Home > Scholen > Krakeelpolderweg - Delft

Wendag 2e klassen

Dinsdag 16 september 2014 zijn de 2e klassen gaan roeien bij Vlietzicht. Het weer werkt fantastisch mee! Meer foto's klik hier!


Leerlingen beplanten border bij school

Sinds enige tijd wordt de border langs de school aan de Krakeelpolderweg door Dhr. G.Kalter, onderhouden. Hij heeft er bijzondere planten geplaatst. Doordat hij lobbyde bij gemeente en verschillende tuinderijen, worden er regelmatig nieuwe tuinplanten aangevoerd. Leerlingen helpen graag om de plantjes een mooie plek te geven. Klik hier voor meer foto's!


Ook de B!T-lessen zijn weer gestart...

De lessen B!T (Beeldende vorming, Informatica, Techniek) zijn weer van start gegaan voor klas 1 en 2. In klas 1 krijgen de leerlingen hun werkmap uitgereikt voor het komende jaar en tekenen hiervoor een voorkant met als onderwerp vorm. Op de foto zijn leerlingen bezig met het schetsen van hun naam in verschillende vormen. Leerjaar 2 is bezig met portrettekenen en oefen het tekenen van hun eigen ogen. Hiervoor hebben ze een foto genomen, met de tablet,  van hun eigen gezicht en ingezoomd op de ogen. Het worden vast weer kleine kunstwerkjes!


Schoolfotograaf

Dinsdag 2 september 2014 heeft de schoolfotograaf alle leerlingen op de gevoelige plaat vastgelegd. Tevens zijn er klassenfoto's gemaakt waar de mentor / coach, indien aanwezig, ook bij staat. Op bovenstaande foto regisseert de schoolfotograaf klas 1K voor een mooie foto! Deze foto is gemaakt door de mentor van 1K, Dhr Piening.


Maatschappelijke Stage Markt

Op maandagavond 22 september 2014 vindt in het ROC Mondriaan te Delft de MAS-markt plaats. Vanaf 19:00 uur zijn de leerlingen van de 2e klassen hier welkom met ouders/verzorgers. Er is veel informatie over diverse maatschappelijke stage organisaties. Hier kunnen de leerlingen regelen waar zij het komende jaar hun stage gaan lopen. Deelname is niet verplicht!


Leerlingen halen boeken op!

Vandaag, donderdag 28 augustus 2014, hebben alle leerlingen hun boeken opgehaald. Dit is altijd weer een gezellige eerste gebeurtenis binnen de school. In de leerlingenhal zitten overal leerlingen de pakketten te controleren en over te pakken van de dozen naar hun, soms nieuw aangeschafte, boekentassen!
Succes allemaal het komende schooljaar!


Jaargids 2014-2015

Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


Tropische hitte op Uitgaansdag 3e en 4e klassen

Donderdag 10 juli 2014 hebben de leerlingen van 3e en 4e klassen een geweldige dag uitgaansdag gehad. Het was zeer warm die dag, dus dat wel werd dubbel genieten! Hier kunnen de foto's worden ingezien.


Compilatie examenjaar 13-14 D&C


Diploma uitreiking examenleerlingen D&C

Maandag 30 juni 2014 heeft de diploma uitreiking plaatsgevonden aan de examenkandidaten van de sector Dienstverlening & Commercie.
Leerlingen werden met limousines gebracht  en het is een mooi feest geworden!
Deze foto's geven een indruk van de fantastische, feestelijke sfeer die deze avond domineerde!


Berichten 1 tot 10 van 212

Japanse pedagogiek studenten bezoeken SCK

Een delegatie van Japanse pedagogiek studenten van de Hosei University heeft op donderdag 18 september 2014 het Stanislascollege Krakeelpolderweg bezocht. Het doel van het bezoek was om het Nederlandse onderwijssysteem te leren kennen. Jamie den Otter uit 4dc heeft de groep een actieve rondleiding door de school gegeven, waarna de studenten, onder het genot van een heerlijke lunch, door de locatie directeur, dhr H.Dekkers, werden geïnformeerd over de onderwijsvisie van SCK en de manier waarop die in praktijk gebracht wordt.


Wendag 1e klassen di 16 sept 14

Dinsdag 16 september hebben de 1e klassen Wendag. 2e tot en met 5e lesuur hebben zij met de mentor in lokalen doorgebracht. Na de grote pauze zijn alle leerlingen naar de binnenstad van Delft vertrokken voor de Vossenjacht. Benieuwd of alle "vossen" herkent worden....! klik hier voor meer foto's.


Geef je op voor een Talentengroep

Op SCk kun je je opgeven voor verschillende talentengroepen, waar jouw specifieke talent begeleidt gaat worden door een professional. Denk daarbij aan zang, dans en nog veel meer. Mocht je een bijzonder talent bezitten en wil je daar na schooltijd graag mee aan de slag..... Geef je dan op bij Mw. van Tuyl of Mw. Shearman!  De talentengroepen starten in November en duren een heel schooljaar. Heb je interesse vul dan het talentenformulier in (deze kun je halen bij Mw. van Tuyl) en vergeet niet een handtekening van je ouder(s)/ verzorger(s) te vragen. Je hebt twee weken de tijd om je op te geven. Op maandag 15 en 22 september is er een talentenspreekuur van 14.30 tot 15.00 in lokaal 115. Mocht je vragen hebben, loop dan even langs.


