Home > Scholen > Krakeelpolderweg - Delft


Natuurkundeles klas 1C en 1D

Tijdens de natuurkundeles van Dhr Uittenboogaart krijgen de eerste klas leerlingen ook proeflessen. Natuurlijk is natuurkunde niet enkel theorielessen, juist door de proefjes worden de leerlingen door ervaring rijker! Bij het nemen van proeven staat de veiligheid voor de leerlingen natuurlijk wel voorop!
Klik hier voor meer foto's!


Workshop airbrush voor 2e klassen

Tijdens B!T-lessen zijn de tweede klassen op bezoek geweest bij de kunstenaar Joost Konings voor een airbrush workshop! Na instructies van Joost zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een eigen ontwerp. Daarna hebben hebben zij hun ontwerp uitgesneden en gespoten..! Op deze wijze zijn er ware kunstwerken ontstaan. Klik hier voor de foto's.


Mededeling voor ouders leerlingen klas 4..

In de week van 17 t/m 21 november zal aan alle 4e klas-leerlingen de MBO-gids uitgedeeld worden. Hierin staan alle MBO-opleidingen uit deze regio beschreven. Ook staan alle data van Open Dagen er in vermeld. Het is aan te bevelen om deze gids samen met uw zoon of dochter te bekijken, open dagen te noteren en vervolgens scholen te bezoeken. Ter voorbereiding is het goed om bijgaand filmpje te bekijken.
klik hier voor meer info over de MBO-gids! 
Voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen met de decanen.


SCK rookvrije school

Vanaf september 2014 is onze school een Rookvrije school. Dit wil zeggen dat leerlingen en medewerkers in het gebouw, op het binnenplein en op het grote plein, niet mogen roken. Dit geldt voor 24/7 en voor iedereen. Lees hier de brief!


Dag van het ondernemen D&C

Op donderdag 13 november tussen 9 en 13 uur  organiseert het Stanislascollege  de dag van het ondernemen'! Jonge succesvolle ondernemers delen tijdens de diverse boeiende workshops hun ondernemerservaringen met de leerlingen: waarom zij een eigen bedrijf gestart zijn, hoe het is om een eigen bedrijf te hebben en wat daar allemaal bij komt kijken. Een kans om hun passie, kennis en levenservaring m.b.t. het ondernemerschap met leerlingen te delen.......! Lees hier de brief!
Klik hier voor de lijst van ondernemers die meedoen aan dit project!


Fiets verlichtings actie

De landelijke fietsverlichtingscampagne "Ik wil je zien" start op 27 oktober. De campagne richt zich vooral op fietsers van 13 t/m 25 jaar. Juist deze groep fietst nog te vaak zonder licht.
Ik wil je zien actiewedstrijd! Klik op hier voor meer info!
Klik hier voor enkele verlichting tips! Klik hier voor de site "Ik wil je zien".
Kijk ook eens op deze link!
Op de fiets telefoon uit!


2e leerjaar krijgt voorlichting van 18 NIX

Vanuit de gemeente Delft heeft het JIP en Brijder subsidie gekregen om 18NiX voorlichtingen aan te bieden op de Delftse VO scholen. Deze voorlichtingen zijn ingericht op informeren en rollenspellen over alcohol en groepsdruk. 
De leerlingen hebben informatie van Brijder over de nix 18 campagne en middelen gebruik gekregen en met het JIP hebben zij gesproken over groepsdruk en rollenspellen gedaan. De voorlichtingen heeft inmiddels plaatsgevonden aan de 2e klassen.​


Stage 4e klassen

Van 3 tot en met 14 november gaan alle 4e klassen op stage bij een bedrijf of instelling. Deze stage-ervaring zal bijdragen aan een weloverwogen keuze voor een vervolgopleiding. 4DC klassen: klik hier voor enkele aanwijzingen! en klik hier voor info over de evaluatie!


Maatschappelijke Stage Markt

Op maandagavond 22 september 2014 heeft in het ROC Mondriaan te Delft de MAS-markt plaats gevonden. Vanaf 19:00 uur waren de leerlingen van de 2e klassen welkom met ouders/verzorgers. Er was veel informatie over diverse maatschappelijke stage organisaties. De leerlingen hebben hier een idee opgedaan waar zij komend jaar stage kunnen lopen. Op de markt zijn vele matches gemaakt, dus een geslaagde avond!


Berichten 1 tot 10 van 221

Word jij ook Stanislasser?

Jij zoekt een school waar je nieuwsgierig mag zijn,
Jij zoekt een school die je helpt het beste uit jezelf te halen,
Jij zoekt een school waar ze met tablets werken en waar je mag bloggen,
Kortom jij zoekt een school waar het om jou gaat!
Als dat zo is schrijf je dan in, want Stanislascollege Krakeelpolderweg is zo'n school.
Zeker tot 1 april 2015 kun je je inschrijven. Loop even binnen op door de weekse dagen tot 16:00 uur, vrijdags tot 12:00 uur. Ook kun je telefonisch een afspraak maken: tel.nr: 015-7506020. Klik hier om onze folder te bekijken!
OPEN DAG SCK is op zaterdag 24 januari 2015 van 10:00 tot 13:00 uur! Kom ook!


Gastles 3e klas tijdens Maatschappijleer

Tijdens de lessen maatschappijleer van mevr. D. Yalniz, heeft een medewerker van WE CAN Young Delft een gastles gegeven.  WE CAN Young Delft is een campagne met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks, relaties en werk. Waarom is dat nodig? Omdat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. En dat kan leiden tot vervelende situaties. Lees hier meer!


