeschikking. Een zelfbeschikking in verbinding met ons innerlijk, ons lichaam, de ander, de maatschappij en een 'ultieme horizon'.
Deze lezing wordt op maandagavond 30 september gegeven in het Stanislascollege Westplantsoen in Delft en start om 20:00 uur. 

Vier oudergespreksavonden 'Kiezen: hoe doe je dat?'
In aansluiting op de lezing staan we tijdens vier gespreksavonden stil bij onze eigen manier van het maken van keuzes en hoe wij onze kinderen in het maken van keuzes kunnen begeleiden. Iedere avond begint met een korte inleiding waarna we in groepjes uiteengaan om verder na te denken en met elkaar te praten over het thema van die avond.

De oudergespreksavonden vinden ook plaats in het Stanislascollege Westplantsoen in Delft op maandag 28 oktober, maandag 4 november, maandag 11 november en maandag 18 november van 20:00 - 22:00 uur. 
Voor deze avonden kunt u zich per e-mail aanmelden (liefst vóór 26 september) bij Anne Mieke (huia@verwijder-dit.stanislascollege.nl)

 

 

Publicatiedatum: 18 september 2019