Home > Scholen > Pijnacker

Donderdag 24 april : examenbarbecue!!

Nog even een paar proefexamens, de laatste lessen, de examenvoorlichting en het tekenen van de akkoordverklaringen en dan is het zover! De traditionele examenbarbecue staat geprogrammeerd op donderdag 24 april. Vanaf 17.00 uur zijn de examenkandidaten van harte welkom om een vorkje mee te prikken en om met elkaar het schooljaar af te sluiten. Daarna kan het echte werk beginnen! We wensen iedereen alvast veel succes!


Volleybalteam wederom kampioen!

Ieder jaar doet er een jongensteam mee met het volleybaltoernooi op Goede Vrijdag. Het is een toernooi tussen docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het wordt een beetje gewoontjes, maar ze zijn er weer met de beker en een taart vandoor gegaan. Ze hebben alle wedstrijden gewonnen. Gefeliciteerd Dennis, Chris, Leon, Tom, Rik en Jordy.


Eindexamens komen eraan!!!

Binnenkort starten de examens. Wil je zien wanneer welk vak wordt gegeven en welke middelen je hierbij mag gebruiken? Dan raden we je aan even te kijken op de nieuwe website mijneindexamen.nl. Deze mobiele site is bedoeld voor alle eindexamenkandidaten. De site biedt het examenrooster op maat met de daarbij te gebruiken hulpmiddelen en correctiemodellen na afname. Ook algemene info, regels en tips zijn op deze site te vinden.


Jongerencontactmoment

De JGZ vraagt uw aandacht voor het jongerencontactmoment. Wilt u meer weten? Klik dan hier.


Ouderraad met een gezicht erbij!

We willen even onze ouderraad onder de aandacht brengen. Via deze link kunt u de pagina van de ouderraad bekijken.
Achterste rij van links naar rechts: Albert Baas, Jolanda Lesscher, Marcel van Grieken, Yvonne van Leeuwen, Michiel Wannet, Anja Rullens.
Voorste rij van links naar rechts: Mariska Wubben, Purushottama Sewratan, Leone Heideman


Uitmuntende prestatie Thomas Pereira Horta op CPC!

Het is al eventjes geleden, maar toch zeker het vermelden waard! Thomas Pereira Horta uit G3 heeft de 10 kilometer van de CPC gelopen in een tijd van 37 minuten en 37 seconden. Hiermee werd hij zestiende van de 9696 deelnemers. Wij zijn trots op Thomas!


Thema-avond "Wat halen ze in hun hoofd?"

Op dinsdag 11 maart 2014 werd er een presentatie gegeven over het puberbrein. Een aansprekend onderwerp want ongeveer 225 ouders woonden deze avond bij!  De presentatie werd verzorgd door Wouter Camps. Wouter wist op een aansprekende manier, met humor en veel herkenbare voorbeelden, de 3 fasen van de adolescentie, de werking van het (puber)brein en het gedrag wat daarbij hoort, uit te leggen. Daarnaast gaf hij bruikbare tips hoe met het gedrag en de puberzoon/-dochter om te gaan. Dat gedrag, waaronder: brutaal zijn, “domme” dingen doen, seksistisch gedrag en boos zijn, komt voort uit het feit dat de hersenen van een puber nog in aanbouw zijn. Wouter informeerde de ouders over de verschillende stoffen (gierende hormonen) waaronder dopamine, serotonine en testosteron die ook een rol spelen bij het eerder genoemde gedrag. Andere onderwerpen die aan de orde kwamen waren: slaapritme en de werking van melatonine, spiegelneuronen, social media en huiswerk. Beste tip: met onvoorwaardelijke liefde in contact blijven. Bevraag de puber. Hij/zij is de expert! Hier vindt u de powerpoint die werd getoond.


