Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

Mini-excursie A2a

14 oktober 2014
Op zoek naar sporen van Jodendom in Delft, mini excursie van A2a  
Afgelopen woensdag is A2a op mini excursie geweest, op zoek naar sporen van Jodendom in Delft. Bij het vak levensbeschouwing wordt op dit moment het Jodendom behandeld. Er blijken in Delft nog heel wat sporen te vinden. Eén groep ging mee naar de Joodse begraafplaats in Het Heilige Land Park aan de andere kant van het centrum. Daar vertelde de heer Huisman over joodse begrafenisrituelen en ook iets over de liggende stenen; bijvoorbeeld hoe je kunt zien dat er een man of vrouw begraven ligt, of een priester. Een andere groep ging op bezoek naar de Synagoge aan de Koornmarkt en hoorde daar van de heer Peters over de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Delft. De laatste groep ging op bezoek in een Joods studentenhuis waar ook een koosjere mensa is. Ze hoorden hier wat precies de regels zijn voor koosjer eten en de leerlingen zagen de koosjere keuken. In de les worden de indrukken, verhalen en weetjes binnenkort aan de rest van de klas gepresenteerd. Misschien gaan we dit met alle tweede klassen doen ... het was nog een pilot.


Pre-University weer van start

8 oktober 2014
Afgelopen maandag werd het Pre-University seizoen weer geopend met een feestelijke Kick-Off in de Hooglandse Kerk in Leiden. Namens het Stanislas nemen vier leerlingen aan het voor-universitaire programma deel. Van links naar rechts zie je: Eva Nieuwpoort en Alice Zhang (tweedejaars) en Sasha Ivlev en Louise Platell (eerstejaars).


Weerbaarheidstraining

5 oktober 2014
De cursus zelfverdediging voor meisjes van klas 3 gaat binnenkort beginnen. Wil je meedoen, klik dan HIER voor meer info.


Oudercursus KLassieken

3 oktober 2014
OUDERCURSUS KLASSIEKEN VOOR OUDERS VAN BRUGKLAS EN ONDERBOUW GYMNASIUM
Nog tot 6 oktober kunt u zich opgeven voor de Oudercursus Klassieken door het aanmeldingsformulier in de bijlage in te leveren of op te sturen - digitaal of per post en het inschrijfgeld over te maken. Op 11 maandagavonden worden onder het motto “De actualiteit van de Oudheid” 10 thema’s uit de Griekse en Romeinse cultuurgeschiedenis behandeld door oud-docent en classicus H.W. Verheij. Tevens is er de mogelijkheid mee te doen aan de Ouderreis naar Griekenland begin mei 2015 onder het motto “Zwerven rond de Korinthische Golf: Roumeli en het noorden van de Peloponnesos”. De cursus start met de introductieavond op 13 oktober
Klik hier voor meer informatie en inschrijving


Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen schenkt microfoons

Maandag 22 september jl. heeft de voorzitter van de Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen, Ruud Vollering, 6 draadloze microfoons (loopmicrofoons) aangeboden aan onze locatiedirecteur, mevrouw De Bonth. De aanschaf van deze multifunctionele draadloze microfoons is mogelijk gemaakt door de Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen. Een langgekoesterde wens van de toneelgroep gaat hiermee in vervulling Naast het toneelgezelschap zullen o.a ook het koor en het orkest gebruik maken van deze microfoons. Na een succesvolle excursie naar de Kunsthal in april is dit het tweede bestedingsdoel van de Stichting.


Introductiekamp 2 Atheneum

29 september 2014
Donderdag 25 september vertrokken de leerlingen van 2 atheneum met de bus naar StayOkay Arnhem. Allerlei spellen in het bos, een nachtelijke spooktocht en daarna gezellig samen marshmallows roosteren bij de vuurkorven zorgden ervoor dat de leerlingen hun klasgenoten goed hebben leren kennen.  Meer foto's


Nestgeuren

Over de betekenis van de ouder-kind relatie in een mensenleven
Afstand en nabijheid: "blijf een beetje dichter uit mijn buurt",
echtheid, eigen identiteit en persoonlijke aandacht.

