Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

Delftse Zomerspelen: Onze Spelen

17 april 2014
Dit Olympisch jaar organiseert Stichting Onze Spelen samen met sportverenigingen uit Delft, de Delftse Zomerspelen: Onze Spelen. Dit is een nieuw sportevenement, geïnspireerd op de Olympische Spelen, voor jongeren van 12 t/m 18 jaar uit (regio) Delft. Iedereen kan hieraan meedoen, zowel leden als niet-leden van sportverenigingen. Geef je, samen met de vrienden/vriendinnen, op voor één van de sporten: skeeleren, longboarden, roeien, waterpolo, kegelen, voetbal, suppen of rugby. Ook om een sport uit te proberen die je nog niet (zo goed) beheerst. Als je meedoet, volg je in de maand mei (gratis) trainingen in de sport van jouw keuze. Zaterdag 14 juni in het Delftse Hout is de finaledag. Dan komen alle sporters bij elkaar om samen te strijden om de medailles. Het is ook een gezellige dag: DJ LEWILD komt draaien, er zijn topsporters en er zijn diverse andere sportieve en culturele acts.  Schrijf je daarom snel in, zelf of met je vrienden/vriendinnen.   Voor meer informatie en inschrijven, klik hier. Deelname is gratis!


Concerten Koor & Orkest

15 april 2014
Afgelopen zaterdag vonden de twee concerten plaats van Koor & Orkest van het Stanislascollege. Met het Magnificat, de Hobbit en Dark Night of the Soul werd het een indrukwekkende uitvoering. De nieuwe dirigent Kees van der Linden leverde een knappe prestatie af, wat bevestigd werd door de enthousiaste reacties van het publiek.  Meer foto's


Waterprobleem

14 april 2014
Dat was even schrikken afgelopen vrijdag. Door een ondergronds lek zat de school helemaal zonder water. Snel optreden zorgde ervoor dat vier noodtoiletten werden geplaatst achter de school. Bovendien waren de toiletten bij de sportvelden wel beschikbaar. Niet ideaal maar wel even leefbaar. Gelukkig kwam in de loop van de ochtend het verlossende woord van het uitgebreide reparatieteam: het lek was gevonden en hersteld. Dat lek bleek te zitten in een oude loden leiding, vlak naast het patershuis. En zo keerde de rust weer terug op het Westplantsoen.


Brugklassen in Leiden

10 april 2014
Vorige week zijn alle Brugklassers op excursie geweest naar Leiden. Alle hoeken en gaten van de historische stad werden verkend. De opdrachten zorgden ervoor dat door het hele centrum ijverig speurende leerlingen hun best deden zoveel mogelijk te ontdekken. Het uitstapje werd mede mogelijk gemaakt door de assistentie van zeer veel ouders, die niet alleen onontbeerlijk waren voor het welslagen van de dag, maar ook met volle teugen hebben genoten.  Meer foto's


Schoolhockeytoernooi

10 april 2014
Vrijdag 4 april vertrokken 16 meiden uit klas 1 t/m 3 naar het hockeyveld in Gouda. Door goed samenspel werden de eerste twee wedstrijden gemakkelijk gewonnen.Helaas eindigde de derde wedstrijd in een gelijkspel, terwijl het Stanislas wel de betere ploeg was.vDe volgende wedstrijd werd glansrijk gewonnen. Met 10 punten uit 4 wedstrijden stond het Stanislas stevig op de 2e plek. Helaas werd ons team overklast met 1-4 door het fysiek veel sterkere Melanchton. Hierdoor eindigde onze ploeg op een gedeelde 2e plek met de ploeg uit Gouda. Op doelsaldo zijn we helaas 3e geworden in de poule en hierdoor restte ons alleen nog een wedstrijd om de 5e en 6e plek. Deze wedstrijd werd overigens wel weer gemakkelijk gewonnen. Een beetje teleurgesteld vertrokken de meiden weer naar Delft. Het was wel een heel sportieve en gezellige dag en volgend jaar hopen we de finaledag wel te bereiken!


