Home > Scholen > Pijnacker

Ook Berlijnreis in een nieuw jasje blijkt een groot succes

De leukste reis met de leukste leerlingen en de leukste begeleiders en buschauffeur was uiteraard weer de reis naar Berlijn J. De busrit zelf verliep voorspoedig en vlekkeloos, we hadden een nieuw, prima hotel met geweldig ontbijt en het was perfect weer voor een meerdaags stadsbezoek.

Op het programma een aantal vaste 'must sees', zoals De Koepel bovenop de Reichstag, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Bernauerstraße, Schloss Sanssouci in Potsdam en het altijd weer indrukwekkende concentratiekamp Sachsenhausen. Nieuw was een bezoek aan de Stasi-gevangenis Hohenschönhausen ten tijde van de DDR, waar een perfect vertellende Nederlandse gids ons de nodige huiveringen bezorgde en de leerlingen een goed beeld voorgeschoteld kregen van de onvrijheid in dit voormalige Oostblokland.

Er werd gezellig gegeten in verschillende restaurants, er werd een avondje gebowld en een swingende theatershow bekeken in het prestigieuze Friedrichstadtpalast. Kortom, het was weer een topreis om met plezier op terug te kijken! Dat kan door hier te klikken of in het fotoboek te kijken.


Romereis uiterst geslaagd

Vrijdag 24 april

Vandaag is er een groep 4havo leerlingen teruggekeerd uit de prachtige stad Rome. Alle hoogtepunten werden deze week aangedaan, van het sfeervolle Piazza Navona tot het indrukwekkende Forum Romanum en het Colosseum. Ook werd de koepel van de Sint Pieterskerk beklommen en stond er op de laatste dag een mountainbiketocht over de Via Appia op het programma. Klik hier voor de foto's.


L!ve on Stage weer een groot succes

Maanden van voorbereiding gingen er voor onze leerlingen aan vooraf en op vrijdag 17 april was het eindelijk zover: L!ve on Stage stond op het programma. Het was weer een prachtige avond, waarbij maar weer eens bleek hoeveel talentvolle leerlingen er op onze school zitten.

Bezoekers hadden een zeer geslaagde avond en en passant reikte mevrouw Lesscher van de Ouderraad de Pluim uit aan Jordy Wingelaar uit H2c. Voor foto's van de zeer geslaagde avond klik je hier of kijk je in het fotoboek.


Mavo 4 zet de school op zijn kop

15 april


Het was even schrikken voor onze leerlingen toen ze vanmorgen op school aankwamen: de ingang was geblokkeerd en toen ze omliepen, bleek er een gigantische waterglijbaan op het binnenplein te staan. De leerlingen van mavo 4 hielden een zeer geslaagde examenstunt.

In het begin aarzelden de leerlingen nogal, maar na de eerste pauze kwam iedereen los en ontstond er een waar waterballet. Rest onze examenleerlingen nog de slotbarbecue van morgenavond en dan kan het grote blokken beginnen: na de meivakantie staan de examens op het programma. Succes alvast!!


Voor meer foto's van deze ludieke stunt, klik hier of kijk in het fotoboek. 


L!ve on Stage

Aanstaande vrijdagavond, 17 april vanaf 19.30 uur, is het weer tijd voor ons jaarlijkse Open Podium: L!ve on Stage. Verschillende leerlingen hebben maandenlang toegewerkt naar deze avond. Kom dus allen kijken! Kaartjes kosten slechts 3 euro en zijn te koop bij de mentor.


Bovenbouwleerlingen doen Anglia-examen

9 april

Er werd wat afgezucht en gesteund tijdens de Anglia-examens donderdagmiddag. 119 Bovenbouwleerlingen uit het mavo, havo en vwo deden examen op vier verschillende niveaus. Ze werkten hard en inmiddels zijn de examens onderweg naar Engeland, waar ze worden nagekeken. De leerlingen kunnen nu niet veel anders dan afwachten. 'Fingers crossed' voor de uitslag, die op 22 mei wordt verwacht. 


