Home > Scholen > Krakeelpolderweg - Delft

Politie ontvangt leerlingen op DoeDag

Dinsdag 24 maart 2015 was het DoeDag voor de 2e klas leerlingen. Tijdens deze On Stage dag hebben de leerlingen afspraken gemaakt met diverse bedrijven of organisaties. Een aantal leerlingen waren geïnteresseerd in de politie en hebben daar een rondleiding en uitleg gekregen over het reilen en zeilen op een politiebureau!
Bekijk hier meer foto's!


De skieers zijn weer terug op school!

Zaterdagochtend 21 maart zijn alle leden van het reisgezelschap weer veilig aangekomen op school. Zij hebben een heerlijke wintersportvakantie gehad. Met veel sneeuw en lol in Zell am See. Vandaag en morgen gaan ze bijkomen van de fantastische, maar drukke tijd en maandag zijn ze weer op school! 


Leerlingen skieen in Zell am See

Zo'n 30 leerlingen zijn met de gym docenten op winterreis in Zell am See. Zij treffen het met het weer en de sneeuw is, gelukkig ook volop aanwezig!
Op bovenstaande foto zijn leerlingen te zien die al heerlijk hebben geskied of gesnowboard! Meer foto's!


Zip Your Lip geeft voorlichting

Vandaag dinsdag 17 maart 2015 heeft het team van Zip Your Lip voorlichting gegeven over een project in Zuid Sudan. De leerlingen hebben kennisgemaakt met het leven van kinderen in die streek. Dat het leven daar zeer verschilt met het leven hier, mogen wel duidelijk zijn...!
Op woensdag 1 april 2015 is de actiedag waarop de leerlingen 24 uur niet eten en zich laten sponseren door een ieder die dit wil. Uiteraard voor het goede doel!
Dus geef je op bij Mw van Houweling en haal bij haar eventueel de sponsorlijst op.
Bekijk hier de foto's!


On Stage en Doe dag

Dinsdag 10 maart 2015 gaan de 2e klas leerlingen naar Delft On Stage, Beroepenfeest. Dit is een beroepenmarkt waar de leerlingen informatie over verschillende opleidingen en beroepen krijgen. Op deze dag maken de leerlingen met enkele bedrijven afspraken. Op dinsdag 24 maart 2015, Doe Dag, gaan de leerlingen deze bedrijven een bezoek brengen. Het filmpje hieronder geeft een indruk van de Delft On Stage dag 2014.


On Stage leerjaar 2


Tuinieren in Proeftuin tijdens MAS-stage

Zes 2e jaars leerlingen zijn tijdens hun MAS-stage aan het assisteren met het aanleggen van de Delftse Proeftuin.
Voor een impressie, klik hier!  


Mechatronica & Besturingstechniek M&B

Maandag 16 februari 2015 starten alle leerlingen 3e klas Techniek & Techologie met het project Mechatronica & Besturingstechniek.
Om te beginnen bouwen zij een ENERGY TRIKE (Zie boven een foto van het eindproduct). De energievoorziening van deze TRIKE vindt plaats door het gebruik van zonnecellen, die een accu opladen die vervolgens de ingebouwde motor van elektriciteit voorziet. Kortom een leuke Mechatronica opdracht met veel uitdaging. Dit project vindt plaats op de maandagmiddag het 6e en 7e lesuur gedurende 6 weken. De lessen zijn volledig digitaal voorbereid en de leerlingen moeten bij deze opdracht hun tablet gebruiken.
Leerlingen die geïnteresseerd zijn in het volgen van de complete opleiding BOL 2 Mechatronica kunnen dit kenbaar maken bij Dhr. Scheers.


De zaklamp van 3e techniek!

De Zaklamp is een uitvinding van Sven, Tommy en Daan uit 3e klas Techniek.
Op het bovenstaande filmpje vertellen zij zelf hoe het een en ander tot stand is gekomen. Leerlingen en of ouders die geïnteresseerd zijn in de Zaklamp, kunnen  er één bestellen bij de jongens. De prijs wordt nog vastgesteld....!


Leerling docent H. Pruisken wordt 3e bij de Beneluxwedstrijd Lassen

De lasdocent H.  Pruisken  geeft al vele jaren les aan leerlingen uit de sector Techniek & Technologie van het SCK. De heer Pruisken is zo verknocht aan het lesgeven in lassen, dat hij het enthousiasme voor het vak met volle overgave overdraagt aan zijn leerlingen. Inmiddels is hij de pensioengerechtigde leeftijd al ruim gepasseerd, maar hij  geeft nog steeds les. Ook ‘s avonds geeft hij lascursussen. Lees hier meer! Bekijk de foto's hier!


Berichten 1 tot 10 van 241

Aanstormend talent.....

Sheyna van den Heever, uit 4t1, blijkt een aanstormend kunstenaarstalent!
Op het moment dat Mw Peereboom het aanwezige talent ontdekte, heeft zij Sheyna weten te strikken om een mooi kunstwerk te maken om, het wat saaie, lokaal 064 op te vrolijken. Sheyna is ermee aan de slag gegaan.., en zie hier het levensgrote resultaat! Prachtig, Sheyna, onze complimenten! Meer foto's


Bruggers Bezoeken VAK-Delft

Donderdag 19 maart 2015 hebben alle 1e klassen workshops gevolgd bij de Vrije Academie (VAK) op het Westvest in Delft. De leerlingen konden kiezen uit de volgende workshops: Theater sport, Urban Dance, Knuffelkussen maken, schaduw foto's ontwikkelen en pc producer! Klik hier voor wat sfeerfoto's!