Concerten Koor en Orkest

30 maart 2014
Op zaterdag 12 april vinden de concerten plaats van het Koor en Orkest van het Stanislascollege. Uitgevoerd worden het prachtige Magnificat van John Rutter, de Hobbit van Howard Shore en Dark Night of the Soul van Ola Gjeilo. Het belooft een schitterend concert te worden.
Er zijn twee uitvoeringen, om 16.00 en om 20.15 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar via koor- en orkestleden, aan de zaal en via post@stanislascollege.nl


Stanislas Tech Team

19 maart 2014
Zaterdag 29 maart is het weer zo ver: het open Nederlands kampioenschap van de First Tech Challenge. Ook dit jaar heeft het Stanislascollege weer een team in de strijd. Het Stanislas Tech Team gaat proberen om de nationale titel te veroveren in Eindhoven. Het team neemt het op tegen middelbare scholen, hogescholen en universiteiten uit Nederland en de rest van de wereld. Dit jaar zijn er o.a. teams uit de V.S., Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Roemenië, Saudi Arabië en Rusland. In 2010 is het het Stanislas Tech Team gelukt om de wedstrijd te winnen en we hopen dit jaar deze prestatie te herhalen.  Na een tweede, derde en zevende plaats de afgelopen drie jaar willen we nu weer strijden voor de titel.   
De First Tech Challenge komt oorspronkelijk uit Amerika en laat leerlingen robots ontwerpen, bouwen en programmeren om een vooraf gestelde opdracht uit te voeren. Een goede samenwerking binnen het team is net zo belangrijk als technisch knowhow en organisatietalent.  Bekijk het promotiefilmpje van het Stanislas Tech Team.  Kijk voor meer wedstrijd informatie op de site van Fontys hogescholen Brabant. Hier zullen op zaterdag 29 maart via een live stream alle wedstrijden te volgen zijn, maar iedereen is ook van harte welkom om het Stanislas Tech Team live te komen aanmoedigen.


Carwash

13 maart 2014
Leerlingen van 5 Gymnasium waren vandaag (op hun vrije dag) stevig in de weer. Om geld te verzamelen voor hun reis naar Griekenland maakten zij auto's schoon. Buurtbewoners en docenten waren de belangrijkste klanten, en samen zorgden zij voor een goed gevulde dag. De opbrengst moet ervoor zorgen dat bij de maaltijden tijdens de reis ook af en toe wat extraatjes kunnen worden ingekocht. Ben benieuwd naar de opbrengst!


De Sneeuwkoningin

13 maart 2014
De brugklassers mochten woensdag als eersten kennismaken met het toneel; de Sneeuwkoningin werd twee maal uitgevoerd voor twee goed gevulde zalen. Ze keken naar een spannend en onderhoudend verhaal, sterk gespeeld door een zeer uitgebreide groep acteurs. Op donderdag en vrijdag wordt dit toneelstuk nog twee keer uitgevoerd. Van harte aanbevolen, het is zeer de moeite waard!!   Meer foto's


Reunie 2014

Elke 5 jaar wordt er een reünie voor oud-leerlingen georganiseerd. De vorige reünie in 2009 was een grandioos succes en daarom willen wij dit graag weer gaan doen. De reünie vindt plaats op zaterdag 14 juni a.s. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er de reünie voor de examenjaren 1954 t/m 1970 en vanaf 20.00 uur voor de examenjaren 1971 t/m 2013. Wij sturen geen uitnodigingen rond maar doen alles via de website en een speciale pagina op Facebook.
De kosten bedragen € 8,- per persoon en moeten bij de entree worden voldaan. Deze bijdrage wordt gebruikt om de organisatiekosten te dekken.
Regelmatig zullen wij informatie verspreiden, dus houdt de website in de gaten, maar vooral: “Zegt het voort!! En vooral “Like”de facebookpagina!  

De reüniecommissie


Berichten 1 tot 10 van 253

Herinnering voor examenkandidaten

17 april 2014
Als je dit jaar examen doet en volgend jaar wilt studeren, moet je je vóór 1 mei hebben aangemeld voor een studie. Ook moet je studiefinanciering aanvragen. Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je nu écht gaan opschieten!   Kijk voor wat je precies moet doen naar dit filmpje op YouTube.


Diploma's Pre-University College

15 april 2014
Vijf trotse gym-6 leerlingen hebben hun diploma voor het Pre-University College in ontvangst mogen nemen. Stefanie Brackenhoff, Maria Le, Elise van der Loos, Bibiana Louer en Rintati Roza zijn na het intensieve programma in Leiden al klaargestoomd voor een veelbelovende wetenschappelijke carrière.  
Speciale aandacht ging uit naar Stefanie Brackenhoff, die niet alleen cum laude voor het programma is geslaagd, maar wier onderzoek bovendien genomineerd werd voor de Jan Kijne onderzoeksprijs. Haar onderzoek, dat ze samen met Marianne Schaaphok van het PENTA college in Hellevoetsluis schreef, ging over de dragende constructies van satellieten en concludeerde dat titanium het beste materiaal was om die van te maken.


