Met bewegen en leren kom je sneller vooruit!

Welkom bij het Stanislas Beweeg-vmbo/ mavo! Wij zijn de eerste school in Nederland waar bewegen en leren centraal staat. Zes jaar geleden waren we nationaal nieuws en nu weten we dat bewegend leren een succes is.

Het percentage geslaagden? 100% op basis en kader en 96% op de mavo. De studiehouding van leerlingen? Sterk verbeterd! De conditie van leerlingen? Topfit! Wij zijn trots op onze uitvinding en hopen dat onze school ook jou zal aanspreken.

Dáárom sporten wij elke dag
In onze kleine school begin je elke dag met sport. Ook bewegen we tijdens de lessen in de klas. Bewegen en leren is niet alleen leuker, maar je kunt je door te bewegen ook beter concentreren en dus betere resultaten halen. Maar er zijn meer voordelen: je voelt je gezonder, fitter en meestal ook gelukkiger als je beweegt. De sportlessen volg je niet met je klas, maar met je eigen niveaugroep. Zo leer je ook leerlingen kennen uit andere klassen. Een paar voorbeelden van de sporten die je doet, zijn: mountainbiken, fitness, zelfverdediging, spinning, zwemmen, balsporten en karate.

Check de film over bijzondere school

Onderwijsaanbod

Op onze school worden de volgende leerwegen aangeboden:

  • vmbo kb, kaderberoepsgerichte leerweg met en zonder lwoo
  • vmbo bb, basisberoepsgerichte leerweg met en zonder lwoo
  • mavo/vmbo tl

Je wordt in een klas geplaatst op basis van het advies van de basisschool. Je testscore speelt een minder belangrijke rol. 
 

Klas met extra ondersteuning in de onderbouw

Als je een vmbo BB advies hebt en extra ondersteuning nodig hebt, dan kun je in een klas met extra ondersteuning komen.
>> Klik hier voor meer informatie over deze klas

In deze film leggen we uit wat sporten voor het leren met je doet: