Home > Scholen > Krakeelpolderweg - Delft

Tuinieren in Proeftuin tijdens MAS-stage

Zes 2e jaars leerlingen zijn tijdens hun MAS-stage aan het assisteren met het aanleggen van de Delftse Proeftuin.
Voor een impressie, klik hier!  


Mechatronica & Besturingstechniek M&B

Maandag 16 februari 2015 starten alle leerlingen 3e klas Techniek & Techologie met het project Mechatronica & Besturingstechniek.
Om te beginnen bouwen zij een ENERGY TRIKE (Zie boven een foto van het eindproduct). De energievoorziening van deze TRIKE vindt plaats door het gebruik van zonnecellen, die een accu opladen die vervolgens de ingebouwde motor van elektriciteit voorziet. Kortom een leuke Mechatronica opdracht met veel uitdaging. Dit project vindt plaats op de maandagmiddag het 6e en 7e lesuur gedurende 6 weken. De lessen zijn volledig digitaal voorbereid en de leerlingen moeten bij deze opdracht hun tablet gebruiken.
Leerlingen die geïnteresseerd zijn in het volgen van de complete opleiding BOL 2 Mechatronica kunnen dit kenbaar maken bij Dhr. Scheers.


De zaklamp van 3e techniek!

De Zaklamp is een uitvinding van Sven, Tommy en Daan uit 3e klas Techniek.
Op het bovenstaande filmpje vertellen zij zelf hoe het een en ander tot stand is gekomen. Leerlingen en of ouders die geïnteresseerd zijn in de Zaklamp, kunnen  er één bestellen bij de jongens. De prijs wordt nog vastgesteld....!


Leerling docent H. Pruisken wordt 3e bij de Beneluxwedstrijd Lassen

De lasdocent H.  Pruisken  geeft al vele jaren les aan leerlingen uit de sector Techniek & Technologie van het SCK. De heer Pruisken is zo verknocht aan het lesgeven in lassen, dat hij het enthousiasme voor het vak met volle overgave overdraagt aan zijn leerlingen. Inmiddels is hij de pensioengerechtigde leeftijd al ruim gepasseerd, maar hij  geeft nog steeds les. Ook ‘s avonds geeft hij lascursussen. Lees hier meer! Bekijk de foto's hier!


Sollicitatieproject 3 D&C in Delft op zondag

Dinsdag 13 januari 2015 hebben de 3e klassen D&C aan het sollicitatieproject gewerkt. Om gemakkelijker aan een stageplek of een baan te komen hebben de leerlingen sollicitatievaardigheden geoefend. Zowel het schrijven van een sollicitatiebrief als het jezelf presenteren, kwamen aan bod. Tevens hebben de leerlingen geleerd, via een medewerker van Jobtease, hoe zij gebruik kunnen maken van de speciaal voor het solliciteren ontwikkelde app. Op dinsdag 27 januari gaan de leerlingen op pad om bij diverse bedrijven een echt sollicitatie gesprek te gaan voeren. Op deze wijze leren de leerlingen, in een veilige omgeving, hoe een sollicitatie gesprek in de praktijk behoort te verlopen!


Ook SCK kun je nu volgen op facebook

SCK heeft een eigen facebookpagina! Daar kun je activiteiten en evenementen die op school georganiseerd worden en buitenschoolse activiteiten, volgen! Natuurlijk worden er ook leuke foto's bijgeplaatst. Dus, klik hier om naar onze facebookpagina te gaan en volg ons!


Spots on Jobs

Dinsdagmiddag 13 januari 2015 hebben de 2e klassen met de bus een bezoek gebracht aan de Fokkerterminal, alwaar de beroeps- en opleidingen Beurs Spots on Jobs plaatsvond. Er waren verschillende vertegenwoordigers van opleidingen en diverse beroepen. De leerlingen kregen op die wijze inzicht in de mogelijkheden die er zijn aan vervolgopleidingen. Klik hier voor een impressie van de middag!


LaMaZien van Teamalert op bezoek 2e klassen

Donderdag 8 en vrijdag 9 januari 2015 hebben de 2e klassen de workshop LaMaZien van Teamalert gedaan. De oefeningen die zij kregen leken op "De Lama's" , maar bij LMZ is het onderwerp het verkeer. In het verkeer zie je allerlei gekke, grappige of gevaarlijke dingen gebeuren. Met die situaties zijn zij aan het werk gegaan. Elke oefening werd achteraf besproken. Wat gebeurde er in deze scène? Is dit herkenbaar? Zien jullie dit gevaarlijke gedrag ook om je heen?
Aan het eind van LaMaZien is er gegarandeerd veel gelachen én weten de leerlingen meer over hun eigen rol in het verkeer! Klik hier voor meer info! Meer foto's!


Schaatsen 1e en 2e klassen Beestenmarkt

Donderdag 18 december 2014 zijn de 1e en 2e klassen wezen schaatsen op de Beestenmarkt in Delft. IJspret is altijd weer genieten voor de leerlingen en de docenten. Klik hier voor meer foto's!! 


Wedstrijd First Lego Leaque

Op zaterdag 13 december hebben 7 leerlingen uit de tweede klas meegedaan aan de FLL in het Science Center Delft. Het was een spannende dag waarin er 3 wedstrijden werden gespeeld tegen andere Delftse Scholen met de zelfgemaakte robot. Meer info!


Berichten 1 tot 10 van 235

Talentenklas Mode en Kleding

Tijdens de talentenklas Mode & Kleding van Mevr van Houweling, maken de leerlingen kennis met het werken op een naaimachine. Inmiddels hebben de leerlingen een proef gemaakt op de naaimachine. Na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen starten met het maken van een echt kledingstuk! Klik hier voor meer foto's.


