U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Handenwapperdag 2019

Een indruk van de dag

Op school had Martin ervoor gezorgd dat alles klaarstond in de kantine. 

In samenwerking met de gastvrouwen van zorg werden de basisschool docenten voorzien van koffie en een koek.

Ik ben op het gebied van grammatica en taalbeheersing nog lang niet op het niveau van meester Baars en andere collega’s van onze school. 

Meester Baars staat toch wel op eenzame hoogte. Dit kunnen we ook zeggen van zijn les tijdens de HWD. Waar het heelal en al zijn facetten aan bod kwamen (Ik schaam me dat ik niet de tijd had om even bij je binnen te lopen) je had me een masterclass lesgeven beloofd

Excuses hiervoor ik zal me nu altijd moeten afvragen zijn we echt de enige in het heelal en kan ik wel lesgeven? 

Ik heb de mannen van techniek (dhr. Hoogland, dhr. Khusial, dhr. Voshol, Ed & Martin) zien knallen! grote groepen leerlingen zijn met zelfgemaakte houten kistjes inclusief bloemen en sleutelhangers met hun foto erop naar huis gegaan! 

Dit gaat natuurlijk niet zonder een gedegen voorbereiding waarbij ik Ed echt heb zien zweten. 

Heb zelfs van meneer Hoogland feedback gekregen en hij vertelde mij dat mijn organisatietalent de komende 20 jaar nog wel zal verbeteren! Thanks meneer Hoogland ik probeer dit te zien als compliment. 

Hulptroepen werden ingevlogen in de vorm van Juf Helgers en meester Spruijt.

Deze twee kanjers blijken ook te beschikken over een dosis technische vaardigheden.

Bonkende beats pompte er uit de speakers bij de spinning lessen van meester Ruigrok en ik zag leerlingen de longen uit hun lijf fietsen met toch een verbeten glimlach op hun gezicht. Moe maar voldaan verlaten de leerlingen deze les, terwijl Piet fluitend een bakje koffie ging halen.

Juf Hernandez heeft tijdens haar spannende les NINJA BAL zelfs nog tijd gevonden om mij het spel uit te leggen terwijl de ballen en leerlingen door de zaal vlogen. 

Meester Spruijt heeft naast zijn taken in de sport als vliegende keep gespeeld waarbij hij multifunctioneel inzetbaar was en tijdens verschillende lessen werd ingevlogen. Misschien is vliegende keep wel iets voor jou aankomende wedstrijd jongste dan word je weer eens man of the match! 

Vergeet Meneer Carmijn niet die samen met (OUD)leerlingen de aanwezigen groep 8 kinderen weer van de nodige skills hebben voorzien. Om met de technieken hun ouders in een technisch correcte houdgreep te nemen en meer zakgeld af te dwingen. 

Meester Darma stond ook met dubbele groepen in de danszaal zijn moven over te brengen aan veel enthousiaste leerlingen. Zijn choreografie was zo samengesteld dat het paste in de danszaal! Dat noem ik nog eens een gedegen lesvoorbereiding.

Er werd met alle respect nog een blik stagiaires opengetrokken en deze hebben waar nodig geholpen en ondersteund. Ze werden zelfs ingezet om toetsen af te nemen. 

Ook de lessen wiskunde met Juf Aben, Juf Kasanmoesdiran en Juf van der Heiden en natuurlijk de stagiaires waren tot in de puntjes/erwten verzorgd. Dubbele groepen draaien was geen enkel probleem. Juf van der Heiden en haar team van wiskundige tijgers speelde hierop in als een mooie wiskunde vergelijking.  Het koste geen enkele moeite om grotere groepen te draaien al moet ik hier volgend jaar wel rekening mee houden. Dit team werkte samen als een geoliede machine. Alle Erwten vielen op zijn plaats.

Laten we Juf Marapin niet vergeten die zelfs tijdens haar functie als toets coördinator niet te moe was om nog een aantal lessen Biologie te draaien. Deze lessen stonden in het teken van smaak/proeven. En als je denk dat leerlingen daar met een zuur gezicht in de les zaten dan heb je het mis! Zelfs groep 8 docenten namen deel aan de lessen van juf Marapin en deden vol overgaven mee.  Tussendoor stuurde ze nog docenten aan die toetsen moesten afnemen en stond ze op de gang om leerlingen weg te sturen die toch voor wat overlast zorgde. Respect voor jou Juf Marapin.

Nu we het toch over smaak hebben. De meest sportieve natuurkunde docent van zuid Holland de heer van Ooijer (grapje) had een arsenaal proefjes klaar staan om de leerlingen kennis te laten maken met oppervlakte spanning. Iets wat deze man totaal niet kent “spanning”.

Ik zag de leerlingen met gespannen gezichtjes de proefjes uitvoeren waarbij Meester van Oijen tijd had om in zijn eentje alle leerlingen te voorzien van feedback en de juiste aanwijzingen chapeau hiervoor. 

Ook de kunstzinnige kant van onze leerlingen moest tijdens deze dagen aan bod komen. 

Dan komen we natuurlijk terecht bij Juf Bout en Juf Vernooij-Tousain. Het was geweldig om te zien met hoeveel passie deze leerlingen bezig waren met het maken van hun eigen miniatuur Mondriaan schilderij. 

Onder toeziend oog van deze artistieke kanjers werden de mooiste creaties gemaakt. En als je denk dat we er al zijn dan heb je het mis. Ook aan de innerlijke en uiterlijke mens werd gedacht. Een verzorgde leerlingen is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij waarbij uiterlijk een belangrijke rol speelt. Daar hebben de meiden van zorg en welzijn veel expertise. Juf van Vliet, juf van de Zwan, juf Storm en juf Mast hebben gezorgd dat veel leerlingen van groep 8 inzichten hebben gekregen in de sector zorg. En zijn als ware nagel artiesten aan de slag gegaan om samen met de leerlingen de meest fantastische creaties te maken die je op een nagel kan tentoonstellen.

Dit vereiste ook een hele zorgvuldige voorbereiding en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. De meiden van groep 8 verlieten als ware prinsessen het lokaal.

Tijdens de lessen M&M zorgde meester Gobind voor goed uitgekozen lessen waarbij er oog was voor didactiek, differentiatie en zelfwerkzaamheid. De lessen voldeden aan de hoogste norm van het lesgeef model. Ook is meester Gobind nooit te moe om de juffen van groep 8 met open armen te ontvangen in zijn lokaal. 

Dit is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven door mevrouw van Duin, vandaar dat meester Gobind met zijn charmes al snel werd ingezet om te gaan lesgeven op de basisschool. 

Ik kijk met veel plezier terug op de HWD.

Door: Mike Peters, Teamleider onderbouw basis/kader

Publicatiedatum: 25 november 2019