Home > Scholen > Westplantsoen - Delft

Sportdagen

1 juli 2015
Ondanks de warmte werd er maandag en dinsdag volop gesport. Het schooljaar wordt voor de brugklassen en 2e klassen afgerond met fanatieke sportdagen. De brugklassen volbrachten maandag een competitie van veel verschillende teamsporten op de velden van de school. De tweede klassen hadden een echte atletiekdag op de echte atletiekbaan van AV 40. Er werd enthousiast gesport en de temperaturen waren nog net te harden. Meer foto's


Schotland H4 (10-15 mei 2015)

24 juni 2015
Na rustig nachtje varen kwamen we op 11 mei aan in Hull en vertrokken we met een goed humeur naar het stadion van Newcastle United, waar we een rondleiding kregen. Vanuit Newcastle, met een korte stop bij Housesteads (Hadrian's Wall,) reden we door naar Edinburgh, waar onze gastgezinnen al op ons stonden te wachten. Dinsdag hebben we na een boottochtje in het Fallkirk Wheel, alle moed verzameld voor de klim van de Ben A’an en het is gelukt! Alle leerlingen zijn op de top geweest! Woensdag een korte rondleiding door Edinburgh, een spannend bezoek aan Mary King’s Close daarna shop till you drop…..’s Avonds voetjes van de vloer op de Schotse dansavond! Donderdag zaten we alweer in de bus terug naar huis, maar niet voordat we een bezoekje hadden gebracht aan Harry in Alnwick Castle en het mooie York! Op de boot nog een laatste maaltijd samen en vrijdag kwamen we moe, maar voldaan aan in de Rotterdamse haven! Het was een gezellige reis met leuke leerlingen!  Meer foto's


Klik hier voor de namen van de geslaagde leerlingen


Judogoud

9 juni 2015
Coen van Winden uit V5 heeft onlangs 2 gouden medailles behaald bij de European Cup wedstrijden judo in Coimbra. In de zomervakantie gaat hij naar de EYOF (Europese Jeugd Olympische Spelen)  in Georgië en daarna nog naar de Wereldkampioenschappen tot 18 jaar in Sarajevo, Bosnië met de nationale judoploeg tot 18 jaar. Kortom, een ongelooflijke kampioen en supertalent.  
Op de foto de finale in Coimbra, Portugal, met Coen in het blauwe pak. Heel veel succes!!


Kretareis voor 'oud'medewerkers - In de voetsporen van Minos

3 juni 2015
Op maandag 4 mei kwamen 14 Kretareizigers terug van weggeweest en zaten tien zonovergoten dagen op het grootste eiland van Griekenland er weer op. Eenvoudig was de omschakeling vanuit “de sleutel van het paradijs” niet. Wat hebben ze daar zoal gedaan? Gewandeld door de ruige kloven van Imbros en Rouvas en door het dal van Eleftherna, dwars door de geurige bloemenpracht van de Kretenzische lente. Zich gedompeld in de veelzijdige cultuur en de 5000 jaar lange, rijke historie van Kreta (van Minos tot heden). Gedwaald door de ruines van het paleis van koning Minos, het Kretenzische labyrinth waar de Minotauros huisde. Gekeken in musea naar de prachtige voorwerpen van vergane culturen. Gewinkeld in de pittoreske straatjes van Heraklion en Rethymnon. Geklommen naar de met sneeuw toegedekte geboortegrot van Zeus (1500 m.: zie foto). Getafeld aan een gezamenlijke dis vol Kretenzische heerlijkheden, bespoeld door wijn en raki ‘van de zaak’, elke avond weer. Gevaren naar het vulkaaneiland Santorini (Thera) dat zijn halvemaanvorm dankt aan de eruptie van 1500 voor Christus die het einde van Minoische cultuur inluidde; volgens sommigen is dit het verzonken Atlantis. Gezwommen in de Libische Zee, op het zwarte strand van Santorini en in de warme vulkanische bronnen. Gereden door ongerepte landschappen, binnengegaan in verstilde, maar o zo strijdbare kloosters, gestruind door landelijke opgravingen in Tylissos, antiek Thera, Festos, Gortyn. Gelezen uit en geluisterd naar verhalen over vroeger en nu en altijd.Met dit en nog veel meer vulden zij hun 10 stralende dagen. Ze zien ernaar uit binnenkort op de reünie samen te kunnen terugzien op een tiental prettige dagen uit hun bestaan.  -  Hans Verheij


Optredens bij Diploma-uitreikingen en Promotio's - AUDITIES

Op 3 juli vinden de Diploma-uitreikingen plaats, op 8 en 9 juli de Promotio's, allemaal in de grote zaal van de TU-Aula. Als je wilt optreden (zang, dans, band, klassiek, pop, cabaret, ...): de eerste AUDITIES vinden plaats op vrijdag 29 mei. Er is ruimte voor talent uit alle klassen. Geef je op voor de audities via Venw@stanislascollege.nl. Ook voor informatie kan je hier terecht.


