Home > Scholen > Pijnacker

Vergeet niet je in te schrijven voor de workshops!

Op dinsdag 4 november wordt voor de leerlingen uit mavo 3 voor de vakken tekenen, muziek en drama een heel aantal workshops georganiseerd. Vanaf dinsdag 28 oktober kun je je hiervoor inschrijven. 


Brugklasfeest en excursie Archeon

Onze brugklassers hadden in de week voor de herfstvakantie genoeg om handen. Op donderdagavond vierden zij samen met de aan hun klas toegewezen leerlingmentoren hun eerste brugklasfeest met als thema 'glow in the dark'. 

Een dag later gingen ze naar het Archeon waar ze zich een dag in de oudheid begaven. 


Voorstelling Boemerang voor alle tweedeklassers

Op woensdag 29 oktober zullen alle tweedeklasleerlingen de toneelvoorstelling Boemerang te zien krijgen. Tijdens deze voorstelling laat Robert Brouwer op een cabareteske manier zien hoe het puberbrein omgaat met serieuze onderwerpen als het pushen van ouders om te presteren, het verliezen van een familielid of het omgaan met een scheiding. De voorstelling van ongeveer een lesuur neemt de klas in een hoog tempo en met verschillende stemmetjes mee in de wereld van Dennis, een jongen die zijn dagen vult met papierheffen, sloomlopen en synchroonsnurken, terwijl zijn ouders maar ruzie blijven maken. Het leven van Dennis wordt plotseling op zijn kop gezet als er iets ergs gebeurt binnen zijn bijzondere gezin.    


MaS markt 2014

Tijdens de maatschappelijke stage markt van vorige week gingen leerlingen uit 3mavo, 4havo en 4vwo op zoek naar een passende stage voor dit schooljaar. Er was deze avond keuze genoeg, zo kon er bijvoorbeeld gekozen worden uit een stage bij Jeugdland, een stage bij DSVP, de Wereldwinkel, Stichting Bieslandse Bos of de SWOP. Klik hier voor een impressie van deze avond.


Mavoleerlingen doen mee aan de week van de techniek

Onze mavoleerlingen doen in de week van 6 tot en met 10 oktober mee aan de week van de techniek. Telstar TV maakte hierover het volgende filmpje.


Havo 4 opent het jaar met pizza en strandwandeling

Wie op vrijdag 19 september het strand tussen Kijkduin en Scheveningen bezocht, had grote kans de 4 havo-leerlingen van onze school tegen te komen. Zo'n tachtig leerlingen namen vanuit school met een groep docenten de Randstadrail en bus richting Kijkduin. Daar aten ze gezamenlijk pizza, waarna ze in één grote groep naar het Kurhaus wandelden langs de zee. In Scheveningen aangekomen, namen ze de tram en Randstadrail. Het was een fantastisch begin van het weekend.

Klik hier voor de foto's die mevrouw Soffner nam.


Brieven online

Met ingang van dit schooljaar zullen wij algemene brieven en afdelingsbrieven ook op de site publiceren. Klik hier voor de brieven.


Inloggegevens leerlingen en ouders

De inloggegevens van de leerlingen en ouders voor Magister zijn aan het begin van het schooljaar uitgedeeld of verzonden. Deze inloggegevens kunt u het gehele jaar gebruiken om in Magister in te loggen, het inschrijven van tafeltjesavonden verloopt ook via Magister. Mocht u vragen hebben of uw inloggegevens kwijt zijn dan kunt u mailen naar GD_administratieSCP@stanislascollege.nl    


De jaarplanning 2014-2015 staat online

Klik hier voor de nieuwe jaarplanning.

Hierin vindt u alle informatie over de geplande activiteiten gedurende dit schooljaar.


Jaargids 2014-2015

Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


Berichten 1 tot 10 van 33
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-33 Volgende Laatste

Docentenwisseling

Vanaf deze week is mevrouw Perez weer terug van haar zwangerschapsverlof. Dat betekent dat zij de meeste lessen weer zelf gaat draaien in deze week, en de rest vanaf volgende week. Mevrouw Berkhout keert volgende week weer terug van zwangerschapsverlof. Dat betekent dat dhr. Wes aanstaande vrijdag bij ons zijn laatste lessen geeft; hij heeft het afgelopen jaar voor beide docenten lessen opgevangen. Ook mevrouw Smolenaars gaat iestje minder lesgeven, omdat zij de examenklassen havo aan de beide dames teruggeeft. Vanaf 1 november heeft mevrouw Van der Helm deels een andere baan aanvaard aan de hogeschool van Utrecht. Een deel van haar lessen wordt daarom vanaf maandag 3 november vervangen door mevrouw Van der Post. Wij wensen haar heel veel succes op onze school!  


Gespreksavonden voor ouders

Nestgeuren

over de betekenis van de ouder-kind relatie

in een mensenleven

Afstand en nabijheid :“blijf een beetje dichter uit mijn buurt”,

echtheid,

eigen identiteit en persoonlijke aandacht

 

Thema-lezing op 6 oktober a.s.*

Sprekers: Anneke Dekker & Maarten Smits

(Piet Weisfelt & partners)

& Vier oudergespreksavonden na de herfstvakantie

 

U wordt van harte uitgenodigd!

Voor verdere informatie en manier van aanmelden  klik hier.

*U kunt het boek “Nestgeuren” desgewenst op 6 oktober kopen.


