Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

Laatste les

27 april 2013
 Donderdag was het voor de examenleerlingen de laatste echte lesdag. De laatste les voor V6a was Nederlands met meneer Kleinrouweler. Vandaar dat Anke en Frederiek flink hun best hadden gedaan in de keuken en een ware Dautzenberg-boekjes-taart hadden gemaakt met meneer Kleinrouweler als playmobil-poppetje. Hiermee wilden we hem bedanken voor het leuke jaar dat we hebben gehad!


Prijs bij vertaalwedstrijd

23 april 2013
Eind maart meldde Stefanie Brackenhoff (V5) zich op het allerlaatste moment aan voor een vertaalwedstrijd (Literaturwettbewerb), die door de “Deutsche Schule” in Den Haag georganiseerd was. De leerlingen, die zich hiervoor aangemeld hadden, dienden van de Zwitserse schrijfster Monica Cantieni uit haar werk “Grünschnabel” het eerste stuk van het eerste hoofdstuk te vertalen. Grünschnabel is een gefantaseerd verhaal over een kind, dat geadopteerd wordt. Het vertaalde stuk moest daarna met een eigen vervolg (in het Nederlands of het Duits) aangevuld worden.
Van de 117 aanmeldingen werden 15 leerlingen voor een prijs op de “Deutsche Schule”uitgenodigd. Stefanie won de 7e prijs, die bestond uit 2 literatuurboeken, 1 grammaticaboek en een mooie tas. Van harte proficiat Stefanie!


Gay Straight Alliance

23 april 2013
GSA staat voor Gay Straight Alliance. Dit een wereldwijde organisatie die al heel wat langer bestaat, maar sinds kort hebben wij besloten dat we dit ook op het Westplantsoen willen hebben! Het GSA is er vooral om niet alleen voor homoseksuelen, maar ook voor hetero- en biseksuelen, transgenders en twijfelaars (en dus voor iedereen) een goed en veilig gevoel te geven binnen een grote groep, zoals op een school. Voor eventuele problemen, twijfels en zorgen kun je bij ons zijn, maar GSA-SCW streeft vooral naar een veilig en relaxt gevoel binnen de school.
Op woensdag 24 april houden we een actie bij de balie op het plein. Loop even langs! Vragen zijn altijd welkom en je kan je natuurlijk ook opgeven als een nieuw lid of gewoon je aanmelden voor de nieuwsbrief.


Meervoudig hockeysucces

21 april 2013
Vrijdag 19 mei hebben 8 teams namens het Stanislascollege Westplantsoen deelgenomen aan het jaarlijkse Shell schoolhockeytoernooi. Er waren 4 categorieën en daar hebben we er wel 3 van gewonnen. Zowel de meisjes bovenbouw als onderbouw en de jongens bovenbouw gingen er met de grootste beker vandoor. De andere teams hebben ook boven verwachting gepresteerd. Complimenten aan alle spelers voor hun sportieve inzet en kwaliteiten!
Na het winnen van deze regionale voorronde, is het in juni tijd om de meest begeerde beker te veroveren bij de landelijke finale in Amsterdam... In voorgaande jaren is dit al eens gelukt door de jongens onderbouw en bovenbouw en de meisjes uit de bovenbouw. Dus waarom niet weer?!? Alvast veel succes gewenst!


Concert Koor en Orkest

15 april 2013
Afgelopen zaterdag vond in de Maria van Jessekerk de uitvoering plaats van Mare Liberum. Ruim 200 musici stonden op het podium, want het was een samenwerkingsproject van het Stanislaskoor en orkest met het Barbaracollege in Gent. Het werd een schitterend concert, extra bijzonder vanwege het feit dat dirigent Ad van Unen hiermee afscheid nam als leider van dit bijzondere gezelschap. De Belgische partners bleven nog een nachtje logeren bij koor- en orkestleden, en vertrokken zondagmiddag weer naar België, na onthaald te zijn op een rondleiding door de Delftse binnenstad en een smakelijke lunch op school.  Meer foto's


Laatste Wiskunde D-les in V6

11 april 2013
Omdat het vak wiskunde D een schoolexamenvak is, zijn er na schoolexamen 3 geen lessen meer voor dit vak. De afgelopen drie jaar hebben de leerlingen veel geleerd over verschillende onderwerpen uit de wiskunde waar ze bij hun vervolgopleiding veel aan zullen hebben. Met een kop koffie of thee  en een stukje taart werd de laatste les feestelijk afgesloten. De taart was zeer speciaal. Door een aantal leerlingen was op een zeer bijzondere wijze met onder andere marsepein de grafische rekenmachine in een taartvorm gegoten. Vooral met de echte grafische rekenmachine ernaast was het een bijzonder en ook zeer smakelijk kunstwerk.
 


