Home > Scholen > Pijnacker

Jaargids 2014-2015

Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


Fijne vakantie! Openingsnieuwsflits online!

Na een jaar hard werken is dan nu voor jullie de vakantie aangebroken! Geniet, geniet! En als je alvast wilt weten hoe het begin van volgend schooljaar eruit ziet, kijk dan in de Openingsnieuwsflits voor ouders door hier te klikken. Je ouders krijgen in week 0 een link met deze flits!


Ans de Kock-schaal 2014

De Ans de Kock-schaal werd deze week uitgereikt aan Jade van Tilburg uit havo 5 voor haar bijzondere verdiensten voor de school. De schaal werd drie jaar geleden voor het eerst uitgereikt ter herinnering aan onze docente Engels Ans de Kock. Klik hier voor meer foto's van de diploma-uitreiking van de havo-afdeling.


Nog meer geslaagden!!!

Gelukkig zijn de volgende leerlingen ook nog geslaagd na een herkansing:
Mavo: Tony van den Ijssel, Bibo Gharabli, Noëlia Garcia Moreno, Jesper Vloemans en Daley de Vries.
Havo: Anthony Ng, Judith Schoonakker, Kirsten Ammerlaan, Ado Murselovic en Michael de Baat
Vwo: Dionne Hiep, Rosa-Lee Deiman, Celine Rook, Arthur Berghuis en Nick van den Eijk.

Ook hen feliciteren wij van harte met het behalen van hun diploma.


Laatste les mevrouw Smits

We zijn een beetje verdrietig... mevrouw Smits gaat het Stanislas verlaten....nadat ze maar liefst zeventien jaar hier geweest is. "Hoe kan dat nou?" horen we je denken. Ze is immers nog zo jong! Maar de grap is dat ze ook als leerling al op onze school zat.

Voor haar is het nu tijd geworden om haar vleugels uit te slaan. Mevrouw Smits gaat buiten het onderwijs verder. Zoals gezegd... we zijn een beetje verdrietig, maar ook heel blij voor haar. De bloemen en de zoen van de teamleider zijn verdiend! We wensen haar veel succes!


Open Podium groot succes!

Vrijdag 20 juni was er weer het jaarlijkse muziekfestijn in onze aula.
Er waren 14 optredens van leerlingen en docenten. Ze hadden de afgelopen weken veel geoefend, dat was wel duidelijk.  De schoolband speelde er flink op los. De leerlingen van de technische commissie hadden ook weer hun steentje bijgedragen met een mooi decor en schitterende belichting. Kortom, het was een fantastische samenwerking van de leerlingen en docenten.
Klik hier voor de foto's. 

 

 


Griekenlandreis groot succes!

Ook dit jaar heeft vwo 5 weer een bezoek gebracht aan het prachtige Griekenland. De reis begon wat regenachtig, waardoor we ons de eerste dagen glibberend door de archeologische site van Delphi werkten en bij het strand in Tolo aankwamen, terwijl dikke wolken ons boven het hoofd hingen. Enkele bikkels zijn toch gaan zwemmen en hun moed werd door de Griekse weergoden beloond. We mochten vervolgens in de zon genieten van het indrukwekkende theater van Epidauros, flaneerden over de boulevard van Nafplion, hebben net als Agamemnon over de vlakte van Mycene uitgekeken en mooie plaatjes van de Apollotempel geschoten in Korinthe. Als hoogtepunt bleef Athene over, waar we ons op de Akropolis hebben gemengd met hordes toeristen om daarna in de schaduw van de stoa op de agora bij te komen. Eigen presentaties werden afgewisseld met verhalen van de reisleiding en adembenemende uitzichten. Ook 's avonds zat de sfeer er goed in bij de restaurantjes van de vriendelijke Grieken. We hebben genoten!


Trots op Laura!!

Laura Axson (B1C) is geselecteerd voor de selectie Den Haag-Rotterdam dat afgelopen weekend deelnam aan het Nederlands kampioenschap in Hoofddorp. Dat noemen ze Little League Softball. Daar zitten meisjes in van 12 en 13 jaar. Dit kampioenschap hebben ze ongeslagen gewonnen. Hierdoor morgen ze deelnemen aan het Europees kampioenschap dat gehouden wordt van 24 tot en met 28 juli in Polen. Top prestatie van onze brugklasleerling, wiens broer Daniel ook honkbalt bij de Baseball Academy van Unicorns. Veel succes in Polen Laura!!!


Belangrijke informatie voor examenkandidaten!

De uitslagen zijn bekend!
Klik hier voor informatie over het verloop na het examen.


Volleybalteam wederom kampioen!

Ieder jaar doet er een jongensteam mee met het volleybaltoernooi op Goede Vrijdag. Het is een toernooi tussen docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het wordt een beetje gewoontjes, maar ze zijn er weer met de beker en een taart vandoor gegaan. Ze hebben alle wedstrijden gewonnen. Gefeliciteerd Dennis, Chris, Leon, Tom, Rik en Jordy.


Berichten 1 tot 10 van 24
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-24 Volgende Laatste

Mevrouw Van der Helm en meneer Kuijper hebben de vierdaagse gelopen!!

Warm, zwaar en gezellig! Zo zou je de Vierdaagse van Nijmegen kunnen karakteriseren. Mevrouw Van der Helm en meneer Kuiper gingen de uitdaging aan. Ze liepen niet samen, maar op de laatste dag kwamen ze elkaar tegen, waardoor ze samen over de finish konden gaan! Wij zijn trots op deze topsporters!


Diploma-uitreiking mavo

Ook bij de diploma-uitreiking van de mavo zijn er foto's gemaakt.
Klik hier om ze te bekijken!


Ook de foto's van de diploma-uitreiking vwo online!

Meneer Schreuder en mevrouw De Haan maakten de foto's van de bijzondere vwo-avond die jullie hier kunnen vinden!


Atletieksportdag 2e klassen

Afgelopen 17 juni hebben alle 2e klassers gestreden om uit te maken wie de beste atleet, atlete of beste atletiekklas was. De leerlingen hebben een 7-kamp moeten volbrengen. Deze 7-kamp bestond uit sprinten, hordelopen, verspringen, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten en een 800 meter-loop. Aan alle onderdeelprestaties werden punten toegekend waaruit een stand is opgemaakt. De titels zijn binnengehaald door M2C als winnaar van het klassenklassement en Mats van den Heuvel en Larissa Smit mogen zich beste atleet en atlete noemen. De totale eindstand is terug te vinden via de link.
Dit alles vond plaats op de atletiekbaan van AV40 in Delft onder prima omstandigheden, waar de leerlingen met veel plezier deze sportdag hebben gedaan! Een sfeerimpressie.... zie dit filmpje. Tot slot een link naar alle foto's die zijn gemaakt door Dhr. Stapel.


Directeur op Parkpop

Het gebeurt niet iedere dag dat je onze directeur op Parkpop ziet! En hij was er niet als bezoeker, maar als optredend artiest. Samen met zijn band Agarn vertolkte hij nummers als Think, Superstition en Soul Man. We kunnen het met recht spetterende blazerssoul noemen! We zijn trots op hem!


Luc van Logchem heeft "De Pluim" verdiend!!

Dit jaar is de Pluim uitgereikt aan Luc van Logchem (B1G). Hij werd tijdens de les verrast door Jolanda Lesscher (lid ouderraad) en Karin Louwers (mentor).  Luc verdient de Pluim omdat hij een echte teamspeler is,  anderen steunt als ze het moeilijk hebben, aan anderen denkt en ondanks zijn eigen zorgen en verdriet altijd een prettige leerling is. Luc staat zelfs in het AD met deze behaalde prestatie.


Berlijnreis 2014

De reis liet even op zich wachten dit jaar, maar eindelijk konden de HAVO 4 leerlingen dan begin juni kennismaken met en genieten van de zonovergoten Duitse metropool en hoofdstad Berlijn! Uiteraard kwamen daarbij de gebruikelijke  ‘must sees’  aan bod, zoals de Brandenburger Tor, het Holocaust monument, de historische Alexanderplatz, Checkpoint Charlie en de East Side Gallery. ’s Avonds werd onder meer een bezoek gebracht aan een geweldige variété-show in het Friedrichstadtpalast, de Reichstag met glazen koepel en discotheek The Matrix. Even buiten Berlijn zagen de leerlingen het Holländisches Viertel (Hollandse wijk) in Potsdam, het mooie Schloss met park Sans Soucis en werd door het pittoreske Spreewald – bekend om zijn augurkenteelt - ten zuiden van Berlijn een kanotocht gemaakt en werden er uiteraard echte “Gurken” geproefd! Het was weer genieten van een topreis! Wil je alle foto's zien? Klik dan hier


Talkshow cyberpesten nu met filmpje en rapport van OCW

Een paar weken geleden hielden medewerkers van eyeworks, in opdracht van OCW, workshops bij ons op school, met als onderwerp cyberpesten. Hier deden vier brugklassen aan mee. Donderdag 17 april werd hier gevolg aan gegeven met een talkshow, gepresenteerd door Sanne Vogel . De talkshow had twee doelen: het bedenken van oplossingen voor cyberpesten en het lanceren van een online platform.  Op de foto hierboven is dit moment vastgelegd. Het voorleggen van verschillende stellingen, het in groepen werken aan concrete oplossingen, het invullen van een beloftekaartje en oplossingen aan een volwassenenpanel aanbieden, maakten dat de leerlingen zeer betrokken waren. Het was tevens een persevenement waarbij onder andere de kinderombudsman en het jeugdjournaal aanwezig waren. 

Hier vind je een link naar een filmpje
Hier vind je een link naar een rapport


Indrukwekkende Romereis voor 4 Havo

Afgelopen week heeft een groep van 43 leerlingen uit 4havo genoten van alles wat de wereldstad Rome te bieden heeft. Alle highlights van deze stad werden in een razendsnel tempo aangedaan, van het indrukwekkende Colosseum, het Pantheon, de sprankelende Trevi fontein en Piazza Navona tot het mountainbiken op de Via Appia en het eten van een heerlijk ijsje bij de oudste ijssalon van Rome genaamd 'Giolotti'. Benieuwd naar de foto's? Klik dan hier.


Anglia diploma-uitreiking 2014

Mr Union Jack kwam van de week speciaal voor de Anglia diploma-uitreiking even langs in Pijnacker. Alle 116 kandidaten ontvingen daar namelijk hun internationale certificaat en gingen graag met hem op de foto. Wij feliciteren alle leerlingen en hopen dat zij in de toekomst veel profijt mogen ondervinden van dit diploma.
 Voor meer foto's kun je hier klikken.


Berichten 1 tot 10 van 21
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-21 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

ma 1 sept

- 15:00 u
   Boeken halen brugklassers

di 2 sept

- Boeken halen en
   mentorbijeenkomst overige
   klassen

woe 3 sept

- Lessen volgens rooster
- Middag
   Kennismakingsprogramma
   Brugklassen

do 4 sept

- Lessen volgens rooster
- Middag
   Kennismakingsprogramma
   Brugklassen

vr 5 sept

- Lessen volgens rooster
- Middag
   Kennismakingsprogramma
   Brugklassen