Natuur rondom SCK steekt de kop op.....

Woensdag 18 februari 2015 Heeft Geerten Kalter van Bureau G10, enkele boomstammen geleverd. Dit om perkjes te beschermen en soms kunnen de boomstammen tevens dienst doen als bankjes..! In het perk naast de school, aan de Krakeelpolderweg, begint het voorjaar zich al enigszins aan te kondigen. Lees hier meer! Kijk hier voor meer foto's!


Winnaar bioscoopkaartjes Open Dag bekend...

Groep acht leerlingen die onze school hebben bezocht op de Open Dag, hebben de kans gekregen om 2 bioscoopkaartjes te winnen.
Om hiervoor in aanmerking te komen konden de groep 8 leerlingen een leuke reactie achter laten op de facebookpage van SCK.
De leukste reactie is geworden die van Lisa Klijn!
“Hoi, ik was op de open dag en ik vond het heel erg leuk, ik heb een les Engels en wiskunde gedaan, de leraren waren aardig en ik heb ook nog een pannenkoek gebakken en een aardig meisje stond daarbij te helpen. Ik heb me ingeschreven op deze school en ook nog voor de sportklas.” Vandaag heeft zij haar prijs gekregen van Mevr Overbeek. Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht zal zij genoeg tijd hiervoor hebben! Gefeliciteerd en veel plezier Lisa!


Leerlingen klas 2 op pad met monteur

Acht leerlingen uit leerjaar 2 gaan de komende weken, na schooltijd, een snuffelstage lopen bij een monteur. Deze afspraak is gemaakt omdat, Virinder,  Joshua,  Johnson,  Ismael,  Julian,  Rick,  Lars en Daan, aangaven het vak van monteur erg leuk te vinden. Op deze wijze maken zij in de praktijk mee wat  monteur zijn in werkelijkheid inhoud. De monteurs komen uit verschillende bedrijven uit de regio. En wie weet.., misschien worden de leerlingen ooit echte collega's van de monteur die hen met het vak laten kennismaken.


Maatschappelijke stage leerjaar 2

Maandag 16 februari 2015 start leerjaar 2 met de Maatschappelijke Stage (MAS). Tijdens de stage doen de leerlingen loopbaangerichte ervaringen op vrijwillige basis. Dit vindt vooral plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Bedrijven kunnen ook een rol spelen op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Enkele leerlingen hebben de verplichte 30 uur stage al eerder volbracht. Deze leerlingen hebben volgende week lesvrij. Leerlingen die geen MAS stage hebben kunnen regelen worden maandag 16 februari 2015 om 10 uur in de aula op school verwacht!


Project Lichamelijke Opvoeding

Vanaf maandag 9 februari 2015 gaan alle klassen tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding naar Bowlen, Squash of Fitness. De locatie is veranderd, alle leerlingen zijn inmiddels op de hoogte gebracht en weten waar zij moeten zijn.  Alvast veel plezier gewenst!


On Stage leerjaar 2


On Stage en Doe dag

Dinsdag 10 maart 2015 gaan de 2e klas leerlingen naar Delft On Stage, Beroepenfeest. Dit is een beroepenmarkt waar de leerlingen informatie over verschillende opleidingen en beroepen krijgen. Op deze dag maken de leerlingen met enkele bedrijven afspraken. Op dinsdag 24 maart 2015, Doe Dag, gaan de leerlingen deze bedrijven een bezoek brengen. Het filmpje hierboven geeft een indruk van de Delft On Stage dag 2014.


Open dag 2015

De Open Dag op zaterdag 24 januari 2015 is een fantastische dag geworden! De docenten, leerlingen, ouders en medewerkers van het Stanislascollege hebben zich allen meer dan 100% ingezet om deze dag tot een geslaagd feest maken!! Klik hier  om de sfeerfoto's te bekijken.


Open dag 24 januari 2015

Zaterdag 24 januari van 10:00 tot 13:00 uur is de Open dag! De school zet de deuren weer open voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders om kennis te maken met onze school. Net als elk jaar wordt er ook dit jaar weer een feestje van gemaakt!


Berichten 1 tot 10 van 238

Klik hier voor het archief

Krakeelpolderweg - Delft


Volg ons op @KrakeelSck Krakeelpolderweg op Facebook

Dinsdag 10 maart 2015

Tabletdag 1e klassen
van 2e tot en met 5e lesuur

Dinsdag 10 maart 2015

On Stage, Beroepenfeest
Leerjaar 2
meer info volgt!

Maandag 16 maart 2015

tot en met vrijdag 20 maart 2015
Taaldorp
Leerjaar 4

Maandag 23 maart 2015

Tafeltjesavond
Leerjaar 3 sector D&C

Dinsdag 24 maart 2015

Doedag On Stage
Leerjaar 2

Dinsdag 24 maart 2015

Tafeltjesavond
Leerjaar 4 sector D&C

Dinsdag 31 maart 2015

Tafeltjesavond
Leerjaar 1
Start 18:30 uur in de aula

Vrijdag 3 april 2015

Goede Vrijdag
Alle klassen lesvrij!

Maandag 6 april 2015

2e Paasdag
Alle klassen lesvrij!

Dinsdag 7 april 2015

LESVRIJ voor alle klassen
i.v.m. studiedag docenten

Dinsdag 7 april 2015

Start stageweken leerjaar 3
tot vrijdag 24 april 2015

Dinsdag 7 april 2015

Tafeltjesavond leerjaar 2
Start: 18;30 uur in de aula

Maandag 13 april 2015

tot en met Vrijdag 17 april 2015
Afname CITO-VAS leerjaar 1