Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

Carnaval

13 februari 2015
Vanavond vierde Stanislas Carnaval met een drukbezocht feest in de Aula, waarop verkleed zijn niet verplicht maar wel gewenst was. Het leverde mooie vermommingen op. Daarnaast was de sfeer uitgelaten en de muziek stuwend en eigentijds. Wat wil je nog meer!   Meer foto's


Locatiedirecteur

4 februari 2015
Met ingang van 1 februari heeft Ingrid de Bonth haar functie als locatiedirecteur neergelegd. Zij is benoemd als lid van het College van Bestuur van Lucas Onderwijs. Het bestuur waar Stanislascollege deel van uitmaakt. Ingrid zal dus ook in haar nieuwe functie bij het Stanislascollege betrokken blijven.
De procedure om een nieuwe locatiedirecteur te selecteren is gestart. Voorlopig worden de taken waargenomen door locatiedirecteur ad interim Piet Post.


Bruggeweekend

2 februari 2015
Van vrijdagmiddag 13 maart tot en met zondag 15 maart 2015 gaan wij met een groep bovenbouwers en oud-leerlingen naar Priorij Bethanië, een klooster vlakbij Brugge in België. Daar zullen we in ieder geval iets over het kloosterleven horen en er het één en ander van meemaken, maar ook gebruiken we onze tijd voor gesprekken over dingen die er echt toe doen, en duiken we in de prachtige stad Brugge. Kortom, een boeiend, overvol, bruisend weekend. Heb je belangstelling om mee te gaan, geef je op via de mail - Venw@stanislascollege.nl . Hetzelfde mailadres gebruik je ook als je eerst meer wilt weten over het weekend.
Op dinsdag 10 februari om 10.15 uur is er een bijeenkomst in lokaal 162 om nog meer duidelijk te maken over het wat en hoe van het Bruggeweekend.


De Acrobatiekgroep gaat weer beginnen

2 februari 2015
Het is eindelijk zover: vrijdagmiddag 6 februari gaan we weer van start met de acrobatiekgroep. Van 15.15 uur tot 16.30 uur in één van de gymzalen. Iedereen die interesse heeft is welkom. Met ervaring of zonder ervaring, lenig of niet lenig, zwaar of licht, het maakt niet uit. Samen bouw- en balanceertrucs doen, dat is waar we voor gaan. En wie weet maken we weer een mooie act voor de promotio. Heb je nog vragen, dan kun je terecht bij Jacob Nienhuis of een van de andere gymleraren. Hopelijk zien we je vrijdag!


Open Dag

30 januari 2015
Afgelopen zaterdag was een drukke dag op het Westplantsoen. Al heel vroeg was het vol, en inschrijven voor het volgend schooljaar was het motto. Een lange rij wachtende in de Brink was een feit tot het einde van de Open Dag. Ook de rest van het gebouw was goed gevuld. Er werden proeflesjes gegeven, er werd muziek gemaakt, demonstraties bij scheikunde, proefjes bij schei- en natuurkunde, uitstallingen bekeken en rondleidingen georganiseerd door leerlingen van vele klassen. Iedereen moet wel in staat zijn geweest een vrij volledig beeld te krijgen van onze school.   Meer foto's


Kerstmarkt Aken

12 januari 2015
Op 12 december bezochten 115 leerlingen van H4 en VWO 5 de kerstmarkt in Aken. Ondanks het matige weer was de stemming opperbest. De leerlingen hadden veel plezier met hun opdrachten: interviews afnemen, de sfeer in Aken vastleggen en historische gebouwen bezoeken. Dat alles wordt later in de vorm van een presentatie in de Duitse les vertoond. Er was ook tijd om zelf de stad te verkennen of wat te winkelen en ook toen werd het Duits goed in de praktijk gebracht. Zo werd het aangename met het nuttige gecombineerd. Voorzien van 'Aachener Printen' waren we om 21.00 uur weer terug in Delft.


Kerstconcert

19 december 2014
Ook een vast onderdeel van het kerstprogramma: het sfeervolle kerstconcert van koor en orkest in de kapel. Donderdagavond zat deze ruimte behoorlijk vol voor een uitgebreid programma van kerstachtige muziek, in zeer vele stijlen. Geen betere manier om de duisternis te verjagen. Na afloop deden musici en bezoekers zich te goed aan glühwein en kerststol, dus het bleef nog lang onrustig aan het Westplantsoen.  Meer foto's


Kerstgala examenklassen

19 december 2014
Afgelopen woensdagavond werd het traditionele kerstgala voor de eindexaminandi gehouden in de zalen van Lijm & Cultuur. Gekleed in stijl werd alvast het nieuwe jaar ingeleid, en natuurlijk de kerstvakantie. Een heel rustige tijd zal de vakantie niet worden, want in 2015 gaat het eindexamen in hoog tempo verder, te beginnen met de 2e schoolexamenweek in januari.   Meer foto's


