Home > Scholen > Krakeelpolderweg - Delft

Leerling docent H. Pruisken wordt 3e bij de Beneluxwedstrijd Lassen

De lasdocent H.  Pruisken  geeft al vele jaren les aan leerlingen uit de sector Techniek & Technologie van het SCK. De heer Pruisken is zo verknocht aan het lesgeven in lassen, dat hij het enthousiasme voor het vak met volle overgave overdraagt aan zijn leerlingen. Inmiddels is hij de pensioengerechtigde leeftijd al ruim gepasseerd, maar hij  geeft nog steeds les. Ook ‘s avonds geeft hij lascursussen. Lees hier meer! Bekijk de foto's hier!


Sollicitatieproject 3 D&C in Delft op zondag

Dinsdag 13 januari 2015 hebben de 3e klassen D&C aan het sollicitatieproject gewerkt. Om gemakkelijker aan een stageplek of een baan te komen hebben de leerlingen sollicitatievaardigheden geoefend. Zowel het schrijven van een sollicitatiebrief als het jezelf presenteren, kwamen aan bod. Tevens hebben de leerlingen geleerd, via een medewerker van Jobtease, hoe zij gebruik kunnen maken van de speciaal voor het solliciteren ontwikkelde app. Op dinsdag 27 januari gaan de leerlingen op pad om bij diverse bedrijven een echt sollicitatie gesprek te gaan voeren. Op deze wijze leren de leerlingen, in een veilige omgeving, hoe een sollicitatie gesprek in de praktijk behoort te verlopen!


Ook SCK kun je nu volgen op facebook

SCK heeft een eigen facebookpagina! Daar kun je activiteiten en evenementen die op school georganiseerd worden en buitenschoolse activiteiten, volgen! Natuurlijk worden er ook leuke foto's bijgeplaatst. Dus, klik hier om naar onze facebookpagina te gaan en volg ons!


Spots on Jobs

Dinsdagmiddag 13 januari 2015 hebben de 2e klassen met de bus een bezoek gebracht aan de Fokkerterminal, alwaar de beroeps- en opleidingen Beurs Spots on Jobs plaatsvond. Er waren verschillende vertegenwoordigers van opleidingen en diverse beroepen. De leerlingen kregen op die wijze inzicht in de mogelijkheden die er zijn aan vervolgopleidingen. Klik hier voor een impressie van de middag!


LaMaZien van Teamalert op bezoek 2e klassen

Donderdag 8 en vrijdag 9 januari 2015 hebben de 2e klassen de workshop LaMaZien van Teamalert gedaan. De oefeningen die zij kregen leken op "De Lama's" , maar bij LMZ is het onderwerp het verkeer. In het verkeer zie je allerlei gekke, grappige of gevaarlijke dingen gebeuren. Met die situaties zijn zij aan het werk gegaan. Elke oefening werd achteraf besproken. Wat gebeurde er in deze scène? Is dit herkenbaar? Zien jullie dit gevaarlijke gedrag ook om je heen?
Aan het eind van LaMaZien is er gegarandeerd veel gelachen én weten de leerlingen meer over hun eigen rol in het verkeer! Klik hier voor meer info! Meer foto's!


Schaatsen 1e en 2e klassen Beestenmarkt

Donderdag 18 december 2014 zijn de 1e en 2e klassen wezen schaatsen op de Beestenmarkt in Delft. IJspret is altijd weer genieten voor de leerlingen en de docenten. Klik hier voor meer foto's!! 


Wedstrijd First Lego Leaque

Op zaterdag 13 december hebben 7 leerlingen uit de tweede klas meegedaan aan de FLL in het Science Center Delft. Het was een spannende dag waarin er 3 wedstrijden werden gespeeld tegen andere Delftse Scholen met de zelfgemaakte robot. Meer info!


SCK gaat samenwerken met ADO DEN HAAG

Zaterdag 13 december heeft dhr. Gerrets namens het managementteam van SCK een convenant ondertekend in het ADO Den Haag stadion. SCK geeft hiermee aan dat de school bereid is om nu en in de toekomst samen te werken met ADO Den Haag op het gebied van maatwerk voor een leerling/speler. Dit past ook in de visie van de school.  Wij zijn 'Het Loopbaancollege van Delft' en willen maatwerk en begeleiding bieden bij de toekomstdromen van al onze leerlingen. Lees hier meer!  