Uitreiking Goethe-Zertifikate

28 mei 2015
Vorige week hebben 9 leerlingen uit V5 hun welverdiende Goethe-Zertifkate gekregen. Alle kandidaten hebben het B2-examen gedaan en zijn met mooie scores geslaagd. Met het diploma krijgen leerlingen toegang tot veel duitstalige universiteiten. Gefeliciteerd allemaal!


Leerlingen H4 bezoeken Parijs

27 mei 2015
De wereldstad Parijs goed leren kennen in vier dagen leek bij voorbaat een onmogelijke opgave voor de leerlingen van Havo 4. Hoewel het enige  moeite kostte, is het hen toch gelukt. Zowel overdag als ’s nachts, hoewel het nachtleven zich uitsluitend afspeelde binnen de veilige muren van het Aloha hostel, toonden de leerlingen een tomeloze energie om ook tijdens de late uurtjes niets te willen missen van de ambiance die Parijs zo eigen is. Chapeau en hulde, want overdag zat er al een heel programma op. Het immense Stade de France leek op afstand zo klein, maar o wat was het groot. De pakkende rondleiding eindigde in een triomfloop door de spelerstunnel.  ’s Avonds eerst een smakelijke pizza in de nabijheid van het hostel. Vervolgens een nieuwe uitdaging: het beklimmen van de Eiffeltoren. 1652 treden op en af, maar het was de moeite waard. De kennismaking op dinsdag met La Défense, de wolkenkrabberswijk, was imposant en de wandeling over de Champs-Elysées met de vele dure winkels  bleek langer dan verwacht. Vervolgens een Seinecruise per Batobus met een enkele uitstap. Bijgekomen na de heerlijke Griekse maaltijd, terug naar het hostel om in een nabijgelegen café niets te hoeven missen van het Europese voetbal. Het bezoek aan de Dôme des Invalides, waar Napoleon in een praalgraf ligt, was verrassend: die kleine keizer in die enorme tombe. Een welkom rustpunt was de boottocht door het Canal St.Martin. Een twee uur durende cruise vanuit het noorden naar de Seine met een verval van 27 meter, waardoor we vele sluizen passeerden. Een wandeling door de Marais maakte de middag compleet. Na de voortreffelijke maaltijd in restaurant Chouchou vlakbij het centre Pompidou  nog even de tweede voetbalwedstrijd bekijken om vervolgens het nachtritueel voort te zetten. Het keuzeprogramma op donderdag dat voor sommige door omstandigheden verlate deelnemers  verrassend uitpakte, was een bezoek aan de Catacomben of een fietstocht door Parijs. De ondergrondse gangen met de resten van geruimde kerkhoven maakten indruk en met de fiets over het zeer drukke Place Charles de Gaulle was een unieke ervaring. De laatste lunch in het gezellige Quartier latin maakte de reis compleet. Tevreden stapte iedereen in de Thalys om weer binnen twee en een half uur de o zo vertrouwde stappen te zetten in het Delftse. Het was een onvergetelijke trip, vermoeiend maar de niet zo gangbare uitdrukking “Quand un homme est fatigué de Paris, il est fatigué de sa vie” gaf de sprankelende energie weer die de reis kenmerkte. En dit dankzij iedere deelnemer! A bientôt.
Meer foto's 


Alle reizigers terug

23 mei 2015
Nu dat vrijdag de 123 leerlingen van 5 Atheneum zijn teruggekeerd uit Italië en vandaag, zaterdag, de 52 leerlingen van 5 Gymnasium uit Griekenland terug zijn, zijn alle reizigers weer thuis. Meer informatie over alles wat heeft plaatsgevonden volgt nog. Voor dit moment: de reizen waren een groot succes en iedereen is ongeschaad teruggekeerd.


