Sporten & Bewegen

Onderzoek heeft aangetoond dat leerlingen door een uur te sporten voor de lessen, de lessen beter in zich opnemen en betere leerresultaten halen. Op het Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo beginnen de leerlingen in de eerste en tweede klas elke schooldag met 60 minuten sporten en bewegen. Daarnaast krijgen leerlingen een bijzondere combinatie van leren en bewegen tegelijk. Zo blijven zij tot het einde geconcentreerd.

Incasseren en samenwerken

Leerlingen leren tijdens het sporten dat ze soms moeten samenwerken om iets te bereiken en dat ze elkaar nodig hebben om succesvol te zijn. En omdat leerlingen niet altijd overal de beste in kunnen zijn, vergroot het bovendien hun incasseringsvermogen. Dat zijn allemaal waardevolle competenties voor hun toekomst. Tot slot levert het sporten een bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van leerlingen. Er ontstaat een groepsgevoel en dat is voelbaar aan de sfeer in de klas en in de school.

Veel sporten, dan is een gezonde levensstijl belangrijk
Omdat elke dag sporten best intensief is, besteedt het Stanislascollege veel aandacht aan een gezonde levensstijl en een gezonde voeding. Zo zijn er in de kantine gezonde snacks te koop en zijn de suikerrijke energiedrankjes in en rond de school verboden. Vanwege onze inzet voor een gezonde levensstijl en de sociale vaardigheden van leerlingen, heeft de school in 2016 het predicaat gezonde school ontvangen.