Home > Scholen > Burg. Elsenlaan - Rijswijk

Nieuwsbrief

Klik HIER om de vijfde nieuwsbrief voor de ouders en verzorgers te lezen.


Themaweek

In de week van 31 maart t/m 4 april 2014 is het voor de leerlingen van de 1e en 2e klassen THEMAWEEK. Klik HIER voor het rooster.


Yourstage festival

Wil jij meedoen aan het Yourstage festival op 6 juni 2014? Doe dan mee met de    S-factor!   Kun jij zingen, dansen, rappen of ben jij gewoon heel goed in mensen aan het lachen maken of toneelspelen? Schrijf je dan NU in voor de S-factor op 24-4-2014   Alle leerlingen die zich ingeschreven hebben voor de S-factor gaan eerst auditie doen op 2-4-2014. Na de auditie heb je nog een paar weken de tijd om jouw act goed voor te bereiden. De leerling die de S-factor gewonnen heeft mag optreden op het Yourstage festival!   De winnaar van Yourstage mag optreden op Parkpop!   Inschrijfformulieren voor de S-factor liggen klaar bij de teamleiders. Het inschrijfformulier kun je inleveren bij meester Darma of Juf Zonderop.


Klik hier voor meer informatie


Bu-Jitsu klassen 1D en 1Z


Wet Passend Onderwijs

Op 1 augustus 2014 treedt de Wet Passend Onderwijs in werking. Voor u als ouder/verzorger van een kind met een rugzakje (leerlinggebonden financiering, lgf) heeft dat gevolgen. In deze wet wordt de ondersteuning aan leerlingen met een rugzakje op een andere manier geregeld. Voor leerlingen die nu een rugzakje hebben, worden overgangsregelingen getroffen.
Voor informatie over wat er voor u en uw kind wel en niet verandert, klik hier.  


STANISLASDAG 2013

Op 14 november is het op onze school de jaarlijkse Stanislasdag. Het thema van deze dag is gezond eten en bewegen. 

Wij starten de Stanislasdag met een gezond ontbijt voor alle leerlingen. Op die dag krijgen de leerlingen informatie over gezonde voeding en uiteraard verzorgen de gymdocenten een “gave” bewegingsles.  

Onze leerlingen zijn geplaatst in de onderbouw of de bovenbouw. Wij hebben ook de begintijden voor de leerlingen aangepast.  

De leerlingen uit de bovenbouw (klas 3 of 4) starten de dag om 9.00 uur. Het programma voor de bovenbouwleerlingen eindigt rond 12.00 uur.  

De leerlingen uit onderbouw (klas 1 of 2) starten de dag om 11.00 uur. Het programma voor de onderbouwleerlingen eindigt rond 14.00 uur.


Stanislas gaat op bezoek

Leerlingen van het Stanislas College gingen vorige week op bezoek bij Welzijn Rijswijk om kennis te maken met vrijwilligerswerk.

RIJSWIJK - “Is dit nou ook kunst?”, vraagt een leerling, wijzend op de mozaïekbank, een zogeheten Social Sofa, aan José Reneman, vrijwilligster bij Welzijn Rijswijk. Na een les gingen de leerlingen mozaïeken op de Social Sofa onder begeleiding van José Reneman. De Social Sofa is een vrijwilligersproject. Een prachtige bank, ontworpen en beplakt door Rijswijkse bewoners en bestemd voor een mooie plek in de wijk. Het Vrijwilligerscentrum van Welzijn Rijswijk en het Stanislascollege betrekken leerlingen bij vrijwilligerswerk. Lees verder


Eerste van twee speciale routes op de SCE

Techniek en economie.


Deze richting is voor jongens en meisjes die goed kunnen leren, maar ook graag in de praktijk bezig zijn en staat garant voor een brede en praktische opleiding. Er is vraag naar mensen die kunnen rekenen, plannen en organiseren. Mensen die weten wat klanten willen. Deze richting is een perfect alternatief voor leerlingen die mavo/TL misschien wel aankunnen, maar meer voorkeur geven aan praktijkgerichte vakken op een hoog niveau. Met deze opleiding kun je alle kanten op. Enkele mogelijkheden zijn: opticien, technisch tekenaar, werkvoorbereider, technisch verkoopadviseur, laborant of projectleider.


Rijswijk Schoon met flasmob van Stanislas

In de weekkrant Groot Rijswijk staat het verslag van de themaweek. Klik HIER om het alvast te lezen.


Wereldtop 24 en 25 maart 2014

Zoals u ongetwijfeld uit de media vernomen hebt, zal op 24 en 25 maart de Nuclear Security Summit gehouden worden in Den Haag. Door de aanwezigheid van veel wereldleiders zullen de veiligheidsmaatregelen in de stad en met name rond het World Forum groot zijn.
Dit zal heel wat verkeersproblemen in de stad opleveren omdat er wegen zijn afgesloten.
Het openbaar vervoer zal wel rijden maar er moet rekening gehouden worden met omleidingen en vertragingen.
Het Stanislascollege zal op deze dagen geopend zijn.
Wij gaan er van uit dat iedereen probeert vooraf een goede reisroute te bedenken om op school te komen. Kijk hiervoor op de website van de HTM (www.htm.nl ) en volg de berichtgeving in de krant.
Mocht u van mening zijn dat het onverantwoord is om uw zoon of dochter deze dagen naar school te laten reizen, dan kunt u bijzonder verlof aanvragen. Dit kan echter alleen schriftelijk, vooraf bij de school en met opgave van redenen.
Vanzelfsprekend hebben wij begrip als - ondanks alle voorbereidingen- een leerling te laat op school komt.
Voor vragen kunt u contact opnemen met school.
Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet,
A v.d. Broek


De Examenfoto

Hier onze 4e jaars leerlingen die examen gaan doen, met de mentoren erbij!!!


Klik hier voor meer informatie


VALENTIJNSFEEST

vrijdag 14 februari 2014 van 19.00-22.00

Om 19.00 openen de deuren van de kleine kantine.
Hapjes en drankjes staan voor jullie klaar.
Een live-DJ zorgt voor spetterende stampmuziek en zwoele zwijmelnummers.
Denk aan de dresscode: dames is ROOD, heren in ZWART.
Ook zullen een waarzegster en een bodypaintartiest aanwezig zijn.
Vergeet je toegangskaartje niet.

Veel Plezier!!


Toetsweek

Van 3 februari t/m 7 februari 204 is alleen dit rooster geldig!!!!!! Klik Hier


Condega-Sponsorloop

Net als de afgelopen jaren stond Stichting Condega weer met een kraam op de markt tijdens het Strandwalfestival Twee jaar geleden stonden ze er met de grote Condega Vogel en kon je voor een kleine vergoeding je nagels laten lakken door leerlingen van Het Stanislascollege Rijswijk. Afgelopen jaar werden er, naast het nagellakken ook boeken verkocht en koekjes uitgedeeld door de leerlingen. Dit jaar gooide het weer roet in het eten. Om 12.00 uur regende het zo hard dat de kraam bijna omwaaide. Lees verder


Maatschappelijke stage op de SCE

‘Mini Condega’ zoekt nog inwoners en klandizie

Condega in het klein’ is deze hele maand in de Centrale Bibliotheek te vinden. Leerlingen van de Rijswijkse basisscholen krijgen inzicht in hoe hun leeftijdsgenoten in de Nicaraguaanse zusterstad leven. Het is stil op vrijdag in de miniatuurversie van Condega. De school heeft geen leerlingen, de bank geen klandizie en ook de winkeliers verkopen niets. Oorzaak: de leerlingen van basisschool de Meander, die de eer hadden om als eerste aan het project mee te doen, zijn door een communicatiestoornis niet komen opdagen. En dus loopt wethouder Dick Jense alleen door de in de bibliotheek opgebouwde stad. Hij krijgt informatie over de leefomstandigheden en laat ook zijn schoenen poetsen. Lees het verhaal HIER verder.


NIEUW op de SCE

Op de SCE komt een nieuwe klas.

De Opstroomklas zie HIER onze flyer.


Tweede speciale routes op de SCE

De brede route.


Deze richting is er vooral op gericht om je te ondersteunen bij het maken van een bewuste keuze en toe te werken naar een passende beroepsopleiding op het mbo. Het examenprogramma wordt na twee of drie jaar afgesloten. Een deel van de beroepsrichting en het examen wordt ingevuld door de ict route. Daarnaast is er ruimte voor specialisatie in de richtingen zorg en welzijn, economie en techniek. Uiteindelijk is het doel om met een diploma basisberoepsgericht ict route en certificaten van je specialisaties door te stromen naar het mbo op niveau 2.


Klik hier voor het archief

Burg. Elsenlaan - Rijswijk

Examenroosters

Onder het tabblad rooster zijn verschillende examenroosters te vinden.