U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Bovenbouw: profielen en vakken

In de bovenbouw krijgen de leerlingen vakken die bij het gekozen profiel horen (profielvakken) en keuzevakken. Het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo beschikt over een groot aanbod keuzevakken. Hierdoor kunnen leerlingen het vakkenpakket goed aansluiten op hun eigen interesses, talenten en toekomstperspectief en maken zij de beste start voor hun toekomst.

Begeleiding voorafgaand aan het kiezen van een profiel

Aan het einde van het tweede leerjaar kies je een profiel en keuzevakken. Deze keuze is gericht op een toekomstige vervolgopleiding en/of beroepskeuze. Je wordt goed voorbereid op het maken van deze keuze. Dat gebeurt tijdens de lessen praktische profieloriëntatie (ppo). In deze lessen maak je kennis met de profielen. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je talenten liggen. 

Dienstverlening & Producten

Deze richting past bij je als je goed kunt leren én graag in de praktijk bezig bent. Dit profiel staat en garant voor een brede en praktische opleiding. Er is vraag naar mensen die kunnen rekenen, plannen en organiseren Deze richting is een perfect alternatief voor als je de mavo goed aankunt, maar de voorkeur geeft aan een meer praktische opleiding op een hoog niveau. Bovendien kun je op onze school ook in vakken op een hoger niveau examen doen. Zo kun je soms toch instromen op niveau 4 (mavo-niveau) in het mbo.
Met dit profiel kun je straks alle kanten op. Enkele voorbeelden zijn: opticien, technisch tekenaar, werkvoorbereider, technisch verkoopadviseur, laborant of projectleider. Afhankelijk van waar je goed in bent en waar je na onze school verder in wilt leren kun je ook voor keuzedelen kiezen van de andere profieldelen zoals Zorg en Welzijn of Bouw, Wonen en Interieur. Aan de vierde klassen wordt nu nog het oude profiel techniek en economie gegeven.

Bouwen, Wonen & Interieur - Techniek

Je leert over bijna alles wat met houtbewerking en met het bouwen van gebouwen te maken heeft. Met Autocad-tekenen maak je ontwerpen voor meubels, woningen en zelfs bedrijfspanden. Ieder jaar kun je je opgeven voor landelijke timmerwedstijden. 
Overal om je heen kom je techniek tegen. Het is daarom ook één van de beroepen die het meest gevraagd wordt in de huidige maatschappij. In de techniek kun je vele kanten op, en er zijn veel vacatures.
De huidige 4de klassen volgen nog voor het laatste jaar het programma bouwtechniek.

Produceren, Installeren & Energie - techniek

Waar komt de energie vandaan die je thuis gebruikt? Hoe moet ik die verwarming installeren? Hoe kan ik twee metalen platen aan elkaar krijgen? Dat zijn vragen waar je antwoord op krijgt.
Er komen diverse technieken aan bod, zoals: booglassen, solderen, installatie van verwarming en elektra en leidingwerk voor water en gas. Er is veel vraag naar technisch opgeleide mensen en daarom is er veel kans op een baan.
De huidige 4de klassen volgen nog voor het laatste jaar het programma elektrotechniek of installatietechniek. 

Zorg & Welzijn

Bij Zorg & Welzijn draait alles om mensen; het verzorgen van ouderen, kinderen en zieken, maar ook diensten verlenen aan mensen in een kapsalon, nagelstudio of horecagelegenheid.
Het gaat erom dat je het leuk vindt om mét en vóór mensen te werken. Daarom is het belangrijk dat je onder meer beschikt over de onderstaande competenties:

  • Je bent sociaal en kan goed samenwerken.
  • Je hebt veel geduld en kan je goed verplaatsen in anderen.
  • Je zet zorgvragers en cliënten op de eerste plaats.
  • Je wilt graag goed (representatief) voor de dag komen

Je doet examen in vier profielvakken waarin je eindexamen doet. Daarnaast kies je vier profielvakken waarin je schoolexamen doet. Je wordt goed begeleid bij het maken van deze keuze. 
Vervolgopleidingen die vaak gekozen worden door leerlingen die dit profiel volgden, zijn; Helpende zorg en welzijn, verzorgende IG, (junior)kapper, schoonheidsverzorging, pedagogisch medewerker kinderopvang, onderwijsassistent, sociaal cultureel werker, sociaal maatschappelijk dienstverlener, mbo verpleegkundige, apothekersassistent, doktersassistent, facilitaire dienstverlening, koksopleidingen, medewerker bediening. 

Economie & Ondernemen

Winkelverkoop, omzet berekenen, etaleren, boekhouding bijwerken, folders maken, interviews houden en met computerprogramma's werken. Dit hoort allemaal bij Economie & Ondernemen.
Je werkt afwisselend samen en zelfstandig en meestal met een computerprogramma waar je ook thuis mee aan de slag kan. Tijdens projectweken en stagelopen breng je wat je geleerd hebt in de praktijk. Vorderingen houd je bij in je portfolio. Hierin houdt je mentor ook bij hoe je je sociaal ontwikkeld.  Naast het profieldeel kies je vier keuzedelen kiezen. Je kan kiezen voor extra verdieping of voor aanvullende modules zoals het starten van een webshop of vormgeving. Afhankelijk van wat leuk vindt, goed in bent en waar je na onze school verder in wilt leren kun je ook voor keuzedelen kiezen van de andere profieldelen zoals Zorg en Welzijn of Bouw, Installatie en Techniek.