Vastendag

14 april 2014
Door grote inspanningen van de Leerlingenraad, het Oudercomité, de begeleidende docenten en veel culinaire ouders is de jaarlijkse vastendag een groot succes geworden. De 340 deelnemers hebben gesponsord 24 uur niet gegeten en daarmee ruim 6200 euro opgehaald voor een goed doel.
De laaste uren van het etmaal werden verlicht door activiteiten binnen de school, waaronder een workshop Aikido. Toen de vastenperiode eenmaal voorbij was stond er een ware feestmaaltijd te wachten. In opgeluchte sfeer deed iedereen zich tegoed aan al het uitgestalde lekkers. Meer foto's


Muziekexamenconcert

10 april 2014
Het mooiste concert vond gisteren in de kapel plaats. Een klas vol toptalenten, de VWO-eindexamenklas Muziek, hield zijn slotconcert in de Kapel. Alle stijlen en ritmes kwamen langs, het was een lust voor het oor. Docent Ad van Unen had alle reden om trots te zijn op zijn keurkorps. Geen wonder dat het afgeladen was in de kapel. Vrienden, klasgenoten, familieleden en gewone muziekliefhebbers maakten het extra bijzonder voor de optredende musici. Grote klasse!!!  Meer foto's


Uitwisseling Barcelona

10 april 2014
Deze week bezoeken Spaanse leerlingen uit Barcelona onze school, in het kader van een uitwisseling met 4 VWO.
Nadat de Spaanse leerlingen zaterdag al door de gastgezinnen van het vliegveld waren afgehaald, volgde maandagochtend een officiële ontvangst op school. Drie ochtenden zijn  de leerlingen uit Barcelona onze gasten op school. Zij volgen lessen, soms samen met de Nederlandse leerlingen , soms ook een speciale les alleen voor hen. Zo kregen zij een introductie in de Nederlandse taal, Engelse les en volgen er nog Geschiedenis en iets over Nederland en het water.  Verder veel cultuur natuurlijk en niet alleen door middel van uitstapjes (Vermeer Centrum, Amsterdam, Den Haag) maar juist door het meedraaien in het dagelijks leven van de Nederlandse leerlingen en hun families. Zodoende vallen grenzen weg en kan er  echt van elkaar geleerd en genoten worden. We sluiten de week af op donderdag met een  maaltijd op school. Daarna is het nog enige weken wachten totdat wij naar Barcelona afreizen voor een tegenbezoek, dat vast en zeker net zo leuk zal worden!


Chinese Brug-competitie

6 april 2014
Op zaterdag 5 april hebben zeven leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen (Lan le, Zenne Klein, Noah van der Linden, Liza Mints, Julie Peterse, Daniil Soloviev en  Alinda Wu) meegedaan aan de “Chinese Brug competitie,” een Chinese taalwedstrijd gericht op Nederlandse middelbare scholieren. Namens onze school hebben Lan Le en Alinda Wu de landelijke juryprijs gewonnen en heeft Daniil Soloviev ook nog eens de eerste plaats behaald bij de populariteitprijs. Al onze deelnemers hebben daarnaast ook een excellente award gekregen voor hun deelname. Lan Le zal later dit jaar (met de andere winnaar) namens Nederland meedoen aan de halve finale, en Daniil Soloviev mag als winnaar van de populariteitprijs met haar mee. Onze leerlingen hebben onder leiding van docente Chinees, mevrouw Zhiyu Fan, een fantastisch resultaat geleverd! Proficiat, we zijn trots op jullie!  Meer foto's


Schoolfeest

5 april 2014
Vrij snel na het Carnavalsfeest alweer een schoolfeest. Het wilde westen vierde hoogtij in de Aula, want velen hadden (zich) veel aangetrokken van het thema. Druk en warm was het ook, maar dat kon de bezoekers niet deren. Het was weer ouderwets gezellig.