Dag van het Ondernemen

Donderdag 13 november 2014 gonsde het in de school van de activiteiten! Ondernemers uit diverse branches werden ontvangen in de WPS ruimte met een kopje koffie en om kennis te maken met de medewerkers. Vandaar waaierden de ondernemers uit naar de lokalen, alwaar zij de leerlingen groepsgewijs deelgenoot maakten van hun opstap naar hun specifieke branche en hun ervaringen als ondernemer! Ter afsluiting van de ochtend hebben de leerlingen genoten van een optreden van een goochelaar! Klik hier voor meer sfeerfoto's!

 

 


Groep 8 leerlingen krijgen proefles op SCK

Elke maandagmiddag komen er groep 8 leerlingen op bezoek bij Stanislascollege Krakeelpolderweg. Bij de afdeling Dienstverlening & Commercie krijgen zij twee proeflesjes. Bij de afdeling Dienstverlening gaan zij eem broodje gezond maken en bij de afdeling Commercie maken ze een reclamefolder hierover.
Op deze wijze kunnen zij de sfeer in de school proeven en dit mee laten wegen in hun uiteindelijke keuze voor een vervolgopleiding. Klik hier voor meer foto's!


Business Palace Junior Programma D&C

In de week van 27 oktober jl. hebben de D&C leerlingen van het Stanislascollege meegedaan aan het Business Palace Junior Programma. Dit programma geeft leerlingen in het voortgezet onderwijs op een unieke en laagdrempelige wijze de mogelijkheid om kennis te maken met ondernemerschap.
In kleine groepen hebben de leerlingen een concept bedacht dat op de markt gebracht kan worden. Naast het leren samenwerken, taken te verdelen en te presenteren, ontdekken leerlingen wat er bij komt kijken om een eigen bedrijf te starten. Voor het uitwerken van hun concept mochten de groepen ook gebruik maken van 3 hulplijnen, waaronder een live video gesprek in het Engels met een ervaren ondernemer in Europa. Mede door de praktische vorm van het programma, de inzet van smartphones en social media waren de leerlingen zeer te spreken over de deelname. Klik hier voor enkele sfeerfoto's.


1A doet mee aan verhalenwedstrijd

Tijdens de Nederlandse les van Mw. van der Aalst hebben de leerlingen van 1A meegedaan aan een verhalenwedstrijd: Talentvoortaal! 
Lees hier het opstel van Lars!


Koninklijke HarmonieKapel repeteert op SCK

Koninklijke Harmoniekapel Delft gaat goed voorbereid op concours dankzij nieuwe repetitielocatie bij Stanislascollege Krakeelpolderweg! Lees hier meer!


Vraag het de politie..

Op dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot en met 21:00 uur is het voor jongeren mogelijk om te chatten met de politie over kleine en of grote issues.
Via deze link kom je op de website! 
Eerdaags zijn er speciale thema dagen:
wo. 29 oktober
is het thema: Alert-online
wo. 5 november wordt het thema: Zeden


Leerlingen SCK op reis...

Dit schooljaar is er voor het eerst een aantal reizen georganiseerd waar leerlingen zich voor in kunnen schrijven. De ouders - verzorgers hebben inmiddels een brief ontvangen met alle ins en outs. Onder tabblad activiteiten / reizen schooljaar 14-15 is meer informatie te vinden. Of klik hier.


Mechatronica op SCK

De voorlichtingslessen Mechatronica zijn van start gegaan. Deze lessen worden gegeven door een docent van het Mondriaancollege bij ons op school. De leerlingen zijn druk bezig om een “voertuig”, voorzien van sensoren te programmeren.
Na de herfstvakantie gaan we starten met een groep techniek leerlingen die aan een BOL 2 Mechatronica opleiding gaan beginnen.   Deze leerlingen krijgen de kans om bij ons, op SCK, de BOL 2 opleiding te volgen en een diploma op niveau 2 MBO te behalen. Omdat de opleiding bij ons op school gebeurt in samenwerking met het Mondriaancollege, kunnen we het traject goed afstemmen en zodoende een jaar tijdswinst behalen! Een ander groot voordeel is dat de “overstap ”naar een andere school niet hoeft omdat alles bij ons op de locatie gebeurt!!


Berichten 1 tot 10 van 226

Klik hier voor het archief

Krakeelpolderweg - Delft


Volg ons op @KrakeelSck

Dinsdag 25 november 2014

Tabletdag leerjaar 1
 en leerjaar 2
Van 2e t/m 5e lesuur

Maandag 8 december 2014

Tafeltjesavond 1e leerjaar
en 3DC en 4DC

Dinsdag 9 december 2014

Lichtjes Avond in Delft

Maandag 15 december 2014

Tafeltjesavond
Leerjaar 2

Donderdag 18 december 2014

Leerjaar 1 en 2
Schaatsen op de Beestenmarkt
Indeling volgt

Vrijdag 19 december 2014

Kerstviering
Info volgt later

Maandag 22 december 2014

t/m vrijdag 2 januari 2015
Kerstvakantie

Donderdag 22 januari 2015

Informatieavond bruggers 2015-2016
Aanvang 20:00 uur
Einde +/- 21:30 uur
(per e-mail aanmelden voor 20-1-15)

Zaterdag 24 januari 2015

OPEN DAG
van 10:00 tot 13:00 uur

Maandag 16 februari 2015

tot en met vrijdag 20 februari 2015
Maatschappelijke Stageweek 2e leerjaar