Thema-lezing op 6 oktober a.s. en vier oudergespreksavonden na de herfstvakantie
Sprekers: Anneke Dekker & Maarten Smits
(Piet Weisfelt & partners)

U wordt van harte uitgenodigd!
Voor verdere informatie en manier van aanmelden: klik hier.

U kunt het boek "Nestgeuren" desgewenst op 6 oktober kopen.

 

 


Aanstaande donderdag 18 september sportdag voor de 3e klassen.

De sportdag vindt plaats op de atletiekbaan van AV'40 aan de Brasserskade. In de ochtend zijn H3B, H3C, A3A, A3B, G3A en G3B aan de beurt en deze klassen hebben na de middagpauze les volgens het rooster.
In de middag zijn H3A, H3D, A3C, A3D, P3A en P3B aan de beurt en deze klassen hebben s'ochtends les tot en met het 5e uur.
De ochtend groep moet om 8:30 uur aanwezig zijn, de middag groep moet om 12:45 uur aanwezig zijn.
Neem je sportkleding mee, je kunt je omkleden bij de atletiekbaan.
Iedereen veel plezier en succes gewenst en hopelijk is het nu beter weer dan voor de vakantie.

De sectie Lichamelijke Opvoeding


Chinareis

12 september 2014
Aanstaande maandag vertrekken 35 leerlingen uit 4 en 5 VWO naar China. Zij hebben Chinees als vak gekozen en gaan nu proberen toe te passen wat zij allemaal geleerd hebben. De reis gaat naar twee plaatsen. Na de vliegreis naar Beijing wordt bijna onmiddellijk de trein genomen naar Xi'an, waar onze Chinese zusterschool, de Nr1 School, de groep ontvangt en de leerlingen koppelt aan een Chinese 'buddy'. Te gast zijn in een Chinees gezin is natuurlijk leerzaam, maar ook erg spannend. Vanzelfsprekend worden ook bezoekjes gebracht aan de bijzondere plekken in Xi'an, waaronder het beroemde terracotta leger. Aan het einde van de reis worden ook enige dagen besteed in Beijing. Een formidabele trip, waar leerlingen en begeleiders, onder leiding van mevrouw Fan, erg naar uitkijken.


Eerste schooldag voor de brugklassers

8 september 2014
Vorige week maandag was het dan eindelijk zo ver: voor het eerst naar de middelbare school. Een hele stap voor de meeste leerlingen. Hoe ver is het nou echt fietsen? Is het groot? Weet ik de weg? Zie ik bekenden? Hoeveel boeken moet ik meesjouwen? Wat gaan we doen? Vragen waar je best een knoop van in je buik kunt krijgen als nieuwe leerling. Gelukkig was die onwennigheid snel weg. Alle leerlingen werden bij de deur ontvangen door leerlingmentoren en naar de Brink begeleid. In deze grote aula voor de bovenbouw heette mevrouw Van Oosten, teamleider van de brugklassen, hen welkom. Vervolgens heeft mevrouw De Bonth, directeur, de leerlingen kort toegesproken en hen een goed schooljaar gewenst. De eerste echte actie die van de nieuwe leerlingen werd gevraagd, was het zingen van het collegelied. De mentoren, leerlingmentoren hebben in het begin een beetje geholpen, maar al snel werd er min of meer uit volle borst gezongen. Al blijft het best een beetje eng, natuurlijk. Wie zongen er nou eigenlijk het hardst: de jongens of de meisjes? Na deze gezamenlijke bijeenkomst zijn alle leerlingen naar hun eigen klas gegaan en hebben daar verder kennisgemaakt. In de beslotenheid en veiligheid van de klassen is ook stil gestaan bij het intens verdrietige bericht dat Duy Dang, oud-leerling van de Titus Brandsmaschool, omgekomen is bij de vlucht MH17. Een lege plek in een van de klassen en een groot gemis bij al zijn vrienden en vriendinnen die hier op school zitten. We hebben de kaars gebrand en wie wilde, kon iets ter nagedachtenis aan Duy in een boekje schrijven.   Na twee gewone schooldagen, met alle klaswisselingen, nieuwe gezichte en pauzes die daarbij horen, hebben de leerlingen op woensdagmiddag een heerlijke middag gehad met nog meer activiteiten en spelletjes die bij kennismaken horen. Bowlen, ijsjes eten, eigenschappenbingo, verstoppertje in het park, rondje Nieuwe Kerk, waterfietsen, Delftse Hout en dat alles bij prachtig weer. We gaan er een mooi jaar van maken!


