Home > Scholen > Pijnacker

Brugklassers lopen voor het goede doel

14 november
De brugklassers liepen vrijdagmiddag een sponsorloop voor SOS Kinderdorpen. Meneer Derwort en meneer Trinthamer hadden samen met de lo2-leerlingen uit mavo 3 een parcours uitgezet, meneer Jansen en meneer Hoogerdijk zorgden voor opbeurende muziek en de brugklassers liepen voor wat ze waard waren. Uiteindelijk was Max van Doorn uit b1f de snelste jongen en Indy van Winden uit b1c het snelste meisje. Meneer Groenhuis en mevrouw Louwers verdienen een eervolle vermelding, want ook zij maakten de drie kwartier vol. Kijk hier voor de uitslag en hier voor de foto’s die meneer Stapel maakte.

 

 


Derdeklassers ontdekken de grootste haven van Europa

In één dag de grootste haven van Europa ontdekken. Dat klinkt als een behoorlijke opgave en dat was het dan ook! In de afgelopen weken zijn alle HAVO3 en VWO3 klassen op excursie geweest naar de Haven van Rotterdam. Dit in het kader van het  vak aardrijkskunde, waarbij de mainport Rotterdam een vaak besproken, belangrijk én nabijgelegen onderwerp is. Het gehele havengebied, bestaande uit de Botlek, de Waalhaven, de Europoort en beide Maasvlakten, omvat circa tienduizend hectare. Om dit omvangrijke gebied te bezoeken werd er, volgens sommige leerlingen helaas te veel, per touringcar gereisd. Gedurende de dag werden er verschillende havenbedrijven bezocht, zoals onder andere de containeroverslag, de havenpolitie en een afvalverwerkingsbedrijf. De Haven van Rotterdam had de leerlingen zeer veel te bieden!    


Brugklasfeest en excursie Archeon

Onze brugklassers hadden in de week voor de herfstvakantie genoeg om handen. Op donderdagavond vierden zij samen met de aan hun klas toegewezen leerlingmentoren hun eerste brugklasfeest met als thema 'glow in the dark'. 

Een dag later gingen ze naar het Archeon waar ze zich een dag in de oudheid begaven. 


Voorstelling Boemerang voor alle tweedeklassers

Op woensdag 29 oktober zullen alle tweedeklasleerlingen de toneelvoorstelling Boemerang te zien krijgen. Tijdens deze voorstelling laat Robert Brouwer op een cabareteske manier zien hoe het puberbrein omgaat met serieuze onderwerpen als het pushen van ouders om te presteren, het verliezen van een familielid of het omgaan met een scheiding. De voorstelling van ongeveer een lesuur neemt de klas in een hoog tempo en met verschillende stemmetjes mee in de wereld van Dennis, een jongen die zijn dagen vult met papierheffen, sloomlopen en synchroonsnurken, terwijl zijn ouders maar ruzie blijven maken. Het leven van Dennis wordt plotseling op zijn kop gezet als er iets ergs gebeurt binnen zijn bijzondere gezin.    


MaS markt 2014

Tijdens de maatschappelijke stage markt van vorige week gingen leerlingen uit 3mavo, 4havo en 4vwo op zoek naar een passende stage voor dit schooljaar. Er was deze avond keuze genoeg, zo kon er bijvoorbeeld gekozen worden uit een stage bij Jeugdland, een stage bij DSVP, de Wereldwinkel, Stichting Bieslandse Bos of de SWOP. Klik hier voor een impressie van deze avond.


Mavoleerlingen doen mee aan de week van de techniek

Onze mavoleerlingen doen in de week van 6 tot en met 10 oktober mee aan de week van de techniek. Telstar TV maakte hierover het volgende filmpje.


Havo 4 opent het jaar met pizza en strandwandeling

Wie op vrijdag 19 september het strand tussen Kijkduin en Scheveningen bezocht, had grote kans de 4 havo-leerlingen van onze school tegen te komen. Zo'n tachtig leerlingen namen vanuit school met een groep docenten de Randstadrail en bus richting Kijkduin. Daar aten ze gezamenlijk pizza, waarna ze in één grote groep naar het Kurhaus wandelden langs de zee. In Scheveningen aangekomen, namen ze de tram en Randstadrail. Het was een fantastisch begin van het weekend.

Klik hier voor de foto's die mevrouw Soffner nam.


Brieven online

Met ingang van dit schooljaar zullen wij algemene brieven en afdelingsbrieven ook op de site publiceren. Klik hier voor de brieven.


