Home > Scholen > Krakeelpolderweg - Delft

2e leerjaar krijgt voorlichting van 18 NIX

Vanuit de gemeente Delft heeft het JIP en Brijder subsidie gekregen om 18NiX voorlichtingen aan te bieden op de Delftse VO scholen. Deze voorlichtingen zijn ingericht op informeren en rollenspellen over alcohol en groepsdruk. 
De leerlingen hebben informatie van Brijder over de nix 18 campagne en middelen gebruik gekregen en met het JIP hebben zij gesproken over groepsdruk en rollenspellen gedaan. De voorlichtingen heeft inmiddels plaatsgevonden aan de 2e klassen.​


Stage 4e klassen

Van 3 tot en met 14 november gaan alle 4e klassen op stage bij een bedrijf of instelling. Deze stage-ervaring zal bijdragen aan een weloverwogen keuze voor een vervolgopleiding. 4DC klassen: klik hier voor enkele aanwijzingen! en klik hier voor info over de evaluatie!


Maatschappelijke Stage Markt

Op maandagavond 22 september 2014 heeft in het ROC Mondriaan te Delft de MAS-markt plaats gevonden. Vanaf 19:00 uur waren de leerlingen van de 2e klassen welkom met ouders/verzorgers. Er was veel informatie over diverse maatschappelijke stage organisaties. De leerlingen hebben hier een idee opgedaan waar zij komend jaar stage kunnen lopen. Op de markt zijn vele matches gemaakt, dus een geslaagde avond!


Wendag 2e klassen

Dinsdag 16 september 2014 zijn de 2e klassen gaan roeien bij Vlietzicht. Het weer werkte fantastisch mee! Meer foto's klik hier!


Leerlingen beplanten border bij school

Sinds enige tijd wordt de border langs de school aan de Krakeelpolderweg door Dhr. G.Kalter, onderhouden. Hij heeft er bijzondere planten geplaatst. Doordat hij lobbyde bij gemeente en verschillende tuinderijen, worden er regelmatig nieuwe tuinplanten aangevoerd. Leerlingen helpen graag om de plantjes een mooie plek te geven. Klik hier voor meer foto's!


Ook de B!T-lessen zijn weer gestart...

De lessen B!T (Beeldende vorming, Informatica, Techniek) zijn weer van start gegaan voor klas 1 en 2. In klas 1 krijgen de leerlingen hun werkmap uitgereikt voor het komende jaar en tekenen hiervoor een voorkant met als onderwerp vorm. Op de foto zijn leerlingen bezig met het schetsen van hun naam in verschillende vormen. Leerjaar 2 is bezig met portrettekenen en oefen het tekenen van hun eigen ogen. Hiervoor hebben ze een foto genomen, met de tablet,  van hun eigen gezicht en ingezoomd op de ogen. Het worden vast weer kleine kunstwerkjes!


Schoolfotograaf

Dinsdag 2 september 2014 heeft de schoolfotograaf alle leerlingen op de gevoelige plaat vastgelegd. Tevens zijn er klassenfoto's gemaakt waar de mentor / coach, indien aanwezig, ook bij staat. Op bovenstaande foto regisseert de schoolfotograaf klas 1K voor een mooie foto! Deze foto is gemaakt door de mentor van 1K, Dhr Piening.


Leerlingen halen boeken op!

Vandaag, donderdag 28 augustus 2014, hebben alle leerlingen hun boeken opgehaald. Dit is altijd weer een gezellige eerste gebeurtenis binnen de school. In de leerlingenhal zitten overal leerlingen de pakketten te controleren en over te pakken van de dozen naar hun, soms nieuw aangeschafte, boekentassen!
Succes allemaal het komende schooljaar!


Jaargids 2014-2015

Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


Tropische hitte op Uitgaansdag 3e en 4e klassen

Donderdag 10 juli 2014 hebben de leerlingen van 3e en 4e klassen een geweldige dag uitgaansdag gehad. Het was zeer warm die dag, dus dat wel werd dubbel genieten! Hier kunnen de foto's worden ingezien.


Berichten 1 tot 10 van 214

1A doet mee aan verhalenwedstrijd

Tijdens de Nederlandse les van Mw. van der Aalst hebben de leerlingen van 1A meegedaan aan een verhalenwedstrijd: Talentvoortaal! 
Lees hier het opstel van Lars!


Koninklijke HarmonieKapel repeteert op SCK

Koninklijke Harmoniekapel Delft gaat goed voorbereid op concours dankzij nieuwe repetitielocatie bij Stanislascollege Krakeelpolderweg! Lees hier meer!


Vraag het de politie..

Op dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot en met 21:00 uur is het voor jongeren mogelijk om te chatten met de politie over kleine en of grote issues.
Via deze link kom je op de website! 
Eerdaags zijn er speciale thema dagen:
wo. 29 oktober
is het thema: Alert-online
wo. 5 november wordt het thema: Zeden


ANWB Fietsverlichtingsactie

Donderdag 16 oktober 2014 is, onder begeleiding van Mw Houweling en Dhr Andeweg, de fiestverlichtingsactie van ANWB uitgevoerd. 4e Jaars Techniek leerlingen hebben de fietsen van leerlingen en medewerkers nagekeken en waar nodig lampjes en dergelijke vervangen. Nu kan een ieder weer veilig in het donker met de fiets de weg op! Bedankt jongens van de Techniek!!