Feestelijke uitreiking Pluscertitificaten

24 april 2015
Afgelopen woensdagavond (22/4) markeert hopelijk de start van een nieuwe traditie. De eerste lichting ‘plussers’ kregen hun officiële plus-certificaat uitgereikt. Een verdiende erkenning voor al het extra onderwijs dat zij de afgelopen drie jaar hebben gevolgd! Tijdens de avond werd de veelzijdigheid van het plusprogramma – vooral door de leerlingen zelf – prachtig gepresenteerd. Muziekoptredens van gelegenheidsbands, een voordracht van een heus mini-epos, een toelichting bij allerlei ingewikkelde 3D-ontwerpen, een heus Socratisch gesprek, een speech in het Chinees – de trotse aanwezigen zijn overspoeld door deze bijzonder getalenteerde groep leerlingen! Met de aanstaande overgang naar de bovenbouw komt helaas een einde aan het plusprogramma. Zij zullen met extra vakken en samenwerkingsverbanden met universiteiten hun ambities ongetwijfeld voortzetten.


Berichten 1 tot 10 van 318


Tekenwedstrijd

30 juni 2015
Teken jij graag? Vind je het leuk om er op uit te gaan en zou je mee willen doen aan een tentoonstelling? Doe dan mee met de tekenwedstrijd van de historische vereniging van Delft!  
In november organiseert de vereniging een tentoonstelling aan de hand van de historische Canon van Delft. Leerlingen van onze school kunnen in twee categorieën meedoen en het ingezonden werk zal uiteindelijk tentoongesteld worden. Een deskundige jury kiest daarna een winnaar.  
Meer informatie en inschrijven gaat via:   http://www.delfia-batavorum.nl/projecten/p-onderwijs/p-delft-tekent-geschiedenis 


Indeling Generales Diploma-uitreiking

25 mei 2015
De indeling van de Generale Repetities voor de diploma-uitreikingen kan je hier vinden.


Italiëreis 5 Atheneum

14 juni 2015
De reis van 123 5 Atheneumleerlingen en 13 begeleiders is alweer een tijdje achter de rug, maar zeker nog niet vergeten. Gedurende 12 dagen werd genoten van de cultuur van Mantova, Venetië, Verona en Bolzano, en de sportieve mogelijkheden die het gebied ten noorden van het Gardameer biedt. Het was echt een onvergetelijke reis. Loop door de foto's en je beleeft het zelf (nog een keer).


Examenuitslag

11 juni 2015
Een superfeestelijke dag voor velen, getuige de vele schooltassen die aan vlaggenstokken hangen. De uitslag van de eindexamens heeft zeer goede scores opgeleverd voor de school. Dat wil niet zeggen dat iedereen in de feestvreugde kan delen. Volgende week zijn de herexamens, en een aanzienlijk aantal leerlingen maakt dat een goede kans. Voor het grootste deel betekent het een afscheid van het Westplantsoen en een stap in een grotere wereld. Officieel vindt dit afscheid natuurlijk pas plaats op de diploma-uitreiking op 3 juli, als we iedereen nog een keer zien.


Berlijnreis 4 Havo

31 mei 2015
Het gezegde “Berlin ist eine Reise wert“ bleek meer dan waar! Via de oude grensovergang Marienburg – waar we een korte uitleg kregen over de praktijken waar reizigers  tijdens de deling van Duitsland mee te maken hadden-  reden we zonder vertraging naar Berlijn.We waren zelfs te vroeg, maar al snel kwamen de gastouders , die onze leerlingen  de hele week zeer gastvrij ontvangen hebben. Kartoffelpuffer, Duits brood, warme broodjes... de meesten hebben heerlijk gegeten. De volgende ochtend stond een bezoek aan het Olympiastadion op het programma, op 6 juni het decor van de Champions Leage finale! Na de lunch hebben we in twee groepen met een gids van 'Berlin on bike'een fietstocht door de stad gemaakt met als hoofdthema 'de muur'. De geschiedenis ligt in Berlijn voor het oprapen en de gidsen hebben veel laten zien en veel wetenswaardigheden verteld. Later in de week hebben we de beruchte DDR-gevangenis Hohenschönhausen van binnen gezien, hebben we een boottocht over de Spree gemaakt en de koepel van de Reichstag bezocht. Het concentratiekamp Sachsenhausen maakte diepe indruk op iedereen. Checkpoint Charlie was ook een must, net als het Holocaust Mahnmal en de Brandenburger Tor. Er was natuurlijk ook vrije tijd. Sommigen reisden zelf met de metro naar de Kurfürstendamm, de meesten bleven bij Alexanderplatz om hun slag te slaan en souvenirs of kleding  te kopen. Er was een bowlingavond en op de laatste dag hebben we kennis gemaakt met het fenomeen “Herrentag” (een combinatie van vaderdag en carnaval). Op het terras waar we die laatste avond zaten werden onze leerlingen nog met taart en croissants verblijd (die waren over en werden uitgedeeld).We hadden nog wel een week kunnen vullen . En de groep was 'toll': stuk voor stuk gezellige en aardige leerlingen. Maar aan alles komt een eind en na een voorspoedige terugreis waren we om 21.00 uur weer in Delft.   Meer foto's