Museonbezoek vwo 4

Hoe onstaan aardbevingen? En hoe kun je de exacte ontstaansplek bepalen? Op dinsdag 3 maart kregen alle 4v-leerlingen met aardrijkskunde antwoorden op deze vragen tijdens een bezoek aan het Museon. Als JetNet-school zijn wij gelinkt aan Shell en dit bedrijf heeft ons voor deze excursie uitgenodigd. In het Museon hebben de leerlingen in groepjes twee onderdelen gedaan. Het eerste onderdeel bestond uit het bezoeken van de Energie-tentoonstelling en hierbij vragen beantwoorden. Deze waren best pittig voor de minder ‘exacte’ leerlingen, maar met wat hulp kwamen ze er toch goed uit. Bij het tweede onderdeel kregen de leerlingen een rondleiding  bij de tentoonstelling ‘Aarde’. Vervolgens moesten ze seismografische gegevens samenvoegen om vervolgens op een grote opblaasglobe de exacte ontstaansplek van een aardbeving aangeven. Dit gepuzzel ging een aantal leerlingen erg goed af en leverde zelfs nog een mooie prijs op. Al met al een gezellige en leerzame dag.


Prijzen voor beste profielwerkstukken havo 5!

Onder grote belangstelling van ouders en familieleden presenteerden onze havo 5-leerlingen hun profielwerkstukken. Het publiek bestond daarnaast uit alle leerlingen van havo 4.  En wat hadden de examenleerlingen er veel werk van gemaakt! De ene presentatie was nog mooier dan de ander. Sommige leerlingen hadden zelfs echte maatpakken aan! De presentatiemiddag werd afgesloten in het leerhuis, waar de prijzen voor de beste profielwerkstukken werden uitgereikt. Dionne van Eijk en Anniek van der Krogt wonnen de prijs voor het beste EM/CM-werkstuk met de titel "De invloed van microkredieten op vrouwen in Kenia". Bart van Adrichem en Dave Janssen kregen de prijs voor het beste NG/NT-werkstuk met de titel "Plan Lievense". Wij feliciteren niet alleen dit viertal, maar alle H5-leerlingen met hun geweldige prestaties!


Tanken voor Jetnet in vwo 4

"Wat tanken we in 20150?" Met het oog op duurzaamheid moesten scheikundeleerlingen uit vwo 4 presentaties voorbereiden over de kosten van verschillende alternatieven voor benzine en diesel. En dat past weer helemaal in het nieuwe scheikundeprogramma waarin een grote rol voor duurzaamheid is weggelegd.

De leerlingen werden daarbij gevolgd door de experts van Shell Rijswijk. Via het Jet-netprogramma hebben we warme banden met dit bedrijf. Wat is er dan logischer om een paar experts van de Shell de powerpoints van de presentaties te laten beoordelen? Steef van Schaik en Ewald Breunesse hebben vorige week feedback gegeven op de presentaties van vwo 4.

En de heren waren tevreden. De leerlingen bleken goede en betrouwbare bronnen gebruikt te hebben, maar het rekenwerk was door onder meer belastingen en accijnzen soms wat lastig. Al met al een waardevolle bijdrage van Shell Rijswijk aan het onderwijs van onze school.    


Berichten 1 tot 10 van 22
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-22 Volgende Laatste

Talkshow cyberpesten

Een paar weken geleden hielden medewerkers van eyeworks, in opdracht van OCW, workshops bij ons op school, met als onderwerp cyberpesten. Hier deden vier brugklassen aan mee. Donderdag 17 april werd hier gevolg aan gegeven met een talkshow, gepresenteerd door Sanne Vogel . De talkshow had twee doelen: het bedenken van oplossingen voor cyberpesten en het lanceren van een online platform.  Op de foto hierboven is dit moment vastgelegd. Het voorleggen van verschillende stellingen, het in groepen werken aan concrete oplossingen, het invullen van een beloftekaartje en oplossingen aan een volwassenenpanel aanbieden, maakten dat de leerlingen zeer betrokken waren. Het was tevens een persevenement waarbij onder andere de kinderombudsman en het jeugdjournaal aanwezig waren. 


Razende reporters in Blijdorp!

De brugklassen bezochten Blijdorp en de razende reporters waren erbij. Zij maakten deze fotocollage!


Informatieavond keuze gymnasium

Dat het gymnasium leeft op onze school, blijkt wel uit de leuke gymnasiumdagen, de enthousiaste verhalen van leerlingen en de invulling van de Griekenlandreis. Zit je in de brugklas en overweeg je ook volgend jaar het gymnasium te gaan doen? Dan doe je er goed aan om maandagavond 31 maart  om 19.30 samen met je ouders de gymnasiuminformatieavond te bezoeken. Je krijgt niet alleen voorlichting van docenten, maar ook leerlingen zullen je het een en ander vertellen over de gang van zaken op de gymnasiumafdeling. We hopen je maandagavond te zien!


