Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

Waterprobleem

14 april 2014
Dat was even schrikken afgelopen vrijdag. Door een ondergronds lek zat de school helemaal zonder water. Snel optreden zorgde ervoor dat vier noodtoiletten werden geplaatst achter de school. Bovendien waren de toiletten bij de sportvelden wel beschikbaar. Niet ideaal maar wel even leefbaar. Gelukkig kwam in de loop van de ochtend het verlossende woord van het uitgebreide reparatieteam: het lek was gevonden en hersteld. Dat lek bleek te zitten in een oude loden leiding, vlak naast het patershuis. En zo keerde de rust weer terug op het Westplantsoen.


Brugklassen in Leiden

10 april 2014
Vorige week zijn alle Brugklassers op excursie geweest naar Leiden. Alle hoeken en gaten van de historische stad werden verkend. De opdrachten zorgden ervoor dat door het hele centrum ijverig speurende leerlingen hun best deden zoveel mogelijk te ontdekken. Het uitstapje werd mede mogelijk gemaakt door de assistentie van zeer veel ouders, die niet alleen onontbeerlijk waren voor het welslagen van de dag, maar ook met volle teugen hebben genoten.  Meer foto's


Schoolhockeytoernooi

10 april 2014
Vrijdag 4 april vertrokken 16 meiden uit klas 1 t/m 3 naar het hockeyveld in Gouda. Door goed samenspel werden de eerste twee wedstrijden gemakkelijk gewonnen.Helaas eindigde de derde wedstrijd in een gelijkspel, terwijl het Stanislas wel de betere ploeg was.vDe volgende wedstrijd werd glansrijk gewonnen. Met 10 punten uit 4 wedstrijden stond het Stanislas stevig op de 2e plek. Helaas werd ons team overklast met 1-4 door het fysiek veel sterkere Melanchton. Hierdoor eindigde onze ploeg op een gedeelde 2e plek met de ploeg uit Gouda. Op doelsaldo zijn we helaas 3e geworden in de poule en hierdoor restte ons alleen nog een wedstrijd om de 5e en 6e plek. Deze wedstrijd werd overigens wel weer gemakkelijk gewonnen. Een beetje teleurgesteld vertrokken de meiden weer naar Delft. Het was wel een heel sportieve en gezellige dag en volgend jaar hopen we de finaledag wel te bereiken!


Concerten Koor en Orkest

30 maart 2014
Op zaterdag 12 april vinden de concerten plaats van het Koor en Orkest van het Stanislascollege. Uitgevoerd worden het prachtige Magnificat van John Rutter, de Hobbit van Howard Shore en Dark Night of the Soul van Ola Gjeilo. Het belooft een schitterend concert te worden.
Er zijn twee uitvoeringen, om 16.00 en om 20.15 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar via koor- en orkestleden, aan de zaal en via post@stanislascollege.nl


Stanislas Tech Team

19 maart 2014
Zaterdag 29 maart is het weer zo ver: het open Nederlands kampioenschap van de First Tech Challenge. Ook dit jaar heeft het Stanislascollege weer een team in de strijd. Het Stanislas Tech Team gaat proberen om de nationale titel te veroveren in Eindhoven. Het team neemt het op tegen middelbare scholen, hogescholen en universiteiten uit Nederland en de rest van de wereld. Dit jaar zijn er o.a. teams uit de V.S., Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Roemenië, Saudi Arabië en Rusland. In 2010 is het het Stanislas Tech Team gelukt om de wedstrijd te winnen en we hopen dit jaar deze prestatie te herhalen.  Na een tweede, derde en zevende plaats de afgelopen drie jaar willen we nu weer strijden voor de titel.   
De First Tech Challenge komt oorspronkelijk uit Amerika en laat leerlingen robots ontwerpen, bouwen en programmeren om een vooraf gestelde opdracht uit te voeren. Een goede samenwerking binnen het team is net zo belangrijk als technisch knowhow en organisatietalent.  Bekijk het promotiefilmpje van het Stanislas Tech Team.  Kijk voor meer wedstrijd informatie op de site van Fontys hogescholen Brabant. Hier zullen op zaterdag 29 maart via een live stream alle wedstrijden te volgen zijn, maar iedereen is ook van harte welkom om het Stanislas Tech Team live te komen aanmoedigen.


Carwash

13 maart 2014
Leerlingen van 5 Gymnasium waren vandaag (op hun vrije dag) stevig in de weer. Om geld te verzamelen voor hun reis naar Griekenland maakten zij auto's schoon. Buurtbewoners en docenten waren de belangrijkste klanten, en samen zorgden zij voor een goed gevulde dag. De opbrengst moet ervoor zorgen dat bij de maaltijden tijdens de reis ook af en toe wat extraatjes kunnen worden ingekocht. Ben benieuwd naar de opbrengst!


