Home > Scholen > Pijnacker

Brieven online

Met ingang van dit schooljaar zullen wij algemene brieven en afdelingsbrieven ook op de site publiceren. Klik hier voor de brieven.


Inloggegevens leerlingen en ouders

De inloggegevens van de leerlingen voor Magister worden deze week door de mentoren uitgedeeld in de klas. De ouder inloggegevens worden deze week per post verzonden. Mocht u vragen hebben met betrekking tot bovenstaande dan kunt u mailen naar GD_administratieSCP@stanislascollege.nl  


De jaarplanning 2014-2015 staat online

Klik hier voor de nieuwe jaarplanning.

Hierin vindt u alle informatie over de geplande activiteiten gedurende dit schooljaar.


Jaargids 2014-2015

Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


Fijne vakantie! Openingsnieuwsflits online!

Na een jaar hard werken is dan nu voor jullie de vakantie aangebroken! Geniet, geniet! En als je alvast wilt weten hoe het begin van volgend schooljaar eruit ziet, kijk dan in de Openingsnieuwsflits voor ouders door hier te klikken. Je ouders krijgen in week 0 een link met deze flits!


Ans de Kock-schaal 2014

De Ans de Kock-schaal werd deze week uitgereikt aan Jade van Tilburg uit havo 5 voor haar bijzondere verdiensten voor de school. De schaal werd drie jaar geleden voor het eerst uitgereikt ter herinnering aan onze docente Engels Ans de Kock. Klik hier voor meer foto's van de diploma-uitreiking van de havo-afdeling.


Nog meer geslaagden!!!

Gelukkig zijn de volgende leerlingen ook nog geslaagd na een herkansing:
Mavo: Tony van den Ijssel, Bibo Gharabli, Noëlia Garcia Moreno, Jesper Vloemans en Daley de Vries.
Havo: Anthony Ng, Judith Schoonakker, Kirsten Ammerlaan, Ado Murselovic en Michael de Baat
Vwo: Dionne Hiep, Rosa-Lee Deiman, Celine Rook, Arthur Berghuis en Nick van den Eijk.

Ook hen feliciteren wij van harte met het behalen van hun diploma.


Laatste les mevrouw Smits

We zijn een beetje verdrietig... mevrouw Smits gaat het Stanislas verlaten....nadat ze maar liefst zeventien jaar hier geweest is. "Hoe kan dat nou?" horen we je denken. Ze is immers nog zo jong! Maar de grap is dat ze ook als leerling al op onze school zat.

Voor haar is het nu tijd geworden om haar vleugels uit te slaan. Mevrouw Smits gaat buiten het onderwijs verder. Zoals gezegd... we zijn een beetje verdrietig, maar ook heel blij voor haar. De bloemen en de zoen van de teamleider zijn verdiend! We wensen haar veel succes!


Open Podium groot succes!

Vrijdag 20 juni was er weer het jaarlijkse muziekfestijn in onze aula.
Er waren 14 optredens van leerlingen en docenten. Ze hadden de afgelopen weken veel geoefend, dat was wel duidelijk.  De schoolband speelde er flink op los. De leerlingen van de technische commissie hadden ook weer hun steentje bijgedragen met een mooi decor en schitterende belichting. Kortom, het was een fantastische samenwerking van de leerlingen en docenten.
Klik hier voor de foto's. 

 

 


Griekenlandreis groot succes!

Ook dit jaar heeft vwo 5 weer een bezoek gebracht aan het prachtige Griekenland. De reis begon wat regenachtig, waardoor we ons de eerste dagen glibberend door de archeologische site van Delphi werkten en bij het strand in Tolo aankwamen, terwijl dikke wolken ons boven het hoofd hingen. Enkele bikkels zijn toch gaan zwemmen en hun moed werd door de Griekse weergoden beloond. We mochten vervolgens in de zon genieten van het indrukwekkende theater van Epidauros, flaneerden over de boulevard van Nafplion, hebben net als Agamemnon over de vlakte van Mycene uitgekeken en mooie plaatjes van de Apollotempel geschoten in Korinthe. Als hoogtepunt bleef Athene over, waar we ons op de Akropolis hebben gemengd met hordes toeristen om daarna in de schaduw van de stoa op de agora bij te komen. Eigen presentaties werden afgewisseld met verhalen van de reisleiding en adembenemende uitzichten. Ook 's avonds zat de sfeer er goed in bij de restaurantjes van de vriendelijke Grieken. We hebben genoten!


Berichten 1 tot 10 van 27
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-27 Volgende Laatste

Gymnasiasten snuiven cultuur in binnen- en buitenland

Menig gymnasiast had nog vóór de zomervakantie 18 en 19 september in de agenda genoteerd: de jaarlijkse gymnasiumdagen stonden weer op het programma. Donderdagmorgen vertrokken ze in alle vroegte richting Xanten, waar ze het archeologisch park en het Römermuseum met de bijbehorende thermen en het historische Duitse stadje bezochten.

Na een dag vol nieuwe indrukken werd koers gezet richting Beekbergen. Daar speelden zij een door vwo 6-leerlingen bedacht spel en bleven zij warm rondom het kampvuur.

Na -voor de meeste leerlingen- een verdiende nachtrust vertrokken ze naar Utrecht, waar de het Centraal Museum, de Dom en het Universiteitsmuseum werden bezocht. Uiteindelijk mochten ze natuurlijk ook even de stad in voor ze per bus weer richting Pijnacker vertrokken. Al met al was het een educatieve minitrip waaraan de leerlingen ook veel plezier beleefden.