Uitslagen Anglia-examens bekend!

Een beetje spannend was het wel, afgelopen week.... de jaarlijkse Anglia-uitslagen zouden bekend gemaakt worden! En weer liep het goed af. Afgelopen week kregen de 116 kandidaten bericht van Chichester College over het resultaat van het Engelse examen waaraan ze in januari hadden deelgenomen. Opgelucht werd er gereageerd want bijna iedereen was geslaagd en velen zelfs met een Merit (goed) of een Distinction (uitmuntend). Uiteraard gaan we dit feestelijk vieren tijdens de diploma uitreiking op dinsdag 27 mei. Klik hier voor de resultaten van het examen.  


Week van de zorg voor mavo 2

Een interactief ganzenbord en het spel "Over de streep". Dat zijn nog maar een paar middelen die de medewerkers van de zorginstellingen Ipse de Brugge en Pieter van Foreest gebruikten tijdens de gastlessen in de week van de zorg. Onze mavo2-leerlingen hebben hierdoor en door de meeloopdagen in de instellingen een beter beeld gekregen van de werkzaamheden in de zorg. En de mensen van de instellingen? Die waren zeer tevreden over de inzet van onze leerlingen!


Havo 5 scheikunde bezoekt Shell Pernis

JetNet is actief op onze school! Op donderdag 6 maart hebben alle leerlingen uit havo 5 met scheikunde in hun pakket een  bezoek gebracht aan Shell Pernis. Na een introductie van Shell gingen leerlingen in groepen aan de slag met  de workshop “SuperBenz of Greenpower”.  Leerlingen hielden later hun presentaties   voor  “de directie” die ditmaal bestond uit Jet-Net coördinator  dhr.  van Schaik,  veiligheidsdeskundige en gastheer namens Shell, dhr. Schreuder  en uiteraard dhr. Rintjema.  Shanti Eichelsheim,  Lisa Goossen, Manon van Eijk en Judith Schoonakker gingen er met de prijs van vandoor. Na een goed verzorgde lunch is er nog een rondrit per bus gemaakt over het terrein.


V6 wint Conjunctuurbekerstrijd van het CBS!!!

Taart, een beker, hoog bezoek en een goodiebag met bioscoopbonnen voor elke leerling! V6 economie mag zich met recht de winnaar van de Conjuctuurbekerwedstrijd 2013-2014 noemen! En meneer Wubben? Die is zeer trots! Hij had zijn klas namelijk mee laten doen met de wedstrijd waarin het de bedoeling was de economie van Nederland zo goed mogelijk te voorspellen. Indicatoren als economische groei, werkloosheid, huizenprijs en inflatie speelden daarbij een rol. De afgevaardigden van het Centraal Bureau voor de Statistiek prezen onze leerlingen. Als toegift kregen ze nog een masterclass over hun eigen voorspellingen! Dat is nog eens leuk op de woensdagochtend.


Razende reporters zeggen het met een fotocollage

Ze hebben weinig woorden nodig, de razende reporters, als ze het feest van klas 1 en 2 beschrijven! Er ging veel, heel veel frisdrank doorheen en er werd stevig gedanst! Het feest was een waardige afsluiting van periode 2! Cedric en Amber maakten bovenstaande fotocollage. En dan zijn er eigenlijk geen woorden nodig! Op naar een gezellige vakantie! Wil je de foto's zien die meneer Stapel maakte? Klik dan hier!

 

 


Schoolfeest klas 1 en 2

Donderdag 20 februari hadden de eerste en tweede klassen een gezellig feest in de aula van de school. De leerlingen hebben heerlijk gedanst en gefeest. Dj Tobrec wist de leerlingen op de dansvloer te houden.
Voortaan wordt het tweede feest van de brug- en tweede klassen samen gevierd.


Bandproject brugklas!

Een eigen band, een eigen song, een eigen clip... wie droomt er niet van? In de brugklas krijgen de leerlingen de mogelijkheid om hun droom waar te maken. En dat levert mooie muziek en mooie plaatjes op. Kijk maar! 


Berichten 1 tot 10 van 32
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-32 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker

do 24 apr

- TW4  H4/V4/V5
- Examenvoorlichting M4/H5/V6
- Slotbbq  M4/H5/V6

vr 25 apr

TW4  H4/V4/V5