Berichten 1 tot 10 van 283

2 Havo surft in Hoek van Holland

14 oktober 2014
Op de Afdelingendag ging 2 Havo surfen in Hoek van Holland. Daarvan hier nog een aantal foto's.


3 Havo in Antwerpen

5 oktober 2014
Vrijdag 26 september was het Afdelingendag. Havo 3 is naar Antwerpen afgereisd om deze mooie stad te bezoeken. In de ochtend kregen de leerlingen rondleidingen in het MAS (Museum aan de Stroom).
Hierna mochten de leerlingen zelf de stad in, gewapend met een boekje met opdrachten. Op een leuke manier leerden ze zo meer over de stad en de bezienswaardigheden. De Belgische wafels en de Belgische frieten zijn ook uitgebreid getest. Ook de Belgische bonbons zijn door sommige leerlingen meegenomen voor hun ouders.
Het was een heel leuke en gezellige dag!   Meer foto's


Voetbaltoernooien en tennistoernooi

5 oktober 2014
Op school organiseren we de komende twee weken een drietal voetbaltoernooien. Telkens in de middag van 15.15 uur – 16.30 uur. Vrijdag 10 oktober: Bovenbouw voetbaltoernooi. Dinsdag 14 oktober: Brugklas voetbaltoernooi. Woensdag 15 oktober: 2e en 3e klas voetbaltoernooi. Je kunt je met een team van 6 personen opgeven via de ELO (ga naar LO en dan toernooien).   Dan is er ook nog een interscolair tennistoernooi op dinsdag 14 oktober. Het duurt van 14.00 uur -17.00 uur en vindt plaats op de tennisbanen van Ring Pass. Dit toernooi is alleen toegankelijk voor de onderbouwleerlingen (bovenbouwleerlingen hebben dan toetsweek). Er wordt dubbelspel gespeeld in twee categorieën: meisjes en mix/jongens. Voor dit toernooi kun je je opgeven bij de gymleraren. Dit kan uiterlijk op maandag 6 oktober! Dus wees er snel bij.


Bezoek aan het parlement

30 september 2014
Havo5 maatschappijwetenschappen bracht op 16 en 30 september een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. Op 30 september kregen we versterking van een aantal leerlingen van 5Vf. De dag is onderdeel van het handelingendeel van het eindexamen maw h5. Leerlingen vergelijken ter voorbereiding partijprogramma’s, plaatsen die binnen de ideologieën van de betreffende partijen, vergelijken berichtgeving in kranten en journaal, bestuderen de agenda van de Tweede Kamer en bereiden een interview voor met een Kamerlid. De dag zelf wordt georganiseerd door Pro Demos, via onze nieuwe collega Vincent de Geus hebben we nu een direct lijntje met deze organisatie. Informatie en quizzen wisselden elkaar af. Hoogtepunt was het bijwonen van een stukje van de Algemene en Politieke beschouwingen vlak na Prinsjesdag. De meeste Ministers, Staatssecretarissen en Kamerleden bij elkaar: dat zie je niet vaak. Het krioelde van de pers: van PowNews tot Den Haag Vandaag. Minister Kamp wilde weten of we het een beetje naar ons zin hadden op de publieke tribune. We hadden goede vragen voorbereid en mochten die afvuren op PvdA Kamerlid mw. Tanja Jadnanansing. Na de speurtocht over een zonovergoten Binnenhof ging een aantal terug naar de Kamer, om de rest van het "vuurwerk" tussen oppositie en coalitie mee te maken.
Voor de Kamerleden, Kabinet en pers werd het een latertje. Op 30 september woonden we het vragenuurtje bij dat altijd op dinsdag gehouden wordt. De Ministers Asscher, Kamp en Blok werden stevig aan de tand gevoeld. Op de terugweg troffen we senator en oud minister Rogier van Boxtel op een bankje in de zon. Daarin is Nederland uniek, onze politici kunnen zich voor het overgrote deel nog vrij bewegen. De leerlingen mochten hun vragen op hem afvuren, hij wenste hen succes met hun eindexamen. Twee prachtige dagen, waarin we veel gezien en veel geleerd hebben Meer foto's


