Home > Scholen > Burg. Elsenlaan - Rijswijk

Klik hier voor de namen van de geslaagde leerlingen


Feestelijke middag op de bouw in Rijswijk

Gisteren, woensdag 15 april, vond een feestelijke bijeenkomst plaats op het bouwterrein van Stanislascollege in Rijswijk. Omwonenden, belangstellenden, de gemeente, collega's en leerlingen waren hierbij aanwezig. Ook wethouder Dierdorp van onderwijs was aanwezig. Zij gaf aan dat de communicatie en betrokkenheid naar de buurtbewoners een waar voorbeeld zijn. Ook is zij blij met de komst van twee Stanislasscholen in het prachtige gebouw.

Tot slot plaatsten Wethouder Dierdorp en de heer Loogman, (algemeen directeur van Stanislascollege) een wandelement. De postieve reacties van alle aanwezigen en natuurlijk het prachtige weer maakten deze middag tot een feestelijk geheel.


EXTRA HERINNERING WIJ REKENEN OP UW KOMST

OUDERAVOND 13 APRIL 2015

VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN LEERLINGEN UIT DE EERSTE EN TWEEDE KLAS  VAN BURG.ELSENLAAN  

Een speciale avond over het gebruik en misbruik van social media en internet u krijgt antwoord op veel vragen over social media  

MET MEDEWERKING VAN DNL THEATER COLLECTIEF EN BUREAU JEUGD&MEDIA  

Om 18.30 uur is de deur open. De ouderavond start om 19.00 uur.


Bedrijfsleven en VMBO samen sterk voor techniekonderwijs in Haaglanden

Persbericht Maart 2015.

Beter en aantrekkelijker techniekonderwijs dat goed aansluit bij de eisen van het bedrijfsleven. Daar gaan de VMBO-scholen in de regio Haaglanden de komende jaren voor, samen met de bedrijfsopleidingen in hun regio.

Om die intentie te onderstrepen tekenden de VMBO-scholen met een afdeling Techniek op dinsdag 3 maart tijdens de officiële aftrap een samenwerkingsovereenkomst met het Platform Bedrijfsvakopleidingen Haaglanden. Samen willen zij de belangstelling voor en de instroom in de techniekopleiding vergroten. Niet alleen door de kwaliteit van het onderwijs te verhogen, maar ook door kennis en ervaring uit te wisselen op zowel directie– als op docentniveau. Centraal hierbij staat een eigentijds leerprogramma dat afgestemd is op de eisen van het bedrijfsleven en de wensen en behoeften van jongeren. Ook de gezamenlijke promotie van het vakonderwijs met beroepenoriëntatie, projectweken en gastlessen moet leiden tot meer en een betere keuze voor het technisch onderwijs. Zo treden bedrijfsleven en onderwijs samen op tegen het dreigend tekort aan vakmensen, want dat er de komende jaren grote behoefte is aan nieuwe medewerkers in de techniek, dat is zeker.

Het Platform BedrijfsVakopleidingen Haaglanden (PBVH) bestaat uit de Schildersvakschool, Haagbouw, Installatiewerk Zuid Holland, BVMT Delft en Bouwmensen Delft. De bedrijfsvakopleidingen verzorgen voor zo’n 600 bedrijven in Haaglanden en Zuid-Holland de opleidingen in de bouw-, installatie-, elektrotechniek-, metaal- en schildersbranche, zowel in de eigen zeer modern uitgeruste opleidingsruimten als binnen de bedrijven.


Welkom op ons nieuwe vmbo

Het Stanislascollege start een vernieuwend vmbo dat draait om jou. Het draait om wat je juist goed kunt en wat je minder goed kunt. We helpen je het beste uit jezelf te halen. Belangrijk in ons onderwijs zijn deze drie hoofdlijnen: Lees HIER verder


EXTRA NIEUWSBRIEF VOOR DE EERSTE KLASSEN

Lees HIER de EXTRA NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS/VERZORGERS  VAN LEERLINGEN UIT DE EERSTE KLASSEN.


Allerzielen

Op de SCE werd ook dit schooljaar weer aandacht besteed aan “Allerzielen”. Op maandag 3 November konden leerlingen en personeel een kaarsje aansteken voor een overledene. De naam van de overledene werd op een kaartje geschreven en als blaadje bevestigd aan de takken van een boom van textiel.In de loop van de dag branden er zo’n 150 kaarsjes.


Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


NOG MEER INTRODUCTIELESSEN VOOR VMBO’ERS

RIJSWIJK – Omdat de instroom van jonge woningstoffeerders en parketleggers te laag is, heeft WoonWerk samen met Unipro een introductielespakket ontwikkeld om vmbo- leerlingen in de richting bouw kennis te laten maken met deze beroepen. Vorige maand bezochten wij de introductieles op het Rijswijkse Stanislascollege. Daar legde Simon Nieboer van Unipro 21 leerlingen alles uit over het stoffeerders- en parketteursvak. “Ik dacht dat stofferen heel ingewikkeld was maar dat viel reuze mee!”, zegt Ferdi Celik. Sinds de eerste les in juni 2013 zijn door heel Nederland al 27 introductielessen gegeven. De komende maanden worden op nog eens 6 scholen gastlessen verzorgd en met 15 scholen wordt nog aan een datum gewerkt. Op www.werkeninwonen.nl/leren-in-wonen/ beroepsonderwijs/woningstofferenparketleggen/ gastles-woningstofferenparketleggen/#. Uwyzw!5OSo vind je alle informatie en kun je je aanmelden als gastdocent.
"bron: Lakerveld Woonvakbladen".


Informatieavond verbouwing Rijswijk

De Gemeente Rijswijk en het Stanislascollege nodigen omwonenden van het Stanislascollege H. Roland Holstlaan uit voor een informatiebijeenkomst over de verbouwingsplannen in relatie tot het bestemmingsplan Stationskwartier.
De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 juli 2014. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen tussen 19.00 – 20.30 uur Stanislascollege aan de H. Roland van Holstlaan, ingang Huis te Landelaan.
Klik hier om de uitnodigingsbrief te openen welke de gemeente aan de bewoners heeft verstuurd. 


Berichten 1 tot 10 van 18
Eerste < Vorige 1-10 11-18 Volgende Laatste

Zevende Nieuwsbrief 2014-2015

Klik HIER om de zevende Nieuwsbrief 2014-2015 te lezen, voor ouders en verzorgers


Bu-Jitsu

Op 9 maart 2015 hebben de leerlingen van klas 1Z van het Stanislascollege Rijswijk deelgenomen aan het examen Bu-Jitsu. De ouders waren bij deze gelegenheid uitgenodigd zodat de kinderen óók aan hen konden laten zien wat zij de afgelopen weken hebben geleerd. Voor meer foto's en info, klik HIER.


Rekentoets 2015

Op onze school start de rekentoets op woensdag 4 maart. Heb je nog vragen over de rekentoets? Klik dan HIER Je vindt dan tien antwoorden op de meest gestelde vragen.


Zesde Nieuwsbrief 2014-2015

Klik HIER om de zesde Nieuwsbrief 2014-2015 te lezen, voor ouders en verzorgers


VMBO 15 jaar!

Durf te dromen..

Het VMBO bestaat dit jaar precies 15 jaar en dat gaan we samen vieren! Doe mee en laat jouw droom uitkomen!Lees HIER meer.


Eerste Leerlingen brief

Je kan HIER de Eerste leerlingen brief lezen!!!!


Vijfde Nieuwsbrief 2014-2015

Klik HIER om de vijfde Nieuwsbrief 2014-2015 te lezen, voor ouders en verzorgers


Graffiti workshop

Vorige week hebben de twee derde klassen van het Stanislascollege SCE  een Graffiti workshop gehad, lees HIER verder!


PERSBERICHT 28 oktober 2014

Bouw Stanislascollege in Rijswijk kan van start

Eerder dit jaar stemde de Gemeente Rijswijk in met de bouwplannen voor het schoolgebouw van het Stanislascollege aan de H. Roland Holstlaan Rijswijk. Maandag 27 oktober jl., werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de overeenkomst getekend tussen bouwbedrijf Van Wijnen en Stichting Lucas Onderwijs, waar Stanislascollege onderdeel van is. De verbouwing van het schoolgebouw kan nu eindelijk officieel van start! LEES HIER VERDER.


Tekeningen en artist impressions verbouwing Rijswijk

De tekeningen van de verbouwing mogen we helaas nog niet op onze website publiceren. Dit heeft te maken met aanbestedingsregels (Alcatel termijn). De partij die de aanbesteding heeft gewonnen moet 20 dagen wachten met publicatie van het ontwerp, zodat de partijen die verloren hebben de mogelijkheid hebben eventueel bezwaar aan te tekenen tegen het verloop van het aanbestedingsproces. Het ontwerp mag wel op verzoek getoond worden.

Bent u niet in de gelegenheid geweest naar de informatiebijeenkomst op 17 juli 2014 te komen, maar bent u wel benieuwd naar hoe het ontwerp eruit ziet, klik dan op de onderstaande links:


Berichten 1 tot 10 van 23
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-23 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Burg. Elsenlaan - Rijswijk

Welkom op ons nieuwe vmbo

Het Stanislascollege start een vernieuwend vmbo dat draait om jou. Het draait om wat je juist goed kunt en wat je minder goed kunt. We helpen je het beste uit jezelf te halen. Belangrijk in ons onderwijs zijn deze drie hoofdlijnen: Lees HIER verder

Onder het tabblad Rooster kan je zien wanneer jij je boeken moet inleveren en je rapport ophalen.