Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

De nieuwe Brugklassers

2 september 2013
Vandaag werden de nieuwe brugklassers officieel ontvangen in de school. Een zee van 330 nieuwelingen luisterde in de Brink eerst naar een welkomstwoord van Ingrid de Bonth, oefende daarna natuurlijk het Stanislaslied, en vervolgens ging het richting lokalen om door de mentoren verder ingewijd te worden in de geheimen van de middelbare school.


Frits Wobbe is overleden

23 juli 2013
Vanmorgen bereikte ons het bericht dat Frits Wobbe afgelopen nacht in Huize Berchmanianium in Nijmegen is overleden. Al enkele jaren kampte Frits met een verslechterende gezondheid.
Ruim 10 jaar geleden nam pater Frits Wobbe afscheid van het Westplantsoen, om taken op zich te nemen binnen de Jezuïetenorde. In alle jaren dat hij op het Westplantsoen werkzaam was geweest als docent Levensbeschouwing, was hij een bron van inspiratie voor velen. Door zijn voorbeeld, zijn wijsheid, zijn enorme activiteit was hij veel meer dan zo maar een leraar. Hij werd bewonderd voor zijn gedrevenheid voor het toneel op school, zo'n 25 jaar werkte hij met hart en ziel voor de toneelgroep en bracht ongelooflijke voorstellingen tot stand. Hij inspireerde leerlingen en docenten door zijn sterke geloof, zonder dit nadrukkelijk te noemen. Hij was betrokken bij de organisatie van bijna alles wat onze school zo bijzonder maakt. Frits wist op deze manier mensen aan zich te binden, was gewoonweg een vriend voor velen binnen de school en daarbuiten. Wij zullen hem sterk missen en vinden misschien troost in de rust die hij nu heeft gevonden.
Aanstaande zaterdag om 11 uur vindt de uitvaart plaats vanuit Berchmanianum, afscheid van Frits is alleen mogelijk vanaf half 10, voorafgaand aan de begrafenis.


Promotio's

11 juli 2013
Afgelopen dinsdag en woensdag vonden de Promotio's plaats, vijf manifestaties die voor leerlingen en ouders een dikke punt zetten achter het schooljaar. Ruim 4000 bezoekers zagen een groot aantal leerlingen optreden, allemaal uit hun eigen jaarlaag. Het niveau van de zang- en dansonderdelen was verbazend hoog. Natuurlijk werden na afloop ook de rapporten uitgereikt, maar het feest eromheen had de overhand.  Meer foto's


Fietsgroepen Brugklaskamp

Klik hier om de fietsgroepindeling van het Brugklaskamp te zien.


Sportdag 2e klassen

3 juli 2013
Gisteren verzamelden alle tweedeklassers zich op de atletiekbaan van AV-40. Een sportdag lang konden ze gebruik maken van de perfecte faciliteiten die dit terrein biedt. Zowat alle atletiekonderdelen kwamen aan bod: discus, speerwerpen, hoog- en verspringen en sprinten. Omdat het weer ook bijzonder meewerkte, genoot iedereen met volle teugen.


Indeling generale Promotio

1 juli 2013
Het programma voor de Generale repetities van de Promotio's staat nu op de site.
Klik hier


Diploma-uitreiking Havo

1 juli 2013
Afgelopen vrijdag vond de feestelijke uitreiking van de diploma's plaats in de TU-Aula. Natuurlijk werden de geslaagden in het zonnetje gezet en bij naam genoemd. De optredens van geslaagden tussendoor en prijsuitreikingen maakten er een indrukwekkende gebeurtenis van. Meer foto's Examenuitslag !

13 juni 2013
vandaag kwam er een einde aan de spanning, de examenuitslag kwam er toch. Vanaf 3 uur vanmiddag werden de eindexaminandi gebeld door hun mentor, meestal met feestelijk nieuws, maar droefheid werd ook verspreid. Een uur later was het al dringen in de hal van de school, de geslaagden kwamen hun cijferlijst ophalen en er werd gedronken op het succes. Volgende week vinden de herexamens plaats en daarna zal hopelijk een groot aantal van de ongelukkigen van nu worden toegevoegd aan de gelukkigen die op 28 juni het officiële diploma in ontvangst mogen nemen. Meer foto's


Kennismakingsmiddag nieuwe Brugklassers

13 juni 2013
Woensdagmiddag kwamen alle brugklassers van het volgend schooljaar bijeen.  Na een welkomstwoord in de Aula kwamen ze in de groep terecht waar ze een jaar lang deel van uit zullen maken. Ze maakten kennis met hun nieuwe klas, de mentor, de leerlingmentoren en de nog veel meer. Een spannende middag!


