Home > Scholen > Pijnacker

Promo Live on Stage

27 maart


Wie wint de derde SCP-pluim?

25 maart 2015

Dit schooljaar, zal voor de derde keer op onze school “de  Pluim” worden uitgereikt aan één van de leerlingen. “De Pluim” is een initiatief van de ouderraad en wordt ondersteund door de school. “De Pluim” zal bestaan uit een symbolische herinnering én een leuk cadeau. Ook wordt de naam van die leerling vermeld op de Pluimplaqette die sinds een paar maanden de aula siert. 

Het doel van “de Pluim” is leerlingen te stimuleren om bij te dragen aan een verantwoordelijke, verdraagzame en hulpvaardige samenleving.“De Pluim” zal,  indien mogelijk, eenmaal per jaar worden uitgereikt aan één leerling die zich bijzonder positief heeft  onderscheiden in sociaal opzicht door een buitengewone betrokkenheid bij en zorg voor anderen te tonen.  

Alle docenten kunnen een leerling voordragen.  

Er mogen meerdere leerlingen uit een klas worden voorgedragen. Een afvaardiging uit de ouderraad zal samen met een afvaardiging uit de leerlingenraad  uit de voordrachten één leerling kiezen. De winnaar van “de Pluim” zal op 17 april a.s  tijdens de  “live on stage” bekend gemaakt worden.   Ouderraad organiseert interactieve ouderavond op woensdag 8 april

De ouderraad heeft dit jaar de theatergroep Playback uitgenodigd. Theatergroep Playback biedt handvaten om de communicatie tussen ouder en puber te verbeteren. Ze schetsen via korte scenes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Ze nemen het publiek mee in herkenbare situaties die glashelder maken op welke manieren een ouder invloed kan hebben op zijn of haar kind.
Als u ook wilt genieten van een informatieve en interactieve avond, noteer dan alvast 8 april in uw agenda. Hier kunt u alvast een indruk te krijgen van de ouderavond.
De definitieve uitnodiging krijgt u  te zijner tijd via de mail.

Met vriendelijke groet,

De Ouderraad


Foto's onderbouwfeest online

12 maart 2015

Exact een maand geleden vond in de aula van de school het onderbouwfeest plaats. Onze leerlingen dansten en feestten er lustig op los. Huisfotograaf meneer Stapel was natuurlijk ook aanwezig om deze mooie avond op de gevoelige plaat vast te liggen. Hier (en in het fotoboek) zijn de resultaten ervan te vinden.


Een dag in het teken van seismografie

Maandag 2 maart hebben leerlingen uit V4 met aardrijkskunde in hun pakket, een bezoek gebracht aan het Museon. Dit kwam tot stand door onze Jet-Net samenwerking (Jongeren en Technologie Netwerk). Een samenwerkingsverband tussen bedrijven en onderwijs.

Het Museon en Shell verzorgden de dag die in het teken stond van de workshop Seismografie. Het was een bijzondere ervaring waarin de leerlingen werden uitgedaagd om al hun kennis over aardrijkskunde, wiskunde, natuurkunde en scheikunde te combineren en in praktijk te brengen.

Hoe ervoeren ze het? Hier een korte reactie “We kwamen aan en kregen eerst een rondleiding in het Museon en zagen een dinosaurustentoonstelling. Later deden we lastige natuurkundige en scheikundige opdrachten over energie.  De opdrachten  waren soms wat moeilijk, maar we werden geholpen door de begeleiders. Daarna deden we opdrachten over aardbevingen  in tweetallen waarbij een prijs te winnen was. De winnaars kregen een stenen met een fossiel erin, die 350 miljoen jaar oud waren. Het was een leuke leerzame middag.”


Voor de leerlingen uit V4 was het in ieder geval een geslaagde dag.


Uitnodiging 'Meer succes met ouders'

Beste ouders,


Mede namens de gemeente, kinderopvangorganisaties en schoolbesturen plaatsen wij voor u de uitnodiging en het inschrijfformulier voor de bijeenkomst ‘Meer succes met ouders’ van 22 april a.s. op onze site. U bent welkom.


