Home > Scholen > Krakeelpolderweg - Delft

Wedstrijd First Lego Leaque

Op zaterdag 13 december hebben 7 leerlingen uit de tweede klas meegedaan aan de FLL in het Science Center Delft. Het was een spannende dag waarin er 3 wedstrijden werden gespeeld tegen andere Delftse Scholen met de zelfgemaakte robot. Meer info!


SCK gaat samenwerken met ADO DEN HAAG

Zaterdag 13 december heeft dhr. Gerrets namens het managementteam van SCK een convenant ondertekend in het ADO Den Haag stadion. SCK geeft hiermee aan dat de school bereid is om nu en in de toekomst samen te werken met ADO Den Haag op het gebied van maatwerk voor een leerling/speler. Dit past ook in de visie van de school.  Wij zijn 'Het Loopbaancollege van Delft' en willen maatwerk en begeleiding bieden bij de toekomstdromen van al onze leerlingen. Lees hier meer!  


Prijsuitreiking ondernemerschap "Het beste Idee"

De prijsuitreiking voor Het beste idee (ondernemerschap) heeft dinsdag 9 december 2014 plaats gevonden in de aula van onze school.
De heren van Business Palace Junior hebben alle ideeën van de 4DC leerlingen gejureerd en tevens de prijsuitreiking op zich genomen..
Unaniem heeft de jury gekozen voor het idee: Hakkie, Takkie, Weg Zakkie..!
De lln hebben een milieu vriendelijke zakje ontworpen waarmee hondeneigenaren de achtergelaten uitwerpselen van hun huisdier kunnen oprapen en vervolgens kunnen dumpen in sloten of in bosjes, daar het zakje duurzaam en biologisch afbreekbaar is!
De heren van  Business Palace zijn zo gecharmeerd van het idee, dat men gaat proberen het zakje daadwerkelijk op de markt te brengen! Dus dit verhaal krijgt nog een lang staartje...!  Klik hier voor meer foto's!


Plezier in de Pauze

Zomaar even n foto van leerlingen die plezier hadden in de pauze..!


Het beste idee! (ondernemerschap)

Tijdens de lessen Ondernemerschap van Dhr Saïdi hebben de leerlingen van 4DC in kleine groepen een concept bedacht dat op de markt gebracht kan worden.
Op dinsdag 9 december 2014 is de grote uitreiking van het beste idee. De jurering lag bij de mensen van Business Palace. Het winnende groepje krijgt een mooie prijs...!


Beplanting groenstrook Krakeelpolderweg

Met behulp van de buurtbewoners is, donderdag 29-11-14,  de groenstrook aan de Krakeelpolderweg leeggehaald. Samen met enkele leerlingen, heeft Dhr. G. Kalter er weer een mooi perk van gemaakt! Wij kijken nu al uit naar het voorjaar, als alle wonderschone verrassingen boven de grond komen…! Klik hier voor meer foto's!


Natuurkundeles klas 1C en 1D

Tijdens de natuurkundeles van Dhr Uittenboogaart krijgen de eerste klas leerlingen ook proeflessen. Natuurlijk is natuurkunde niet enkel theorielessen, juist door de proefjes worden de leerlingen door ervaring rijker! Bij het nemen van proeven staat de veiligheid voor de leerlingen natuurlijk wel voorop!
Klik hier voor meer foto's!


Workshop airbrush voor 2e klassen

Tijdens B!T-lessen zijn de tweede klassen op bezoek geweest bij de kunstenaar Joost Konings voor een airbrush workshop! Na instructies van Joost zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een eigen ontwerp. Daarna hebben hebben zij hun ontwerp uitgesneden en gespoten..! Op deze wijze zijn er ware kunstwerken ontstaan. Klik hier voor de foto's.


Mededeling voor ouders leerlingen klas 4..

In de week van 17 t/m 21 november zal aan alle 4e klas-leerlingen de MBO-gids uitgedeeld worden. Hierin staan alle MBO-opleidingen uit deze regio beschreven. Ook staan alle data van Open Dagen er in vermeld. Het is aan te bevelen om deze gids samen met uw zoon of dochter te bekijken, open dagen te noteren en vervolgens scholen te bezoeken. Ter voorbereiding is het goed om bijgaand filmpje te bekijken.
klik hier voor meer info over de MBO-gids! 
Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen met de decanen.


SCK rookvrije school

Vanaf september 2014 is onze school een Rookvrije school. Dit wil zeggen dat leerlingen en medewerkers in het gebouw, op het binnenplein en op het grote plein, niet mogen roken. Dit geldt voor 24/7 en voor iedereen. Lees hier de brief!


Berichten 1 tot 10 van 226

Word jij ook Stanislasser?

Jij zoekt een school waar je nieuwsgierig mag zijn,
Jij zoekt een school die je helpt het beste uit jezelf te halen,
Jij zoekt een school waar ze met tablets werken en waar je mag bloggen,
Kortom jij zoekt een school waar het om jou gaat!
Als dat zo is schrijf je dan in, want Stanislascollege Krakeelpolderweg is zo'n school.
Zeker tot 1 april 2015 kun je je inschrijven. Loop even binnen op door de weekse dagen tot 16:00 uur, vrijdags tot 12:00 uur. Ook kun je telefonisch een afspraak maken: tel.nr: 015-7506020. Klik hier om onze folder te bekijken!
OPEN DAG SCK is op zaterdag 24 januari 2015 van 10:00 tot 13:00 uur! Kom ook!


Jij zet m toch ook op?