Examenconcert Havo

11 april 2013
Vanmiddag het eindexamenconcert voor de Havo, met een bijzonder hoog niveau. Een enorme verscheidenheid aan stijlen ook, met de nadruk op pop, maar ook de Moonlight Sonata van Beethoven ontbrak niet. Complimenten voor een hechte groep, die samen voor een prachtige show wisten te zorgen.  Meer foto's


Examenconcert VWO

11 april 2013
Gisteren was het examenconcert voor de leerlingen van het VWO die Muziek als eindexamenvak hebben. Een schitterende uitvoering was het, een demonstratie van wat in de afgelopen jaren op school, onder de inspirerende leiding van muziekdocent Kees v.d. Linden, en daarbuiten allemaal geleerd is op muzikaal gebied. Klassiek en pop, solozang en close harmony, het kwam allemaal voorbij. Hulde voor de musici!!  Meer foto's


Leidenexcursie brugklassen

7 april 2013
Vorige week zijn de brugklassers, op twee verschillende dagen, op excursie geweest naar Leiden. Historisch gezien natuurlijk een zeer belangrijke stad, maar ook buitengewoon mooi en voorzien van eerste klas musea. In een dagje kregen de leerlingen een goed overzicht over deze rijkdommen. Veel ouders hielpen bij de organisatie, en dat zorgde voor bijzonder ontspannen reisjes.   Meer foto's


Eervolle vermeldingen Imagine Scholierenwedstrijd 2013

7 april 2013
Een aantal leerlingen van 6 vwo heeft dit jaar deelgenomen aan de Scholierenwedstrijd Imagine. Stichting Imagine Life Sciences verbindt wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Middels de Imagine Scholierenwedstrijd maken middelbare scholieren concreet en inhoudelijk kennis met Life Sciences. In de wedstrijd worden wetenschappers en scholieren uitgedaagd verschil te maken in een ontwikkelingsland.
Vijf leerlingen hebben met hun projecten een eervolle vermelding weten te bemachtigen. Charlotte Adegeest, Felice van Veen en Laurie Warmerdam hebben met hun project 'Cocoásavon - More than just beans…' deze vermelding verkregen en Jeroen Hagman en Lorenzo Troenosemito met hun project 'Biosoap - From organic waste to a better place'. Deze vijf leerlingen mogen tijdens het internationale, wetenschappelijke congres 'European Congress of Chemical Engineering & Applied Biotechnology ' hun project aan de hand van een poster onder de aandacht brengen van wetenschappers. Tijdens dit congres zal ook de finale van de Imagine Scholierenwedstrijd plaats vinden. Helaas werden onze leerlingen niet uitverkozen voor de finale, maar een eervolle vermelding en de daarbij behorende uitnodiging om je project op dit congres te mogen presenteren, is ook al een prijs op zich!


Berichten 61 tot 70 van 253

NK debatteren: talent op komst!