Berichten 61 tot 70 van 273

Vastenactie

23 maart 2013
Afgelopen vrijdag was de afsluiting van de vastenactie van dit jaar: de vastendag zelf. Al lang tevoren waren de organisatoren, samen met de leerlingenraad, bezig geweest met het plannen en de inschrijvingen. Op vrijdag namen ruim 400 leerlingen deel aan de actie, door 24 uur lang niet te eten en zich daarvoor te laten sponsoren. Dit bracht niet minder dan € 8880,- op voor het goede doel, de Stichting Thai Child Development, in 2004 opgezet met het doel de ontwikkeling van Thaise kinderen te ondersteunen op een zo direct mogelijke manier. De vrijdagmiddag na de lessen moesten een aantal workshops en spelletjeslokalen de leerlingen afleiden van hun trek. Om 18.30 uur, aan het eind van de vastenperiode, en na een ceremoniële afsluiting door locatiedirecteur Ingrid de Bonth, kregen de deelnemers een verdiende beloning in de vorm van een feestelijk buffet, waaraan tientallen ouders hadden meegewerkt. Een feestelijk einde van een mooie dag. Meer foto's


CERN-Reis 6 vwo NLT leerlingen

14 maart 2013
Afgelopen woensdag is er een groep leerlingen van 6 vwo met NLT in het pakket vertrokken voor een drie daagse reis naar het CERN in Geneve. Het CERN is een internationaal instituut waar onderzoek wordt gedaan naar o.a. elementaire deeltjes (denk aan het Higgs boson) en bijvoorbeeld donkere materie. Na een voorspoedige reis, waarin we eerst nog een groep leerlingen van het Pius X college in Bladel oppikten,  kwamen de leerlingen woensdagavond aan in Geneve. Donderdag was een drukke dag: om 9.00 uur werden ze verwacht op het CERN en tot 17.30 uur hebben ze van alles geleerd over supergeleiders, quarks, magnetische velden, etc. Maar het mooiste was toch wel dat de LHC (Large hydron collider) buiten gebruik was voor onderhoud, waardoor er de unieke mogelijkheid was om 100 meter onder de grond de tunnelbuis te bezoeken, iets wat normaal gesproken nooit mag. De LHC is een tunnel van 27 km lang die zich onder de stad Geneve bevindt. Hierin worden protonen versneld tot bijna de lichtsnelheid (helemaal lukt niet, dan krijg je namelijk ruzie met
Einstein!), vervolgens laat men deze protonen botsen. Zo ontstaan er kort allerlei  elementaire deeltjes, waaronder het vorig jaar ontdekte Higgs Boson. Deze deeltjes zijn nodig om o.a. het ontstaan van het heelal (de big bang) verder te onderzoeken. Op vrijdag stond er nog een dag CERN op het programma, waarin o.a. het cryogene lab werd bezocht. Hier werkt men met extreem lage temperaturen  om materialen supergeleidend te krijgen. Supergeleiding is de enige mogelijkheid om de protonen te versnellen tot bijna de lichtsnelheid. Alle lezingen en rondleidingen werden trouwens verzorgd door Nederlanders die voor het CERN werken. Vrijdagmiddag was er nog kort gelegenheid om de stad Geneve te ontdekken, al speelde het weer niet echt mee. ’s Avonds werd de terugreis aanvaard en zaterdagochtend was iedereen moe, maar wel vol heel veel nieuwe indrukken terug in Delft.   Meer foto's


Open Podium!!

28 februari 2013
Het Open Podium van dit jaar vindt op vrijdag 15 maart a.s. plaats. Leerlingen die willen optreden kunnen zich nog  aanmelden. Doe het wel snel, want vol is vol! Aanmelden kan via muziekopscw@stanislascollege.nl.


Taaldorp 2013

15 februari 2013
Afgelopen maandag, 11 februari 2013, hebben de havo 3-leerlingen van onze locatie zich gestort op het Franse Taaldorp. Hierin brachten ze in drie levensechte situaties hun Frans in de praktijk. Zo was er de situatie "Chez le docteur" , waar ze moesten uitleggen wat ze mankeerden.
'"Au commissariat de police" vertelden de leerlingen in mooi Frans wat er gestolen was en in het restaurant bestelden zij eten en drinken.
Uiteraard waren de situaties in de klas voorbereid.
Met veel enthousiasme hebben de leerlingen zich hiermee beziggehouden. Ook op de gangen werd nog driftig geoefend en men was zelfs een beetje zenuwachtig.
De leerlingen hadden een 'paspoort' bij zich, waarin de punten werden bijgeschreven door bovenbouwleerlingen.

Een paar reacties door leerlingen: · “Van te voren was ik zenuwachtig, maar nu ik zoveel punten gehaald heb, blijkt dat dat niet nodig was.” · “Wat een leuke manier om mijn Frans in de praktijk te brengen!” · “Dit is echt anders dan de gewone les. Ik moet nu ook echt zelf veel meer Frans spreken.”
We kijken terug op een geslaagde middag. In deze opzet konden leerlingen hun kennis op een praktische manier toepassen. Dankzij de hulp van een fors aantal bovenbouwleerlingen werden er gelijktijdig vele gesprekken gevoerd in het Frans.
  Meer foto's


Het Stanislas gaat ook dit jaar naar .... Taizé

11 februari 2013
In de eerste week van de zomervakantie (van 13 t/m 21 juli) gaat een groep leerlingen  (vanaf klas 4) naar Taizé, een klein plaatsje in Frankrijk waar ieder jaar duizenden jongeren bijeenkomen voor een internationale ontmoeting. Wil je meer weten over deze reis? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op:   Vrijdag 15 februari, 2e pauze in lokaal 219  
Je kunt ook mailen naar:
Mw Roest   v.roest@stanislascollege.nl      
Mw Huijsmans a.huijsmans@stanislascollege.nl  


Carnaval?

