Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

Feest!!

Op donderdag 13 november van 19.30 uur tot 22.00 uur voor de brugklas.
Op vrijdag van 20.00 uur tot 0.00 uur het feest voor de klassen 2 t/m 6.  
Houd voor het thema de posters in de gaten en denk aan je schoolpas!
Schoolpas kwijt? Ga naar je teamleider voor een vervangend document.  


Romeins kamp

27 oktober 2014
Alle klassen van het gymnasium trokken eind september richting Bemelen (nabij Maastricht) voor een heuse Romeinse Expeditie. Afwisselend gegroepeerd in legioenen, cohorten, centuriën en manipels bezochten zij Xanten (Duitsland) en het stadje Tongeren (België). Met zo’n vierhonderd milites maakte deze afvaardiging van het Stanislascollege flink indruk in onze buurlanden. De leerlingen ontdekten de vele sporen die de Romeinen in de Lage Landen hebben achtergelaten. Daarnaast waren er natuurlijk allerlei activiteiten die horen bij een Romeins legerkamp: tenten opzetten, elkaar vermaken bij vuurkorven, een viering, bonte avond en vele kleine oogjes door korte nachten…   Meer foto's


Mini-excursie A2a

14 oktober 2014
Op zoek naar sporen van Jodendom in Delft, mini excursie van A2a  
Afgelopen woensdag is A2a op mini excursie geweest, op zoek naar sporen van Jodendom in Delft. Bij het vak levensbeschouwing wordt op dit moment het Jodendom behandeld. Er blijken in Delft nog heel wat sporen te vinden. Eén groep ging mee naar de Joodse begraafplaats in Het Heilige Land Park aan de andere kant van het centrum. Daar vertelde de heer Huisman over joodse begrafenisrituelen en ook iets over de liggende stenen; bijvoorbeeld hoe je kunt zien dat er een man of vrouw begraven ligt, of een priester. Een andere groep ging op bezoek naar de Synagoge aan de Koornmarkt en hoorde daar van de heer Peters over de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Delft. De laatste groep ging op bezoek in een Joods studentenhuis waar ook een koosjere mensa is. Ze hoorden hier wat precies de regels zijn voor koosjer eten en de leerlingen zagen de koosjere keuken. In de les worden de indrukken, verhalen en weetjes binnenkort aan de rest van de klas gepresenteerd. Misschien gaan we dit met alle tweede klassen doen ... het was nog een pilot.


Pre-University weer van start

8 oktober 2014
Afgelopen maandag werd het Pre-University seizoen weer geopend met een feestelijke Kick-Off in de Hooglandse Kerk in Leiden. Namens het Stanislas nemen vier leerlingen aan het voor-universitaire programma deel. Van links naar rechts zie je: Eva Nieuwpoort en Alice Zhang (tweedejaars) en Sasha Ivlev en Louise Platell (eerstejaars).


Weerbaarheidstraining

5 oktober 2014
De cursus zelfverdediging voor meisjes van klas 3 gaat binnenkort beginnen. Wil je meedoen, klik dan HIER voor meer info.


Oudercursus KLassieken

3 oktober 2014
OUDERCURSUS KLASSIEKEN VOOR OUDERS VAN BRUGKLAS EN ONDERBOUW GYMNASIUM
Nog tot 6 oktober kunt u zich opgeven voor de Oudercursus Klassieken door het aanmeldingsformulier in de bijlage in te leveren of op te sturen - digitaal of per post en het inschrijfgeld over te maken. Op 11 maandagavonden worden onder het motto “De actualiteit van de Oudheid” 10 thema’s uit de Griekse en Romeinse cultuurgeschiedenis behandeld door oud-docent en classicus H.W. Verheij. Tevens is er de mogelijkheid mee te doen aan de Ouderreis naar Griekenland begin mei 2015 onder het motto “Zwerven rond de Korinthische Golf: Roumeli en het noorden van de Peloponnesos”. De cursus start met de introductieavond op 13 oktober
Klik hier voor meer informatie en inschrijving


Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen schenkt microfoons

Maandag 22 september jl. heeft de voorzitter van de Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen, Ruud Vollering, 6 draadloze microfoons (loopmicrofoons) aangeboden aan onze locatiedirecteur, mevrouw De Bonth. De aanschaf van deze multifunctionele draadloze microfoons is mogelijk gemaakt door de Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen. Een langgekoesterde wens van de toneelgroep gaat hiermee in vervulling Naast het toneelgezelschap zullen o.a ook het koor en het orkest gebruik maken van deze microfoons. Na een succesvolle excursie naar de Kunsthal in april is dit het tweede bestedingsdoel van de Stichting.


