U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Burgerschapsvorming

Het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo besteedt veel aandacht aan burgerschapsvorming. Hierdoor leer je de maatschappij op een andere manier kennen. Het helpt je om je horizon te verbreden en je ontdekt wat het betekent om een actieve bijdrage aan de samenleving te leveren. Deze ervaringen passen uitstekend binnen de Ignatiaanse Pedagogiek; de pedagogische benadering die de school in het onderwijs volgt.

Leerlingen krijgen voorlichting van de HTM over gewenst gedrag

Op het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo zetten we ons elk jaar in voor vrijwilligerswerk, goede doelen en het milieu. In de onderbouw is er aandacht voor onderwerpen als zwerfafval en Sealife. Bovendien kun je deel uitmaken van de feestcommissie en zo ondersteuning bieden bij allerlei vieringen en feesten van de school. Tijdens bijeenkomsten voor ouders of andere belanghebbenden kun je als gastvrouw en gastheer optreden. Daarnaast kun je die assisteren bij technieklessen op basisscholen in Rijswijk, maar je kunt je ook vrijwillig inzetten voor je eigen sport- of muziekvereniging.

Voorbeelden van burgerschapsvorming op onze school

  • Iedereen wil toch een veilige en schone omgeving? In de onderbouw krijg je tijdens project- en themaweken lessen over onderwerpen als zwerfafval en wat afval betekent voor dieren in de zee (i.s.m. Sealife).
  • Je krijgt training voor de Schoolwacht. Je wijst medeleerlingen tijdens de pauzes op een vriendelijke manier op hun gedrag en zorgt er zo voor dat de school schoon en veilig blijft.
  • Je kan actief zijn in de feestcommissie, die allerlei vieringen voor de leerlingen organiseert.
  • Je kunt je aanmelden voor gastvrouw of gastheer tijdens bijeenkomsten voor ouders, medewerkers of tijdens open dagen.
  • Je kunt bij assisteren bij de technieklessen die wij op basisscholen in Rijswijk geven
  • Je kunt je vrijwillig inzetten op een vereniging waar je lid van bent
  • We zamelen elk jaar geld in voor een goed doel. Dit jaar hebben we tijdens een sponsorloop geld ingezameld voor een kindertehuis in Hongarije. 

Heb je een leuk idee waarbij jij of wij ons inzetten voor de maatschappij of voor iemand die hulp nodig heeft? Meld het dan bij je mentor en wie weet gaan we er mee aan de slag!