Inloggegevens leerlingen en ouders

De inloggegevens van de leerlingen en ouders voor Magister zijn aan het begin van het schooljaar uitgedeeld of verzonden. Deze inloggegevens kunt u het gehele jaar gebruiken om in Magister in te loggen, het inschrijven van tafeltjesavonden verloopt ook via Magister. Mocht u vragen hebben of uw inloggegevens kwijt zijn dan kunt u mailen naar GD_administratieSCP@stanislascollege.nl    


De jaarplanning 2014-2015 staat online

Klik hier voor de nieuwe jaarplanning.

Hierin vindt u alle informatie over de geplande activiteiten gedurende dit schooljaar.


Berichten 1 tot 10 van 35
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-35 Volgende Laatste

'Yougi zoekt' ook in Pijnacker

16 november

Donderdag 20 november komt 'Yougi zoekt' naar het Stanislascollege toe! Het doel van deze wedstrijd is om jongeren en hun omgeving een beter beeld te geven van techniek in het algemeen en de carrièremogelijkheden met een technische opleiding. Deze wedstrijd is een campagne van YouTech, onderdeel van TechniekTalent.nu.
Alle M2 en H2 klassen gaan  in groepjes online een profiel aanmaken (via www.yougizoekt.nl) en laten zien wat ze thuis of op school al met techniek hebben gedaan. Ook wordt ze gevraagd om een eigen technische uitvinding te posten. Leerlingen kunnen zelf inloggen op hun eigen profiel en hier antwoorden op de profielvragen, leuke foto’s, twitterberichten en filmpjes plaatsen.
Om te winnen moeten de leerlingen in de eerste ronde zoveel mogelijk publieksstemmen verzamelen in combinatie met bonuspunten van een vakjury. Hiervoor krijgen de leerlingen een aantal verdiepingsvragen die zij tijden de verkiezing kunnen beantwoorden.
Uiteindelijk wordt in mei 2015 1 team uitgeroepen tot de grote winnaar tijdens een spectaculaire finale. Zij wint, naast de roem, een aantal leuke prijzen. IPad mini’s voor ieder teamlid, met de hele klas als VIP naar een pretpark, uitwerking en mogelijke productie van het idee.Terug van weggeweest: Buitenschoolse activiteiten

Het is even stil geweest rondom de buitenschoolse activiteiten, maar binnenkort gaan ze weer beginnen. Verschillende enthousiaste docenten delen hun passie met de leerlingen. Wil jij een cursus uiterlijke verzorging van mevrouw Zonderop of doe je liever mee met Live on Stage: The Mash Up en steek je met meneer Groenhuis en meneer Chakioglou bekende liedjes in een nieuw jasje? Wil je je eigen kleding maken samen met mevrouw Graumans of wil je leren drummen van meneer Jansen? Verder kun je ook deel uitmaken van het popkoor van mevrouw Van Tongeren, sporten met meneer Lelieveld en toneellessen volgen van mevrouw Louwers. 

Dit is een kans die je niet mag laten lopen. Grijp hem en leven de invulstrook van de flyer in!!


Brugklas-sportdag kent alleen maar winnaars

Menig brugklasser had er weken naar uitgekeken. Op dinsdag 4 november stond de eerste sportdag van het jaar. De lo-sectie had een prachtig programma samengesteld, waarbij de leerlingen zowel in De Viergang als in de gymzaal bij DSVP konden laten zien hoe goed zij zijn in voetbal, hockey, korfbal en basketbal. Ondanks het feit dat de leerlingen ontzettend fanatiek waren, ging het er sportief aan toe. Uiteindelijk zou je kunnen zeggen dat iedereen winnaar was, maar de competitie werd gewonnen door de leerlingen van B1c. Bij dezen: Van harte!! Klik hier voor de foto's.


Docentenwisseling

Vanaf deze week is mevrouw Perez weer terug van haar zwangerschapsverlof. Dat betekent dat zij de meeste lessen weer zelf gaat draaien in deze week, en de rest vanaf volgende week. Mevrouw Berkhout keert volgende week weer terug van zwangerschapsverlof. Dat betekent dat dhr. Wes aanstaande vrijdag bij ons zijn laatste lessen geeft; hij heeft het afgelopen jaar voor beide docenten lessen opgevangen. Ook mevrouw Smolenaars gaat ietsje minder lesgeven, omdat zij de examenklassen havo aan de beide dames teruggeeft. Vanaf 1 november heeft mevrouw Van der Helm deels een andere baan aanvaard aan de hogeschool van Utrecht. Een deel van haar lessen wordt daarom vanaf maandag 3 november vervangen door mevrouw Van der Post. Wij wensen haar heel veel succes op onze school!  