Introductiekamp 2 Atheneum

29 september 2014
Donderdag 25 september vertrokken de leerlingen van 2 atheneum met de bus naar StayOkay Arnhem. Allerlei spellen in het bos, een nachtelijke spooktocht en daarna gezellig samen marshmallows roosteren bij de vuurkorven zorgden ervoor dat de leerlingen hun klasgenoten goed hebben leren kennen.  Meer foto's


Nestgeuren

Over de betekenis van de ouder-kind relatie in een mensenleven
Afstand en nabijheid: "blijf een beetje dichter uit mijn buurt",
echtheid, eigen identiteit en persoonlijke aandacht.

Thema-lezing op 6 oktober a.s. en vier oudergespreksavonden na de herfstvakantie
Sprekers: Anneke Dekker & Maarten Smits
(Piet Weisfelt & partners)

U wordt van harte uitgenodigd!
Voor verdere informatie en manier van aanmelden: klik hier.

U kunt het boek "Nestgeuren" desgewenst op 6 oktober kopen.

 

 


Aanstaande donderdag 18 september sportdag voor de 3e klassen.

De sportdag vindt plaats op de atletiekbaan van AV'40 aan de Brasserskade. In de ochtend zijn H3B, H3C, A3A, A3B, G3A en G3B aan de beurt en deze klassen hebben na de middagpauze les volgens het rooster.
In de middag zijn H3A, H3D, A3C, A3D, P3A en P3B aan de beurt en deze klassen hebben s'ochtends les tot en met het 5e uur.
De ochtend groep moet om 8:30 uur aanwezig zijn, de middag groep moet om 12:45 uur aanwezig zijn.
Neem je sportkleding mee, je kunt je omkleden bij de atletiekbaan.
Iedereen veel plezier en succes gewenst en hopelijk is het nu beter weer dan voor de vakantie.

De sectie Lichamelijke Opvoeding


Berichten 1 tot 10 van 285

Havenexcursie

27 oktober 2014
Ook dit najaar bezochten onze leerlingen weer de haven van Rotterdam tijdens een aardrijkskunde-excursie. Een hele dag begaven de derde klassen zich tussen de distributieparken, olieraffinaderijen en Shipping companies. Iedere klas werd in een eigen bus rondgereden door het havengebied en bracht een bezoek aan een bedrijf. Zo bezochten leerlingen de autoterminal aan de Brittanniëhaven waar de nieuwste, duurste en mooiste auto’s het land binnenkomen, of werd er bekeken hoe schepen in een droogdok worden geplaatst voor onderhoud. Een tochtje langs zeehonden met een Fast Ferry bracht ons naar de Maasvlakte. Daar keken we onze ogen uit op de Delta Terminal waar een logistieke ‘wirwar’ te zien is van tienduizenden containers die verplaatst worden door automatisch aangestuurde kranen en opleggers. We kunnen terugkijken op zeer geslaagde heerlijk zonnige excursiedagen.


2 Havo surft in Hoek van Holland

14 oktober 2014
Op de Afdelingendag ging 2 Havo surfen in Hoek van Holland. Daarvan hier nog een aantal foto's.


3 Havo in Antwerpen

5 oktober 2014
Vrijdag 26 september was het Afdelingendag. Havo 3 is naar Antwerpen afgereisd om deze mooie stad te bezoeken. In de ochtend kregen de leerlingen rondleidingen in het MAS (Museum aan de Stroom).
Hierna mochten de leerlingen zelf de stad in, gewapend met een boekje met opdrachten. Op een leuke manier leerden ze zo meer over de stad en de bezienswaardigheden. De Belgische wafels en de Belgische frieten zijn ook uitgebreid getest. Ook de Belgische bonbons zijn door sommige leerlingen meegenomen voor hun ouders.
Het was een heel leuke en gezellige dag!   Meer foto's