Gymnasiasten snuiven cultuur in binnen- en buitenland

Menig gymnasiast had nog vóór de zomervakantie 18 en 19 september in de agenda genoteerd: de jaarlijkse gymnasiumdagen stonden weer op het programma. Donderdagmorgen vertrokken ze in alle vroegte richting Xanten, waar ze het archeologisch park en het Römermuseum met de bijbehorende thermen en het historische Duitse stadje bezochten.

Na een dag vol nieuwe indrukken werd koers gezet richting Beekbergen. Daar speelden zij een door vwo 6-leerlingen bedacht spel en bleven zij warm rondom het kampvuur.

Na -voor de meeste leerlingen- een verdiende nachtrust vertrokken ze naar Utrecht, waar de het Centraal Museum, de Dom en het Universiteitsmuseum werden bezocht. Uiteindelijk mochten ze natuurlijk ook even de stad in voor ze per bus weer richting Pijnacker vertrokken. Al met al was het een educatieve minitrip waaraan de leerlingen ook veel plezier beleefden.

Klik hier om een impressie van de twee dagen te krijgen.

 

 


V6-leerlingen maken indruk bij hun profielwerkstukpresentaties

Onder grote belangstelling van ouders, familieleden en alle leerlingen uit vwo 5, presenteerden onze vwo 6-leerlingen hun profielwerkstukken. De examenleerlingen hadden veel werk gemaakt van hun presentatie! De ene presentatie was nog mooier dan de andere en sommige leerlingen hadden zelfs echte maatpakken aan!

De presentatiemiddag werd afgesloten in het leerhuis, waar de prijzen voor de beste profielwerkstukken werden uitgereikt. Jordy van Leeuwen won de prijs voor het beste NG/NT werkstuk met de titel “Aerodynamica & prestatieleer”. In het profiel EM/CM was het lastig kiezen wie de winnaar moest zijn. Het niveau van twee profielwerkstukken was even hoog. Uiteindelijk is dan ook besloten om dit jaar twee teams te belonen. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Esther de Winter en Eline Groot met de titel “De toepasbaarheid van de theorieën van J. Keynes en F. Huyek; de kredietcrisis van 20018”. Verder kregen ook een prijs in het CM/EM-profiel Samira Nederhof en Annick Buitendijk met de titel “Het effect van kinderopvangkosten op de arbeidsparticipatie van moeders”. Wij feliciteren niet alleen dit vijftal, maar ook alle andere vwo 6-leerlingen met hun geweldige prestaties!

 

 


LO2'ers houden het niet droog

De mavo 3-leerlingen die dit jaar het vak LO2 volgen hebben afgelopen week hun vuurdoop gehad, al kun je misschien beter spreken van een modderdoop. Vrijdagmorgen vertrokken ze fietsend naar Bergschenhoek, waar bij Outdoor Valley hun survivalskills in groepjes van acht op de proef werden gesteld. In het overleven zijn ze allemaal met vlag en wimpel geslaagd, in het schoon blijven echter niet...


Klik hier om de foto's en filmpjes die meneer Trinthamer heeft gemaakt te bekijken.


De docenten hebben er weer zin in

Na zes weken  hebben de docenten het wel een beetje gehad met hun vakantie. Op maandag 1 september hadden ze de eerste vergaderingen voor het nieuwe schooljaar en ze kunnen niet wachten tot hun mentorleerlingen morgen hun boeken komen halen en de lessen op woensdag weer beginnen. Zie jij jouw leraren er nog tussen staan?


Mevrouw Van der Helm en meneer Kuijper hebben de vierdaagse gelopen!!

Warm, zwaar en gezellig! Zo zou je de Vierdaagse van Nijmegen kunnen karakteriseren. Mevrouw Van der Helm en meneer Kuiper gingen de uitdaging aan. Ze liepen niet samen, maar op de laatste dag kwamen ze elkaar tegen, waardoor ze samen over de finish konden gaan! Wij zijn trots op deze topsporters!


Diploma-uitreiking mavo

Ook bij de diploma-uitreiking van de mavo zijn er foto's gemaakt.
Klik hier om ze te bekijken!


Ook de foto's van de diploma-uitreiking vwo online!

Meneer Schreuder en mevrouw De Haan maakten de foto's van de bijzondere vwo-avond die jullie hier kunnen vinden!


Atletieksportdag 2e klassen

Afgelopen 17 juni hebben alle 2e klassers gestreden om uit te maken wie de beste atleet, atlete of beste atletiekklas was. De leerlingen hebben een 7-kamp moeten volbrengen. Deze 7-kamp bestond uit sprinten, hordelopen, verspringen, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten en een 800 meter-loop. Aan alle onderdeelprestaties werden punten toegekend waaruit een stand is opgemaakt. De titels zijn binnengehaald door M2C als winnaar van het klassenklassement en Mats van den Heuvel en Larissa Smit mogen zich beste atleet en atlete noemen. De totale eindstand is terug te vinden via de link.
Dit alles vond plaats op de atletiekbaan van AV40 in Delft onder prima omstandigheden, waar de leerlingen met veel plezier deze sportdag hebben gedaan! Een sfeerimpressie.... zie dit filmpje. Tot slot een link naar alle foto's die zijn gemaakt door Dhr. Stapel.


Berichten 1 tot 10 van 27
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-27 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

Vrijdag 31 oktober

Allerzielen