Selfies met Britse acteurs

1 april 2015

‘The English Theatre Company’ speelde deze week verschillende Engelstalige voorstellingen in de aula van onze school. Het waren interactieve voorstellingen over o.a. Sherlock Holmes waarbij de leerlingen uitgenodigd werden om op het podium mee te spelen in de voorstelling. Na afloop was er nog even tijd om wat vragen te stellen of een ‘selfie’ te maken met de acteurs en daar werd gretig gebruik van gemaakt. 

Voor meer foto's klik hier of kijk in het fotoboek.


Promo Live on Stage

27 maart


Wie wint de derde SCP-pluim?

25 maart 2015

Dit schooljaar, zal voor de derde keer op onze school “de  Pluim” worden uitgereikt aan één van de leerlingen. “De Pluim” is een initiatief van de ouderraad en wordt ondersteund door de school. “De Pluim” zal bestaan uit een symbolische herinnering én een leuk cadeau. Ook wordt de naam van die leerling vermeld op de Pluimplaqette die sinds een paar maanden de aula siert. 

Het doel van “de Pluim” is leerlingen te stimuleren om bij te dragen aan een verantwoordelijke, verdraagzame en hulpvaardige samenleving.“De Pluim” zal,  indien mogelijk, eenmaal per jaar worden uitgereikt aan één leerling die zich bijzonder positief heeft  onderscheiden in sociaal opzicht door een buitengewone betrokkenheid bij en zorg voor anderen te tonen.  

Alle docenten kunnen een leerling voordragen.  

Er mogen meerdere leerlingen uit een klas worden voorgedragen. Een afvaardiging uit de ouderraad zal samen met een afvaardiging uit de leerlingenraad  uit de voordrachten één leerling kiezen. De winnaar van “de Pluim” zal op 17 april a.s  tijdens de  “live on stage” bekend gemaakt worden.   Ouderraad organiseert interactieve ouderavond op woensdag 8 april

De ouderraad heeft dit jaar de theatergroep Playback uitgenodigd. Theatergroep Playback biedt handvaten om de communicatie tussen ouder en puber te verbeteren. Ze schetsen via korte scenes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Ze nemen het publiek mee in herkenbare situaties die glashelder maken op welke manieren een ouder invloed kan hebben op zijn of haar kind.
Als u ook wilt genieten van een informatieve en interactieve avond, noteer dan alvast 8 april in uw agenda. Hier kunt u alvast een indruk te krijgen van de ouderavond.
De definitieve uitnodiging krijgt u  te zijner tijd via de mail.

Met vriendelijke groet,

De Ouderraad


Berichten 1 tot 10 van 60
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-60 Volgende Laatste

Schotlandreis blijkt een blijvertje

8 mei

Naast de opties Rome en Berlijn konden onze 4-havoleerlingen dit jaar voor het eerst ook voor een reis naar Schotland kiezen. Dertig leerlingen en 3 begeleiders voeren een week voor de meivakantie naar Newcastle, waarna ze met de bus naar Edinburgh reden. Aldaar had de begeleiding een uitgebreid programma uitgezet. Zo genoten de leerlingen van Hadrian’s Wall, werd een bezoek gebracht aan St James Park, de thuishaven van Newcastle United en The National Museum. Alsof dit nog niet genoeg was, werd een heuse Ghost Tour ondernomen en bezochten de leerlingen een whisky destilleerderij. Voor velen was het hoogtepunt van de reis (zowel letterlijk als figuurlijk) de beklimming van de Ben A’an, een berg in het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Op weg naar huis werd ook nog een bezoekje gebracht aan Alnwick Castle, waar de Harry Potterfilms zijn opgenomen. Kijk voor foto’s van de zeer geslaagde trip hier of in het fotoboek.


'De Pluim' voor Jordy Wingelaar!