Leerlingen SCK op reis...

Dit schooljaar is er voor het eerst een aantal reizen georganiseerd waar leerlingen zich voor in kunnen schrijven. De ouders - verzorgers hebben inmiddels een brief ontvangen met alle ins en outs. Onder tabblad activiteiten / reizen schooljaar 14-15 is meer informatie te vinden. Of klik hier.


Mechatronica op SCK

De voorlichtingslessen Mechatronica zijn van start gegaan. Deze lessen worden gegeven door een docent van het Mondriaancollege bij ons op school. De leerlingen zijn druk bezig om een “voertuig”, voorzien van sensoren te programmeren.
Na de herfstvakantie gaan we starten met een groep techniek leerlingen die aan een BOL 2 Mechatronica opleiding gaan beginnen.   Deze leerlingen krijgen de kans om bij ons, op SCK, de BOL 2 opleiding te volgen en een diploma op niveau 2 MBO te behalen. Omdat de opleiding bij ons op school gebeurt in samenwerking met het Mondriaancollege, kunnen we het traject goed afstemmen en zodoende een jaar tijdswinst behalen! Een ander groot voordeel is dat de “overstap ”naar een andere school niet hoeft omdat alles bij ons op de locatie gebeurt!!


Japanse pedagogiek studenten bezoeken SCK

Een delegatie van Japanse pedagogiek studenten van de Hosei University heeft op donderdag 18 september 2014 het Stanislascollege Krakeelpolderweg bezocht. Het doel van het bezoek was om het Nederlandse onderwijssysteem te leren kennen. Jamie den Otter uit 4dc heeft de groep een actieve rondleiding door de school gegeven, waarna de studenten, onder het genot van een heerlijke lunch, door de locatie directeur, dhr H.Dekkers, werden geïnformeerd over de onderwijsvisie van SCK en de manier waarop die in praktijk gebracht wordt.


Wendag 1e klassen di 16 sept 14

Dinsdag 16 september hebben de 1e klassen Wendag. 2e tot en met 5e lesuur hebben zij met de mentor in lokalen doorgebracht. Na de grote pauze zijn alle leerlingen naar de binnenstad van Delft vertrokken voor de Vossenjacht. Benieuwd of alle "vossen" herkent worden....! klik hier voor meer foto's.


Geef je op voor een Talentengroep

Op SCk kun je je opgeven voor verschillende talentengroepen, waar jouw specifieke talent begeleidt gaat worden door een professional. Denk daarbij aan zang, dans en nog veel meer. Mocht je een bijzonder talent bezitten en wil je daar na schooltijd graag mee aan de slag..... Geef je dan op bij Mw. van Tuyl of Mw. Shearman!  De talentengroepen starten in November en duren een heel schooljaar. Heb je interesse vul dan het talentenformulier in (deze kun je halen bij Mw. van Tuyl) en vergeet niet een handtekening van je ouder(s)/ verzorger(s) te vragen. Je hebt twee weken de tijd om je op te geven. Op maandag 15 en 22 september is er een talentenspreekuur van 14.30 tot 15.00 in lokaal 115. Mocht je vragen hebben, loop dan even langs.


Cabaret van Johan Cahuzak voor leerjaar 1

Dinsdag 9 september 2014 heeft Cabaretier, Johan Cahuzak, een voorstelling gegeven voor de 1e klassen. Met gebruik making van diverse typetjes laat Johan Cahuzak zien wat er allemaal mis kan gaan in het verkeer. Wanneer bestuurders van auto's of motoren onder invloed van alcohol en of drugs verkeren, worden zij een gevaar op de weg! Voor meer informatie, klik hier. Bewonder hier de foto's!   


Berichten 1 tot 10 van 222

Klik hier voor het archief

Krakeelpolderweg - Delft
Volg ons op @KrakeelSck

Vrijdag 31 oktober 2014

4e klassen DC
Dag van de LOB (loopbaan oriëntatie)
Om 08:00 uur melden op school
Klik hier voor de brief!

Maandag 3 november 2014

Start stage weken 4e klassen
tot en met
Vrijdag 14 november 2014

Maandag 3 november 2014

tot en met vrijdag 7 november
Afname CITO-VAS toetsen
Leerjaar 1

op het 3e en 4e lesuur
verder les volgens rooster

Donderdag 13 november 2014

Lesjesmiddag voor groep 8 lln
Van 13:30 - 15:00

Donderdag 20 november 2014

Lesjesmiddag voor groep 8 lln
van 13:30 - 15:00 uur

Dinsdag 25 november 2014

Tabletdag leerjaar 1
Van 2e t/m 5e lesuur

Maandag 15 december 2014

Tafeltjesavond
Leerjaar 2