Klik hier om een impressie van de twee dagen te krijgen.

 

 


V6-leerlingen maken indruk bij hun profielwerkstukpresentaties

Onder grote belangstelling van ouders, familieleden en alle leerlingen uit vwo 5, presenteerden onze vwo 6-leerlingen hun profielwerkstukken. De examenleerlingen hadden veel werk gemaakt van hun presentatie! De ene presentatie was nog mooier dan de andere en sommige leerlingen hadden zelfs echte maatpakken aan!

De presentatiemiddag werd afgesloten in het leerhuis, waar de prijzen voor de beste profielwerkstukken werden uitgereikt. Jordy van Leeuwen won de prijs voor het beste NG/NT werkstuk met de titel “Aerodynamica & prestatieleer”. In het profiel EM/CM was het lastig kiezen wie de winnaar moest zijn. Het niveau van twee profielwerkstukken was even hoog. Uiteindelijk is dan ook besloten om dit jaar twee teams te belonen. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Esther de Winter en Eline Groot met de titel “De toepasbaarheid van de theorieën van J. Keynes en F. Huyek; de kredietcrisis van 20018”. Verder kregen ook een prijs in het CM/EM-profiel Samira Nederhof en Annick Buitendijk met de titel “Het effect van kinderopvangkosten op de arbeidsparticipatie van moeders”. Wij feliciteren niet alleen dit vijftal, maar ook alle andere vwo 6-leerlingen met hun geweldige prestaties!

 

 


LO2'ers houden het niet droog

De mavo 3-leerlingen die dit jaar het vak LO2 volgen hebben afgelopen week hun vuurdoop gehad, al kun je misschien beter spreken van een modderdoop. Vrijdagmorgen vertrokken ze fietsend naar Bergschenhoek, waar bij Outdoor Valley hun survivalskills in groepjes van acht op de proef werden gesteld. In het overleven zijn ze allemaal met vlag en wimpel geslaagd, in het schoon blijven echter niet...


Klik hier om de foto's en filmpjes die meneer Trinthamer heeft gemaakt te bekijken.


De docenten hebben er weer zin in

Na zes weken  hebben de docenten het wel een beetje gehad met hun vakantie. Op maandag 1 september hadden ze de eerste vergaderingen voor het nieuwe schooljaar en ze kunnen niet wachten tot hun mentorleerlingen morgen hun boeken komen halen en de lessen op woensdag weer beginnen. Zie jij jouw leraren er nog tussen staan?


Mevrouw Van der Helm en meneer Kuijper hebben de vierdaagse gelopen!!

Warm, zwaar en gezellig! Zo zou je de Vierdaagse van Nijmegen kunnen karakteriseren. Mevrouw Van der Helm en meneer Kuiper gingen de uitdaging aan. Ze liepen niet samen, maar op de laatste dag kwamen ze elkaar tegen, waardoor ze samen over de finish konden gaan! Wij zijn trots op deze topsporters!


Diploma-uitreiking mavo

Ook bij de diploma-uitreiking van de mavo zijn er foto's gemaakt.
Klik hier om ze te bekijken!


Ook de foto's van de diploma-uitreiking vwo online!

Meneer Schreuder en mevrouw De Haan maakten de foto's van de bijzondere vwo-avond die jullie hier kunnen vinden!


Atletieksportdag 2e klassen

Afgelopen 17 juni hebben alle 2e klassers gestreden om uit te maken wie de beste atleet, atlete of beste atletiekklas was. De leerlingen hebben een 7-kamp moeten volbrengen. Deze 7-kamp bestond uit sprinten, hordelopen, verspringen, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten en een 800 meter-loop. Aan alle onderdeelprestaties werden punten toegekend waaruit een stand is opgemaakt. De titels zijn binnengehaald door M2C als winnaar van het klassenklassement en Mats van den Heuvel en Larissa Smit mogen zich beste atleet en atlete noemen. De totale eindstand is terug te vinden via de link.
Dit alles vond plaats op de atletiekbaan van AV40 in Delft onder prima omstandigheden, waar de leerlingen met veel plezier deze sportdag hebben gedaan! Een sfeerimpressie.... zie dit filmpje. Tot slot een link naar alle foto's die zijn gemaakt door Dhr. Stapel.


Directeur op Parkpop

Het gebeurt niet iedere dag dat je onze directeur op Parkpop ziet! En hij was er niet als bezoeker, maar als optredend artiest. Samen met zijn band Agarn vertolkte hij nummers als Think, Superstition en Soul Man. We kunnen het met recht spetterende blazerssoul noemen! We zijn trots op hem!


Luc van Logchem heeft "De Pluim" verdiend!!

Dit jaar is de Pluim uitgereikt aan Luc van Logchem (B1G). Hij werd tijdens de les verrast door Jolanda Lesscher (lid ouderraad) en Karin Louwers (mentor).  Luc verdient de Pluim omdat hij een echte teamspeler is,  anderen steunt als ze het moeilijk hebben, aan anderen denkt en ondanks zijn eigen zorgen en verdriet altijd een prettige leerling is. Luc staat zelfs in het AD met deze behaalde prestatie.


Berichten 1 tot 10 van 25
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-25 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

Dinsdag 23 september

Ouderavond mavo 2 tot en met 4

Woensdag 24 september

Ouderavond vwo 2 en 3

Donderdag 25 september

Ouderavond havo 4 en 5