Eindexamens (vrijwel) afgelopen

27 mei 2015
Vandaag was voor de examenkandidaten van de Havo de laatste dag van de lange examenrit, voor VWO-leerlingen wacht morgen alleen nog het examen Spaans.
Havo 5c vierde alvast de vrijheid met een overheerlijke barbecue, en ze probeerden de spanning voor de uitslag op 11 juni even te vergeten.


Brugklassen naar Leiden

21 april 2015
Eind maart was het weer zover: de jaarlijkse brugklasexcursies naar Leiden vonden plaats! De leerlingen bezochten het Rijksmuseum van Oudheden voor het vak geschiedenis en ontdekten de sleutelstad tijdens een stadswandeling voor het vak aardrijkskunde. Begeleid door een groep enthousiaste ouders. Tussen de middag werd er geluncht bij studentenvereniging Quintus en  Augustinus (en op dinsdag bij het Arsenaal) waar de leerlingen een kijkje kregen in het leven van een ‘echte’ student. Het zooien bleek een interessante bezigheid! Een leuke en leerzame dag, die ondanks het – af en toe – natte en koude weer niet meer stuk kon.  Meer foto's


Grieks restaurant

19 april 2015
Elk jaar bedenken de leerlingen van 5 Gymnasium sponsorevenementen in verband met hun Griekenlandreis. Zo betalen zij een deel van de kosten van de reis met hun eigen zweet. Het opzetten van een Grieks restaurant behoort al bij de tradities. Afgelopen vrijdagavond bedienden zijn grote aantallen ouders, familieleden, medeleerlingen, zelfs hele klassen, met groot gemak en heerlijk eten. Alle leerlingen van 5 Gym waren actief op een of andere manier. De opbrengst is nog niet bekend, maar een prachtig evenement was het in ieder geval.  Meer foto's


Diploma's Pre-University

13 april 2015
Deze week haalden Alice Zhang (links) en Eva Nieuwpoort hun Pre-University diploma; op de foto zie je hun blije gezichten. Pre-University is een programma dat excellente leerlingen alvast op uitdagende manier laat kennismaken met de wereld van de universiteit. Twee jaar lang volgden Alice en Eva op de maandagmiddag colleges in Leiden in plaats van lessen op school. Ze leerden verschillende wetenschappelijke disciplines kennen, verdiepten zich in de relatie tussen academie en maatschappij en schreven ook hun PWS onder begeleiding van universitair docenten. Eva en Alice, van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestatie!


Berichten 1 tot 10 van 263

Klik hier voor het archief

Westplantsoen - Delft

di 16 juni 2015

Herexamens H5 en V6

wo 17 juni 2015

Herexamens H5 en V6

vr 19 juni 2015

Aanvang toetsweek H4 & V4 & V5
Vanaf maandag toetsweek voor alle klassen

ma 29 juni 2015

Sportdag brugklassen - 9:00-16:00

di 30 juni 2015

- Uitslag herexamens
- Sportdag 2e klassen 9:00-16:00
- Teruggave proefwerken klas 1 en 3
                                   12:15-12:45

wo 1 juli 2015

-Teruggave proefwerken
             klas 2, 4 en 5 12:15-12:45
-PWS H4 en V5: opzet inleveren
                                 13:00-15:00 

do 2 juli 2015

 Eindexamen serieus in de Kapel 19:00

vr 3 juli 2015

- Diploma-uitreiking Havo - 17:00
                                     TU-Aula
- Diploma-uitreiking VWO - 20:30
                                     TU-Aula
- Vertrek CT-reis V4 naar Londen
                              (tot di 7 juli)

di 7 juli 2015

Slotactiviteiten klas 1, 2 & 3

wo 8 juli 2015

- Promotio Scholarum brugklas-18:30
- Promotio Scholarum klas 2 -  21.00

do 9 juli 2015

-Promotio Scholarum klas 3 - 16:00
-Promotio Scholarum H4 & Ath4
                                          -18:30
-Promotio Scholarum Gym4 & V5 
                                          -21.00 

za 11 juli 2015

Aanvang zomervakantie