S. Zuiderwijk


Samenwerking met Shell leidt tot zeer goede presentaties

12 februari

Wat tanken we in 2020? Het is een vraag waarop onze scheikundeleerlingen uit vwo 4 vol enthousiasme mee aan de slag gingen. Ze bereidden presentaties voor over de kosten van verschillende alternatieven voor benzine en diesel. Deze opdracht past perfect in het nieuwe scheikundeprogramma, waarin een steeds grotere rol is weggelegd voor duurzaamheid.

De opdracht leidde tot mooie presentaties, die allen inhoudelijk werden beoordeeld door de heer Breunesse van Shell Rijswijk. Ook hij was onder de indruk, blijkt uit zijn commentaar: “Over het geheel genomen vind ik de analyses en beschrijvingen goed tot zeer goed; de leerlingen hebben zich er echt in verdiept en hebben goede bronvermeldingen gemaakt. “

Een mooie opsteker voor de vwo 4 leerlingen!

Verder schrijft hij: “De berekeningen zijn wat minder goed. Soms heel ingewikkeld, maar daarin ook leuke, creatieve benaderingen. Wat goed gaat is de aandacht voor het verschil in energie-inhoud tussen de verschillende brandstoffen.“ Deze positieve beoordeling is voor ons scheikundeonderwijs zeer waardevol en laat zien hoe onze samenwerking met Shell Rijswijk ons onderwijs versterkt .


Rooster toetsweek onderbouw bekend

5 februari

Voor de leerlingen uit de eerste drie klassen, behalve de leerlingen van mavo 3, begint volgende week vrijdag de eerste toetsweek van dit schooljaar. De roostermaker heeft hard aan een rooster gewerkt. Je vindt het hier.


Chocolate Challenge

29 januari

Wij hebben Chocolate Challenge uit genodigd op donderdag 5 februari 2015. Alle leerlingen uit mavo 2  nemen er aan deel, dit project gaat over proces technieken.

• Het Shell-C3 Chocolate Challenge programma bestaat uit een aantal onderdelen. Deze laten vmbo leerlingen in het tweede leerjaar kennis maken met het vak procesoperator. • Het is noodzakelijk dat er tijdens het uitvoeren van het programma een docent aanwezig is welke verantwoordelijk is voor de leerlingen. E.e.a. in overleg met de decaan. • Het programma valt binnen de bestaande lesuren   De leerlingen zijn verdeeld in 3 groepen/klassen  gemaakt in het volgende schema.

10:00 – 11:00 uur:                   Klas M2C 
 met 28 leerlingen
11:50 – 12:50 uur:                   Klas M2A  met 26 leerlingen                 
13:05 – 14:05 uur:                   Klas M2B  met 27 leerlingen

De lokalen 018 en 014 zullen hier voor vrij gehouden worden op donderdag 5 februari 2015.
 
Decanen mavo; O. Rensen J. de Boer


Foto's Kerstgala

21 december

Tijdens het kerstgala was de ene leerling nog fraaier uitgedost dan de andere. Voor degenen die bij meneer Schuller op de foto gingen, is het zeker de moeite om hier naar zijn foto's te kijken. Ook meneer Stapels foto's staan online onder deze link.


Berichten 1 tot 10 van 53
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-53 Volgende Laatste

Leerlingen vwo4 krijgen een inkijkje in de democratie

12 maart

De leerlingen van vwo 4 gingen voor het vak maatschappijleer op donderdag 12 maart op excursie naar de Eerste en de Tweede Kamer. Tijdens de dag kregen zij uitleg over de werking van deze volksvertegenwoordigende organen.

De rode draad die door de dag heen liep, was een spel, waarin vragen over de Nederlandse politiek werd gesteld. En passant namen onze leerlingen plaats op de publieke tribune, waar zij een debat over doorwerken na het behalen van de AOW-leeftijd volgden. Ook debatteerden de leerlingen zelf over de stelling dat de alcoholgerechtigde leeftijd voor jongeren verlaagd moet worden naar 16 jaar.

Aan het eind van de dag moest het winnende groepje onderling bepalen wie de winnaar van de dag werd. Uiteindelijk werd dat Amber Meijer (foto). Zij ontving hiervoor een leuke prijs. Kijk voor meer foto’s van deze leuker excursie hier of in ons fotoboek.    