Voetbaltoernooien en tennistoernooi

5 oktober 2014
Op school organiseren we de komende twee weken een drietal voetbaltoernooien. Telkens in de middag van 15.15 uur – 16.30 uur. Vrijdag 10 oktober: Bovenbouw voetbaltoernooi. Dinsdag 14 oktober: Brugklas voetbaltoernooi. Woensdag 15 oktober: 2e en 3e klas voetbaltoernooi. Je kunt je met een team van 6 personen opgeven via de ELO (ga naar LO en dan toernooien).   Dan is er ook nog een interscolair tennistoernooi op dinsdag 14 oktober. Het duurt van 14.00 uur -17.00 uur en vindt plaats op de tennisbanen van Ring Pass. Dit toernooi is alleen toegankelijk voor de onderbouwleerlingen (bovenbouwleerlingen hebben dan toetsweek). Er wordt dubbelspel gespeeld in twee categorieën: meisjes en mix/jongens. Voor dit toernooi kun je je opgeven bij de gymleraren. Dit kan uiterlijk op maandag 6 oktober! Dus wees er snel bij.


Bezoek aan het parlement

30 september 2014
Havo5 maatschappijwetenschappen bracht op 16 en 30 september een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. Op 30 september kregen we versterking van een aantal leerlingen van 5Vf. De dag is onderdeel van het handelingendeel van het eindexamen maw h5. Leerlingen vergelijken ter voorbereiding partijprogramma’s, plaatsen die binnen de ideologieën van de betreffende partijen, vergelijken berichtgeving in kranten en journaal, bestuderen de agenda van de Tweede Kamer en bereiden een interview voor met een Kamerlid. De dag zelf wordt georganiseerd door Pro Demos, via onze nieuwe collega Vincent de Geus hebben we nu een direct lijntje met deze organisatie. Informatie en quizzen wisselden elkaar af. Hoogtepunt was het bijwonen van een stukje van de Algemene en Politieke beschouwingen vlak na Prinsjesdag. De meeste Ministers, Staatssecretarissen en Kamerleden bij elkaar: dat zie je niet vaak. Het krioelde van de pers: van PowNews tot Den Haag Vandaag. Minister Kamp wilde weten of we het een beetje naar ons zin hadden op de publieke tribune. We hadden goede vragen voorbereid en mochten die afvuren op PvdA Kamerlid mw. Tanja Jadnanansing. Na de speurtocht over een zonovergoten Binnenhof ging een aantal terug naar de Kamer, om de rest van het "vuurwerk" tussen oppositie en coalitie mee te maken.
Voor de Kamerleden, Kabinet en pers werd het een latertje. Op 30 september woonden we het vragenuurtje bij dat altijd op dinsdag gehouden wordt. De Ministers Asscher, Kamp en Blok werden stevig aan de tand gevoeld. Op de terugweg troffen we senator en oud minister Rogier van Boxtel op een bankje in de zon. Daarin is Nederland uniek, onze politici kunnen zich voor het overgrote deel nog vrij bewegen. De leerlingen mochten hun vragen op hem afvuren, hij wenste hen succes met hun eindexamen. Twee prachtige dagen, waarin we veel gezien en veel geleerd hebben Meer foto's


Chinareizigers teruggekeerd

27 september 2014
Afgelopen donderdag kwamen 35 leerlingen van 4 en 5 VWO en vier begeleidende docenten terug uit China, na een adembenemend avontuur. Reizend met vliegtuig, trein en bus werd zoveel mogelijk van het moois van Beijing en Xi'an bekeken. Daarnaast brachten de leerlingen 4 dagen door als gast van een Chinees gezin, een unieke ervaring. Het land en de gastheren en -vrouwen van No1 Middle School in Xi'an hebben werkelijk het hart van alle leerlingen en begeleiders gestolen. Meer foto's


Nieuwe leden gezocht

8 september 2014
Vind je het leuk om te zingen of om in een orkest te spelen?
Deze week beginnen de eerste repetities weer van het schoolkoor en -orkest. Op dinsdag oefent het koor van 15.15-16.30 uur en op vrijdag het orkest van 15.15-16.30 uur. Beide repetities vinden plaats in de kapel. Je bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend de eerste repetities te bezoeken. Meer info bij meneer v.d. Linden en mevrouw Russel.