11 december 2012
Net als in voorgaande jaren heeft een team van het Stanislas ook dit jaar weer meegestreden om een plek in de finale van het NK debatteren. De voorrondes vonden plaats op 7 december in Maarssen, en met een veertiende plaats was het een ‘net niet’; er was plek voor elf finalisten op een deelnemersveld van 32 scholen. Een schande was dat beslist niet, want ons team was 100% nieuw en nog maar net geformeerd. Inzet en enthousiasme van Alice, Bibiana, Mathilde, Nina, Rachel en Rintati waren werkelijk hartverwarmend –avondlijke voorbereidingssessies met pizza, oefendebatten en (on)mogelijke argumenten verzinnen bij de voorgeschreven stellingen (Deelname aan pensioenfondsen moet geheel vrijwillig worden voor werknemers –wat dacht u ervan?). Per debatronde in Engels-parlementaire stijl (‘hear, hear’) werden drie sprekers ingezet. De eerste twee debatten gingen volgens de jury nipt verloren, maar bij de derde ronde, een improvisatie-debat, kwam de ware aard boven. De zenuwen waren eindelijk verdwenen en in vloeiende stijl werd overtuigend aangetoond dat een klas bij pestgedrag collectief dient te worden gestraft –aldus de kort tevoren uitgedeelde betoogopdracht van het organiserende Nederlands Debat Instituut. Al finishten we uiteindelijk drie plaatsen te laag om aan de finale te mogen deelnemen, er is nu een kern voor een Stanislasteam gesmeed dat desnoods de Rode Zee doormidden kan praten. We hebben de smaak goed te pakken en oriënteren ons nu op deelname aan het Lagerhuisdebat in februari. Maar in ieder geval wordt er volgend jaar weer meegestreden om een finaleplek bij het NK debatteren voor scholieren.


Basketbaltoernooi

9 december 2012
Mededeling voor deelnemers aan het interscolair basketbaltoernooi dinsdag 11 december.
Aanstaande dinsdag vindt het interscolair basketbaltoernooi van Delft plaats in Sporthal de Buitenhof. Het Westplantsoen vaardigt 6 teams af naar dit toernooi, voor elke categorie één team. Dat betekent dat niet iedereen die zich heeft aangemeld voor deelname mee kan doen. Een lijst met deelnemers die zijn uitgekozen, wordt opgehangen op het prikbord aan de muur van de medewerkerskamer. Aanstaande maandag 10 december is er een informatiebijeenkomst in de tweede pauze bij de gymzalen. Deze bijeenkomst is verplicht voor alle spelers. De deelnemers die meedoen zijn op dinsdag 11 december na 13.00 uur vrijgesteld van de lessen om deel te nemen aan het toernooi. Om 13.30 uur moet je aanwezig zijn in de sporthal, om 14.00 uur begint het toernooi. Het toernooi duurt tot 17.00 uur.
Voor vragen over het toernooi kun je terecht bij Jacob Nienhuis en Tim Abbenhuis.


Stanislasdag

17 november 2012
Afgelopen vrijdag was de viering van het Stanislasfeest. Met grote inzet van enorm veel leerlingen werd de school veranderd in één grote feesttent, met heel veel te zien en te doen, en natuurlijk een keur aan snoep- en eettentjes. Bekijk de foto's voor een beter beeld van het feest.


Carmen-project 5 Atheneum

11 november 2012
De leerlingen van 5 Atheneum hielden zich vorige week bezig met een project rondom de opera Carmen. Enthousiast zingend en acterend studeerden zij delen van de opera in, die uiteindelijk zeer verdienstelijk werden uitgevoerd. Maandag de 12e bezoeken alle leerlingen een echte voorstelling van Carmen in de TU-Aula.  Meer foto's


Parijsreis voor vwo-6 leerlingen

8 november 2012
In het eerste weekend van de herfstvakantie brachten 30 leerlingen van 6 vwo en enkele docenten Frans een bezoek aan Parijs. Er is uiteraard veel gelopen langs allerlei beroemde monumenten, parken, straten en pleinen. Maar ook hebben we een kijkje genomen in o.a. Notre Dame, het Louvre, het oude Opéragebouw (Opéra Garnier), Le Dôme des Invalides (het graf van Napoleon) , de prachtige kapel la Sainte Chapelle en het kasteel Fontainebleau dat buiten de stad gelegen is. Het weer werd gaandeweg steeds mooier en zowel leerlingen als docenten hebben genoten van een zondagse lunch met stokbrood met camembert in de tuinen van Les Tuileries met temperaturen van meer dan twintig graden. Het was een zeer geslaagde reis! Meer foto's


Allerzielen

6 november 2012
Afgelopen vrijdag werd allerzielen 'gevierd', de herdenking van de overledenen. Door middel van een kaarsje en een briefje met een persoonlijke boodschap konden leerlingen duidelijk maken bij wie hun gedachten waren. Er werd op grote schaal gebruik van gemaakt, getuige de kaarsjesvuurzee die ontstond.


