Home > Scholen > Burg. Elsenlaan - Rijswijk

Gespreksavonden voor ouders

Nestgeuren
over de betekenis van de ouder-kind relatie
in een mensenleven
Afstand en nabijheid :“blijf een beetje dichter uit mijn buurt”,
echtheid, eigen identiteit en persoonlijke aandacht


Thema-lezing op 6 oktober a.s.*
Sprekers: Anneke Dekker & Maarten Smits
( Piet Weisfelt & partners)

& Vier oudergespreksavonden
na de herfstvakantie
U wordt van harte uitgenodigd!
Voor verdere informatie en manier van aanmelden : klik hier.

*U kunt het boek “Nestgeuren” desgewenst op 6 oktober kopen


Tweede Nieuwsbrief 2014-2015

Klik HIER om de tweede Nieuwsbrief 2014-2015 te lezen, voor ouders en verzorgers


Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


NOG MEER INTRODUCTIELESSEN VOOR VMBO’ERS

RIJSWIJK – Omdat de instroom van jonge woningstoffeerders en parketleggers te laag is, heeft WoonWerk samen met Unipro een introductielespakket ontwikkeld om vmbo- leerlingen in de richting bouw kennis te laten maken met deze beroepen. Vorige maand bezochten wij de introductieles op het Rijswijkse Stanislascollege. Daar legde Simon Nieboer van Unipro 21 leerlingen alles uit over het stoffeerders- en parketteursvak. “Ik dacht dat stofferen heel ingewikkeld was maar dat viel reuze mee!”, zegt Ferdi Celik. Sinds de eerste les in juni 2013 zijn door heel Nederland al 27 introductielessen gegeven. De komende maanden worden op nog eens 6 scholen gastlessen verzorgd en met 15 scholen wordt nog aan een datum gewerkt. Op www.werkeninwonen.nl/leren-in-wonen/ beroepsonderwijs/woningstofferenparketleggen/ gastles-woningstofferenparketleggen/#. Uwyzw!5OSo vind je alle informatie en kun je je aanmelden als gastdocent.
"bron: Lakerveld Woonvakbladen".


Informatieavond verbouwing Rijswijk

De Gemeente Rijswijk en het Stanislascollege nodigen omwonenden van het Stanislascollege H. Roland Holstlaan uit voor een informatiebijeenkomst over de verbouwingsplannen in relatie tot het bestemmingsplan Stationskwartier.
De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 juli 2014. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen tussen 19.00 – 20.30 uur Stanislascollege aan de H. Roland van Holstlaan, ingang Huis te Landelaan.
Klik hier om de uitnodigingsbrief te openen welke de gemeente aan de bewoners heeft verstuurd. 


Klik hier voor de namen van de geslaagden


Strandbeesten van Theo Jansen

Klas 1 en 2 zijn op excursie naar de Strandbeesten van Theo Jansen in de elektriciteitsfabriek geweest. Na een korte, actieve en inspirerende rondleiding door de hal gingen de leerlingen aan de slag in de speciaal voor hen gemaakte werkplaats. De leerlingen bouwden hier een zelf bedacht Strandbeest waarbij experimenteren met materialen, vorm en beweging centraal stond.

Op de foto staan een aantal jongens uit klas 1Z en 1C samen met de kunstenaar.


Nieuwsbrief

Klik HIER om de vijfde nieuwsbrief voor de ouders en verzorgers te lezen.


Themaweek

In de week van 31 maart t/m 4 april 2014 is het voor de leerlingen van de 1e en 2e klassen THEMAWEEK. Klik HIER voor het rooster.


Yourstage festival

Wil jij meedoen aan het Yourstage festival op 6 juni 2014? Doe dan mee met de    S-factor!   Kun jij zingen, dansen, rappen of ben jij gewoon heel goed in mensen aan het lachen maken of toneelspelen? Schrijf je dan NU in voor de S-factor op 24-4-2014   Alle leerlingen die zich ingeschreven hebben voor de S-factor gaan eerst auditie doen op 2-4-2014. Na de auditie heb je nog een paar weken de tijd om jouw act goed voor te bereiden. De leerling die de S-factor gewonnen heeft mag optreden op het Yourstage festival!   De winnaar van Yourstage mag optreden op Parkpop!   Inschrijfformulieren voor de S-factor liggen klaar bij de teamleiders. Het inschrijfformulier kun je inleveren bij meester Darma of Juf Zonderop.


