Home > Scholen > Pijnacker

Uitnodiging 'Meer succes met ouders'

Beste ouders,


Mede namens de gemeente, kinderopvangorganisaties en schoolbesturen plaatsen wij voor u de uitnodiging en het inschrijfformulier voor de bijeenkomst ‘Meer succes met ouders’ van 22 april a.s. op onze site. U bent welkom.


S. Zuiderwijk


Samenwerking met Shell leidt tot zeer goede presentaties

12 februari

Wat tanken we in 2020? Het is een vraag waarop onze scheikundeleerlingen uit vwo 4 vol enthousiasme mee aan de slag gingen. Ze bereidden presentaties voor over de kosten van verschillende alternatieven voor benzine en diesel. Deze opdracht past perfect in het nieuwe scheikundeprogramma, waarin een steeds grotere rol is weggelegd voor duurzaamheid.

De opdracht leidde tot mooie presentaties, die allen inhoudelijk werden beoordeeld door de heer Breunesse van Shell Rijswijk. Ook hij was onder de indruk, blijkt uit zijn commentaar: “Over het geheel genomen vind ik de analyses en beschrijvingen goed tot zeer goed; de leerlingen hebben zich er echt in verdiept en hebben goede bronvermeldingen gemaakt. “

Een mooie opsteker voor de vwo 4 leerlingen!

Verder schrijft hij: “De berekeningen zijn wat minder goed. Soms heel ingewikkeld, maar daarin ook leuke, creatieve benaderingen. Wat goed gaat is de aandacht voor het verschil in energie-inhoud tussen de verschillende brandstoffen.“ Deze positieve beoordeling is voor ons scheikundeonderwijs zeer waardevol en laat zien hoe onze samenwerking met Shell Rijswijk ons onderwijs versterkt .


Rooster toetsweek onderbouw bekend

5 februari

Voor de leerlingen uit de eerste drie klassen, behalve de leerlingen van mavo 3, begint volgende week vrijdag de eerste toetsweek van dit schooljaar. De roostermaker heeft hard aan een rooster gewerkt. Je vindt het hier.


Chocolate Challenge

29 januari

Wij hebben Chocolate Challenge uit genodigd op donderdag 5 februari 2015. Alle leerlingen uit mavo 2  nemen er aan deel, dit project gaat over proces technieken.

• Het Shell-C3 Chocolate Challenge programma bestaat uit een aantal onderdelen. Deze laten vmbo leerlingen in het tweede leerjaar kennis maken met het vak procesoperator. • Het is noodzakelijk dat er tijdens het uitvoeren van het programma een docent aanwezig is welke verantwoordelijk is voor de leerlingen. E.e.a. in overleg met de decaan. • Het programma valt binnen de bestaande lesuren   De leerlingen zijn verdeeld in 3 groepen/klassen  gemaakt in het volgende schema.

10:00 – 11:00 uur:                   Klas M2C 
 met 28 leerlingen
11:50 – 12:50 uur:                   Klas M2A  met 26 leerlingen                 
13:05 – 14:05 uur:                   Klas M2B  met 27 leerlingen

De lokalen 018 en 014 zullen hier voor vrij gehouden worden op donderdag 5 februari 2015.
 
Decanen mavo; O. Rensen J. de Boer


Foto's Kerstgala

21 december

Tijdens het kerstgala was de ene leerling nog fraaier uitgedost dan de andere. Voor degenen die bij meneer Schuller op de foto gingen, is het zeker de moeite om hier naar zijn foto's te kijken. Ook meneer Stapels foto's staan online onder deze link.


Tweedeklassers brengen bewoners Stichting SWOP in de kerstsfeer

18 december

De bewoners van de verzorgingstehuizen van Stichting SWOP aan de Meidoornlaan stond afgelopen donderdag wel een heel bijzondere verrassing te wachten. Zij werden door onze leerlingen uit mavo 2 verblijd met prachtige kerststukjes. Deze kunstwerken werden door de leerlingen uit havo en vwo 2 op school gemaakt en voorzien van een persoonlijke boodschap.

Op deze manier gingen zowel onze tweedeklassers als de bewoners van de verzorgingstehuizen met een goed gevoel de Kerst in.

Klik hier voor een foto-impressie van deze activiteit.


Brugklassers halen bijna 5000 euro op voor SOS Kinderdorpen

donderdag 18 december

De sponsorloop die onze brugklassers op vrijdag 14 november hielden, heeft uiteindelijk 4981 euro opgebracht. Dit bedrag wordt overgemaakt naar SOS Kinderdorpen. De klassenstrijd werd gewonnen door B1j, dat 670 euro bij elkaar liep, maar uiteindelijk waren er natuurlijk alleen maar winnaars, waarvan SOS Kinderdorpen de grootste is.