Laat je zien

1 november 2012
Zaterdag 27 oktober 2012 is de landelijke fietsverlichtings campagne “Ik wil je zien” van start gegaan. Informatie hierover vind je hier
De politie van bureau Delft zal de komende tijd speciaal rond de middelbare scholen gaan controleren op fietsverlichting en waar mogelijk op diefstal.


Bezoek aan Lille

17 oktober 2012
 Op vrijdag 5 oktober bezochten de leerlingen van H4 met Frans in hun pakket de Noordfranse stad Lille. We begonnen met een bezoek aan het Musée de L’Art Moderne in Villeneuve d’Ascq. De leerlingen gingen hier aan de slag voor maar liefst twee CKV verslagen. Daarna gingen we met de stadsbus en de métro naar het centrum van Lille. In de stromende regen startten we daar de opdrachtenwandeling. Na de overige opdrachten en het nodige shoppen, sloten we het bezoek af met een Frans diner. De foto’s laten zien dat het slechte weer geen invloed heeft gehad op de stemming!  Meer foto´s


Groeten vanuit China

10 oktober 2012
Ni Hao!  Na een aantal zeer indrukwekkende dagen in Beijing, waarbij wij o.a. een bezoek hebben gebracht aan de Lama Tempel, het Plein van de Hemelse Vrede en De Verboden Stad (zie foto), is het tijd voor de volgende stap. Vandaag vertrekt onze groep, bestaande uit leerlingen van 4 & 5 VWO met Chinees in hun profiel, naar Xi'an. Hier zullen zij in gastgezinnen compleet worden ondergedompeld in de Chinese cultuur en taal. Ook zullen wij een aantal dagen meelopen op onze uitwisselingsschool, waarbij ook de begeleidende docenten lessen zullen verzorgen. Voordat wij dan vertrekken richting Nederland zullen wij nog een bezoek hebben gebracht aan het wereldberoemde Terracotta Leger. China is een enorm veelzijdig en boeiend land en onze leerlingen genieten dan ook met volle teugen, al zijn sommigen best een beetje zenuwachtig voor de echte uitwisseling.


Dag van de Leraar

7 oktober 2012
Afgelopen vrijdag, op de Dag van de Leraar, was mw Nora Kuyper, van de Directie Leraren van het Ministerie van OC&W, voor een bliksembezoek in de Medewerkerskamer van de school, om een compliment en een Dag-van-de-Leraargebakje uit te reiken aan het complete personeel. Zij benadrukte één van de belangrijke thema's van deze dag: je beseft niet altijd wat bepaalde leraren voor je betekenen, later kun je je daar heel bewust van zijn, maar druk je dat niet zo makkelijk meer uit. Een buitenkansje voor onze leerlingen om dat eerder te beseffen en misschien ook wél uit te drukken.


Berichten 61 tot 70 van 219

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

do 17 april 2014

   Witte donderdag
- Paasvieringen 2e & 3e klassen 
- Proefexamen en nabespreking
           klas h5 en v6 9:00-15:00

vr 18 april 2014

  Goede Vrijdag, geen lessen
- Interscolair volleybaltoernooi

ma 21 april 2014

Tweede Paasdag, geen lessen

di 22 april 2014

 Proefexamen en nabespreking
         klas h5 en v6 - 9:00-15:00

wo 23 april 2014

- 8:00-09:30 Herkansing T-2/3
                       voor 4 en 5 vwo
-  Rapport Schoolexamen
                   definitief 14:15 uur

do 24 april 2014

- Projectdag havo 2
- 8:00-09:30 Herkansing T-2/3
                             voor 4 havo

vr 25 april 2014

- Excursie Lille voor vwo 4 fatl
- Finale Shell hockeytoernooi
- Laatste lesdag examenkandidaten

za 26 april 2014

Aanvang Meivakantie - t/m 11 mei

do 1 mei 2014

   Vertrek Griekenlandreis
- 11.30 Christoffelviering
- 12.30 Vertrek bussen

do 8 mei 2014

Vertrek Barcelonareis V4 (Spaans)

ma 12 mei 2014

- Centraal schriftelijk examen
                         (t/m 26 mei)
- Vertrek Italiëreis 5 Ath
- Begin reizenweek 4 Havo