Londenweekend V4

20 juli 2014
De CT-leerlingen van V4 zijn vorig weekend naar Londen geweest, met een dagje Oxford als extra. Vrijdagavond laat met de bus naar Dover om daar over te steken, en dinsdagochtend om 8 uur weer terug in Delft, het is niet lang. Door veel te doen kan je het weekend wel veel langer laten lijken. Veel van London werd bekeken, waaronder het beroemde Globe Theatre (waar een deel van de groep zelfs een spetterende voorstelling bezocht), en van Oxford werd gesmuld. Moe maar zeer tevreden gleden de CT-ers zo de vakantie in.  Meer foto's


Klassenuitje H2a

7 juli 2014
Vrijdag 4 juli had H2a een klassenuitje om het jaar alvast met de klas af te sluiten. Ze zijn gaan boogschieten bij Outdoor Delft en daarna gaan eten bij de Mac in de stad. Het was heel erg gezellig! Het weer was prachtig en er is veel gelachen! Genieten dus!


Promotio's

14 juni 2014
De optredens bij de Promotio's en het schema van de Generale Repetities staan nu online. Klik hier voor de indeling.
  


Berichten 1 tot 10 van 237

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

ma 27 oktober 2014

-Aanvang Schoolexamen 1 (t/m 4-11)
-Oudergespreksavond Ignatiaanse
                         Pedagogiek 1 20.00

di 28 oktober 2014

Ouderavond profielkeuze havo 3
             (i.sm.de contactouders)

ma 3 november 2014

-Viering Allerzielen
-Oudergespreksavond Ignatiaanse
                      Pedagogiek 2 20:00

di 4 november 2014

 Ouderavond profielkeuze gymnasium 3
  (i.s.m.de contactouders) 20:00-22:00

do 6 november 2014

-TOA toets 1 rekenen h4
      (alle lessen gaan door) 
-Lesjesmiddag voor basisscholen 
               -13:30-15:15 
- Uitreiking certificaten
   Cambridge Track (h5 en v6)20:00

vr 7 november 2014

TOA toets 1 rekenen v5
       (alle lessen gaan door)

wo 12 november 2014

Inloopmiddag nieuwe brugklassers 14:00

do 13 november 2014

-Rapport SE-1
-Lesjesmiddag voor basisscholen
                          13:30-15:15
-Brugklasfeest 19:30-22:00

vr 14 november 2014

-Start lessen brugklas 9:30
-13:30 uur Stanislasdag met veel workshops
-Geen lessen na 13:00 uur 
-Onder- en bovenbouwfeest
       (klas 2 t/m 6) - 20:00-00:00

ma 17 november 2014

-Verkort lesrooster i.v.m.
  vergaderingen examenklassen
-1e ouderavond Griekenlandreis 20:00

di 18 november 2014

-Verkort lesrooster i.v.m.
   vergaderingen examenklassen 
- Herkansing T-1-V4-8:15-9:45

wo 19 november 2014

-Verkort lesrooster i.v.m.
  vergaderingen examenklassen 
- Herkansing T-1 H48:15-9:45

do 20 november 2014

-Verkort lesrooster i.v.m.
  vergaderingen examenklassen
-Herkansing T-1 V5- 8:15-9:45 
-Lesjesmiddag voor basisscholen
                           13:30-15:15
-2e Ouderavond brugklassen
  (i.s.m.de contactouders) 20:00

vr 21 november 2014

-Verkort lesrooster i.v.m.
  vergaderingen examenklassen 
-1e leerlingenbijeenkomst
              Griekenlandreis 15:15

di 25 november 2014

Geen lessen in examenklassen
      na 14:15 i.v.m. herkansing

wo 26 november 2014

  Geen lessen
-
Vergaderdag onderbouw en V4 & V5
-Dansdag CKV H4 en A5
-Herkansingen SE-1

do 27 november 2014

-Opleidingenmarkt klas 4,5 & 6 
                          10:45-13:30
-Bovenbouwrapport P1

di 2 december 2014

-De lessen voor 10:45 uur vervallen 
-DNA-practicum v6 biol 10:45-15:30

wo 3 december 2014

DNA-practicum v6 biol 10:45-12:45

ma 8 december 2014

 Tafeltjesavond 1 - vanaf 19:00

wo 10 december 2014

 Tafeltjesavond 2- vanaf 19:00

vr 12 december 2014

-Excursie H4 en V5 naar Aken
-Examenklassen: deadline
               inleveren PWS 9:00
- Gemeenteraadsspel
            (30 ll. van V5)-13:00