Chinareizigers teruggekeerd

27 september 2014
Afgelopen donderdag kwamen 35 leerlingen van 4 en 5 VWO en vier begeleidende docenten terug uit China, na een adembenemend avontuur. Reizend met vliegtuig, trein en bus werd zoveel mogelijk van het moois van Beijing en Xi'an bekeken. Daarnaast brachten de leerlingen 4 dagen door als gast van een Chinees gezin, een unieke ervaring. Het land en de gastheren en -vrouwen van No1 Middle School in Xi'an hebben werkelijk het hart van alle leerlingen en begeleiders gestolen. Meer foto's


Nieuwe leden gezocht

8 september 2014
Vind je het leuk om te zingen of om in een orkest te spelen?
Deze week beginnen de eerste repetities weer van het schoolkoor en -orkest. Op dinsdag oefent het koor van 15.15-16.30 uur en op vrijdag het orkest van 15.15-16.30 uur. Beide repetities vinden plaats in de kapel. Je bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend de eerste repetities te bezoeken. Meer info bij meneer v.d. Linden en mevrouw Russel.


Londenweekend V4

20 juli 2014
De CT-leerlingen van V4 zijn vorig weekend naar Londen geweest, met een dagje Oxford als extra. Vrijdagavond laat met de bus naar Dover om daar over te steken, en dinsdagochtend om 8 uur weer terug in Delft, het is niet lang. Door veel te doen kan je het weekend wel veel langer laten lijken. Veel van London werd bekeken, waaronder het beroemde Globe Theatre (waar een deel van de groep zelfs een spetterende voorstelling bezocht), en van Oxford werd gesmuld. Moe maar zeer tevreden gleden de CT-ers zo de vakantie in.  Meer foto's


Klassenuitje H2a

7 juli 2014
Vrijdag 4 juli had H2a een klassenuitje om het jaar alvast met de klas af te sluiten. Ze zijn gaan boogschieten bij Outdoor Delft en daarna gaan eten bij de Mac in de stad. Het was heel erg gezellig! Het weer was prachtig en er is veel gelachen! Genieten dus!


Promotio's

14 juni 2014
De optredens bij de Promotio's en het schema van de Generale Repetities staan nu online. Klik hier voor de indeling.
  


Diploma-uitreikingen

29 juni 2014
Afgelopen vrijdag zijn met veel ceremonie de diploma's uitgereikt aan de geslaagden. In twee aparte bijeenkomsten voor Havo en VWO in de Aula van de TU konden bijna 350 afgestudeerden door ondertekening van het kostbare document officieel oud-leerling worden. Met ook feestelijke muziek en dans erbij  werd het een gedenkwaardige gebeurtenis. Meer foto's


Berichten 1 tot 10 van 236

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

vr 3 oktober 2014

Excursie Lille voor havo 4 fatl

ma 6 oktober 2014

 Lezing voor ouders en docenten
                   "Nestgeuren" 20:00

vr 10 oktober 2014

Gezamenlijke repetitie en opening
borrel koor en orkest 15.15-18.00

ma 13 oktober 2014

-Aanvang Toetsweek 1 Bovenbouw
-Herfstrapportage brugklas

di 14 oktober 2014

Ouderavond profielkeuze atheneum 3
(i.s.m. de contactouders) 20:00-22:00

wo 15 oktober 2014

Inloopmiddag nieuwe brugklassers
                               14:00-15:15

vr 17 oktober 2014

DELE examen  2014 (Spaans)
                  voor leerlingen v6

Herfstvakantie 20 t/m 24 okt

ma 27 oktober 2014

-Aanvang Schoolexamen 1 (t/m 4-11)
-Oudergespreksavond Ignatiaanse
                         Pedagogiek 1 20.00

di 28 oktober 2014

Ouderavond profielkeuze havo 3
             (i.sm.de contactouders)

ma 3 november 2014

-Viering Allerzielen
-Oudergespreksavond Ignatiaanse
                      Pedagogiek 2 20:00

di 4 november 2014

 Ouderavond profielkeuze gymnasium 3
  (i.s.m.de contactouders) 20:00-22:00