De Sneeuwkoningin

13 maart 2014
De brugklassers mochten woensdag als eersten kennismaken met het toneel; de Sneeuwkoningin werd twee maal uitgevoerd voor twee goed gevulde zalen. Ze keken naar een spannend en onderhoudend verhaal, sterk gespeeld door een zeer uitgebreide groep acteurs. Op donderdag en vrijdag wordt dit toneelstuk nog twee keer uitgevoerd. Van harte aanbevolen, het is zeer de moeite waard!!   Meer foto's


Reunie 2014

Elke 5 jaar wordt er een reünie voor oud-leerlingen georganiseerd. De vorige reünie in 2009 was een grandioos succes en daarom willen wij dit graag weer gaan doen. De reünie vindt plaats op zaterdag 14 juni a.s. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er de reünie voor de examenjaren 1954 t/m 1970 en vanaf 20.00 uur voor de examenjaren 1971 t/m 2013. Wij sturen geen uitnodigingen rond maar doen alles via de website en een speciale pagina op Facebook.
De kosten bedragen € 8,- per persoon en moeten bij de entree worden voldaan. Deze bijdrage wordt gebruikt om de organisatiekosten te dekken.
Regelmatig zullen wij informatie verspreiden, dus houdt de website in de gaten, maar vooral: “Zegt het voort!! En vooral “Like”de facebookpagina!  

De reüniecommissie


Bezoek aan CERN

22 februari 2014
Vorige week is een groep enthousiaste 6 vwo leerlingen wederom twee dagen te gast geweest bij CERN in Geneve.  Ze hebben hier van heel dicht bij mogen kennismaken met alle verschillende onderzoeken die CERN doet. Dit is mogelijk omdat een heleboel Nederlandse onderzoekers die bij CERN werken belangeloos meewerken om deze leerlingen te vertellen over hun werk. Alle lezingen en uitleg over experimenten is daarom in het Nederlands! Lees verder...  Meer foto's


Carnavalsfeest

21 februari 2014
Donderdagavond, ruim voordat de rest van Nederland eraan toe was, werd Carnaval gevierd op het Westplantsoen. Zo'n 550 bezoekers zorgden voor een behoorlijk afgeladen Aula, waar carnavalsmuziek werd afgewisseld met heel andere ritmes. Klas 1 t/m 6 was vertegenwoordigd, en dat zorgde voor een heel gemoedelijke sfeer. En nu nog één dag voordat de vakantie begint!  Meer foto's


Berichten 61 tot 70 van 311

Scholenmarkt

29 november 2013
Gisteren presenteerden een groot aantal HBO-opleidingen en universiteiten zich in de Aula. Alle leerlingen van de bovenbouw hadden ruimschoots de gelegenheid om zich via foldermateriaal en gesprekken te informeren over de gigantisch grote hoeveelheid opleidingen die beschikbaar zijn.


Stanislasfeest

14 november 2013
Op 3 manieren werd vandaag het traditionele Stanislasfeest gevierd.
Tijdens de pauzes werden door leerlingen van de bovenbouwklassen lekkere hapje verkocht voor een zacht prijsje. Een doorslaand succes want de lekkere trek bleek groot. Zo groot dat de voorraad al heel snel op was. Conclusie: volgend jaar veeeel meer hapjes. In de late middag werd op de Brink het Griekse restaurant van 5 gymnasium geopend. In de uren daarna werd een onmogelijk groot aantal maaltijden geserveerd aan eters van alle soorten. Een klapper. De dag eindigde met nog een klapper, het feest voor klassen 2 t/m 6. Een speciaal feest, want de deejays van QMusic waren er, ook om geld op te halen voor de Cliniclowns. Leerlingen konden door gesponsord dansen (Dance for Fun), geld verzamelen voor dit goede doel. In het totaal werd ruim 10.000 euro bijeengebracht, zoals locatiedirecteur Ingrid de Bonth rond half 11 bekendmaakte. Echt ongelooflijk!!! Alles bijelkaar een knaller van een dag!  Meer foto's


Stanislas in Weekafleveringen: 00: Aankondiging

Hoe zag de wereld van Sint Stanislas er uit (1550-1568)? Als ik bij het begin wilde beginnen, moest ik naar Polen, naar zijn geboortedorp Przasznysz. Dat was me te ver. Vandaar vertrok hij met zijn broer en een paar personeelsleden naar het jezuïetencollege van Wenen. Ons gezelschap koos dus Wenen als beginpunt: zocht het voormalige jezuïetencollege op, althans wat daar nu nog van rest; de kamer waar hij gewoond had, thans kapel. Op die plekken herlazen we zijn verhaal, en probeerden we ons de gebeurtenissen zo levendig mogelijk voor te stellen. Van Wenen liep hij naar Augsburg, in de hoop daar bij de jezuïeten te kunnen intreden. Volgens de TomTom bijna 500 kilometer. Hij deed er twee weken over. Liep tien uur per dag, telkens zo’n veertig à vijftig kilometer. Over de route zegt Stanislas niets. Pater Guerns waagde zich in zijn boek over ‘Stanley, Portrait of a Champion’ aan een reconstructie. Hij veronderstelt dat hij de Romeinse heerbaan heeft genomen. Bij gebrek aan beter heb ik me daaraan gehouden. Reed per auto achter Stanislas aan. Zijn er nog dingen die hij gezien kan hebben? Ongetwijfeld groette hij de aanwezigheid van de Heer in de kerkjes waar hij langs kwam. Dat was gewoon in zijn tijd. Of ging hij ze ook binnen? Waar Stanislas in twee weken van Wenen naar Augsburg liep, zijn wij in twee weken met de auto niet verder gekomen dan de Oostenrijks-Duitse grens. Volgend jaar verder…?
De komende weken zullen we verslag doen van onze bevindingen en overpeinzingen.