Het is alweer aftellen tot het nieuwe jaar 2015! Bij Oud & Nieuw is het traditie om vuurwerk af te steken. Helaas vallen er jaarlijks toch weer slachtoffers. Letsels aan gezicht en ogen komen veel voor. Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat..!
Klik hier voor meer info!


Gastles 3e klas tijdens Maatschappijleer

Tijdens de lessen maatschappijleer van mevr. D. Yalniz, heeft een medewerker van WE CAN Young Delft een gastles gegeven.  WE CAN Young Delft is een campagne met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks, relaties en werk. Waarom is dat nodig? Omdat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. En dat kan leiden tot vervelende situaties. Lees hier meer!


Dag van het Ondernemen

Donderdag 13 november 2014 gonsde het in de school van de activiteiten! Ondernemers uit diverse branches werden ontvangen in de WPS ruimte met een kopje koffie en om kennis te maken met de medewerkers. Vandaar waaierden de ondernemers uit naar de lokalen, alwaar zij de leerlingen groepsgewijs deelgenoot maakten van hun opstap naar hun specifieke branche en hun ervaringen als ondernemer! Ter afsluiting van de ochtend hebben de leerlingen genoten van een optreden van een goochelaar! Klik hier voor meer sfeerfoto's!

 

 


Groep 8 leerlingen krijgen proefles op SCK

Elke maandagmiddag komen er groep 8 leerlingen op bezoek bij Stanislascollege Krakeelpolderweg. Bij de afdeling Dienstverlening & Commercie krijgen zij twee proeflesjes. Bij de afdeling Dienstverlening gaan zij eem broodje gezond maken en bij de afdeling Commercie maken ze een reclamefolder hierover.
Op deze wijze kunnen zij de sfeer in de school proeven en dit mee laten wegen in hun uiteindelijke keuze voor een vervolgopleiding. Klik hier voor meer foto's!


Business Palace Junior Programma D&C

In de week van 27 oktober jl. hebben de D&C leerlingen van het Stanislascollege meegedaan aan het Business Palace Junior Programma. Dit programma geeft leerlingen in het voortgezet onderwijs op een unieke en laagdrempelige wijze de mogelijkheid om kennis te maken met ondernemerschap.
In kleine groepen hebben de leerlingen een concept bedacht dat op de markt gebracht kan worden. Naast het leren samenwerken, taken te verdelen en te presenteren, ontdekken leerlingen wat er bij komt kijken om een eigen bedrijf te starten. Voor het uitwerken van hun concept mochten de groepen ook gebruik maken van 3 hulplijnen, waaronder een live video gesprek in het Engels met een ervaren ondernemer in Europa. Mede door de praktische vorm van het programma, de inzet van smartphones en social media waren de leerlingen zeer te spreken over de deelname. Klik hier voor enkele sfeerfoto's.


1A doet mee aan verhalenwedstrijd

Tijdens de Nederlandse les van Mw. van der Aalst hebben de leerlingen van 1A meegedaan aan een verhalenwedstrijd: Talentvoortaal! 
Lees hier het opstel van Lars!


Koninklijke HarmonieKapel repeteert op SCK

Koninklijke Harmoniekapel Delft gaat goed voorbereid op concours dankzij nieuwe repetitielocatie bij Stanislascollege Krakeelpolderweg! Lees hier meer!


Vraag het de politie..

Op dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot en met 21:00 uur is het voor jongeren mogelijk om te chatten met de politie over kleine en of grote issues.
Via deze link kom je op de website! 
Eerdaags zijn er speciale thema dagen:
wo. 29 oktober
is het thema: Alert-online
wo. 5 november wordt het thema: Zeden


Leerlingen SCK op reis...

Dit schooljaar is er voor het eerst een aantal reizen georganiseerd waar leerlingen zich voor in kunnen schrijven. De ouders - verzorgers hebben inmiddels een brief ontvangen met alle ins en outs. Onder tabblad activiteiten / reizen schooljaar 14-15 is meer informatie te vinden. Of klik hier.


Berichten 1 tot 10 van 227

Klik hier voor het archief

Krakeelpolderweg - Delft


Volg ons op @KrakeelSck

Dinsdag 16 december 2014

Kerstfeest voor 3e en 4e klassen
Inloop van 18:00 - 19:00 uur
Het feest eindigt om 23:00 uur

Donderdag 18 december 2014

Leerjaar 1 en 2
Schaatsen op de Beestenmarkt
leerjaar 1 08:45 op de Beestenmarkt
leerjaar 2 10:45 op de Beestenmarkt

Vrijdag 19 december 2014

Kerstviering
Alle klassen lesvrij!!
In lokaal melden:
1e leerjaar om 08:35
2e leerjaar om 10:35
3d1 en 3d3 vanaf 08:45 Kerstontbijt

Maandag 5 januari 2015

De lessen starten deze eerste lesdag in het nieuwe jaar het 4e lesuur!

Maandag 12 januari 2015

tot en met vrijdag 16 jan 2015
CITO-VAS toetsen 2e leerjaar
het 3e en 4e lesuur
verder les volgens rooster

Dinsdag 13 januari 2015

Spots on Jobs voor 2e klassen
5e lesuur in lokaal met mentor
Vandaar met de bus naar locatie

Maandag 22 december 2014

t/m vrijdag 2 januari 2015
Kerstvakantie

Donderdag 22 januari 2015

Informatieavond bruggers 2015-2016
Aanvang 20:00 uur
Einde +/- 21:30 uur
(per e-mail aanmelden voor 20-1-15)

Zaterdag 24 januari 2015

OPEN DAG
van 10:00 tot 13:00 uur

Maandag 16 februari 2015

tot en met vrijdag 20 februari 2015
Maatschappelijke Stageweek 2e leerjaar