Mijneindexamen.nl is weer online

Ook dit jaar is mijneindexamen.nl weer beschikbaar voor alle examenkandidaten. Op deze website van het College voor Toetsen en Examens kan de kandidaat een examenrooster op maat samenstellen, door zijn of haar niveau en vakkenpakket te selecteren. Bij ieder vak worden de toegestane hulpmiddelen weergegeven, en na afname verschijnen de correctievoorschriften online. De website biedt daarnaast praktische informatie ter voorbereiding op de examens: oefenexamens, de slaag-/zakregeling, algemene regels en tips. Wil jij goed voorbereid het examen in? Meld je er dan nu aan!


3 vwo viert de Dag van de Leerplicht al debatterend

19 maart 2015

Onze leerlingen uit 3 vwo kregen pas wel een heel bijzondere uitnodiging. Gemeente Pijnacker-Nootdorp vroeg hen om de Dag van de Leerplicht te vieren in het gemeentehuis. Hierbij organiseerde de gemeente een debat met een professionele jury: burgemeester Fransisca van Ravenstein, wethouder van onderwijs José van Egmond en teamleider Judith Huiskens.

De leerlingen maakten indruk op de jury door hun kennis, inzicht en de humor waarmee zij debatteerden aan de hand van negen stellingen over onderwijs, gezondheid en maatschappij. En passant werden ook twee ronden 'petje op, petje af' gespeeld. 

De jury bepaalde uiteindelijk dat Madelon van der Helm de beste debater is, zodat heel G3a dankzij haar naar de bioscoop mag! Voor foto's van de ochtend, kijk in het fotoboek of klik hier.

 

 


Afscheidswedstrijd meneer Rensen duurt de docenten net even te lang

Leraar biologie, decaan bij de mavo, zeilfreak, golfer of bondscoach van het Nederlands hockeyelftal voor zestig jaar en ouder. Het zijn allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op meneer Rensen. Tenminste, tot afgelopen vrijdag. Op dat moment nam hij afscheid van onze school en hoe kan dat beter dan met een hockeywedstrijd? Zowel het team van docenten als het team van leerlingen waren tot op het bot gemotiveerd om er een mooie wedstrijd van te maken. De leerlingen namen al snel een 2-0 voorsprong, maar zagen de docenten betrekkelijk snel langszij komen, mede door een benutte strafbal van de jubilaris. Uiteindelijk liepen de docenten uit naar 4-3, maar vlak voor tijd kwamen de leerlingen op gelijke hoogte. Meneer Rensen hield aan de wedstrijd een mooie herinnering aan zijn afscheid en een gescheurde hamstring over. De komende maanden kan hij zich fulltime concentreren op zijn herstel.


LO2-leerlingen krijgen clinic van Brenda Schultz-McCarthy

12 februari

In Ahoy stond afgelopen week het ABN AMRO World Tennis Tournament weer op het programma. Voor onze 4 mavo-leerlingen die het vak LO2 volgen, was dit de perfecte gelegenheid om wereldtoppers aan het werk te zien.

Maar daar bleef het niet bij, want de leerlingen moesten zelf ook aan de bak: zij kregen namelijk een tennisclinic van Brenda Schultz-McCarthy, voormalig nummer 13 van de WTA-ranglijst. Wie weet zien we over een aantal jaar één van onze leerlingen wel vlammen op het centre court in Rotterdam.


Beroepenmarkt havo 4 groot succes!

6 februari 

Voor de leerlingen uit havo 4 was er op donderdagavond 5 februari een wel heel bijzondere voorlichtingsavond. Hun eigen ouders, of die van hun klasgenoten vertelden iets over hun beroep. Zo was de eerste beroepenmarkt voor havo 4 een feit en het bleek nog een doorslaand succes ook. Deze eerste beroepenmarkt in deze vorm is een waardevolle aanvulling op alle activiteiten die onze leerlingen al ondernemen op het gebied van loopbaanoriëntatie en zal dus zeker niet de laatste zijn!