Gymnasiasten snuiven cultuur in binnen- en buitenland

Menig gymnasiast had nog vóór de zomervakantie 18 en 19 september in de agenda genoteerd: de jaarlijkse gymnasiumdagen stonden weer op het programma. Donderdagmorgen vertrokken ze in alle vroegte richting Xanten, waar ze het archeologisch park en het Römermuseum met de bijbehorende thermen en het historische Duitse stadje bezochten.

Na een dag vol nieuwe indrukken werd koers gezet richting Beekbergen. Daar speelden zij een door vwo 6-leerlingen bedacht spel en bleven zij warm rondom het kampvuur.

Na -voor de meeste leerlingen- een verdiende nachtrust vertrokken ze naar Utrecht, waar de het Centraal Museum, de Dom en het Universiteitsmuseum werden bezocht. Uiteindelijk mochten ze natuurlijk ook even de stad in voor ze per bus weer richting Pijnacker vertrokken. Al met al was het een educatieve minitrip waaraan de leerlingen ook veel plezier beleefden.

Klik hier om een impressie van de twee dagen te krijgen.

 

 


V6-leerlingen maken indruk bij hun profielwerkstukpresentaties

Onder grote belangstelling van ouders, familieleden en alle leerlingen uit vwo 5, presenteerden onze vwo 6-leerlingen hun profielwerkstukken. De examenleerlingen hadden veel werk gemaakt van hun presentatie! De ene presentatie was nog mooier dan de andere en sommige leerlingen hadden zelfs echte maatpakken aan!

De presentatiemiddag werd afgesloten in het leerhuis, waar de prijzen voor de beste profielwerkstukken werden uitgereikt. Jordy van Leeuwen won de prijs voor het beste NG/NT werkstuk met de titel “Aerodynamica & prestatieleer”. In het profiel EM/CM was het lastig kiezen wie de winnaar moest zijn. Het niveau van twee profielwerkstukken was even hoog. Uiteindelijk is dan ook besloten om dit jaar twee teams te belonen. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Esther de Winter en Eline Groot met de titel “De toepasbaarheid van de theorieën van J. Keynes en F. Huyek; de kredietcrisis van 20018”. Verder kregen ook een prijs in het CM/EM-profiel Samira Nederhof en Annick Buitendijk met de titel “Het effect van kinderopvangkosten op de arbeidsparticipatie van moeders”. Wij feliciteren niet alleen dit vijftal, maar ook alle andere vwo 6-leerlingen met hun geweldige prestaties!

 

 


LO2'ers houden het niet droog

De mavo 3-leerlingen die dit jaar het vak LO2 volgen hebben afgelopen week hun vuurdoop gehad, al kun je misschien beter spreken van een modderdoop. Vrijdagmorgen vertrokken ze fietsend naar Bergschenhoek, waar bij Outdoor Valley hun survivalskills in groepjes van acht op de proef werden gesteld. In het overleven zijn ze allemaal met vlag en wimpel geslaagd, in het schoon blijven echter niet...


Klik hier om de foto's en filmpjes die meneer Trinthamer heeft gemaakt te bekijken.


De docenten hebben er weer zin in

Na zes weken  hebben de docenten het wel een beetje gehad met hun vakantie. Op maandag 1 september hadden ze de eerste vergaderingen voor het nieuwe schooljaar en ze kunnen niet wachten tot hun mentorleerlingen morgen hun boeken komen halen en de lessen op woensdag weer beginnen. Zie jij jouw leraren er nog tussen staan?


Mevrouw Van der Helm en meneer Kuijper hebben de vierdaagse gelopen!!

Warm, zwaar en gezellig! Zo zou je de Vierdaagse van Nijmegen kunnen karakteriseren. Mevrouw Van der Helm en meneer Kuiper gingen de uitdaging aan. Ze liepen niet samen, maar op de laatste dag kwamen ze elkaar tegen, waardoor ze samen over de finish konden gaan! Wij zijn trots op deze topsporters!


Diploma-uitreiking mavo

Ook bij de diploma-uitreiking van de mavo zijn er foto's gemaakt.
Klik hier om ze te bekijken!


Berichten 1 tot 10 van 28
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-28 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

Maandag 24 november

20.00 uur Ouderavond Ignatiaanse Pedagogiek

Dinsdag 25 november

Jet-Net Career days in Delft voor havo 4 en vwo 5

Woensdag 26 november

Excursie Naturalis

(biologie havo 5)