Prijsuitreiking ondernemerschap "Het beste Idee"

De prijsuitreiking voor Het beste idee (ondernemerschap) heeft dinsdag 9 december 2014 plaats gevonden in de aula van onze school.
De heren van Business Palace Junior hebben alle ideeën van de 4DC leerlingen gejureerd en tevens de prijsuitreiking op zich genomen..
Unaniem heeft de jury gekozen voor het idee: Hakkie, Takkie, Weg Zakkie..!
De lln hebben een milieu vriendelijke zakje ontworpen waarmee hondeneigenaren de achtergelaten uitwerpselen van hun huisdier kunnen oprapen en vervolgens kunnen dumpen in sloten of in bosjes, daar het zakje duurzaam en biologisch afbreekbaar is!
De heren van  Business Palace zijn zo gecharmeerd van het idee, dat men gaat proberen het zakje daadwerkelijk op de markt te brengen! Dus dit verhaal krijgt nog een lang staartje...!  Klik hier voor meer foto's!


Plezier in de Pauze

Zomaar even n foto van leerlingen die plezier hadden in de pauze..!


Berichten 1 tot 10 van 232

Open dag 2015

De Open Dag op zaterdag 24 januari 2015 is een fantastische dag geworden! De docenten, leerlingen, ouders en medewerkers van het Stanislascollege hebben zich allen meer dan 100% ingezet om deze dag tot een geslaagd feest maken!! Klik hier  om de sfeerfoto's te bekijken.


Open dag 24 januari 2015

Zaterdag 24 januari van 10:00 tot 13:00 uur is de Open dag! De school zet de deuren weer open voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders om kennis te maken met onze school. Net als elk jaar wordt er ook dit jaar weer een feestje van gemaakt!


Word jij ook Stanislasser?

Jij zoekt een school waar je nieuwsgierig mag zijn,
Jij zoekt een school die je helpt het beste uit jezelf te halen,
Jij zoekt een school waar ze met tablets werken en waar je mag bloggen,
Kortom jij zoekt een school waar het om jou gaat!
Als dat zo is schrijf je dan in, want Stanislascollege Krakeelpolderweg is zo'n school.
Zeker tot 1 april 2015 kun je je inschrijven. Loop even binnen op door de weekse dagen tot 16:00 uur, vrijdags tot 12:00 uur. Ook kun je telefonisch een afspraak maken: tel.nr: 015-7506020. Klik hier om onze folder te bekijken!
OPEN DAG SCK is op zaterdag 24 januari 2015 van 10:00 tot 13:00 uur! Kom ook!


Spots on Jobs

Spots on Jobs. Dit is een beurs voor opleiding & beroep in de regio Haaglanden.  De beurs vindt jaarlijks  plaats en wordt gehouden in de Fokker-terminal in Den Haag. Tijdens Spots on Jobs maken de vmbo-ers kennis met sectoren/branches, opleidingen en bedrijven. De 2e klassers zullen zich bezig houden met het ontdekken wat de sectoren economie, zorg, techniek en groen, inhouden. Zij moeten namelijk binnenkort een sector gaan kiezen. De 4e jaars kijken naar de vervolgopleidingen die er zijn. Zij moeten na het behalen van hun diploma naar het MBO.
2e klassen laten zich informeren op dinsdagmiddag 13-01-15 en 4e klassen op vrijdag 16-01-15.
Klik hier voor de ouderbrief! Voor meer informatie klik hier!


Jij zet m toch ook op?

Het is alweer aftellen tot het nieuwe jaar 2015! Bij Oud & Nieuw is het traditie om vuurwerk af te steken. Helaas vallen er jaarlijks toch weer slachtoffers. Letsels aan gezicht en ogen komen veel voor. Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat..!
Klik hier voor meer info!


Gastles 3e klas tijdens Maatschappijleer

Tijdens de lessen maatschappijleer van mevr. D. Yalniz, heeft een medewerker van WE CAN Young Delft een gastles gegeven.  WE CAN Young Delft is een campagne met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks, relaties en werk. Waarom is dat nodig? Omdat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. En dat kan leiden tot vervelende situaties. Lees hier meer!