10 februari 2013
Vrijdag avond kwamen ruim 500 Stanislassers naar het Westplantsoen om te feesten. Of het een Carnavalsfeest was is niet zo zeker, het aantal verklede leerlingen was gering. Wel was de sfeer fantastisch en de muziek opzwepend, wat wil je nog meer?  Meer foto's


Informatieavond

30 januari 2013
Een volle aula vanavond voor de informatieavond voor de brugklassen van het volgend schooljaar. De aankomende brugklasouders werden overstelpt met weetjes en bijzonderheden van de school, de verschillende types brugklassen en de wijze van toelating, in enthousiaste verhalen van locatiedirecteur Ingrid de Bonth en brugklascoördinator Annette van Oosten. Na nog een beeld te hebben gekregen van de school via een flitsende film, verspreidden de ouders zich over een groot aantal lokalen voor specifieker informatie over wat hen bijzonder interesseerde. Misschien voor veel ouders een eerste stap in de school, anderen hadden al gebruik gemaakt van de inloopmiddagen (er is er nog één op 20 februari!) De Open Dag van a.s. zaterdag 2 februari maakt de informatie voor ouders en kinderen waarschijnlijk wel compleet.


Spontaan klassenuitje G2a

28 januari 2013
Afgelopen woensdag konden we door een roostertechnisch mazzeltje vanaf de tweede pauze met z'n allen gaan schaatsen. Luka uit onze klas wist dat er vlak bij haar huis in Den Hoorn een ondergelopen weilandje was waar je veilig kon schaatsen. Het was wel niet zo'n groot stuk maar er was een leuk baantje geveegd. Sommigen hadden noren, kunstschaatsen of ijshockeyschaatsen. Anderen hadden weliswaar geen schaatsen maar deden toch vrolijk mee met ijshockey en sneeuwballen gooien. Iedereen had een geweldige middag, vooral ook vanwege de goed gevulde koek-en-zopie die door de ouders van Luka was georganiseerd, hartelijk dank daarvoor. W. Kamp, mentor g2a


Stanislas zet zich in

23 december 2012
Gedurende de afgelopen week stapelden in menige kamer de blikken soep, pasta, koekjes, hagelslag en dergelijke zich op. Heel veel leerlingen namen van huis uit spullen mee die naar de Voedselbank gaan. “Als iedereen ook maar één ding meeneemt, hebben we al echt ontzettend veel!” aldus een leerling uit de brugklas. En alle leerlingen hebben meer dan een ding meegenomen, dat verklaart de enorme hoeveelheid gevulde dozen. De bovenbouw van de havo, atheneum en gymnasium hebben daarnaast brieven geschreven voor Amnesty International. Leerlingen schrijven meerdere brieven voor verschillende personen die gevangen zitten in het buitenland. Alle brieven worden verzameld, docenten controleren de enveloppen en de inhoud van de brief. Honderden brieven worden verstuurd! De onderbouw atheneum en gymnasium hebben geld ingezameld waarmee ze eenden, geiten, drinkwater en schoolboeken voor Oxfam Novib kopen. Niet letterlijk natuurlijk, maar leerlingen kruisen waar zij willen dat het geld dat zij hebben opgehaald naartoe gaat. Tweede en derde klassen van het gymnasium hebben zelf kerstkaarten gemaakt voor kinderen die langdurig het Reinier de Graafgasthuis liggen en dus tijdens de kerst niet thuis zijn. Leerlingen hebben de kaarten zelf naar het ziekenhuis gebracht. Iedereen zet zich in en draagt zijn steentje bij. Een mooi gebaar aan het einde van het jaar.


Kerstgala eindexamenklassen

21 december 2012
Gisteravond vond wederom het feestelijke kerstgala plaats in de imposante zalen van Lijm & Cultuur. Prachtig uitgedost wensten de leerlingen van 5 Havo en 6 VWO elkaar een feestelijke kerst en een goed begin van 2013. Op het ritme van een swingende live-band dansten zij richting vakantie en 2013.  Meer foto's


Berichten 61 tot 70 van 230

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

ma 1 september 2014

09:00-14:00 Boekenuitgifte klas 4, 5 en 6 (Aula)
10:00-10:30 Boeken ophalen bij de mentoren klas 2 en 3
10:15-10:30 Ontvangst brugklasleerlingen in de Brink
10:30-12:15 Introductie brugklasleerlingen + boeken ophalen klas 1 (lokalen)

di 2 september 2014

08:45-10:15 Mentorles klas 1, 2 en 4
09:30-10:15 Mentorles klas 3, 5 en 6
10:45 uur: Start lessen volgens rooster

wo 3 september 2014

13:30-16:00 Introductie activiteiten brugklas en klas 2

do 4 september 2014

19:30 uur: Voorbereidingsavond Chinareis met ouders