U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Daarom kiezen voor het beweeg-vmbo/mavo

Het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo is een kleine school in een gezellige wijk. Elke schooldag begin je met een uur sporten en eindig je met een programma op maat. Dat kan extra ondersteuning zijn voor een vak dat je moeilijk vindt of bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding. Maar je kunt ook extra uitdaging krijgen als wij denken dat je meer aankan. '

Elke schooldag begint met sporten en eindigt met een programma op maat

Samen met jou gaan we op zoek naar waar jij goed in bent en wat jij leuk vindt. Dit helpt je om straks een succesvolle keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Sporten voor het leren leidt tot resultaat
Onderzoekers hebben aangetoond dat je door sporten en bewegen beter gaat leren. Als je elke dag sport, neem je de lessen daarna beter in je op en leer je beter, makkelijker en sneller. Het klinkt misschien wat raar, maar het is echt bewezen. Sporten leert jou ook dat je moet samenwerken en dat je niet altijd kunt winnen. Ook dit zijn belangrijke lessen. Het zorgt er ook voor dat je je fitter, gezonder en gelukkiger voelt. Halverwege de dag krijg je een bijzondere combinatie van bewegen en leren tegelijk. Hierdoor kun je ook de lessen in de middag beter in je opnemen.

Ontdekken wie je bent
We vinden het belangrijk dat je ontdekt wat je talenten zijn en wat je leuk vindt. Daarom laten we je al vanaf de tweede klas kennismaken met alle profielen die wij bieden en de opleidingen en beroepen die daarop aansluiten. Zo ontdek jij stukje bij beetje wat jij wilt en kunt.

'Als jij weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, maak je succesvolle keuzes voor de toekomst'

Aan het einde van de tweede klas kies je, in overleg met je mentor en je ouders, een vakkenpakket dat het beste bij jou past. Door het brede aanbod op onze school kun je het pakket passend maken naar wie jij bent en wie jij wilt worden.

Publicatiedatum: 02 februari 2019