Kerstviering 5 Atheneum

17 december 2014
Op dinsdagavond was er een sfeervolle kerstviering van atheneum 5 in de kapel. Het thema was hoop. Leerlingen hadden in de mentorles nagedacht over het thema hoop en door de mentoren werden stukjes voorgelezen waar deze inbreng van de leerlingen in terugkwam. Verder waren er fragmenten van filmpjes waar hoop in zichtbaar was en er werd door leerlingen muziek gespeeld. Met kaarsjes en briefjes hadden de leerlingen ook nog ieder een eigen inbreng. Voor de postzegels van de brieven van Amnesty was er een collecte. De avond werd afgesloten met een groots kerstdiner in restaurant Kanton.


Eindexamenvoorbereiding in Leiden

14 december 2014
Een groep V6-leerlingen is vrijdag naar  het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden geweest voor een eindexamenrondleiding voor hun examen Latijn. Donatello's had na afloop heerlijke pizza's.


Berichten 1 tot 10 van 299

Beroepenmarkt

18 februari 2015
Op 12 februari was er de jaarlijkse studie- en beroepenmarkt op het Westplantsoen. Oud-leerlingen, ouders en andere bekenden van de school vertelden over hun vervolgopleiding of hun beroep. Omdat deze sprekers overdag college volgen of moeten werken, is deze markt altijd ’s avonds.  Leerlingen uit de (voor)examenklassen waren dus een keertje ’s avonds op school om zich verder te oriënteren op mogelijke vervolgopleidingen.  
Op het Westplantsoen worden leerlingen vanaf de voorexamenklas gestimuleerd om intensief hun mogelijkheden en interesses te verkennen voor de periode ná de middelbare school. Veelal gebeurt dat op open dagen, maar we halen ook informatie naar ons toe, bijvoorbeeld door de scholenmarkt in december of zoals dit keer tijdens de studie- en beroepenmarkt.  Op de foto zien we Stef Nogarede die informatie geeft over de studie rechten.  Meer foto's


Chinezen op het Stanislas

14 februari 2015
Vanochtend zijn de Chinese leerlingen en hun docenten weer vertrokken vanaf het Westplantsoen. In september bezochten leerlingen Chinees uit de 4e en 5e al hun school in Xi'an, vanaf dinsdag zijn zij te gast geweest op school en bij gastgezinnen. In die vier dagen is veel gepropt: Scheveningen (als je nog nooit een strand gezien hebt....), Den Haag (o.a. Escher in het Paleis), Rotterdam (Spido), Delft (Porceleyne Fles, Nieuwe Kerk, Oude Jan, shoppen), een dag meelopen in de school (wiskunde , Engels, muziek) en het Carnavalsfeest (cultuurschok). Kortom: overvol, boeiend en bruisend. Ze vonden het leuk!  De foto's vertellen meer.


Oefenweekend Koor en Orkest

2 februari 2015
Het koor en orkest van de school brachten het weekend door in de Beukenhof in Biezenmortel (tussen Tilburg en Vught) om stevig te repeteren op de stukken (van Aleksandr Borodin, Arturo Marquez & Edward Elgar) die in april op het jaarlijkse concert zullen worden uitgevoerd. De hele zaterdag en een groot deel van de zondag was het zweten geblazen, met het nodige resultaat. Het is nog niet af, maar het wordt wel mooi! Nadere aankondiging van het concert volgt, onder andere op deze site. Kijk ook de foto's !


Taizéreis van 4 t/m 12 juli

30 januari 2015
In de laatste schoolweek, 4 t/m 12 juli, gaan we met een groep bovenbouwers naar Taizé, een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk waar ieder jaar duizenden jongeren bijeenkomen voor een internationale ontmoeting.
We verblijven die week met onze eigen tentjes op het kampeerterrein van de broeders van Taizé. Zij zijn een oecumenische broederschap die hun 'huis',  hun leefgemeenschap openstellen voor jongeren vanuit verschillende achtergronden en nationaliteiten. Het maakt niet uit of je gelovig bent of niet…IEDEREEN is welkom. We doen die week mee met het 'ritme van de broeders', d.w.z. drie keer per dag een viering in een heel grote kerk, waar veel gezongen wordt maar ook stilte is (duizenden jongeren die 10 min. stil zijn, heel bijzonder!). Verder zijn er veel ontmoetingen in gespreksgroepen en worden er allerlei klusjes gedaan. Want dat is ook Taizé; alles wat er gedaan moet worden, wordt gedaan door de deelnemers, van eten opscheppen, boekjes uitdelen, hapjes verkopen tot  toiletten schoonmaken. ’s Avonds is er ruimschoots de tijd om leeftijdgenoten uit Zweden, Duitsland, Spanje of Polen te ontmoeten. De reis gaat ongeveer 300 euro kosten maar dit mag geen belemmering zijn om mee te gaan!
DINSDAG 3 FEBRUARI IS ER IN DE EERSTE PAUZE EEN INFORMATIEBIJEENKOMST  IN LOKAAL 153
Wil je nu al meer weten dan kun je ons aanspreken of mailen:
Mw. Roest         roev@stanislascollege.nl
Mw. Huijsmans  huia@stanislascollege.nl