Taaldorp voor 4e klas leerlingen

Van ma 16 tot en met do 19 maart 2015 hebben de eindexamenkandidaten Taaldorp. In een lokaal zijn er diverse kraampjes geïnstalleerd. Hieronder bevinden zich: n giftshop, de douane, het politiebureu en een restaurant. Hier gaan de leerlingen een situatie naspelen, natuurlijk allemaal in het engels!
Klik hier voor meer foto's!


Gastles HMC op SCK

Op woensdag 4 maart 2015 hebben 4 derdejaars leerlingen van het Hout-en Meubileringscollege uit Rotterdam een gastles gegeven op de afdeling Techniek & Technologie van onze school. De verzorging van de benodigde materialen, gereedschappen, de uitleg en de begeleiding was geheel in handen van de leerlingen Thijs, Mitchel, Ivo en Michael. Als onderdeel van hun examen hebben zij dit zelf georganiseerd. Een locatie vinden om dit uit te voeren is niet altijd makkelijk, maar omdat Thijs op onze school zijn vooropleiding had gedaan, was het voor ons natuurlijk geen probleem om het hier te laten plaatsvinden. Het werd een geslaagde ochtend die door de betrokken leerlingen van onze 3e klas T&T als zeer leuk werd ervaren. Aan het eind van de dag gingen zij huiswaarts met een leuk nachtkastje. Bekijk de werkstukken hier!


Talentenklas Mode en Kleding

Tijdens de talentenklas Mode & Kleding van Mevr van Houweling, maken de leerlingen kennis met het werken op een naaimachine. Inmiddels hebben de leerlingen een proef gemaakt op de naaimachine. Na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen starten met het maken van een echt kledingstuk! Klik hier voor meer foto's.


Natuur rondom SCK steekt de kop op.....

Woensdag 18 februari 2015 Heeft Geerten Kalter van Bureau G10, enkele boomstammen geleverd. Dit om perkjes te beschermen en soms kunnen de boomstammen tevens dienst doen als bankjes..! In het perk naast de school, aan de Krakeelpolderweg, begint het voorjaar zich al enigszins aan te kondigen. Lees hier meer! Kijk hier voor meer foto's!


Winnaar bioscoopkaartjes Open Dag bekend...

Groep acht leerlingen die onze school hebben bezocht op de Open Dag, hebben de kans gekregen om 2 bioscoopkaartjes te winnen.
Om hiervoor in aanmerking te komen konden de groep 8 leerlingen een leuke reactie achter laten op de facebookpage van SCK.
De leukste reactie is geworden die van Lisa Klijn!
“Hoi, ik was op de open dag en ik vond het heel erg leuk, ik heb een les Engels en wiskunde gedaan, de leraren waren aardig en ik heb ook nog een pannenkoek gebakken en een aardig meisje stond daarbij te helpen. Ik heb me ingeschreven op deze school en ook nog voor de sportklas.” Vandaag heeft zij haar prijs gekregen van Mevr Overbeek. Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht zal zij genoeg tijd hiervoor hebben! Gefeliciteerd en veel plezier Lisa!


Leerlingen klas 2 op pad met monteur

Acht leerlingen uit leerjaar 2 gaan de komende weken, na schooltijd, een snuffelstage lopen bij een monteur. Deze afspraak is gemaakt omdat, Virinder,  Joshua,  Johnson,  Ismael,  Julian,  Rick,  Lars en Daan, aangaven het vak van monteur erg leuk te vinden. Op deze wijze maken zij in de praktijk mee wat  monteur zijn in werkelijkheid inhoud. De monteurs komen uit verschillende bedrijven uit de regio. En wie weet.., misschien worden de leerlingen ooit echte collega's van de monteur die hen met het vak laten kennismaken.


Maatschappelijke stage leerjaar 2

Maandag 16 februari 2015 start leerjaar 2 met de Maatschappelijke Stage (MAS). Tijdens de stage doen de leerlingen loopbaangerichte ervaringen op vrijwillige basis. Dit vindt vooral plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Bedrijven kunnen ook een rol spelen op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Enkele leerlingen hebben de verplichte 30 uur stage al eerder volbracht. Deze leerlingen hebben volgende week lesvrij. Leerlingen die geen MAS stage hebben kunnen regelen worden maandag 16 februari 2015 om 10 uur in de aula op school verwacht!


Project Lichamelijke Opvoeding

Vanaf maandag 9 februari 2015 gaan alle klassen tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding naar Bowlen, Squash of Fitness. De locatie is veranderd, alle leerlingen zijn inmiddels op de hoogte gebracht en weten waar zij moeten zijn.  Alvast veel plezier gewenst!


Berichten 1 tot 10 van 240

Klik hier voor het archief

Krakeelpolderweg - Delft


Volg ons op @KrakeelSck Krakeelpolderweg op Facebook

Dinsdag 31 maart 2015

Tafeltjesavond
Leerjaar 1
Start 18:30 uur in de aula

Vrijdag 3 april 2015

Goede Vrijdag
Alle klassen lesvrij!

Maandag 6 april 2015

2e Paasdag
Alle klassen lesvrij!

Dinsdag 7 april 2015

LESVRIJ voor alle klassen
i.v.m. studiedag docenten

Dinsdag 7 april 2015

Start stageweken leerjaar 3
tot vrijdag 24 april 2015

Dinsdag 7 april 2015

Tafeltjesavond leerjaar 2
Start: 18;30 uur in de aula

Maandag 13 april 2015

tot en met Vrijdag 17 april 2015
Afname CITO-VAS leerjaar 1