Havenexcursie 2013 - Aardrijkskunde live

4 november 2013
Op 7, 8 en 9 oktober koersten alle derde klassers, met prachtig herfstweer, af op het Rotterdams havengebied. De files vielen mee, dus al vroeg konden we met deskundige gidsen vertrekken vanaf de Waalhaven. Grote containerschepen, de spookhaven, het Rail Service Center, P& O, scheepsreparatie, distributie, logistiek, grote containerterminals en petro-chemie, de leerlingen weten er nu alles van! Hoogtepunt was een tochtje met de Fast Ferry van de Maasvlakte naar de landtong van Rozenburg. Bekijk hier de foto's


Dyslexie-spreekuur

Vanaf de herfstvakantie is er elke donderdag een inloopspreekuur dyslexie tijdens de 2e pauze in lokaal 031A (bij de wiskundegang) bij mevrouw Yates. Dit spreekuur is bedoeld voor alle dyslectische leerlingen die vragen of problemen hebben die te maken hebben met hun dyslexie. 


Info over alle SCW-activiteiten

Er gebeurt heel veel op het SCW, activiteiten waaraan (bijna) iedereen mee kan doen. Lees wal er allemaal op het programma staat in dit schooljaar door te klikken op deze link.


Lezing en gespreksavonden voor ouders

10 oktober 2013
Ruim 170 ouders en collega’s woonden op 7 oktober  de lezing bij over het thema 'Moe van te moeten kiezen'. Het was een boeiende lezing door gastsprekers Ria Grommen en Marc Desmet, vol wijsheid, warmte en humor. Op de oudergespreksavonden, op de eerste vier maandagen na de herfstvakantie,  kijken we terug op deze lezing en gaan hierover met elkaar in gesprek.  U kunt zich nog inschrijven tot aan de herfstvakantie!  Klik voor de manier van inschrijven op deze link .


Gespreksavonden voor ouders

30 september 2013
Maandag 7 oktober a.s. Lezing voor ouders  “ Moe van te moeten kiezen “ door Marc Desmet ( schrijver van het gelijknamige boek )  en Ria Grommen & vier oudergespreksavonden over dit onderwerp na de herfstvakantie ‘Kiezen: hoe doe je dat?’
Wij leven in een tijd die enorme kansen en keuzes biedt - alles kan, alles mag. Veel vrijheid dus, of toch niet? Want je kúnt niet alleen veel kiezen maar je móet ook veel kiezen. Zoveel dat je er moe of zelfs depressief van kunt worden.  Ook voor veel ouders is het een bekende zorg: hoe help je je kind richting te bepalen en goede keuzes te maken, bijvoorbeeld voor goed profiel of een passende vervolgstudie ? Klik hier voor verdere informatie.


Kennismaking in A2c

9 september 2013
Een nieuwe klas in de onderbouw Atheneum is altijd spannend. Wie zijn de klasgenootjes? Hoe zien ze er uit? Wat voor types zijn het? Zijn ze wel cool en is de mentor wel chill? De antwoorden werden gegeven tijdens de kennismakingsmiddag op woensdag 4 september jongstleden. Met het illegaal en volstrekt verboden vliegtuigjes gooien in de klas en daarna het ouderwetse, brave, onschuldige zakdoekje leggen, dat overigens niet door iedereen direct begrepen werd, eindigden we met een pas op de plaats op een oude krant. Het laatste bleek ingewikkelder dan eerst gedacht, maar was uitstekend voor de teambuilding. Het verkoelende ijsje gaf onderwijl even rust. Een goede start voor een mooi schooljaar, de foto’s geven een prima indruk. Meer foto's


Reliëf meenemen

2 september 2013
De leerlingen van 6 Atheneum wordt verzocht het reliëf dat zij vorig schooljaar voor CKV hebben gemaakt, mee te nemen van de tafels rechts achterin de Brink. Ze zijn nu gebakken en geglazuurd, dus nog mooier!!


Berichten 61 tot 70 van 259

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

vr 22 mei 2015

Excursie Lille voor V4 fatl

ma 25 mei 2015

2e Pinksterdag - geen lessen

di 26 mei 2015

-Bovenbouwrapport P3
-Survivaldag BSM-leerlingen H4

wo 27 mei 2015

Pelgrimstocht

di 2 juni 2015

-Cambridge spreekvaardigheidstoets
                                       H4 en V5 
-Opstarten profielwerkstuk H4 12:15 

wo 3 juni 2015

Opstarten profielwerkstuk V5 12:15