Grenzen stellen in de tweede en de derde klas

30 januari

Op woensdag 4 en vrijdag 6 februari 2015  is het Jeugd en Jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp te gast op het Stanislascollege. Op deze dagen wordt er voorlichting gegeven aan 2 MAVO, 2 HAVO, 3 VWO.   In het kader van de week van de liefde komen wij voorlichting geven. Deze staat in het thema van grenzen stellen. Tijdens de klassikale les gaan we in op situaties waarin je terecht kunt komen en hoe je daarmee om kan gaan. Als jongere ben je bezig met een zoektocht naar je seksualiteit. Wat wil je en wanneer en hoe geef je aan wanneer je iets niet wil? Dit zijn de onderwerpen die we gaan bespreken.


Verkiezingen leerlingenraad

De leerlingenraad is op zoek naar nieuwe, enthousiaste leerlingen uit de bovenbouw om volgend schooljaar het belang van de leerlingen te ondersteunen en oplossingen te zoeken voor problemen op school.

Ook zullen enkele leerlingen de leerlingenraad vertegenwoordigen in de medezeggenschapsorganen van alle lagen van het bestuur van het Stanislascollege. Iedereen vanaf de derde klas kan zich beschikbaar stellen en in de eerste week van maart zal door middel van verkiezingen door de hele school gestemd kunnen worden op de kandidaten. Over de verkiezingen zal later meer bekend worden. Voor de onderbouw zal een aparte raad opgericht worden. Hierover later meer.

Zit je in de derde, vierde of vijfde klas en zou je deel uit willen maken van de leerlingenraad van het Stanislascollege Pijnacker of zou je meer willen weten? Neem dan contact op met ons via scp.leerlingenraad@hotmail.com! Aanmelden kan tot en met 14 februari!

Voor informatie over de leerlingenraad kan je hier terecht.


Nieuwe jaar passend ingeluid

6 januari

Toen de leerlingen en docenten dinsdagmorgen de school binnenkwamen, stond hen een wel erg leuke verrassing te wachten. Bij binnenkomst werd hen gelukkig nieuwjaar gewenst door de directeur, teamleiders en het onderwijsondersteunend personeel. Alle leerlingen kregen een feestelijk glaasje. Het jaar kan toch niet mooier beginnen? 


Kerstviering mooie afsluiting van 2014

19 december

De laatste schooldag voor de kerstvakantie staat traditioneel in het teken van de jaarlijkse kerstviering. Ook dit jaar zorgden enthousiaste leerlingen en docenten onder leiding van mevrouw Dekker voor een waardige afsluiting van 2014. De leerlingen werden aangemoedigd om over het begrip 'Thuis' na te denken. Verschillende leerlingen uit al onze klassen en docenten zorgden voor de muzikale omlijsting en de diepere boodschap. Klik hier voor foto's van de viering.

Geniet nu van jullie vakantie. Jullie hebben het verdiend!


Berichten 1 tot 10 van 44
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-44 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

Maandag 30 maart

Excursie Anne Frankhuis G3a

Dinsdag 31 maart

Studiemiddag personeel

Lessen tot en met het vijfde uur

Dinsdag 31 maart

19.00 uur Voorlichting reizen havo 4

Woensdag 1 april

Voorstelling Englisch Theatre Company (M3/H4/V4/V5)

Donderdag 2 april

Sportdag 4 havo/4 vwo/ 5 vwo

Donderdag 2 april

Paasvieringen

Vrijdag 3 april

Goede vrijdag (geen lessen)

Maandag 6 april

Tweede Paasdag (geen lessen) 

Dinsdag 7 april

19.00 uur Voorlichting reizen havo 4

Dinsdag 7 april

19.30 uur Informatieavond brugklas over gymnasium

Woensdag 8 april

Excursie Blijdorp voor de brugklassen

Woensdag 8 april

19.30 uur Thema-avond Ouderraad

Donderdag 9 april

14.00 uur Angliaexamen

Donderdag 9 april

19.30 - 0.30 uur Schoolfeest voor klas 2 tot en met 6

Vrijdag 10 april

Excursie Amsterdam voor eindexamenleerlingen tekenen havo/vwo