Tweedeklassers binden de ijzers onder

dinsdag 16 december
Dinsdag 16 december gingen alle havo en vwo 2 klassen schaatsen op de Beestenmarkt in Delft. We hadden tot het vijfde lesuur gewoon les en fietsten daarna in groepen naar Delft. Bij aankomst kon je je eigen schaatsen aandoen of ze huren. Er waren mensen die al heel goed konden schaatsen, maar ook mensen die nog niet zo goed konden schaatsen en toch erg hun best deden. Ook schaatsen een aantal docenten gezellig met ons mee. Na anderhalf uur moesten we weer van de schaatsbaan af en gingen er heel veel mensen naar de McDonald’s. Het was een hele gezellige middag!


Nour & Vera, klas V2b


De nieuwe nieuwsflits staat online

15 december

Het schooljaar is alweer enige maanden aan de gang en in die tijd is er veel gebeurd. Om een overzicht van het reilen en zeilen op onze school te geven en om de planning van de laatste schoolweek te bekijken is er weer een nieuwe nieuwsflits. Klik hier om hem te lezen. 


​Stanislas Pijnacker best scorende havo van Zuid-Holland​

8 december 2014

Volgens de onderzoeken van professor Dronkers is onze school dit jaar de beste havo van Zuid-Holland.

Wij scoorden de afgelopen drie jaar het beste van alle scholen in de provincie: een keer een 10, en twee keer een 9.5 en dus gemiddeld een 9.7. Dat is natuurlijk een resultaat om trots op te zijn!

Het vwo scoorde gemiddeld een 8,7, maar dan wel met de aantekening dat dit jaar een 10 werd gehaald, en dat is een prestatie van formaat. De mavo scoorde een dikke vette voldoende, een 7,3 over de afgelopen drie jaar.

We zijn heel erg trots op onze leerlingen, onze docenten en medewerkers. Met elkaar hebben we dit geweldige resultaat behaald!


Berichten 1 tot 10 van 48
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-48 Volgende Laatste

Afscheidswedstrijd meneer Rensen duurt de docenten net even te lang

Leraar biologie, decaan bij de mavo, zeilfreak, golfer of bondscoach van het Nederlands hockeyelftal voor zestig jaar en ouder. Het zijn allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op meneer Rensen. Tenminste, tot afgelopen vrijdag. Op dat moment nam hij afscheid van onze school en hoe kan dat beter dan met een hockeywedstrijd? Zowel het team van docenten als het team van leerlingen waren tot op het bot gemotiveerd om er een mooie wedstrijd van te maken. De leerlingen namen al snel een 2-0 voorsprong, maar zagen de docenten betrekkelijk snel langszij komen, mede door een benutte strafbal van de jubilaris. Uiteindelijk liepen de docenten uit naar 4-3, maar vlak voor tijd kwamen de leerlingen op gelijke hoogte. Meneer Rensen hield aan de wedstrijd een mooie herinnering aan zijn afscheid en een gescheurde hamstring over. De komende maanden kan hij zich fulltime concentreren op zijn herstel.


LO2-leerlingen krijgen clinic van Brenda Schultz-McCarthy

12 februari

In Ahoy stond afgelopen week het ABN AMRO World Tennis Tournament weer op het programma. Voor onze 4 mavo-leerlingen die het vak LO2 volgen, was dit de perfecte gelegenheid om wereldtoppers aan het werk te zien.

Maar daar bleef het niet bij, want de leerlingen moesten zelf ook aan de bak: zij kregen namelijk een tennisclinic van Brenda Schultz-McCarthy, voormalig nummer 13 van de WTA-ranglijst. Wie weet zien we over een aantal jaar één van onze leerlingen wel vlammen op het centre court in Rotterdam.


Ouderraad organiseert interactieve ouderavond op woensdag 8 april

De ouderraad heeft dit jaar de theatergroep Playback uitgenodigd. Theatergroep Playback biedt handvaten om de communicatie tussen ouder en puber te verbeteren. Ze schetsen via korte scenes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Ze nemen het publiek mee in herkenbare situaties die glashelder maken op welke manieren een ouder invloed kan hebben op zijn of haar kind.
Als u ook wilt genieten van een informatieve en interactieve avond, noteer dan alvast 8 april in uw agenda. Hier kunt u alvast een indruk te krijgen van de ouderavond.
De definitieve uitnodiging krijgt u  te zijner tijd via de mail.

Met vriendelijke groet,

De Ouderraad


Beroepenmarkt havo 4 groot succes!

6 februari 

Voor de leerlingen uit havo 4 was er op donderdagavond 5 februari een wel heel bijzondere voorlichtingsavond. Hun eigen ouders, of die van hun klasgenoten vertelden iets over hun beroep. Zo was de eerste beroepenmarkt voor havo 4 een feit en het bleek nog een doorslaand succes ook. Deze eerste beroepenmarkt in deze vorm is een waardevolle aanvulling op alle activiteiten die onze leerlingen al ondernemen op het gebied van loopbaanoriëntatie en zal dus zeker niet de laatste zijn!