Cabaret van Johan Cahuzak voor leerjaar 1

Dinsdag 9 september 2014 heeft Cabaretier, Johan Cahuzak, een voorstelling gegeven voor de 1e klassen. Met gebruik making van diverse typetjes laat Johan Cahuzak zien wat er allemaal mis kan gaan in het verkeer. Wanneer bestuurders van auto's of motoren onder invloed van alcohol en of drugs verkeren, worden zij een gevaar op de weg! Voor meer informatie, klik hier. Bewonder hier de foto's!   


Project Oer Hollands voor 3e en 4e klassen DC

Sector Dienstverlening en Commercie is dit schooljaar gestart met het project: " Oer Hollands". De leerlingen zijn in groepjes verdeeld en voeren verschillende taken uit om, middels bovenstaand thema, de samenhang tussen de verschillende vakken te ontdekken. Zo zijn er o.a. pannenkoeken gebakken en gegeten in een pannenkoekenhuis, hebben de leerlingen geleerd welke weg een pannenkoek aflegt in het lichaam, zijn er placemats gemaakt en is uitgewerkt wat er nodig is om een eigen pannenkoekenhuis op te starten. Al met al een geslaagde start van het nieuwe schooljaar! Bekijk hier foto's!
 


Stage 4e klassen

Informatie over stage lopen van de 4e klassen, vindt je op tabblad "onderwijs" -> decanaat, of klik hier!


Maandag 1 september start schooljaar

Maandag 1 september heeft het Stanislascollege haar deuren weer geopend voor het nieuwe schooljaar!
Nieuw dit schooljaar: de hele school is rookvrij. Op het schoolplein mag dus ook niet meer gerookt worden!


Zomervakantie 2014

Van maandag 21 juli 2014 tot en met vrijdag 29 augustus 2014 is de zomervakantie! De medewerkers van Stanislascollege Krakeel wensen alle leerlingen ouders en verzorgers een hele vrolijke, uitbundige, zomerse vakantietijd toe!
Wij hopen alle leerlingen gezond en wel op maandag 1 september 2014 te ontvangen!

De jaarplanning 2014-2015 kunt u hier vast inkijken!


Project Welkom in Delft afgerond

Van vrijdag 4 juli tot en met woensdag 9 juli hebben de leerlingen van 3 D&C hard gewerkt aan het project Welkom in Delft, dit project is ontwikkeld door Dhr S.El Yakhlifi . De leerlingen waren verdeeld in 8 groepen. Iedere groep had een thema, zoals hotels, winkelen, restaurants en uitgaan in Delft. Hier moesten zij een website van maken. Tijdens een wandeling door Delft hebben zij informatie verzameld en foto's gemaakt van hun specifieke thema. Dit alles werd verwerkt op hun website. De website's zijn gemaakt als informatie bron voor het toerisme. Uit de acht website's is een winnaar gekozen door de jury die bestond uit 3 docenten en leerling. De groep van Jaimy heeft de beker gewonnen.De gewonnen website is hier te bewonderen! Klik hier voor een foto impressie van de projectweek.


Diploma uitreiking examenleerlingen T&T

Dinsdag 2 juli 2014 heeft de diploma uitreiking plaats gevonden van de sector Techniek & Technologie. Er werd kort aandacht geschonken aan het overlijden van Dhr W. Haanappel, dat was een triest moment tijdens een verder feestelijke gebeurtenis! 
Bekijk hier de foto's die allen getuigen van een zeer goede sfeer!


Berichten 1 tot 10 van 216

Klik hier voor het archief

Krakeelpolderweg - Delft
Volg ons op @KrakeelSck

Maandag 22 september 2014

19:00  Voorlichtingsavond 3e klas DC
20:30  Voorlichtingsavond 4e klas DC

Maandag 22 september 2014

MAS Delft Stage Markt
voor 2e klassen
Van 19:00 tot 20:30
ROC Mondriaan Delft
Brasserskade 1, Delft
(niet verplicht)

Dinsdag 23 september 2014

Tabletdag leerjaar 1
van 2e t/m 5e lesuur

Dinsdag 23 september 2014

19:00  Voorlichtingsavond 3e klas TT
20:30  Voorlichtingsavond 4e klas TT

Maandag 6 oktober 2014

19:30  Kennismakingsavond leerjaar 1

Maandag 13 oktober 2014

19:30 start Voorlichtingsavond
Leerjaar 2

Maandag 3 november 2014

Start stage weken 4e klassen
tot en met
Vrijdag 14 november 2014

Donderdag 13 november 2014

Lesjesmiddag voor groep 8 lln
Van 13:30 - 15:00

Donderdag 20 november 2014

Lesjesmiddag voor groep 8 lln
van 13:30 - 15:00 uur

Dinsdag 25 november 2014

Tabletdag leerjaar 1
Van 2e t/m 5e lesuur