Berichten 1 tot 10 van 16
Eerste < Vorige 1-10 11-16 Volgende Laatste

Derde Nieuwsbrief 2014-2015

Klik HIER om de derde Nieuwsbrief 2014-2015 te lezen, voor ouders en verzorgers


Tekeningen en artist impressions verbouwing Rijswijk

De tekeningen van de verbouwing mogen we helaas nog niet op onze website publiceren. Dit heeft te maken met aanbestedingsregels (Alcatel termijn). De partij die de aanbesteding heeft gewonnen moet 20 dagen wachten met publicatie van het ontwerp, zodat de partijen die verloren hebben de mogelijkheid hebben eventueel bezwaar aan te tekenen tegen het verloop van het aanbestedingsproces. Het ontwerp mag wel op verzoek getoond worden.

Bent u niet in de gelegenheid geweest naar de informatiebijeenkomst op 17 juli 2014 te komen, maar bent u wel benieuwd naar hoe het ontwerp eruit ziet, klik dan op de onderstaande links:


Veel animo voor introductielessen bij vmbo’ers

RIJSWIJK – Omdat de instroom van jonge parketleggers en woningstoffeerders
te laag is, heeft WoonWerk samen met Unipro een introductielespakket ontwikkeld om vmbo-leerlingen in de richting bouw kennis te laten maken met deze beroepen. Sinds het najaar worden in heel Nederland op vmbo-scholen introductielessen gegeven, waarvoor veel animo is. Lees HIER verder.
"bron: Lakerveld Woonvakbladen".


Klik hier voor meer informatie


Multicultifeest

Op vrijdag 4 juli. Dit is de laatste echte lesdag. De week erna is er een toetsweek. Klik HIER voor de flyer.


MOVIE PARK

Op 27 mei gaan de 4e jaars leerlingen naar Movie Park in Duitsland. We hebben een aantal regels opgesteld, die kunnen jullie/U HIER lezen. Houd je hier aan en het wordt een mooie dag. Alvast veel plezier.


Rijswijk Schoon met flasmob van Stanislas

In de weekkrant Groot Rijswijk staat het verslag van de themaweek. Klik HIER om het alvast te lezen.


Wereldtop 24 en 25 maart 2014

Zoals u ongetwijfeld uit de media vernomen hebt, zal op 24 en 25 maart de Nuclear Security Summit gehouden worden in Den Haag. Door de aanwezigheid van veel wereldleiders zullen de veiligheidsmaatregelen in de stad en met name rond het World Forum groot zijn.
Dit zal heel wat verkeersproblemen in de stad opleveren omdat er wegen zijn afgesloten.
Het openbaar vervoer zal wel rijden maar er moet rekening gehouden worden met omleidingen en vertragingen.
Het Stanislascollege zal op deze dagen geopend zijn.
Wij gaan er van uit dat iedereen probeert vooraf een goede reisroute te bedenken om op school te komen. Kijk hiervoor op de website van de HTM (www.htm.nl ) en volg de berichtgeving in de krant.
Mocht u van mening zijn dat het onverantwoord is om uw zoon of dochter deze dagen naar school te laten reizen, dan kunt u bijzonder verlof aanvragen. Dit kan echter alleen schriftelijk, vooraf bij de school en met opgave van redenen.
Vanzelfsprekend hebben wij begrip als - ondanks alle voorbereidingen- een leerling te laat op school komt.
Voor vragen kunt u contact opnemen met school.
Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet,
A v.d. Broek


De Examenfoto

Hier onze 4e jaars leerlingen die examen gaan doen, met de mentoren erbij!!!


Klik hier voor meer informatie


Berichten 1 tot 10 van 16
Eerste < Vorige 1-10 11-16 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Burg. Elsenlaan - Rijswijk