Grenzen stellen in de tweede en de derde klas

30 januari

Op woensdag 4 en vrijdag 6 februari 2015  is het Jeugd en Jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp te gast op het Stanislascollege. Op deze dagen wordt er voorlichting gegeven aan 2 MAVO, 2 HAVO, 3 VWO.   In het kader van de week van de liefde komen wij voorlichting geven. Deze staat in het thema van grenzen stellen. Tijdens de klassikale les gaan we in op situaties waarin je terecht kunt komen en hoe je daarmee om kan gaan. Als jongere ben je bezig met een zoektocht naar je seksualiteit. Wat wil je en wanneer en hoe geef je aan wanneer je iets niet wil? Dit zijn de onderwerpen die we gaan bespreken.


Verkiezingen leerlingenraad

De leerlingenraad is op zoek naar nieuwe, enthousiaste leerlingen uit de bovenbouw om volgend schooljaar het belang van de leerlingen te ondersteunen en oplossingen te zoeken voor problemen op school.

Ook zullen enkele leerlingen de leerlingenraad vertegenwoordigen in de medezeggenschapsorganen van alle lagen van het bestuur van het Stanislascollege. Iedereen vanaf de derde klas kan zich beschikbaar stellen en in de eerste week van maart zal door middel van verkiezingen door de hele school gestemd kunnen worden op de kandidaten. Over de verkiezingen zal later meer bekend worden. Voor de onderbouw zal een aparte raad opgericht worden. Hierover later meer.

Zit je in de derde, vierde of vijfde klas en zou je deel uit willen maken van de leerlingenraad van het Stanislascollege Pijnacker of zou je meer willen weten? Neem dan contact op met ons via scp.leerlingenraad@hotmail.com! Aanmelden kan tot en met 14 februari!

Voor informatie over de leerlingenraad kan je hier terecht.


Nieuwe jaar passend ingeluid

6 januari

Toen de leerlingen en docenten dinsdagmorgen de school binnenkwamen, stond hen een wel erg leuke verrassing te wachten. Bij binnenkomst werd hen gelukkig nieuwjaar gewenst door de directeur, teamleiders en het onderwijsondersteunend personeel. Alle leerlingen kregen een feestelijk glaasje. Het jaar kan toch niet mooier beginnen? 


Kerstviering mooie afsluiting van 2014

19 december

De laatste schooldag voor de kerstvakantie staat traditioneel in het teken van de jaarlijkse kerstviering. Ook dit jaar zorgden enthousiaste leerlingen en docenten onder leiding van mevrouw Dekker voor een waardige afsluiting van 2014. De leerlingen werden aangemoedigd om over het begrip 'Thuis' na te denken. Verschillende leerlingen uit al onze klassen en docenten zorgden voor de muzikale omlijsting en de diepere boodschap. Klik hier voor foto's van de viering.

Geniet nu van jullie vakantie. Jullie hebben het verdiend!


Kerstwens ouderraad


Voorproefje Kerstgala

donderdag 18 december

Het jaarlijkse Kerstgala heeft gisteravond weer plaatsgevonden in Het Witte Paard in Nootdorp. Zowel leerlingen als docenten hadden zich voor de gelegenheid prachtig uitgedost. Meneer Stapel en meneer Schuller maakten foto's, die ze momenteel klaar aan het maken zijn voor publicatie. Bij dezen alvast een voorproefje van meneer Stapel. Houd komende week de site in de gaten voor de overige foto's.


Berichten 1 tot 10 van 42
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-42 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

Maandag 2 maart

Excursie Museon vwo 4 aardrijkskunde

Dinsdag 3 maart

13.30 uur Presentaties profielwerkstukken havo 4

Woensdag 4 maart

13.00 - 16.00 uur Praktische opdracht scheikunde havo 5

Donderdag 5 maart

Bezoek Pernis in het kader van JetNet voor havo 5 scheikunde

Donderdag 5 maart

Excursie Museon havo 4 aardrijkskunde

Donderdag 5 maart

Rekenexamen mavo 4

Dinsdag 10 maart

19.00 - 21.00 uur Informatieavond Texel-, Maastricht- en Griekenlandreis

Woensdag 11 maart

Terugkomochtend schoolfotograaf

Donderdag 12 maart

Excursie politiek bestuursrecht vwo 4 maatschappijleer

Donderdag 12 maart

Rekenexamen havo 5

Vrijdag 13 maart

Bezoek Haagse Hogeschool H4a en H4b

Vrijdag 13 maart

Rekenexamen vwo 5