U bezoekt onze website met een verouderde browser, waardoor onze website niet correct wordt weergegeven.
Wij adviseren Internet Explorer 9, 10 of 11 (zonder compatibiliteitsmodus), of een recente versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari.

Sporten & Bewegen

Wist je dat je een hoger cijfer voor een proefwerk haalt, als je eerst een uur sport? Het klinkt misschien gek, maar het is echt bewezen. Knappe koppen hebben aangetoond dat je door sporten en bewegen beter gaat leren. Dat komt doordat de bloedstroom in je hersens beter wordt als je beweegt. Ook worden er meer verbindingen gemaakt in je brein, waardoor je je beter kunt concentreren. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook daarna in de les!

Incasseren en samenwerken

Er is nog een reden waarom sport zo goed voor je hoofd is. Door te sporten leer je dat je het beste kunt samenwerken om iets te bereiken en dat je elkaar nodig hebt om succesvol te zijn. En omdat je niet altijd kunt winnen, vergroot sporten je incasseringsvermogen. Daar heb je wat aan. Niet alleen om beter te presteren op school, maar ook thuis en straks bij je baan.

Eerst sporten, dan de leervakken
Op het Stanislascollege start je daarom elke dag met minimaal een uur sport. Daarna begin je lekker energiek met de gewone lessen. En om ook de rest van de dag het beste uit jezelf te halen, krijg je 's middags nóg een keer een bijzondere combinatie van bewegen en leren. Dus kies je voor makkelijker leren, hogere cijfers en meer zelfvertrouwen? Dan kies je voor het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo.