Home > Scholen > Pijnacker

1 juli

De afgelopen tijd bleek meer dan ooit dat er een tijd is van komen en één van gaan. Dat geldt niet in de minste plaats voor onze eindexamenleerlingen. Na jaren van zwoegen was er voor hen aan de eindstreep dat moment waar ze al jaren naar uitkeken: de diploma-uitreiking.

De mavoafdeling beet dit jaar het spits af en deed dit op een wel heel originele manier. In de aula werd een tropische sfeer gecreëerd en de leerlingen werden door gezagvoerder Stanislas met zijn uitgebreide en zeer enthousiaste crew de school uitgevlogen. Voor de foto's van deze bijzondere avond klikt u hier.


Alsnog feest voor veel herkansers

26 juni

Het was voor onze herkansers een teleurstelling dat ze niet in eerste instantie slaagden. Het was echter wel duidelijk dat zij er alles aan zouden doen om het schooljaar toch met een diploma uit te luiden. De meesten van hen slaagden in dit voornemen, wat natuurlijk een prachtige prestatie is. De eindbalans leert ons dat al onze vwo-kandidaten geslaagd zijn. Dat percentage is bij de mavo 98 en bij de havo 96. Een prachtige prestatie!

Vrijdagmorgen kwamen de herkansers naar school om hun voorlopige cijferlijst op te halen en een toost uit te brengen. Dan kunnen ze zich nu voorbereiden op de examenuitreiking en met een gerust gevoel de vakantie beginnen.


Nieuwe brugklassers krijgen voorproefje

Woensdagmiddag 24 juni zal voor veel van onze nieuwe brugklassers een spannende middag zijn. Ze maken dan namelijk kennis met hun nieuwe klasgenootjes. De mentoren zijn er klaar voor en kunnen haast niet wachten op het nieuwe schooljaar. Helaas voor hen zit er nog een hele vakantie tussen. Woensdagmiddag heten ze vanaf 13.30 uur hun nieuwe leerlingen meer dan welkom. 


Stanislascollege Pijnacker neemt op koninklijke wijze afscheid van locatiedirecteur

Vandaag vindt op Stanislascollege Pijnacker het afscheid plaats van locatiedirecteur Swen Zuiderwijk. Volgend jaar wordt hij rector van het gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Volgend jaar zal ook Amalia naar deze school gaan. Het afscheid heeft dan ook een koninklijk tintje.
Swen werd door de dames van de administratie ontvoerd uit een vergadering op Stanislascollege Westplantsoen. Eenmaal buiten stond er een luxe limousine klaar om hem naar zijn afscheidsfeestje te vervoeren. Aldaar hadden de leerlingen allerlei activiteiten georganiseerd en werd officieel afscheid genomen van docenten en genodigden. Één klas had voor een ware photobooth gezorgd. De foto's hiervan zijn hier te vinden.
Wij wensen Swen ontzettend veel succes, geluk en natuurlijk plezier in zijn nieuwe functie. Als collega zullen we hem missen. Voor meer foto's kijkt u hier.


Klik hier voor de namen van de geslaagde leerlingen


Vacature voor ouder in Medezeggenschapsraad (MR)

Binnen de oudervertegenwoordiging van de locatie Stanislas Pijnacker in de Medezeggenschapsraad (MR) valt er binnenkort een plaats vrij. Het betreft hier de MR van de 7 locaties van het Stanislascollege. Welke ouder vindt het leuk om in MR verband periodiek met de Centrale Directie mee te denken, te adviseren en te beslissen over thema’s rondom beleidsontwikkeling en beleidsuitvoering van het Stanislascollege?

Heeft u belangstelling voor deze functie of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de ouderraad SCP door een mailbericht te sturen naar ouderraadscp@live.nl  

Op deze website vindt u onder het kopje “Informatie/Medezeggenschapsraad”  ook meer informatie over de MR.


Vwo 3 het sterkst tijdens de afdelingenstrijd

2 juni 2015

Op de gymvelden vond afgelopen dinsdag de jaarlijkse sportdag plaats. Dit jaar was er gekozen voor een afdelingenstrijd, waarbij de jongens 's morgens hockeyden en 's middags softbalden. Bij de dames was de volgorde andersom. Na een geslaagde sportdag bleek vwo 3 het sterkst. Klik hier voor de uitslagen en hier voor de foto's.


Samira Nederhof en Annick Buitenhek winnen KNAW Onderwijsprijs 2015

2 juni

Hebben de Wet op de Kinderopvang en de kinderopvangtoeslag invloed gehad op de mate van arbeidsparticipatie onder jonge moeders? Het is een vraag die niet iedereen zich elke dag stelt. Samira Nederhof en Annick Buitenhek uit vwo 6 vonden het een mooi vraagstuk om centraal te stellen voor hun profielwerkstuk.

Het bleek een interessante vraag en de dames werkten maandenlang, onder de bezielende leiding van hun economiedocent Alex Wubben, aan de beantwoording ervan. Het resultaat mag er wezen: de dames maakten niet alleen in Pijnacker indruk met hun profielwerkstuk: de jury van de KNAW Onderwijsprijs was net zo enthousiast. Daarom werd het samen met elf andere werkstukken geselecteerd uit 414 inzendingen. Dat betekent dat het tot de twaalf beste profielwerkstukken van Nederland behoort!

Het KNAW is een actief genootschap van excellente wetenschappers. Het behartigt de belangen van de wetenschap en adviseert de regering en is verantwoordelijk voor gerenommeerde onderzoeksinstituten. Aanstaande dinsdag 9 juni vindt bij de KNAW in Amsterdam de prijsuitreiking plaats. Wij wensen ze heel veel plezier en zijn hartstikke trots op de dames.


Anglia resultaten bekend

26 mei

Op 22 mei werd de uitslag van het Anglia examen op de site van Anglia Network bekend gemaakt. Onze kandidaten hadden het heel goed gedaan en waren allemaal geslaagd met een Merit (goed) of zelfs een Distinction (uitmuntend). En dat is een felicitatie waard. Klik hier voor de scores per vaardigheid.


Ook Berlijnreis in een nieuw jasje blijkt een groot succes

De leukste reis met de leukste leerlingen en de leukste begeleiders en buschauffeur was uiteraard weer de reis naar Berlijn. De busrit zelf verliep voorspoedig en vlekkeloos, we hadden een nieuw, prima hotel met geweldig ontbijt en het was perfect weer voor een meerdaags stadsbezoek.

Op het programma een aantal vaste 'must sees', zoals De Koepel bovenop de Reichstag, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Bernauerstraße, Schloss Sanssouci in Potsdam en het altijd weer indrukwekkende concentratiekamp Sachsenhausen. Nieuw was een bezoek aan de Stasi-gevangenis Hohenschönhausen ten tijde van de DDR, waar een perfect vertellende Nederlandse gids ons de nodige huiveringen bezorgde en de leerlingen een goed beeld voorgeschoteld kregen van de onvrijheid in dit voormalige Oostblokland.

Er werd gezellig gegeten in verschillende restaurants, er werd een avondje gebowld en een swingende theatershow bekeken in het prestigieuze Friedrichstadtpalast. Kortom, het was weer een topreis om met plezier op terug te kijken! Dat kan door hier te klikken of in het fotoboek te kijken.


Berichten 1 tot 10 van 69

Anglia 2015 weer een groot succes

29 juni

Het Anglia-traject is één van de verdiepingsprogramma's die we jaarlijks aan onze leerlingen aanbieden. Ook dit jaar werd er weer gretig gebruik van gemaakt. En met succes, want 119 kandidaten kregen uit handen van Sander van Haarlem van het Anglia Network Europe een certificaat uitgereikt. De gelukkigen kregen ook allen de kans om eens met Richard, the Scottish Piper op de foto te gaan en die kans lieten ze natuurlijk niet aan hun neus voorbij gaan! Kijk hier voor de foto's. 


Stanislas doet mee aan JESET 2015

Van 21 tot en met  27 juni vindt de JESET (Jesuit Schools European Sports Tournament) plaats. JESET is een sporttoernooi georganiseerd vanuit het Europese Jezuïetennetwerk waar onze school lid van is. Het wordt eens per 3 jaar georganiseerd en vindt dit jaar plaats in Milaan en Caorle (nabij Venetië).

Het Stanislascollege levert een team van 20 leerlingen: 15 van SCR en 5 leerlingen van onze locatie. De eerste twee dagen bezoeken we de wereldtentoonstelling in Milaan: EXPO 2015; Feeding the Planet, Energy for Life. Daar zullen leerlingen en begeleiders ook deelnemen aan een discussie met als titel ‘Sport and Expo 2015 Health, Nutrition and sustainable development’.

De 4 dagen erna wordt er in Caorle met de 25 deelnemende scholen gesport. Naast de reguliere sporten zoals voetbal en basketbal, doen leerlingen ook mee aan kanoën en beachvolleybal. Voor meer informatie zie de website.


En de uitslag is....

11 juni

Voor de eindexamenleerlingen was donderdag 11 juni een spannende dag. Vandaag kregen zij namelijk te horen of zij geslaagd of gezakt zijn of dat ze nog een herexamen moeten doen.

Alle eindexamenkandidaten verzamelden zich vanmiddag op school om de uitslag te horen en met elkaar en hun docenten te proosten op de goede afloop.

Van onze mavo-leerlingen bleek 89% in één keer geslaagd, bij het vwo was dat percentage 88 en van de havisten behaalde 88% van de eindexamenkandidaten in één keer een diploma. Er zijn nog verschillende leerlingen die middels een herkansing alsnog dit schooljaar kunnen slagen.

Voor hen: veel succes met de voorbereiding. Voor alle geslaagden: geniet van jullie welverdiende vakantie! Jullie hebben het verdiend. Tot op de diploma-uitreiking en wij zijn trots op jullie!


Grieks Romeinse avond

4 juni

Donderdagavond 4 juni heeft de onderbouw van ons gymnasium gezellig samen een Grieks Romeinse avond doorgebracht. Eerst werd er lekker Grieks gegeten, waarbij de leerlingen als toevoeging op hun souflaki en souzouki zelf een Griekse salade moesten maken. Het resultaat mocht er zijn! Ook hebben ze zichzelf voor deze avond in toga gehuld, een leuke aanblik voor Paul Groos die de avond kwam afsluiten met de vertelling "Zo is het gekomen...verhalen van verandering". Hierin kwamen zes verhalen uit de Metamorfosen van Ovidius terug: grappig, spannend en gelijk een voorbereiding op de bovenbouw.

De gezelligheid van deze avond belooft veel goeds voor de gymnasiumdagen van 21 en 22 september 2015. We zullen dit keer Tongeren, Valkenburg en Heerlen onveilig gaan maken.  


Mysterieus Maastricht was mirakels

20 tot en met 24 april

In de week vóór de meivakantie gingen de leerlingen uit vwo 4 zonder biologie in hun pakket op excursie naar Maastricht. Tijdens deze driedaagse ontdekten ze op eigen houtje de kazematten, de stad, losten zij een moord op tijdens een Flikken Maastricht-wandeling en kregen ze een rondleiding in een nagebouwde kolenmijn.

Naast al deze educatieve activiteiten was er ook tijd om de stad op eigen houtje te verkennen en zowel de leerlingen als de begeleiding genoten hier enorm van. Zo bleek het nieuwe programma van de Maastrichtreis zeker de moeite waard om nog eens over te doen!


Schotlandreis blijkt een blijvertje

8 mei

Naast de opties Rome en Berlijn konden onze 4-havoleerlingen dit jaar voor het eerst ook voor een reis naar Schotland kiezen. Dertig leerlingen en 3 begeleiders voeren een week voor de meivakantie naar Newcastle, waarna ze met de bus naar Edinburgh reden. Aldaar had de begeleiding een uitgebreid programma uitgezet. Zo genoten de leerlingen van Hadrian’s Wall, werd een bezoek gebracht aan St James Park, de thuishaven van Newcastle United en The National Museum. Alsof dit nog niet genoeg was, werd een heuse Ghost Tour ondernomen en bezochten de leerlingen een whisky destilleerderij. Voor velen was het hoogtepunt van de reis (zowel letterlijk als figuurlijk) de beklimming van de Ben A’an, een berg in het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Op weg naar huis werd ook nog een bezoekje gebracht aan Alnwick Castle, waar de Harry Potterfilms zijn opgenomen. Kijk voor foto’s van de zeer geslaagde trip hier of in het fotoboek.


Texel was top!

20 tot en met 22 april

Zon, zee, strand, zeehonden en vuurtorens, maar vooral WIND. Dat zijn de eerste dingen die in ons opkomen als we terug denken aan ons reisje naar Texel.

Na aankomst op het eiland reden wij met de grote TexelTours bus naar zeehondenopvang EcoMare. Daar uitgekeken, reden we verder naar de Slufter, waar wij een rondleiding kregen met informatie over de flora en fauna van het natuurgebied. Het mooiste van dit uitje was het verhaal dat wij tot 6 vwo met ons mee zullen dragen: Het verhaal van neefje Slik.

Na een ‘goede’ nachtrust zijn wij naar het strand gegaan om veel lol te hebben met mooi weer en grote, gekleurde kites. En hop; gelijk door naar het waddengebied. Hier hebben sommigen van ons een trauma aan over gehouden, omdat zij vast kwamen te zitten in de blubber. Na de reddingsactie van onze begeleiders konden wij gelukkig terugfietsen naar thuisbasis om weer zo’n super rustige nacht in te gaan, echter liet deze nog eventjes op zich wachten, omdat wij nog sterren gingen kijken.

Op alweer onze laatste dag zijn we met een grote boot de zee op gegaan om daar garnalen te vissen. Van de ene boot op naar de ander, want hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Ondanks de eindeloze, harde wind hebben wij erg genoten van dit tripje.


Jill en Maryse


'De Pluim' voor Jordy Wingelaar!

17 april

Dit jaar is de Pluim uitgereikt aan Jordy Wingelaar (H2c). Hij werd tijdens "Live on Stage", waar hij aan het werk was in het techniekteam, verrast door Jolanda Lesscher (lid ouderraad).  Jordy verdient de Pluim omdat hij de verantwoordelijkheid heeft genomen voor de organisatie van het techniekteam nadat meneer Groenhuis ziek werd. Daardoor kon het team met elkaar doorgaan en bleef het de school ondersteunen bij diverse activiteiten. Jordy kreeg als cadeaus een replica van het beeld van Stanislas en een mini-pad. Met een groot applaus verdween hij weer achter de schermen.  


L!ve on Stage weer een groot succes

Maanden van voorbereiding gingen er voor onze leerlingen aan vooraf en op vrijdag 17 april was het eindelijk zover: L!ve on Stage stond op het programma. Het was weer een prachtige avond, waarbij maar weer eens bleek hoeveel talentvolle leerlingen er op onze school zitten.

Bezoekers hadden een zeer geslaagde avond en en passant reikte mevrouw Lesscher van de Ouderraad de Pluim uit aan Jordy Wingelaar uit H2c. Voor foto's van de zeer geslaagde avond klik je hier of kijk je in het fotoboek.


Een hilarische en leerzame avond!

woensdag 8 april

Afgelopen woensdag hebben ruim 150 ouders een leuke avond beleefd met theatergroep Playback. Ze zijn  meegenomen in het verhaal van de 14-jarige Sammy die een verjaardagsfeest gaat geven. Nadat de afspraken zijn gemaakt over het aantal feestgangers en de non-alcoholische avond blijkt dit leuke pubermeisje de boel op een ludieke wijze te kunnen te ombuigen. 
Herkenbare taferelen waarin de moeder, die het zo goed bedoelt, in een ruzie belandt met haar dochter. Vaderlief wordt voor het karretje gespannen en ongemerkt wordt het een feest met meer dat 40 man en 2 kratjes bier en een fles bessen! 
En dan nog Dave, de 16-jarige puber die de hele dag computerspelletjes speelt. Hij komt zelden nog buiten en moeder gaat een ‘goed’ gesprek met hem aan. Ook dit werd hilarisch gespeeld door  de theatergroep! Dave die geheel in zijn spel zit en moeder die pogingen doet om in gesprek te komen. De scènes waren vanaf het eerste momenten komisch en herkenbaar. De zaal kreeg een actieve rol en mocht mee denken en adviezen geven.
Deze interactieve theateravond werd met veel plezier afgesloten met een drankje. Ouders en theatergroep: Bedankt namens de ouderraad!


Berichten 1 tot 10 van 55
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-55 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

Dinsdag 7 juli

Brugklassen Duinrell, tweede en derde klassen havo en vwo Efteling, keuzeprogramma voor andere klassen

Donderdag 9 juli

Rapport ophalen