Home > Scholen > Reinier de Graafpad - Delft

Diploma-uitreiking Anglia

Donderdag 25 juni was het zover! Voor het eerst in de geschiedenis van het Stanislascollege Reinier de Graafpad heeft er een diploma-uitreiking voor de Anglia geslaagden plaatsgevonden.
Wij hebben dit jaar vijf lessen gegeven op zes verschillende niveaus aan 51 leerlingen waarvan uiteindelijk iedereen is geslaagd. Dit heugelijke feit moest natuurlijk op gepaste wijze gevierd worden. Daarom hadden wij een echte doedelzak band ingehuurd om de avond van muzikale noot te voorzien. Verder kregen alle geslaagden een graduation cap, hun diploma en een Engelse verrassing.   De eerste editie was een knallend succes en we hopen dit volgend jaar te herhalen. Dan bieden we leerlingen leerlingen uit leerjaar 1 en 2 de mogelijkheid om deel te nemen aan Anglia. Voor meer foto's zie het fotoboek op de site.

De sectie Engels


Stanislas goes Italy Jeset 2015

Zaterdag 20 juni vertrokken we voor een week met 20 leerlingen en 3 begeleiders  naar het Jezuïeten sporttoernooi in Italië.

Wat hebben we allemaal beleefd daar:      

Milaan met de Duomo kerk en de oude Stadspoort   
Een heilige mis op het Instituut Leone XIII      
Expo Milaan 2015 bezocht      
Sporttoernooi met 19 Europese scholen op het vakantiepark ‘San Francesco’ in Caorle      
Volleybal, voetbal, basketbal, beach volleybal en atletiek      
Een groepsoptocht door het centrum van Caorle      
Spirituele dagopeningen      
Een uitgebreide lunch en diner in verschillende restaurants      
Gala avond en diner in het ‘Waterpark’      
Vrienden gemaakt met andere scholen  

Een niet te vergeten ervaring voor ons allen die ons in veel opzichten heeft verrijkt. Wij willen alle leerlingen bedanken voor hun geweldige inzet bij de verschillende sportonderdelen en hun positieve houding tijdens de gehele week (voor meer foto's zie het fotoboek).

Met sportieve groet,  

Milan Worisek en Lisette Sluimer


Klik hier voor de namen van de geslaagde leerlingen


'Golden Tenloop Delft'

Stanislascollege Reinier de Graafpad   

GOLDEN TENLOOP DELFT donderdag 14 mei

Dit jaar staan er 5 Stanislas teams aan de start van de 2,5 km, 5 teams op de 5 km en 1 team 10 km prestatieloop. Wij strijden tegen andere scholen uit de Delftse regio om de eer en om de fraaie bekers. Vorig jaar hebben we ook deelgenomen en dat bleek een groot succes .De sfeer is fantastisch tijdens deze dag in Delft. Verder worden de leerlingen goed aangemoedigd door ouders en docenten. Hoe meer hoe beter, want wat is er mooier als tegelijkertijd de teams van dezelfde school ook strijden om de eretitel 'Beste team van de school', je eigen beste tijd te lopen of om gewoon mee te doen aan dit sportieve evenement. We verzamelen bij de beestenmarkt, aangezien daar ook de start zal zijn. Voor meer informatie kan je terecht op de site van de Golden Tenloop. (http://www.goldentenloop.nl/). Voor meer foto's zie het fotoboek op de site. 

Met sportieve groet, Milan Worisek


Leerlingen uit mavo 4 bezoeken het Hartcentrum

Op 31 maart en 2 april 2015 bezochten totaal 100 MAVO 4 leerlingen van het Stanislas college uit Delft het Hartcentrum. Ze werden snel na aankomst in workshops aan de slag gezet. Zo konden zij onder begeleiding van een CCU verpleegkundige een ECG laten maken, een fietsproef ondergaan, diverse materialen bekijken en hoe er binnen het ziekenhuis wordt gereanimeerd. Ook was er een korte rondleiding op de CCU afdeling (Hartbewaking). Zo konden ze zelf bekijken hoe een CCU kamer er uit zag, waar de triage ECG’s binnen komen vanuit de ambulance, hoe de reanimatiekar er uit ziet, een reanimatie oproep verloopt en hoe 1 CCU verpleegkundige continu 45 patiënten op de CCU, cardiologie en cardiochirurgie afdeling op afstand bewaakt. Na hun biologie les op school over hart- en bloedvaten waren zij na hun bezoek aan het Hartcentrum beter instaat te begrijpen hoe het hart en de bloedvaten zijn opgebouwd en hoe deze werken. Andere reden van hun bezoek was om het belang te nabedrukken waarom een ieder in Nederland in staat moet zijn om een reanimatie te kunnen opstarten. De CCU verpleegkundigen van het Hartcentrum vinden het erg belangrijk dat zij als verpleegkundigen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in deze nemen. Het promoten om het verpleegkundige beroep te kiezen werd zeker niet achterwege gelaten. De sfeer was erg gezellig. De leerlingen gaven naderhand aan veel geleerd te hebben en de docenten van het Stanislas college dat zij de samenwerking tussen de school en het ziekenhuis zeker voor herhaling vatbaar vinden. Voor meer foto's zie het fotoboek.


De gezonde school

Schoolkantine Schaal 2015

Het Stanislascollege Reinier de Graafpad heeft de Schoolkantine Schaal 2015 van het voedingscentrum gekregen. En dat is dik verdiend. Er is de laatste tijd hard gewerkt om meer gezond aanbod in de schoolkantine aan te bieden, zoals fruit, salades en broodjes. Het aanbod bestaat uit voor minimaal 75% uit producten uit de schijf van Vijf. We kregen daarbij hulp van de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum.

Wij zijn dan ook heel trots op de Schoolkantine Schaal 2015.


Jaargids 2014-2015

Klik hier voor de jaargids.
De gids bevat praktische informatie over de organisatie, het onderwijs, de begeleiding, de reglementen en de medewerkers van de school.


Wet Passend Onderwijs

Op 1 augustus 2014 treedt de Wet Passend Onderwijs in werking. Voor u als ouder/verzorger van een kind met een rugzakje (leerlinggebonden financiering, lgf) heeft dat gevolgen. In deze wet wordt de ondersteuning aan leerlingen met een rugzakje op een andere manier geregeld. Voor leerlingen die nu een rugzakje hebben, worden overgangsregelingen getroffen.
Voor informatie over wat er voor u en uw kind wel en niet verandert, klik hier.  


Reinier de Graafpad: Een school waar iedereen elkaar kent

Wij zijn een middelgrote school waar je niet in de menigte opgaat en
waar aandacht is voor elkaar. De sfeer op school is prettig, veilig en geborgen: een omgeving waarin je goed kunt presteren. En dat vinden we belangrijk,
want onze school is behoorlijk ambitieus.
Lees meer


Eindejaarsboekje!

Het eindejaarsboekje is weer klaar. Hierin vindt u alle informatie over het einde van dit schooljaar en het begin van het nieuwe schooljaar. Klik hier om het te openen.


Klik hier om mee te doen aan het onderzoek.


De nieuwe ouderraad stelt zich voor

v.l.n.r. van boven naar beneden

Mariska Faber, moeder van Danique:
Ik werk als juridisch secretaresse voor 3,5 dag op een advocatenkantoor in Den Haag. Mijn hobby's zijn skiën en koken. Ik zit nu 4 jaar in de OR. Tevens vertegenwoordig ik als ouder de deelraad. De deelraad bestaat uit de directeur, twee docenten een ouder en een leerling.
Ik doe dit beide met veel plezier en vind het prettig nauw betrokken te zijn bij school.

Jolanda Hemstede, moeder van Iris:
Tijdens de kennismakingsavond voor ouders van leerlingen in klas 1 werd aangeven waar de ouderraad zich mee bezighoudt en dat sprak mij wel aan.
De ouderraad betekent voor mij betrokken zijn bij de school en meer zicht te krijgen in het functioneren van de school. Ik vind het ook belangrijk om mee te denken over hoe iets beter of anders zou kunnen en om een positieve bijdrage te leveren aan de communicatie tussen leerlingen, school en ouders.
In het dagelijks leven ben ik een creatieve en sportieve moeder van 2 kinderen en parttime werkzaam als secretaresse.