17 april

Dit jaar is de Pluim uitgereikt aan Jordy Wingelaar (H2c). Hij werd tijdens "Live on Stage", waar hij aan het werk was in het techniekteam, verrast door Jolanda Lesscher (lid ouderraad).  Jordy verdient de Pluim omdat hij de verantwoordelijkheid heeft genomen voor de organisatie van het techniekteam nadat meneer Groenhuis ziek werd. Daardoor kon het team met elkaar doorgaan en bleef het de school ondersteunen bij diverse activiteiten. Jordy kreeg als cadeaus een replica van het beeld van Stanislas en een mini-pad. Met een groot applaus verdween hij weer achter de schermen.  


Een hilarische en leerzame avond!

woensdag 8 april

Afgelopen woensdag hebben ruim 150 ouders een leuke avond beleefd met theatergroep Playback. Ze zijn  meegenomen in het verhaal van de 14-jarige Sammy die een verjaardagsfeest gaat geven. Nadat de afspraken zijn gemaakt over het aantal feestgangers en de non-alcoholische avond blijkt dit leuke pubermeisje de boel op een ludieke wijze te kunnen te ombuigen. 
Herkenbare taferelen waarin de moeder, die het zo goed bedoelt, in een ruzie belandt met haar dochter. Vaderlief wordt voor het karretje gespannen en ongemerkt wordt het een feest met meer dat 40 man en 2 kratjes bier en een fles bessen! 
En dan nog Dave, de 16-jarige puber die de hele dag computerspelletjes speelt. Hij komt zelden nog buiten en moeder gaat een ‘goed’ gesprek met hem aan. Ook dit werd hilarisch gespeeld door  de theatergroep! Dave die geheel in zijn spel zit en moeder die pogingen doet om in gesprek te komen. De scènes waren vanaf het eerste momenten komisch en herkenbaar. De zaal kreeg een actieve rol en mocht mee denken en adviezen geven.
Deze interactieve theateravond werd met veel plezier afgesloten met een drankje. Ouders en theatergroep: Bedankt namens de ouderraad!


Hoog tijd voor een feestje!

2 april 2015

Nog maar een paar daagjes en dan is het zover! Aanstaande donderdag 9 april bouwen we een feestje in onze eigen school met als thema BLACKLIGHT! Samen met Gregor Salto (bekend van 538 Turn Up The Beach en zijn samenwerking met onder andere artiesten als Pitbull, DJ Tobrec en Dj-Joooo gaan we er een super toffe avond van maken. Kaartjes zijn vanaf dinsdag 7 april te koop en voor 10 euro heb je er een! Een kaartje dus ;) Daar krijg je gratis nog 2 consumptiemuntjes! De deuren zijn open vanaf 20.30 tot 21.00 en om 00.30 moeten we helaas weer naar huis. We zien je dan!!

Vergeet zowel tijdens het kopen van je kaartje als op de avond zelf je schoolpas niet!
– feestcommissie en leerlingenraad.


Leerlingen vwo4 krijgen een inkijkje in de democratie

12 maart

De leerlingen van vwo 4 gingen voor het vak maatschappijleer op donderdag 12 maart op excursie naar de Eerste en de Tweede Kamer. Tijdens de dag kregen zij uitleg over de werking van deze volksvertegenwoordigende organen.

De rode draad die door de dag heen liep, was een spel, waarin vragen over de Nederlandse politiek werd gesteld. En passant namen onze leerlingen plaats op de publieke tribune, waar zij een debat over doorwerken na het behalen van de AOW-leeftijd volgden. Ook debatteerden de leerlingen zelf over de stelling dat de alcoholgerechtigde leeftijd voor jongeren verlaagd moet worden naar 16 jaar.

Aan het eind van de dag moest het winnende groepje onderling bepalen wie de winnaar van de dag werd. Uiteindelijk werd dat Amber Meijer (foto). Zij ontving hiervoor een leuke prijs. Kijk voor meer foto’s van deze leuker excursie hier of in ons fotoboek.    