Kerstviering

19 december 2014
De dag voor de kerstvakantie heerst er koortsachtige activiteit aan het Westplantsoen. Er zijn vieringen in de kapel, kerstmaaltijden in de klassen, een open podium op de Brink voor de onderbouw Atheneum, een gezamenlijke maaltijd voor de bovenbouw gymnasium in de Aula, briefschrijfacties voor Amnesty International, inzameling van blikken op het Plein en nog wel meer. Ongelooflijk wat er allemaal tot stand komt en weer opgeruimd moet worden. Dankzij de inzet van velen is alles zeer geslaagd geweest en is het gebouw nu weer opgeruimd.  Meer foto's


European Youth Parliament

16 december 2014
Op zondag 30 november heeft het Stanislasteam aan de voorrondes van het European Youth Parliament meegedaan in Rotterdam. Na een flinke maand van training en voorbereiding is het ons team gelukt om door te gaan naar de Nationale Sessie, die volgend jaar zal plaatsvinden. Deze zal zich ook in Rotterdam afspelen en wel vier dagen lang duren. Een welverdiende overwinning!  Het team bestaat uit V5 leerlingen: Chris Baljé, Chris van Dijk, Basia van Vliet, Yinglan Zhou, Sasha Ivlev, Tofigh Hasen Nezhad Nisi, Zenne Klein en Bas van Someren. Deze toppers waren zelfs zo blij met hun vertoonde debatkunsten dat ze de volgende dag in pak en al door de school liepen! Wij wensen hen daarom ook veel succes en geluk bij de Nationale Sessie.


Blikkenactie 2014

VOOR WIE zijn de voedselpakketten bestemd?
Voor mensen die op de een of andere manier een tijdje onder het bestaansminimum moeten leven.  
WAT houdt de actie in ?
Het inzamelen van lang houdbare artikelen, zoals alle soorten blikvoedsel, bloem, macaroni, rijst, pakjes soep, sauzen, chocolade etc. ( geen alcoholische dranken) Een blik bruine bonen is natuurlijk goed, maar denk ook eens lekkere blikken met fruit of vis. Geen glazen potten, want die kunnen breken.  
Als iedereen minstens  een paar  blikken/ pakjes meeneemt …  
Wanneer en waar lever je alles in ?  
t/m donderdag 18  december in de kamers van de teamleiders - vrijdag 19 december: op het Plein bij de kerststand.


Tara Neleman voltooit Junior Med School

16 november 2014
Afgelopen vrijdag leverde V6-leerlinge Tara Neleman een unieke presentatie: zij is de eerste Stanislasser ooit die een diploma haalde voor het prestigieuze Erasmus Junior Med School programma. Ze doorstond de zeer zware selectie en volgde twee jaar lang colleges van hoog niveau in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ook deed ze zelfstandig onderzoek naar hypertrofe cardiomyopathie. Op de foto presenteert ze haar onderzoek samen met haar collega  van een andere school. Wij feliciteren Tara van harte met deze prachtige presentatie en zijn heel trots op haar!


Havenexcursie

27 oktober 2014
Ook dit najaar bezochten onze leerlingen weer de haven van Rotterdam tijdens een aardrijkskunde-excursie. Een hele dag begaven de derde klassen zich tussen de distributieparken, olieraffinaderijen en Shipping companies. Iedere klas werd in een eigen bus rondgereden door het havengebied en bracht een bezoek aan een bedrijf. Zo bezochten leerlingen de autoterminal aan de Brittanniëhaven waar de nieuwste, duurste en mooiste auto’s het land binnenkomen, of werd er bekeken hoe schepen in een droogdok worden geplaatst voor onderhoud. Een tochtje langs zeehonden met een Fast Ferry bracht ons naar de Maasvlakte. Daar keken we onze ogen uit op de Delta Terminal waar een logistieke ‘wirwar’ te zien is van tienduizenden containers die verplaatst worden door automatisch aangestuurde kranen en opleggers. We kunnen terugkijken op zeer geslaagde heerlijk zonnige excursiedagen.


2 Havo surft in Hoek van Holland

14 oktober 2014
Op de Afdelingendag ging 2 Havo surfen in Hoek van Holland. Daarvan hier nog een aantal foto's.


Berichten 1 tot 10 van 245

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

za 21 februari 2015

Aanvang Voorjaarsvakantie
Lessen beginnen weer ma 2 maart