Sporttoernooien in april en mei

20 maart 2014
Binnenkort vinden er drie grote sporttoernooien plaats.
·         Vrijdag 4 april zijn de regionale voorrondes van het Shell Hockeytoernooi
·         Dinsdag 8 april is het interscolaire voetbaltoernooi van Delft
·         Woensdag 21 en donderdag 22 mei zijn de Athenespelen in Groningen

  Voor alle drie de sportevenementen is de inschrijving nu geopend via de ELO (LO-toernooien).  
·         Voor het hockeytoernooi zijn er zoals elk jaar 4 categorieën: meisjes onderbouw en bovenbouw en jongens onderbouw en bovenbouw. Helaas is alleen de deelname van de meisjes onderbouw zeker, bij de andere categorieën is het nog niet zeker en staan we reserve. Zorg wel dat je je vast inschrijft!
·         Voor het voetbaltoernooi loopt de inschrijving tot en met woensdag 27 maart. Er zijn verschillende categorieën: klas 1/2, klas3/4, en klas 5/6. Ook hier worden aparte meisjes en jongenspoules gemaakt. Na de inschrijving wordt er bepaald wie er mee mogen doen. Op de ELO vind je verdere informatie over het toernooi.
·         Beide toernooien zijn open voor leerlingen van alle klassen, behalve de examenklassen.
·         De Athenespelen is een groot sportevenement in Groningen dat twee dagen duurt. Onze school heeft al een aantal keer deelgenomen en heeft daar goede prestaties neergezet. Dit jaar kunnen alleen leerlingen uit de 4e klas deelnemen. Leerlingen uit 5vwo zijn dan nog met hun reis in het buitenland. Informatie over de Athenespelen vind je verder op de ELO. De inschrijving loopt nog tot en met zondag 23 maart. Na de inschrijving volgt een selectieperiode. Daarover later meer.   Hoort en zegt het voort en schrijf je snel in!


Open Podium

13 maart 2014
De muziekliefhebbers waren gisteravond verzameld in de Brink, voor een Open Podium van hoge kwaliteit. Zoals bij alle serieuze festivals vonden de optredens plaats op twee podia, met permanent bewegend publiek, wat zorgde voor verrassende effecten. Veel soorten muziek en spectaculaire breakdance zorgden voor een zeer genietbare avond. De thuisblijvers waren de verliezers.  Meer foto's


Toneel: De Sneeuwkoningin

6 maart 2014
Kom en aanschouw het toneeltalent van het Stanislas!
Huiver en bibber, lach en huil bij dit schitterende sprookje van H.C. Andersen. Vol van duivelse streken, maar de liefde, ja de liefde overwint ...... natuurlijk!  
Voorstellingen:  
- woensdag 12 maart brugklasleerlingen om 10.45 uur en om 13.45 uur.
- donderdagavond 13 maart voor leerlingen uit de 4e en 5e klas in het kader van CKV. Aanvang 20.00 uur.
- vrijdagavond 14 maart voor vrienden, familie, kennissen, docenten e.a. Aanvang 20.00 uur.
In de pauze en na afloop is er gelegenheid een drankje te kopen.   Een heus avondje uit, en dat voor maar 5 euro. Kaartverkoop in de pauze aan de balie op het plein of ’s avonds aan de zaal.


Berichten 1 tot 10 van 219

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

do 17 april 2014

   Witte donderdag
- Paasvieringen 2e & 3e klassen 
- Proefexamen en nabespreking
           klas h5 en v6 9:00-15:00

vr 18 april 2014

  Goede Vrijdag, geen lessen
- Interscolair volleybaltoernooi

ma 21 april 2014

Tweede Paasdag, geen lessen

di 22 april 2014

 Proefexamen en nabespreking
         klas h5 en v6 - 9:00-15:00

wo 23 april 2014

- 8:00-09:30 Herkansing T-2/3
                       voor 4 en 5 vwo
-  Rapport Schoolexamen
                   definitief 14:15 uur

do 24 april 2014

- Projectdag havo 2
- 8:00-09:30 Herkansing T-2/3
                             voor 4 havo

vr 25 april 2014

- Excursie Lille voor vwo 4 fatl
- Finale Shell hockeytoernooi
- Laatste lesdag examenkandidaten

za 26 april 2014

Aanvang Meivakantie - t/m 11 mei

do 1 mei 2014

   Vertrek Griekenlandreis
- 11.30 Christoffelviering
- 12.30 Vertrek bussen

do 8 mei 2014

Vertrek Barcelonareis V4 (Spaans)

ma 12 mei 2014

- Centraal schriftelijk examen
                         (t/m 26 mei)
- Vertrek Italiëreis 5 Ath
- Begin reizenweek 4 Havo