Mijneindexamen.nl is weer online

Ook dit jaar is mijneindexamen.nl weer beschikbaar voor alle examenkandidaten. Op deze website van het College voor Toetsen en Examens kan de kandidaat een examenrooster op maat samenstellen, door zijn of haar niveau en vakkenpakket te selecteren. Bij ieder vak worden de toegestane hulpmiddelen weergegeven, en na afname verschijnen de correctievoorschriften online. De website biedt daarnaast praktische informatie ter voorbereiding op de examens: oefenexamens, de slaag-/zakregeling, algemene regels en tips. Wil jij goed voorbereid het examen in? Meld je er dan nu aan!


3 vwo viert de Dag van de Leerplicht al debatterend

19 maart 2015

Onze leerlingen uit 3 vwo kregen pas wel een heel bijzondere uitnodiging. Gemeente Pijnacker-Nootdorp vroeg hen om de Dag van de Leerplicht te vieren in het gemeentehuis. Hierbij organiseerde de gemeente een debat met een professionele jury: burgemeester Fransisca van Ravenstein, wethouder van onderwijs José van Egmond en teamleider Judith Huiskens.

De leerlingen maakten indruk op de jury door hun kennis, inzicht en de humor waarmee zij debatteerden aan de hand van negen stellingen over onderwijs, gezondheid en maatschappij. En passant werden ook twee ronden 'petje op, petje af' gespeeld. 

De jury bepaalde uiteindelijk dat Madelon van der Helm de beste debater is, zodat heel G3a dankzij haar naar de bioscoop mag! Voor foto's van de ochtend, kijk in het fotoboek of klik hier.

 

 


Afscheidswedstrijd meneer Rensen duurt de docenten net even te lang

Leraar biologie, decaan bij de mavo, zeilfreak, golfer of bondscoach van het Nederlands hockeyelftal voor zestig jaar en ouder. Het zijn allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op meneer Rensen. Tenminste, tot afgelopen vrijdag. Op dat moment nam hij afscheid van onze school en hoe kan dat beter dan met een hockeywedstrijd? Zowel het team van docenten als het team van leerlingen waren tot op het bot gemotiveerd om er een mooie wedstrijd van te maken. De leerlingen namen al snel een 2-0 voorsprong, maar zagen de docenten betrekkelijk snel langszij komen, mede door een benutte strafbal van de jubilaris. Uiteindelijk liepen de docenten uit naar 4-3, maar vlak voor tijd kwamen de leerlingen op gelijke hoogte. Meneer Rensen hield aan de wedstrijd een mooie herinnering aan zijn afscheid en een gescheurde hamstring over. De komende maanden kan hij zich fulltime concentreren op zijn herstel.


LO2-leerlingen krijgen clinic van Brenda Schultz-McCarthy

12 februari

In Ahoy stond afgelopen week het ABN AMRO World Tennis Tournament weer op het programma. Voor onze 4 mavo-leerlingen die het vak LO2 volgen, was dit de perfecte gelegenheid om wereldtoppers aan het werk te zien.

Maar daar bleef het niet bij, want de leerlingen moesten zelf ook aan de bak: zij kregen namelijk een tennisclinic van Brenda Schultz-McCarthy, voormalig nummer 13 van de WTA-ranglijst. Wie weet zien we over een aantal jaar één van onze leerlingen wel vlammen op het centre court in Rotterdam.


Beroepenmarkt havo 4 groot succes!

6 februari 

Voor de leerlingen uit havo 4 was er op donderdagavond 5 februari een wel heel bijzondere voorlichtingsavond. Hun eigen ouders, of die van hun klasgenoten vertelden iets over hun beroep. Zo was de eerste beroepenmarkt voor havo 4 een feit en het bleek nog een doorslaand succes ook. Deze eerste beroepenmarkt in deze vorm is een waardevolle aanvulling op alle activiteiten die onze leerlingen al ondernemen op het gebied van loopbaanoriëntatie en zal dus zeker niet de laatste zijn!


Berichten 1 tot 10 van 48
Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-48 Volgende Laatste

Klik hier voor het archief

Pijnacker