Erik Hoogelander, vader van Jens:
Ik ben werkzaam in de financiële sector. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool (spinnen), vind ik fietsen leuk om te doen en ben ik regelmatig scheidsrechter bij hockey en voetbal. Daarnaast reis ik graag.
Eerder heb ik op een andere middelbare school 6 jaar in de ouderraad gezeten en de nodige ervaring opgedaan. Toen Jens vorig schooljaar naar Stanislascollege ging, vond ik het zinvol om eens te veranderen.
Als ouderraadslid vind ik het belangrijk om betrokkenheid te tonen vanuit de oudergeleding en de locatiedirecteur gevraagd en ongevraagd van feedback te voorzien. Dit om uiteindelijk de leerlingen een plezierige en geslaagde tijd met op Stanislascollege te kunnen laten hebben. 
 
Ruud van Zijl, vader van Roos:
Ik ben werkzaam in de techniek. Mijn hobby’s zijn: fietsen (wielrennen, mountainbiken), motorrijden en tuinieren.
Als lid van de ouderraad heb ik mij ten doel gesteld om vanuit een positieve, maar kritische, grondhouding een klankbord te zijn voor de locatiedirecteur bij het toetsen van het te volgen beleid op school. Daarnaast wil ik mij inzetten om de verbinding tussen  ouders en de ouderraad te verbeteren, teneinde de kwaliteit van onze dialoog met de locatiedirecteur te verbeteren.Skireis 2015

Wintersport Zell am See / Kaprun 2015,  

Zondag avond mooi op tijd vertrokken met 41 leerlingen en 7 begeleiders. Na een kleine 13 uurtjes met de bus  komen we aan in Bruck bij ons hotel Hirschenwirt. We hebben geluk want alle kamers zijn per direct beschikbaar. Omkleden en op naar de piste voor de eerste dag. Iedereen heeft er zin in en gaat super positief aan de slag, ondanks de regen beneden en de sneeuw/hagel iets hoger op de berg. We kunnen terugkijken op een week waarbij de omstandigheden het iedere dag beter werden!! Een week waar de beginnende snowboarders en skiërs een geweldige vooruitgang laten zien en waar de betere boarders en skiërs het gebied verkennen en hier en daar tips krijgen om zodoende aan hun techniek te kunnen werken. Na een dag hard werken op de pistes  was er ook de mogelijkheid wat te ontspannen en hier en daar een sneeuwballetje te gooien naar elkaar en naar de passerende gondels. 2 keer apres ski en s’avonds een afwisselend programma met een muziekquiz, een petje-op-petje-af show en een Bingo. Een zeer geslaagde week boordevol actie , sneeuw, plezier en gezelligheid met een zeer leuke groep! Voor meer foto's zie ons fotoboek op de site. 

Bedankt namens het wintersport team.
M.Worisek  


BELANGRIJK!

De mobiele (Magister) META app voor leerlingen wordt per maandag 1 december rond de klok van 10.00 uur uitgeschakeld. Magister 6 voor leerlingen en ouders is al enige tijd beschikbaar. Het is geschikt voor mobiel, tablet, laptop en pc gebruik. Echter werkt Magister 6 niet vlekkeloos met (Magister) META app voor leerlingen op telefoon en tablet. U wordt geadviseerd Magister6 app nu al te installeren op telefoon en/of tablet om problemen op/na 1 december te voorkomen. Installatie van de Magister6 app is echter niet noodzakelijk. Leerlingen kunnen op hun mobiele apparaat ook navigeren naar https://stanislas.magister.net

Magister 6 werkt het best met de volgende desktop browsers:
Internet Explorer 10 en 11
Firefox (laatste versie)
Chrome (laatste versie)
Safari (OSX 7).

En de volgende combinaties van mobiele browser en besturingssysteem:
Apple iOS 6 en 7 met Safari
Android 4 met Chrome
Windows Phone 8/RT met Internet Explorer
Blackberry OS10 met BlackBerry Browser.


Sfeerimpressie Stanislas Reinier


Klik hier voor het archief

Reinier de Graafpad - Delft

Pestprotocol

Ons pestprotocol is op de site geplaatst. U vindt het onder het kopje Begeleiding en ondersteuning.

Overgangsnormen

De overgangsnormen zijn te vinden onder onderwijs.

Meest recente oudernieuwsbrief van dit schooljaar

Klik hier.

Gevonden voorwerpen

Klik hier voor de lijst