Dag van het Ondernemen

Donderdag 13 november 2014 gonsde het in de school van de activiteiten! Ondernemers uit diverse branches werden ontvangen in de WPS ruimte met een kopje koffie en om kennis te maken met de medewerkers. Vandaar waaierden de ondernemers uit naar de lokalen, alwaar zij de leerlingen groepsgewijs deelgenoot maakten van hun opstap naar hun specifieke branche en hun ervaringen als ondernemer! Ter afsluiting van de ochtend hebben de leerlingen genoten van een optreden van een goochelaar! Klik hier voor meer sfeerfoto's!

 

 


Groep 8 leerlingen krijgen proefles op SCK

Elke maandagmiddag komen er groep 8 leerlingen op bezoek bij Stanislascollege Krakeelpolderweg. Bij de afdeling Dienstverlening & Commercie krijgen zij twee proeflesjes. Bij de afdeling Dienstverlening gaan zij eem broodje gezond maken en bij de afdeling Commercie maken ze een reclamefolder hierover.
Op deze wijze kunnen zij de sfeer in de school proeven en dit mee laten wegen in hun uiteindelijke keuze voor een vervolgopleiding. Klik hier voor meer foto's!


Business Palace Junior Programma D&C

In de week van 27 oktober jl. hebben de D&C leerlingen van het Stanislascollege meegedaan aan het Business Palace Junior Programma. Dit programma geeft leerlingen in het voortgezet onderwijs op een unieke en laagdrempelige wijze de mogelijkheid om kennis te maken met ondernemerschap.
In kleine groepen hebben de leerlingen een concept bedacht dat op de markt gebracht kan worden. Naast het leren samenwerken, taken te verdelen en te presenteren, ontdekken leerlingen wat er bij komt kijken om een eigen bedrijf te starten. Voor het uitwerken van hun concept mochten de groepen ook gebruik maken van 3 hulplijnen, waaronder een live video gesprek in het Engels met een ervaren ondernemer in Europa. Mede door de praktische vorm van het programma, de inzet van smartphones en social media waren de leerlingen zeer te spreken over de deelname. Klik hier voor enkele sfeerfoto's.


1A doet mee aan verhalenwedstrijd

Tijdens de Nederlandse les van Mw. van der Aalst hebben de leerlingen van 1A meegedaan aan een verhalenwedstrijd: Talentvoortaal! 
Lees hier het opstel van Lars!


Berichten 1 tot 10 van 230

Klik hier voor het archief

Krakeelpolderweg - Delft


Volg ons op @KrakeelSck Krakeelpolderweg op Facebook

Dinsdag 3 februari 2015

Tabletdag 1e klassen
van 2e tot en met 5e lesuur!

Dinsdag 10 februari 2015

On Stage
Leerjaar 2
meer info volgt!

Maandag 16 februari 2015

tot en met vrijdag 20 februari 2015
Maatschappelijke Stageweek 2e leerjaar

Dinsdag 10 maart 2015

Tabletdag 1e klassen
van 2e tot en met 5e lesuur

Maandag 16 maart 2015

tot en met vrijdag 20 maart 2015
Taaldorp
Leerjaar 4

Maandag 23 maart 2015

Tafeltjesavond
Leerjaar 3 sector D&C

Dinsdag 24 maart 2015

Doedag On Stage
Leerjaar 2

Dinsdag 24 maart 2015

Tafeltjesavond
Leerjaar 4 sector D&C

Woensdag 1 april 2015

Tafeltjesavond
Leerjaar 1

Vrijdag 3 april 2015

Goede Vrijdag
Alle klassen lesvrij!

Maandag 6 april 2015

2e Paasdag
Alle klassen lesvrij!

Dinsdag 7 april 2015

Start stageweken leerjaar 3
tot vrijdag 24 april 2015

Woensdag 8 april 2015

Tafeltjesavond leerjaar 2

Maandag 13 april 2015

tot en met Vrijdag 17 april 2015
Afname CITO-VAS leerjaar 1